Revija Joker - Rise and Shine

IGROVJE
stranka » igrovje » pc » Rise and Shine
Rise and Shine

Kavbojc

Naslov ni budnica in na ploščadarski streljačini Rise and Shine ni ničesar jutranjega. Tako se kličeta mladi junak in njegova govoreča puška. Z njo mora pred pogubo rešiti deželo Gamearth, koder bivajo liki iz klasičnih iger. Kdo jim preti? Nabildanci in robots­ka zalega s planeta Nexgen! Ker cortkanih gobic in lušt­kanih dinozavrov ne damo, mu bomo seveda pomagali. To bomo v glavnem počeli z rešetanjem legij zlikovcev vseh oblik v pogledu od strani. Deček se zoperstavi letečnežem, ki uletavajo v skupinah, zombijem, robotskim kolosom, ki ne skrivajo šibkih točk, in še marsikakšni spaki. Srečoma je športnik in zna dvojno skakati ter šprintati, a je vseeno le otrok, ki brž krepne. Zato se ob spopadih redno skriva v zak­lon, od koder kuka in nažiga. Poleg normalnega streljanja z običajnimi in električnimi naboji zna krepelo izbljuvke še metati v loku ali jih voditi daljinsko. Tu leži kleč akcije, saj sovragi terjajo različne pristope.

Kleč tele rešetalnice je v nažiganju iz kritja in men­ja­vanje načina bljuvanja glede na sovrage. Akcija je prehuda za kisel nadzor in redne smrti so nepravične.

2D-podoba je odlična, z risankastimi liki in večplast­nimi ozadji, ki so v celoti narisana ročno ter se ne ponavljajo. Vmesne sekvence v stripovski obliki sekajo, elektronsko-nažigaško-simfonična muzika ne zaostaja in ugledaš številne reference, od Gears of War do Duck Hunta z NESa. V igralnem pogledu so vdelani še bullet-hell stopnja, prgišče spretnostno-miselnih zagonetk, ki so lahkotne, a povsem na nivoju, ter par miniiger. Treba je metati na koš, spraviti sadje z drevesa na ploščad ali voditi izstrelek skozi oblak sledilnih raket in ploščadi do stikala. Fino in razgibano. Vseeno pa špil ni popolno priporočilo. Obračuni so kaotični, preklapljanje med strelskimi modusi pa nerodno, kar botruje mnogim smr­tim. Na igranje z gamepadom kar pozabi, saj je merjenje z gobico obupno. Za nameček je vsega konec kmalu po tistem, ko se privadiš nadzoru in se štorija začne odvijati. Kljub ponavljanju zaguljenih odsekov sem odjavno špico uzrl po treh urah. Za ceno je uži­vaških trenut­kov premalo. 

Triurno dogajanje je raz­gi­bano. Vodenje ladje in izogibanje svinčenemu dežju spada zraven in zakrije številne pomanjkljivosti pešačenja.

Rise and Shine
založnik: Adult Swim
objavljeno: Joker 287
junij 2017