Skoči na vsebino




Ne najdeš ustrezne teme? Hitro vprašanje?

ask away

837 odgovorov na to temo

#801 tiesto

    je najdu rizlo za joint.

  • rumeni jaki
  • 268 sporočil

Objavljeno 31 julij 2016 - 12:29

Sm najdu OpenElement, je free. Če ve kdo za kak boljši software, naj pove, prosim :)

#802 lmorgh

    si po drkanju nikoli ne umije rok. Prašiček.

  • mn3njalničarji
  • 1 490 sporočil

Objavljeno 01 avgust 2016 - 15:48

nvm

#803 bainit

    Ha ha, zdej so ga dobili z radiatorjem. V anusu!!!

  • vesoljci
  • 5 843 sporočil

Objavljeno 01 avgust 2016 - 20:35

Oglej si sporočilolmorgh, ob 05 julij 2016 - 08:35, rekši:

aha, ok.. ne, tudi če je 10002208420 zaporednih vrstic znotraj 6s, potem vzamem samo eno.

aja, u bistvu je še malo bolj komplicirano...to sem pozabil prej, ko sem delal samo na en fajl. ko delaš z vsemi fajli, se v različnih fajlih pojavijo vrstice z istim časom.
fukn v bazo vse skup za začetek imo

#804 KercDaMan

    ima doma pornografoskop.

  • rumeni jaki
  • 462 sporočil

Objavljeno 18 september 2016 - 15:05

V HTML/CSS se da nardit nek "nav bar", ki bi vsak knof posebej zamenjal samo besedilo na določenem delu spletne strani, recimo v enem <div>?
Ne rabi nikakršne animacije, mogoče aktiven hover pri knofu, da veš kaj imaš odprto.

#805 Razpaljotk

    hejtr

  • rumeni jaki
  • 2 076 sporočil

Objavljeno 18 september 2016 - 15:32

Za tole bos imo potreboval Javascript.

#806 KercDaMan

    ima doma pornografoskop.

  • rumeni jaki
  • 462 sporočil

Objavljeno 19 september 2016 - 07:52

Tole sem našel in točno to bi rad spisal:
http://css-snippets....tal-navigation/

HTML / CSS / Result - knofi recimo.
Jave pa ne znam :D
Druge opcije ni oz. kaj naj v google vpišem, da si najdem tutorial?

EDIT: kaj pa, da bi določil nek <div>, da loada drug .html in bi v bistvu loadal v indexu neko drugo podstran?

#807 Razpaljotk

    hejtr

  • rumeni jaki
  • 2 076 sporočil

Objavljeno 19 september 2016 - 14:30

Java != Javascript.

Ce prckas HTML in CSS, bos v vsakem primeru prisel do potrebe da uporabis Javascript.

Pa tisti tvoj link ti lepo da kodo za nek navbar. Ce bos pa hotel se dinamicno spreminjat nek content (ne redirekcije na drugo stran, to pac naredis z a href), na klik gumba, bos pa moral uporabit javascript, da bos magari skril/prikazal nek div s poljubnim tekstom.

#808 Ragezor

    je fasal hemeroide. Zdaj mu plapolajo v vetru.

  • rumeni jaki
  • 976 sporočil

Objavljeno 19 september 2016 - 15:11

sem 83%, da obstaja nek advanced css shit, ki bi to lahko naredil.

ampak bos moral najt css eksperta za to, pa se on bo moral uporabiti kak trik.

lazje vzeti intro to javascript na udacity.com pa bos znal to sam narediti (mislim, da tocno take oz zelo podobne stvari kazejo)

#809 KercDaMan

    ima doma pornografoskop.

  • rumeni jaki
  • 462 sporočil

Objavljeno 19 september 2016 - 15:57

Oglej si sporočiloRazpaljotk, ob 19 september 2016 - 14:30, rekši:

Java != Javascript.

Ce prckas HTML in CSS, bos v vsakem primeru prisel do potrebe da uporabis Javascript.

Pa tisti tvoj link ti lepo da kodo za nek navbar. Ce bos pa hotel se dinamicno spreminjat nek content (ne redirekcije na drugo stran, to pac naredis z a href), na klik gumba, bos pa moral uporabit javascript, da bos magari skril/prikazal nek div s poljubnim tekstom.

