Pomoč - Išči - Člani - Koledar
Polna inačica: Oksidacija in antioksidacija barvnih kovin
Mn3njalnik > Zajebani vsakdanjik > Bela tehnika
Jakey
Je kdo že umetno staral ali ustavil staranje medenine, bakra?

Rabil bi oboje, ubistvu, za medenino in baker, eno za umetno staranje, da bi dobla materiala zelenega volka(patino), drugo zadevo pa za ohranjanje pred oksidacijo(MS in Cu)..nek lak or sth..

če ve kdorkol, karkol...?

Rabim pa za ročaje, starani bojo zuna, za kamin tam neki, znotra pa tud neko stojalo...tk da..oboje za oboje pirate.gif innocent.gif
TitanG
Ščij na baker da ti pozeleni. I'm not even kidding. Če je lakiran ga moraš prvo očistit, za ohranjanje čistoče ga moraš pa polakirat.
Alternativa: kis in slana voda.
Thrivial
Ti rabiš zeleno patino. Točne kemijske sestave ne vem, ampak tisti najbolj pogosti v naših koncih rečemo "žveplena jetra", torej ena oblika žvepla. Imaš jih pa cel kup in tudi kar precej znanosti je okrog samega postopka patiniranja, nanosa patine, obdelave in tako naprej.

Za zaščito bo prozoren lak za kovine čisto ok. Če hočeš narediti po stari metodi, pa se povoska in vosek načeloma zapre pore in prepreči oksidacijo. Če boš hodil kaj okrog Borovelj, se oglasi pri Valentinu in kupi Zapon lak, super zadeva.

Jakey
QUOTE (TitanG @ 15.03.2011, 19:40) *
Ščij na baker da ti pozeleni. I'm not even kidding. Če je lakiran ga moraš prvo očistit, za ohranjanje čistoče ga moraš pa polakirat.
Alternativa: kis in slana voda.

Hmmm...ja, kejk cajta ga pa morm namakat v kisu, slani vodi da bo zelen?
urin? Da bi bil tolk močn oksidant?

QUOTE (Thrivial @ 15.03.2011, 19:41) *
Ti rabiš zeleno patino. Točne kemijske sestave ne vem, ampak tisti najbolj pogosti v naših koncih rečemo "žveplena jetra", torej ena oblika žvepla. Imaš jih pa cel kup in tudi kar precej znanosti je okrog samega postopka patiniranja, nanosa patine, obdelave in tako naprej.

Za zaščito bo prozoren lak za kovine čisto ok. Če hočeš narediti po stari metodi, pa se povoska in vosek načeloma zapre pore in prepreči oksidacijo. Če boš hodil kaj okrog Borovelj, se oglasi pri Valentinu in kupi Zapon lak, super zadeva.

Yep. Zeleno patino.

Prozoren lak za kovine, mi lahko priporočaš kerga konkretno?
Thrivial
Saj sem ti ga - Zapon, ki ga dobiš pri Valentinu v Verlachu. biggrin.gif

Drugače sem pa jaz delal tudi že z enim random iz merkurja, pa je bilo ok. Važno je samo, da je na nitro osnovi. smile.gif
Jakey
QUOTE (Thrivial @ 16.03.2011, 12:27) *
Saj sem ti ga - Zapon, ki ga dobiš pri Valentinu v Verlachu. biggrin.gif

Drugače sem pa jaz delal tudi že z enim random iz merkurja, pa je bilo ok. Važno je samo, da je na nitro osnovi. smile.gif

a-ha...zanimivo..ka pa navadna razredčila, ki so na nitro osnovi? nebi, bi?

drgač pa, kolk cajta nuca, da pozeleni?
Thrivial
Ja, itak, navadno nitro razredčilo bo čisto ok. smile.gif

Koliko časa, da pozeleni? Čisto odvisno - od gostote patine, debeline nanosa, materiala... za črno patino je treba najprej pomočiti izdelek v raztopino detergenta in potem še (blažjo) kislino, da se razmasti, potem pa odvisno od tega kako je obdelan material - na spoliranih mestih prime takoj, na grobih pa traja.
Jakey
QUOTE (Thrivial @ 18.03.2011, 15:27) *
Ja, itak, navadno nitro razredčilo bo čisto ok. smile.gif

Koliko časa, da pozeleni? Čisto odvisno - od gostote patine, debeline nanosa, materiala... za črno patino je treba najprej pomočiti izdelek v raztopino detergenta in potem še (blažjo) kislino, da se razmasti, potem pa odvisno od tega kako je obdelan material - na spoliranih mestih prime takoj, na grobih pa traja.

govorima o spoliranih, kakopak.

drgač sm naredo poskus, v sredo sm obeso na 4 štrike 4 identične komade mesinga: prvi namočen v vodo, drugi h20 + nacl, tretji v cilit bang(ne reklamiram nič) četrti pa namazan z pasto za spajkanje. Baje da slednje dobro pripomore h temu. Objavim rezultate jutr, ko poslika vse skup.
Mobster
Sem vprašu starega očeta,je reku da premaž s kečapom oz. kerokol paradižnikovo omako(majo eno zajebano kislino not),pa ni vrag da ne bi pozelenel smile.gif
ziga321
QUOTE (TitanG @ 15.03.2011, 19:40) *
Ščij na baker da ti pozeleni.

oh, now I know what you did there.
To je okleščena verzija naše polne vsebine. Za dotično klikni semkaj..
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.