Bidenove možnosti za ponovno izvolitev vse nižje. Na Polymarketu zdrsnil na vsega 9%

Home » Bidenove možnosti za ponovno izvolitev vse nižje. Na Polymarketu zdrsnil na vsega 9%

Nekdanji predsednik ZDA Donald Trump je še vedno v vodstvu s kvotami 61%, medtem ko je podpredsednica ZDA in demokratka Kamala Harris na drugem mestu s kvoto 16%.

Verjetnost, da bo predsednik ZDA Joe Biden ponovno izvoljen, je na decentralizirani platformi za napovedi Polymarket padla na 9%, saj se pojavlja vse več vprašanj o tem, ali bo podpredsednica Kamala Harris zamenjala Bidna kot kandidatka demokratov.

Bidenove kvote so se od takrat nekoliko izboljšale, zdaj so na 12% na Polymarketovem trgu “Zmagovalec predsedniških volitev 2024” s 226 milijoni dolarjev vplačil.

Nekdanji predsednik in republikanski kandidat Donald Trump je favorit s kvotami 61%, Harrisova pa je na drugem mestu s kvotami 16%.

Cene delnic, ki odražajo Bidenove kvote na napovedni platformi PredictIt, so podobno padle s 0,25 USD na 0,20 USD. Harrisova je zdaj vodilna kandidatka demokratov – vendar pa Trump še vedno drži najvišje vrednotene delnice “Yes” pri 0,58 USD.

To se dogaja sredi naraščajočih skrbi medijev in zunanjih komentatorjev, ki nakazujejo, da morda ni sposoben za drugi mandat.

Po poročanju CNN je predsednik zaskrbel več guvernerjev ZDA na srečanju v Beli hiši 3. julija, ko je šaljivo dejal: “Sem v redu – ne vem pa za svoje možgane.”

Isto poročilo trdi, da je Biden dejal, da bo zdaj nehal načrtovati dogodke po 20. uri, da bi več spal.

Biden si ni ravno pripomogel niti naslednji dan, ko je v radijskem intervjuju pomotoma opisal sebe kot “prvo črno žensko”, ki je služila kot predsednica ZDA – posnetek, ki kroži po družbenih medijih.

Polymarket zdaj kaže 65% možnosti, da bo Biden odstopil pred ameriškimi volitvami 4. novembra, pri čemer je Harrisova najverjetnejša kandidatka demokratov, ki se bo soočila s Trumpom.

Vendar pa je Biden poudaril, da nima namena odstopiti kljub naraščajočim pritiskom.

“Nikamor ne grem,” naj bi Biden dejal med govorom ob Dnevu neodvisnosti v Beli hiši 4. julija.

Niti Biden niti Trump nista omenila Bitcoina ali z digitalnimi sredstvi povezanih zadev med prvo predsedniško debato 27. junija.

Trump in Biden se bosta ponovno soočila na zadnji predsedniški debati 10. septembra.

Polymarket je inovativna decentralizirana napovedna platforma, ki omogoča uporabnikom, da stavijo na različne izide dogodkov s pomočjo kriptovalut. Gre za platformo, ki deluje na osnovi tehnologije veriženja blokov (blockchain), kar zagotavlja transparentnost, varnost in nezmožnost manipulacij s podatki. Uporabniki na Polymarketu lahko ustvarjajo, sodelujejo in trgujejo z napovedmi o političnih volitvah, športnih dogodkih, vremenskih pojavih, ekonomskih kazalnikih in mnogih drugih tematikah.

Polymarket je zasnovan tako, da uporabnikom omogoča enostavno in intuitivno uporabo. Po registraciji in povezavi denarnice z ustreznimi kriptovalutami lahko uporabniki začnejo ustvarjati svoje napovedi ali pa sodelujejo v obstoječih trgih. Vsaka napovedna tržnica deluje na principu dvostranskega stavnega sistema, kjer se stavni deleži zbirajo in delijo med zmagovalce glede na izid dogodka.

Ena izmed ključnih prednosti Polymarketa je njegova decentralizirana narava. To pomeni, da platforma nima centralne oblasti ali upravitelja, kar zmanjšuje tveganje za cenzuro in korupcijo. Poleg tega tehnologija veriženja blokov zagotavlja, da so vse transakcije javno dostopne in preverljive, kar krepi zaupanje med uporabniki.

Polymarket se prav tako ponaša z visoko stopnjo likvidnosti in hitrim poravnavanjem stav. Uporabniki lahko kadar koli izstopijo iz svojih pozicij s prodajo svojih deležev drugim udeležencem na trgu. To omogoča fleksibilnost in dinamiko, ki sta ključnega pomena za aktivne trgovce in analitike.

Zaradi svoje zanesljivosti, inovativnosti in širokega spektra možnosti je Polymarket postal priljubljena izbira med stavničarji in investitorji, ki iščejo nove priložnosti za zaslužek in analizo trendov. Platforma nenehno raste in se razvija, s čimer prinaša sveže možnosti za vse udeležence v ekosistemu napovednih trgov.