Tile knofi HTML / CSS / Result naložijo v okencu določeno vsebino.
Tutorial je za navaden horizontalen nav bar. To znam spisat :)

Ampak ja, sem pogledal, kako imajo oni to urejeno, da jim v okencu vsak knof vrže drugo vsebino ven in je javascript:
https://assets.codepen.io/assets/embed/v1/embed-f029596b77de0a2f9cb59af9e1622f89.js

Niti ne znam Googlat, kaj je to nek nav bar?
Če bi našel nek tutorial/kodo, bi si že znal verjetno prilagodit za svoje potrebe.

Pripeta slika

  • Pripeta slika: css.jpg


#810 Razpaljotk

    hejtr

  • rumeni jaki
  • 2 076 sporočil

Objavljeno 19 september 2016 - 20:46

Oglej si sporočiloRagezor, ob 19 september 2016 - 15:11, rekši:

sem 83%, da obstaja nek advanced css shit, ki bi to lahko naredil.

ampak bos moral najt css eksperta za to, pa se on bo moral uporabiti kak trik.

lazje vzeti intro to javascript na udacity.com pa bos znal to sam narediti (mislim, da tocno take oz zelo podobne stvari kazejo)
Za menjanje contenta se ne da, ker css nima nobenega onclick handlerja za elemente (vsaj da bi poznal, mogoce so se v css3 kaj spomnili, samo dvomim).

Za to zadevo bo moral ponucat javascript in skrivat/prikazovat dive glede na klikan gumb.

KercDaMan, sprijaznit se bos moral, da samo z css/html ne bos dalec prisel, ce bos hotel naredit bolj fancy zadevo. Ja, se da, ampak moras biti ze css guru.

#811 petkotnik

    jadnik, ki se mu je posrečilo celih devet sporočil

  • mn3njalničarji
  • 9 sporočil

Objavljeno 19 september 2016 - 21:29

Seveda se da - hijackas radio buttone ter njihove labele
https://css-tricks.c...tabs-revisited/

Seveda pa tu drzi

Navedek

As I mentioned, the radio button thing is a little hacky. It's cool that we are now able to do this and the experience is pretty good, but the way we have to code isn't elegant or intuitive.


#812 Razpaljotk

    hejtr

  • rumeni jaki
  • 2 076 sporočil

Objavljeno 19 september 2016 - 21:51

O, nice :D

You learn something weird about CSS every day :D

Mi pa take resitve niso vsec oz. se mi ne zdijo uporabne v nekih realnih aplikacijah, ker ti bo en dev, ki ne obvlada toliko CSSja, pofukal stylesheet da je joj.

#813 Ragezor

    je fasal hemeroide. Zdaj mu plapolajo v vetru.

  • rumeni jaki
  • 976 sporočil

Objavljeno 20 september 2016 - 01:17

sem vedel, da bi moral povecati procent sigurnosti. ne vem dosti o cssju ampak vem, da se da narediti dosti pizdarij, ki se zdijo nemogoce :)

vsekakor pa point ostaja. lazje se je nauciti javascript do te mere, da to naredis in razumel bos kaj se dogaja.

#814 sadhu sequencer

    več kot očitno žre doručak na mn3njalu.

  • vesoljci
  • 4 110 sporočil

Objavljeno 25 september 2016 - 14:26

Mi lahko kdo razloži kaj lahko spreminjam pri source kodi knjižnic, ki so pod LGPL in pod kakšnimi pogoji potem te spremenjene knjižnice ponujam naokrog?

Nekaj sem bral tole spodaj, sam si ne znam narediti končne slikarije v glavi.

https://opensource.o...s/lgpl-3.0.html

#815 Ragezor

    je fasal hemeroide. Zdaj mu plapolajo v vetru.

  • rumeni jaki
  • 976 sporočil

Objavljeno 25 september 2016 - 21:58

lahko spreminjas vso kodo

ponudit moras knjiznico naprej pod open source in lgpl licenco ZASTOJN

tvoj program, ki uporablja knjiznico mora biti zastojn in lgpl naceloma

razen ce mas kao program, ki ma nek feature, ki lahko uporablja knjiznico ampak ti ne das te knjiznice zraven ampak jo user mora sam poiskati in instalirati, da pol tvoj feature deluje

to je to kolikor jaz razumem

#816 sadhu sequencer

    več kot očitno žre doručak na mn3njalu.

  • vesoljci
  • 4 110 sporočil

Objavljeno 26 september 2016 - 10:04

Hvala za odgovor.

Aplikacijo, ki uporablja to knjižnico, nameravam ponuditi kot freeware. Pa je vseeno kje ponudim svojo source kodo te knjižnice, se pravi moja spletna stran, sourceforge, codeproject, karkoli?

