3 kriptovalute, ki bi lahko dobro profitirale od Ethereumove »Združitve«

Home » 3 kriptovalute, ki bi lahko dobro profitirale od Ethereumove »Združitve«
etherum 2.0

Kot smo že (pre)večkrat vneto pisali, Ethereum se končno približuje svojemu prehodu na mehanizem proof-of-stake v težko pričakovanemu dogodku združitve, imenovane Merge. Ni pa samo Ethereum, ki bi od tega lahko bistveno profitiral. Poglejmo si še 3 obetavne kripto kandidate.

The Merge je končno pred vrati. Vodilna platforma za pametne pogodbe je 11. avgusta zaključila zadnjega od svojih treh javnih testnih omrežij, imenovanih Goerli. Zato ne bi smelo priti do zamud pri Ethereumovem združevanju, ki bo predvidoma zaživelo 19. septembra. Cena ETH je po posodobitvi Goerli poskočila za 5 % na približno 1.950 USD, kar je najvišja raven v več kot dveh mesecih. Poleg lastnega žetona ETH pa je še nekaj kandidatov, ki bi lahko posredno pridobili na vrednosti. Preverimo, za katere gre.

Lido DAO (LDO)

Z združitvijo bo vojska »rudarjev« v Ethereumu zamenjana s »potrjevalci« oz. validatorji, ki bodo morali kot ekonomski delež zastaviti 32 ETH. Ta velika zahteva po vložku je odprla priložnosti za posrednike, tj. platforme, ki zbirajo kovance ETH od premalo financiranih rudarjev in združujejo sredstva, da postanejo validatorji v Ethereumovem blockchainu. Med njimi je tudi Lido DAO. Lido DAO je vodilna staking storitev glede na vrednost, zaklenjeno v uradni pametni pogodbi Merge. V tako imenovano pogodbo Eth2 je vložila 4,15 milijona ETH, pri čemer vodi Coinbase, ki je v imenu svojih strank vložila približno 1,55 milijona ETH.

Uspešna Združitev bi lahko povečala povpraševanje po storitvah Lido DAO.To pa bi se lahko izkazalo kot spodbuda za uradni upravljalni žeton platforme, LDO, katerega vrednost se je od 14. julija, ko je Ethereum septembra prvič objavil verjetnost prehods na PoS, povečala za več kot 200 %. Zato je LDO eden od glavnih kriptovalut, ki bi lahko imel največ koristi od uspešnega prehoda Ethereuma na PoS.

Ethereum Classic (ETC)

Ethereum Classic (ETC) je še ena kriptovaluta, ki je v zadnjih tednih pritegnila pozornost bikov. Razlog za to je predvsem njegov potencial, da zagotovi zatočišče rudarjem, ki zapuščajo omrežje Ethereum. Ker je Ethereum Classic razcepljena veriga iz sporne trde vilice iz leta 2016, ima skoraj vse tehnične lastnosti trenutnega omrežja Ethereum z mehanizmom proof-of-work (PoW), zato je naravno zatočišče za rudarje ETH.

Podobno kot LDO jje tudi ETC od 14. julija, ko je bila objavljena uvedba Ethereum’s Merge, zrastel za več kot 200 %. Zato obstaja verjetnost, da se bo pred in po združitvi nadaljeval njegov trend rasti.

Optimism (OP)

Optimism je Ethereumova rollup storitev. Z drugimi besedami, združuje podatke o množičnih transakcijah zunaj verige v serije in rezultate sprosti nazaj v glavno omrežje Ethereum, ko je doseženo soglasje. Ker so podatki o transakcijah vključeni v bloke plasti 1, so rollupi zaščiteni z izvirno varnostjo Ethereuma. Tako imenovana rešitev s plasti 2 bi lahko imela po združitvi koristi od časovnega načrta Ethereuma, usmerjenega v rollup. Zanimivo je, da je OP, žeton za upravljanje platforme Optimism, od napovedi datuma izdaje Merge zrasel za skoraj 250 %. Obeti, da bo Ethereum po združitvi v svojem omrežju uporabil Optimism, bi lahko služili kot bikovski katalizator za ceno OP.

Vse omenjeno so (dobronamerne in raziskane) špekulacije in niso vlagateljski nasveti. Saj veste, po pameti – imejte se lepo, a ne vlagajte več, kot ste pripravljeni izgubiti.

Dodaj odgovor