Adidas v sodelovanju s STEPN lansiral ekskluzivne NFT superge 

Home » Adidas v sodelovanju s STEPN lansiral ekskluzivne NFT superge 

Gigant športne industrije Adidas se je povezal s priljubljeno move-to-earn aplikacijo STEPN, rezultat pa so NFT superge, ki združujejo virtualni in fizični šport.  Kolekcija obsega 1.000 športnih copat, ki jih navdihujejo Adidasove najbolj ikonične tekaške silhuete in ki sta jih obe podjetji oblikovali pod skupno blagovno znamko.

Web3 aplikacija STEPN, ki je zasnovana na Solana blockchainu, je razkrila sodelovanje z mednarodno blagovno znamko superg Adidas. V okviru partnerstva bo predstavljena ekskluzivna kolekcija 1000 športnih copat z NFT, imenovana STEPN x adidas Genesis Sneakers. Zbirka bo od srede dalje na voljo na tržnici MOOAR in predstavlja začetek skupnega enoletnega sodelovanja med obema organizacijama, katerega cilj je pripraviti dodatne NFT izdaje in fizične predmete. Superge Genesis se bodo začele prodajati v dveh fazah:

  • V prvi bo 200 zvestih uporabnikov lahko kupilo rezervirane NFT
  • Druga faza bo vključevala javno žrebanje, na katerem bodo preostalih 790 NFT-jev ponujene širši javnosti
  • Preostalih 10 NFTjev se bo uporabilo za namene trženja
  • Cena vsakega NFT je 10.000 GMT ali približno 2.500 ameriških dolarjev

Partnerstvo med Stepn in Adidas poudarja učinek hkratnega pridobivanja nagrad v virtualnem in resničnem svetu, je v izjavi pojasnil izvršni direktor kripto podjetja Stepn Shiti Manghani. Opozoril je, da to »fitgitalno« sodelovanje, ki združuje fizične in digitalne elemente med široko uporabljeno aplikacijo za življenjski slog in globalno blagovno znamko, kot je Adidas, nakazuje prihodnjo smer nagrad za življenjski slog in daje dodatno vzpodbudo za Web3 aplikacije v resničnem svetu – ter na najvišjem nivoju.

To pa ni prvo sodelovanje z večjim akterjem za Stepn. Pred tem sodeloval z DJ in glasbenim producentom Stevom Aokijem, anime serijo Ghost in the Shell in nogometno skupino Atlético Madrid.

Koliko lahko zaslužim z uporabo aplikacije STEPN?

Zaslužek, ki ga lahko uporabnik doseže v aplikaciji, je odvisen od stopnje »energije« njegovega športnega copata. Nižja raven energije pomeni manj minut, ki so na voljo za tek in zaslužek. Vsaka enota energije je enaka petim minutam teka, kakovostnejše športne copate pa prejmejo dodatno energijo – na primer legendarne športne copate zagotavljajo dodatne štiri enote energije. Za zdaj še ni jasno, kakšno raven energije bodo imele superge Stepn x Adidas Genesis, zato so tekači v pričakovanju morebitne konkurenčne prednosti, ki bi jih te superge lahko ponudile.

Ta novica je posledica Stepnove kampanje, ki je prejšnji teden zaključila 30 milijonov dolarjev vreden airdrop. Med kampanjo so igralci prejeli točke airdrop, ki so jih lahko neposredno zamenjali za Stepnov domači žeton GMT v razmerju ena proti ena. Več kot 100 milijonov točk airdrop je bilo razdeljenih med imetnike značk in lastnike Genesis NFT.

Move-to-earn ponovno pridobiva na priljubljenosti

Po težki kripto zimi se blizu Bitcoin halvinga prebujajo tudi starejši projekti, med njimi tudi move-to-earn. Ta ponovni vzpon je razviden iz rasti platform, kot so STEPN, Step App in Sweatcoin, ki združujejo fizično aktivnost z nagradami v digitalni valuti in s tem povečujejo privlačnost vzdrževanja telesne pripravljenosti z »gamifikacijo« in finančnimi spodbudami. Ni pa STEPN edini na pohodu, ampak obstajajo še drugi:

  • Step App hitro pridobiva na priljubljenosti, saj se odlikuje s podporo znanih osebnosti in partnerstvi, na primer s šprinterjem, ki sliši na ime Usain Bolt. Ta platforma združuje fitnes s tekmovalnimi elementi, saj uporabnikom omogoča, da s hojo in trgovanjem z digitalnimi športnimi copati zaslužijo žetone FITFI.
  • Sweatcoin deluje na nekoliko drugačni osnovi, saj ponuja dostopnejšo platformo brez začetnih stroškov in omogoča zaslužek z vsakodnevnimi dejavnostmi. Njihov model se izkaže za še posebej inovativen s partnerstvi z zdravstvenimi organizacijami, kot je britanska Nacionalna zdravstvena služba.

Integracija tehnologije blockchain, GPS in NFT tem aplikacijam omogoča, da ustvarijo varno in privlačno okolje, v katerem lahko uporabniki na pregleden način pridobivajo nagrade. Skupnost okoli teh platform se povečuje, velik poudarek pa je na trajnostnih fitnes navadah in povečanju telesne dejavnosti z majhnimi, stimuliranimi koraki.

S finančnega vidika so te platforme pokazale impresivne številke. Sweatcoin in Step App se ponašata s tržno vrednostjo 85 milijonov dolarjev oziroma 23 milijonov dolarjev, tržna kapitalizacija Stepn (GMT) pa znaša kar 430 milijonov dolarjev (CoinMarketCap) . Privlačnost platform M2E je v tem, da lahko združijo vsakodnevne zdravstvene rutine z ekonomskimi spodbudami, zaradi česar fitnes ni le življenjski slog, temveč naenkrat postane tudi dobičkonosen podvig.

Kriptomat

Hitra in enostavna registracija

Kriptomat
4.8/5