Tukaj edino te ne razumem:

Navedek

razen ce mas kao program, ki ma nek feature, ki lahko uporablja knjiznico ampak ti ne das te knjiznice zraven ampak jo user mora sam poiskati in instalirati, da pol tvoj feature deluje

Moja aplikacija ne sme vsebovati moje knjižnice, ampak jo mora uporabnik ročno naložiti?

#817 Ragezor

    je fasal hemeroide. Zdaj mu plapolajo v vetru.

  • rumeni jaki
  • 976 sporočil

Objavljeno 26 september 2016 - 13:25

ce bos dal LGPL knjiznico zraven svoje aplikacije. to pomeni, da bos jo bundlal zraven (staticno linkal ponavadi) mora biti tudi tvoja aplikacija LGPL

ce pa spremenis knjiznico pa jo ponujas kot samostojno pa mora biti tudi LGPL, ampak je seveda vseeno kje jo ponujas. glavno da je zastojn

sej tole bundlanje in staticno/dinamicno linkanje je sivo podrocje malo in bi bilo dobro vprasati koga, ki se s tem ukvarja kako je s stvarjo

#818 lmorgh

    si po drkanju nikoli ne umije rok. Prašiček.

  • mn3njalničarji
  • 1 490 sporočil

Objavljeno 26 september 2016 - 16:43

eno python vprašanje...

imam kodo:


phase_file = "area_nll_phases_all"
write_file = open("area_nll_phases", "w")

with open(phase_file, "r") as phases:
    for line in phases:
        line.strip()

        if line.startswith("CCC"):
            print >>write_file, line,
        elif line.startswith("BBB"):
            print >>write_file, line,

        elif line.startswith("CCC"):
            print >>write_file, line,
        elif line.startswith("\n"):
            print >>write_file, line,
        else:
            pass


zdej, kako bi mogu tole preoblikovat, da bi mi te elif stavke bralo iz liste?
recimo, da imam fajl, od koder preberem elemente in jih dam v list stations = []

če loopam
for station in stations:

  with open(phase_file, "r") as phases:
      for line in phases:
          line.strip()

          if line.startswith(station):
            print >>write_file, line,
          elif line.startswith("\n"):
              print >>write_file, line,
          else:
              pass


output ne bo tak, kot ga hočem, ampak bo v takem zaporedju, kot so elementi v listi...
se pravi, če je input file:

aaa
aaa
ccc
ddd
bbb

hočem da je output v tem zaporedju, ne pa
aaa
aaa
bbb
ccc
ddd

dost razumljivo :) ?
hvala

#819 Ragezor

    je fasal hemeroide. Zdaj mu plapolajo v vetru.

  • rumeni jaki
  • 976 sporočil

Objavljeno 26 september 2016 - 23:05

za zacetek preberi dokumentacijo, mogoce ti to ze resi problem

https://docs.python....#str.startswith

predvsem tole: prefix can also be a tuple of prefixes to look for.

#820 lmorgh

    si po drkanju nikoli ne umije rok. Prašiček.

  • mn3njalničarji
  • 1 490 sporočil

Objavljeno 27 september 2016 - 09:03

ne štekam...tud če list spremenim v tuple, bo zaporedje po printu takšno kot je v tupleu/listu, ne pa takšno kot je bilo v original fajlu.

#821 Zizy

    več kot očitno žre doručak na mn3njalu.

  • prostozidarji
  • 4 009 sporočil

Objavljeno 27 september 2016 - 13:36

Dej for station in stations znotrej onega for line in phrase.

#822 Ragezor

    je fasal hemeroide. Zdaj mu plapolajo v vetru.

  • rumeni jaki
  • 976 sporočil

Objavljeno 27 september 2016 - 13:41

with open(phase_file, "r") as phases:
	  for line in phases:
		  line.strip()
		  if line.startswith(stations): # stations is a tuple
		    print >>write_file, line,
		  elif line.startswith("\n"):
			  print >>write_file, line,
		  else:
			  pass


#823 lmorgh

    si po drkanju nikoli ne umije rok. Prašiček.

  • mn3njalničarji
  • 1 490 sporočil

Objavljeno 27 september 2016 - 17:18

Dela, hvala!

#824 lmorgh

    si po drkanju nikoli ne umije rok. Prašiček.

