Ameriške volitve 2024: Kaj pravijo stavnice?

Home » Ameriške volitve 2024: Kaj pravijo stavnice?
ameriške volitve 2024

Vsi, ki se zanimajo za kriptovalute in Web3 prostor, vedo, kako je čas relativna kategorija. Štiri leta so minila kot trenutek. Nato smo bili na ameriških predsedniških volitvah leta 2020 priča spremembi oblasti. Joe Biden je zamenjal Donalda Trumpa in ustvaril relativno veliko presenečenje. Od tega trenutka so najboljše stavnice takoj postavile koeficiente za ameriške volitve 2024 in zdi se, da bodo le-te zanimivejše kot kdajkoli prej. Volitve za ameriški senat leta 2022 so bile prvi korak k predsedniškim volitvam. Zdaj vsi čakajo, da vidijo, kdo bodo končni kandidati Demokratske in Republikanske stranke.

Vendar pa po naših izkušnjah nikoli ni prekmalu govoriti o favoritih. Na naši strani, ki je predvsem osredotočena na kripto svet, smo se odločili, da naredimo kratko analizo potencialnih kandidatov, kot tudi da poskusimo napovedati, v katero smer bodo šli. Čeprav mnogi verjamejo, da se bo boj ponovno odvijal med Trumpom in Bidnom, se zdi, da je tokrat situacija malo bolj zapletena. Torej, brez preveč uvoda, poglejmo trenutno situacijo. Prav tako preverite, katere spletne stavnice ponujajo možnost stave na ameriške volitve 2024.

Kdo bo kandidiral na ameriških volitvah 2024?

Če verjamemo strokovnjakom z znane svetovne stavnice Bet365, obstaja več potencialnih kandidatov. Na prvem mestu je nekdanji predsednik, Donald Trump, ki je trenutno favorit za ponovno naselitev Bele hiše. Na seznamu britanske stavnice so tudi trenutni predsednik, Joe Biden, in nekdanja prva dama, Michelle Obama. Zelo zanimivo, s koeficientom 21,00 na tem seznamu je tudi neodvisni kandidat, Robert Kennedy Jr. Vendar, kot je znano, v finalni tekmi bosta samo dva kandidata. Kdo to bo, bomo še videli.

Zanimivo je, da se je večina protikandidatov Donalda Trumpa iz Republikanske stranke že umaknila iz tekme. Zato se zdi, da je Trump eden od zagotovljenih kandidatov. Prav tako zgodnje analize kažejo na rast priljubljenosti nekdanjega predsednika. Trenutni predsednik, Joe Biden, ima veliko težav. Izgublja podporo v ključnih državah (Arizona, Florida, Michigan, Georgia, North Carolina, Pennsylvania in Wisconsin). Poleg tega dejstvo, da Biden šteje 81 let, nikakor ni v njegovo korist. Na koncu ima trenutni predsednik veliko pravnih težav, še posebej okoli svojega sina. Realistično je pričakovati, da ne bo drugi kandidat.

Potencialna presenečenja

Zelo zanimivo pri teh ameriških predsedniških volitvah 2024 je dejstvo, da bi lahko prvič videli neodvisnega kandidata. To se v zgodovini Združenih držav Amerike še ni zgodilo. Zdi se, da ima Robert F. Kennedy Jr. resnične možnosti, da to doseže. Seveda je potomec ene najbolj znanih politično angažiranih družin na svetu. Je sin nekdanjega ameriškega senatorja Roberta F. Kennedyja in nečak nekdanjega predsednika Johna F. Kennedyja.

Njegova priložnost so novi volivci. Nove generacije imajo nove preference in afinitete. Analize so pokazale, da povečano število volivcev ne želi videti še enega boja med Trumpom in Bidnom. Mnogi si želijo videti neodvisnega kandidata v predsedniški tekmi. In tu se Kennedy popolnoma ujema. Seveda, zgodnje analize ne bi smeli jemati preveč resno, vendar se zdi, da bi lahko bili priča zgodovinskemu trenutku v letu 2024.

Ameriške volitve 2024 – Stavnice in kvote

Portal Stave-online je objavil kvote, ki jih ponuja ena izmed največjih britanskih stavnic bet365. V času pisanja tega članka je kvota na zmago Donalda Trumpa 2.10, na Joe Bidna pa prav tako 2.10. Preračunano v verjetnost, stavnice pripisujejo 47.6% verjetnost za zmago enega ali drugega kandidata. Potrebno je omeniti da seznami še niso dokončni, ker je kandidatov trenutno več.

Ameriški volitve 2024 – Zaključek

Čeprav je še veliko neznank, je ena stvar zagotova. Leto bo zanimivo za volivce v ZDA. Težko je reči, kdo bo zmagal, saj je treba vedeti, kdo so kandidati. Kljub temu zgodnja napovedovanja kažejo, da obstaja velika možnost, da bo zmagovalec Donald Trump. To je morda dobra novica za ljubitelje kriptovalut, saj ima Donald svojo zbirko NFT. Morda bo prišlo tudi do izboljšanja pogojev za trgovanje s kriptovalutami v Združenih državah. Nikoli se ne ve. Čas bo pokazal, ali ima neodvisni kandidat dovolj moči, da vstopi v tekmo. Zdi se, da je čas Joeja Bidna nekako minil.

Pogosta vprašanja

Kdaj bodo predsedniški volitve v ZDA?

Kdo je favorit za zmago na volitvah 2024?

Kje lahko stavim na naslednjega predsednika?

Kako staviti na predsedniške volitve?

Kje najti brezplačne napovedi danes?