AI žetoni FET, OCEAN in AGIX se združujejo v ASI. Kaj morate vedeti?

Home » AI žetoni FET, OCEAN in AGIX se združujejo v ASI. Kaj morate vedeti?

Eni najbolj obetavnih kripto AI projektov – Fetch.ai (FET), Ocean Protocol (OCEAN) in SingularityNET (AGIX) so 1. julija začeli s prvo fazo združitve v enotni kovanec $ASI. Medtem je Coinbase izjavil, da migracije ne bo podpiral. Tukaj je vse, kar morate vedeti, če držite katerega izmed teh kovancev.

Zveza Artificial Superintelligence Alliance, ki vključuje uspešne AI žetone SingularityNET (AGIX), Fetch.ai (FET) in Ocean Protocol (OCEAN), je v ponedeljek napovedala začetek združevanja. Njihovi žetoni FET, AGIX in OCEAN bodo združeni v enoten žeton, imenovan ASI. Skupna tržna kapitalizacija tako znaša težkih 7.5 milijarde dolarjev.

Namen te združitve, ki je bila predstavljena marca, je ustvariti etičen, decentraliziran ekosistem umetne inteligence z izkoriščanjem virov in strokovnega znanja članskih podjetij. To zavezništvo želi postati kot protiutež trenutni sceni umetni inteligenci, kjer vlada prevlada velikih tehnoloških podjetij, kot so OpenAI in Google.

Kot smo že poročali, bo združitev potekala v dveh fazah.

Faza 1 se je začela 1. julija 2024

Prva faza združitve žetonov ASI se osredotoča na migracijo žetonov OCEAN in AGIX v FET. Ta začetna faza vključuje zaprtje vlog in dvigov za žetone AGIX in OCEAN za pripravo na migracijo. Hkrati se je blagovna znamka projekta na večjih platformah preusmerila v zavezništvo Artificial Superintelligence Alliance. Medtem se bodo vloge, dvigi in trgovanje s FET nadaljevali neprekinjeno. Platforma za migracijo za ta proces je bila vzpostavljena v decentralizirani aplikaciji SingularityDAO.

Osrednja točka faze 1 je vključitev borz in agregatorjev podatkov ter zagotovitev nemotenega prehoda ob začetku preoblikovanja blagovne znamke. Ta sprememba blagovne znamke vključuje tudi umik žetonov AGIX in OCEAN z borz. Vendar pa trgi Fetch.ai ostajajo odprti pod oznako FET.

To se je zgodilo po tem, ko je združenje ASI sredi junija preložilo združitev žetonov. To skrbno načrtovanje je omogočilo celovito pripravo, ki je obravnavala vsa tehnična in logistična vprašanja, da bi imetnikom žetonov zagotovila nemoten prehod. Po začetku združitve v prvi fazi so se cene žetonov FET, AGIX in OCEAN povečale za približno 8 %. V času pisanja tega članka je cena FET znašala 1,39 USD, AGIX 0,60 USD, OCEAN pa 0,5805 USD.

Kaj lahko pričakujemo v 2. fazi?

Druga faza združitve bo sledila začetni migraciji in se bo osredotočila na vključevanje skupnosti v sistem in uvajanje žetonov ASI v več verigah.Ta faza daje prednost samoskrbniškim imetnikom in bo uvedla nove pogodbe o migraciji, ko bo Fetch.ai nadgradil ASI. Zavezništvo ASI je zagotovilo, da bodo te migracijske pogodbe ostale odprte več let, s čimer bodo imeli imetniki žetonov dovolj časa za prehod svojih sredstev.

Zadnji korak združitve vključuje prehod z označevalnika žetonov FET na ASI. Ta korak bo uvedel nove migracijske pogodbe za vse preostale žetone AGIX in OCEAN ter samodejno pretvoril žetone glavnega omrežja FET v ASI med nadgradnjo glavnega omrežja Fetch.ai. Menjalna razmerja za ta končni prehod so:

  • 1 žeton FET za 1 žeton ASI,
  • 1 žeton AGIX za 0,433350 ASI in
  • 1 žeton OCEAN za 0,433226 ASI

Kako torej pretvorim svoj FET, AGIX ali OCEAN v FET?

Za tiste, ki imajo sredstva na centraliziranih borzah, kot sta Binance ali KuCoin, se bodo žetoni OCEAN in AGIX samodejno pretvorili v FET po ustreznih razmerjih. Medtem morajo imetniki žetonov na glavnem omrežju Ethereum slediti podrobnim vodnikom in navodilom, ki jih je pripravilo združenje ASI Alliance, da bi omogočili nemoten prehod.

Za ročno pretvorbo žetonov morajo imetniki svoje obstoječe kripto denarnice povezati z uradnim portalom za pretvorbo v aplikaciji SingularityDAO dApp in slediti navodilom na zaslonu. Zavezništvo ASI je zagotovilo združljivost z glavnimi programskimi in strojnimi denarnicami, s čimer je poenostavilo postopek za uporabnike.

Coinbase ne bo podprl migracije

Medtem ko je migracijo pozdravila in podprla večina večjih kripto borz, pa to ne velja za Coinbase. Kripto borza pa je poskrbela za rešitev, saj so navedli, da bodo lahko uporabniki po začetku migracije svoje OCEAN in FET prenesli v ASI z uporabo samostojne denarnice, kot je Coinbase Wallet.

KuCoin

Welcome Gift Pack do 700 USDT!

KuCoin
4.8/5