  • mn3njalničarji
  • 1 490 sporočil

Objavljeno 04 oktober 2016 - 14:22

ok, sem mal editiral...

skratka, moj output je list:

[u'JAVS P 0 060107084657.30']
['59.41 0 S']
[u'CEY P 0 060107084659.39']
['03.10 0 S']
[u'CADS P 0 060107084703.67']
[u'VISS P 0 060107084704.14']


kako združim elemente tako, da če se element ne začne s postajo (JAVS,CEY,CADS, VISS,...) element združim s prejšnjim...torej da bo output tak:


[u'JAVS P 0 060107084657.30 59.41 0 S']
[u'CEY P 0 060107084659.39 03.10 0 S']
[u'CADS P 0 060107084703.67']
[u'VISS P 0 060107084704.14']

hvala

#825 BYN

    želvak brez oklepa

  • svinjski pastirji
  • 16 sporočil

Objavljeno 08 oktober 2016 - 13:12

isce se majster za en manjsi projekt - par urna konzultacija za en relativno simpl problem + verjetno dan, dva dela. valda placano, na roko. rabis samo osnovno znanje postgresql, ruby, python

#826 lmorgh

    si po drkanju nikoli ne umije rok. Prašiček.

  • mn3njalničarji
  • 1 490 sporočil

Objavljeno 26 oktober 2016 - 09:05

nič

#827 WinterThane

    ima nov vzdevek.

  • šerifi in depjutiji
  • 594 sporočil

Objavljeno 09 november 2016 - 11:38

Tezave z zdravjem

Navedek

$10 SALE In honor of everyone’s contribution to Jason and 3D Buzz!

The outpouring of love from this community has been amazing!

As an additional thank you, I’ve asked Angie to let me sale price the entire store for everyone. I can’t thank everyone enough for the support you have given in these difficult times.
So everything in the store, including the new course, will be just 10 bucks for this sale from 11/7 - 11/14!

razprodaja tutorialov: http://www.3dbuzz.com/Store

pred leti sem nabavil C#+XNA in C++ pri njih in lahko recem da so tutoriali svetovni (sedaj sicer outdated)

#828 lmorgh

    si po drkanju nikoli ne umije rok. Prašiček.

  • mn3njalničarji
  • 1 490 sporočil

Objavljeno 10 januar 2017 - 20:40

ne štekam...
na dveh računalnikih imam python naložen preko Anaconde 3.5, 64bit. Oba imata vse module updejtane na najnovejše.
Na enem PCju je plot z matplotlibom barven, na drugem PCju pa črno bel

bolj natančno:

ax2.plot(t, m, 'bo', mfc='none', zorder=1, label='Bovec')

če imam barvo in simbol 'bo' mi na enem računalniku dela modre krogce, na drugem pa črne krogce...
če zamenjam na 'b+' bo na obeh računalnikih moder križec...

#829 Ragezor

    je fasal hemeroide. Zdaj mu plapolajo v vetru.

  • rumeni jaki
  • 976 sporočil

Objavljeno 10 januar 2017 - 23:03

tko na pamet ugibam, da mogoce ne uporabljas istih graphic backendov na masinah

sam jaz bi kar stavil na human error

#830 lmorgh

    si po drkanju nikoli ne umije rok. Prašiček.

  • mn3njalničarji
  • 1 490 sporočil

Objavljeno 11 januar 2017 - 06:57

jah ne vem...
oboje laufa na isti verziji Anaconde, pri obeh sem pred tem zalaufal update in so verzije latest...
Human error v skripti ni očiten, ker je copi paste.

linije in križci so barvni, samo krogci so črni, ne glede na to, katero barvno kodo dam...

#831 Ragezor

    je fasal hemeroide. Zdaj mu plapolajo v vetru.

  • rumeni jaki
  • 976 sporočil

Objavljeno 11 januar 2017 - 09:59

matplotlib.get_backend()

#832 lmorgh

    si po drkanju nikoli ne umije rok. Prašiček.

  • mn3njalničarji
  • 1 490 sporočil

Objavljeno 13 januar 2017 - 18:22

ok, bom progledal ob priliki, tenks

pa naslednje vprašanje...

z basemap modulom matplotlba bi rad plotal več 1000 slik. zdej, "osnova" slike je ista, gor se samo koordinate preminjajo.
kako to naredim, da ne bo za vsako sliko osnove in koordinat risalo, ampak samo koordinate, osnova bo pa skos ista? ker če v loopu ponovim vse, traja zelo dolgo...

from obspy import read_events, UTCDateTime
import numpy as np
import matplotlib.pyplot as plt
from mpl_toolkits.basemap import Basemap
##Read the cat
cat=read_events("ifs_all")

##Plot the locations
tstart = UTCDateTime("2006-01-01T00:00:00.0")
tend = UTCDateTime("2017-01-01T00:00:00.0")
delta = 86400
while tstart < tend:
    print(tstart)
    tend2 = tstart + delta
    print(tend2)
	
    lats=[]
    lons=[]
    mags=[]
    print(len(lats))
    ##Set the map
    plt.figure(figsize=(20,20))
    m = Basemap(projection='merc', lon_0=14.030, lat_0=46.005, resolution="h",
			    llcrnrlon=13.432, llcrnrlat=45.459, urcrnrlon=14.555, urcrnrlat=46.411)
    m.shadedrelief()
    m.drawcountries(color="k", linewidth=5)
    m.drawparallels(np.linspace(47, 48, 21), labels=[1, 1, 0, 0], fmt="%.2f",
				    dashes=[2, 2])
    m.drawmeridians(np.linspace(12, 13, 21), labels=[0, 0, 1, 1], fmt="%.2f",
				    dashes=[2, 2])
    m.readshapefile('prelomi_shp/prelomi', 'prelomi', color="r", linewidth=5, zorder=3)
    plt.title(tstart, fontsize=40)
    for event in cat:
	    if event.origins[0].time > tstart and event.origins[0].time < tend2:
		    print(event.origins[0].time)
		    lats.append(event.origins[0].latitude)
		    lons.append(event.origins[0].longitude)
		    mags.append(event.magnitudes[0].mag)
    min_marker_size = 20
    for lon, lat, mag in zip(lons, lats, mags):
	    mag = mag+1.5
	    x,y = m(lon, lat)
	    msize = mag * min_marker_size
	    m.plot(x, y, 'ro', markersize=msize, mec="k")
    print(len(lats))
    ##Final plot show
    #plt.show()
    plt.savefig(filename=str(tstart)+".jpg", dpi=100)
    tstart = tend2
    plt.clf()

če dam tisti del po ##Set the map in pred for loopom ven iz while, potem mi plota samo prvo sliko tako kot hočem, vse naslednje pa nimajo ozadja, temveč le koordinate

hvala

#833 Zizy

    več kot očitno žre doručak na mn3njalu.

  • prostozidarji
  • 4 009 sporočil

Objavljeno 13 januar 2017 - 20:00

Zrises samo podlago, potem mas pa 3 opcije:
A) Zunej while das savefig... Znotrej while das load.
B) Znotrej while das copyobj(allchild(podlaga), novazadeva);
C) Cisto na koncu, po savefig zbrises samo tele koordinate. Ne dati plt.clf.
Tale C bo najhitrejsi po mojem filingu, probal pa nisem.

#834 lmorgh

    si po drkanju nikoli ne umije rok. Prašiček.

  • mn3njalničarji
  • 1 490 sporočil

Objavljeno 13 januar 2017 - 21:00

bi poizkusil s Cjem... pa ne vem kako naj te koordinare odstranim. nimam ravno izkušenj z matplotlibom.

edit:
a oba govoriva o matPLOTlibu za python?

#835 Zizy

    več kot očitno žre doručak na mn3njalu.

  • prostozidarji
  • 4 009 sporočil

Objavljeno 14 januar 2017 - 14:10

Jaz sem govoril kako se to lahko resi v matlab plotu in ugibal da matplotlib dela enako. Ce ne, sori :)
items = get(gca, 'Children');
delete(items(end));

#836 lmorgh

    si po drkanju nikoli ne umije rok. Prašiček.

  • mn3njalničarji
  • 1 490 sporočil

Objavljeno 14 januar 2017 - 14:26

Mal je drugac ja :)
Ampak mogoce bo tole kej uporabno, bom kasneje sprobal...
http://matplotlib.or...gend_guide.html

Hvala

#837 tiesto

    je najdu rizlo za joint.

  • rumeni jaki
  • 268 sporočil

Objavljeno 24 februar 2017 - 20:32

Pozdrav, nism najdu primerne teme, zato bom napisal sem.
Zanima me namreč nakup domene in serverja, kjer bi stran stala. Ker se cene zelo razlikujejo, me zanima, kje se najbolj splača zakupiti vse skupaj (ogledoval sem si hostko, sam ma napram drugim kr drage cene...)

#838 Ragezor

    je fasal hemeroide. Zdaj mu plapolajo v vetru.

  • rumeni jaki
  • 976 sporočil

Objavljeno 24 februar 2017 - 22:35

pejd v izbo netki in tam vprasaj. verjento ze kaka tema odprta





1 Uporabnik(ov) bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov