Binance Coin: Napoved vrednosti za 2023

Home » Binance Coin: Napoved vrednosti za 2023
binance coin cena napoved

Binance Coin (BNB) je zahvaljujoč priljubljenosti in zanesljivosti kripto borze Binance že leta med 5 največjimi kriptovalutami po tržni kapitalizaciji. Poleg tega se v tem medvedjem trgu drži odlično glede na ostale kriptovalute, saj se cena BNB v času pisanja članka giblje le 54% pod maksimalno ceno. Poglejmo, kako kaže napoved vrednosti BNB za 2023 in dlje.

Najprej za neučakane – Jokerjeva napoved vrednosti BNB (jemlji s ščepcem soli):

2023550 dolarjev
2024750 dolarjev
20251200 dolarjev
20302700 dolarjev

Za kriptovalute velja že zlato pravilo, da so zelo nestanovitne – zato se marsikdo boji trgovati z njimi, spet drugi pa v tem vidijo dodatno prednost visokih potencialnih donosov. Dandanes trg kriptovalut privablja tako individualne kot institucionalne vlagatelje. Dodajmo v mešanico še inflacijo zaradi pretiranega »printanja« denarja (fiat valut), in kriptovalute postajajo varen pristan za vedno več ljudi.

Toda vsak medvedji trg pokoplje veliko, če ne kar večino altcoinov. In zato je dobro,da se kot trgovci držimo kakovostnih altcoinov z dobrimi temelji in razširjenimi primeri uporabe. In eden izmed njih je zagotovo Binance Coin (BNB), izvirni žeton največje svetovne borze kriptovalut Binance, ki poleg lastnega kovanca ponuja tudi Binance Chain, Binance Smart Chain (BSC), Binance Academy, Trust Wallet, Binance Research in ostala orodja.

Te dni Binance prejel tožbo s strani CFTC, ki obtožuje borzo, da ponuja neregistrirane kripto izvedene finančne instrumente in usmerja ameriške stranke, da se z uporabo omrežij VPN izogibajo nadzoru skladnosti. Po tej novici je kripto trg padel le za kakšne 3%, kar kaže o zaupanju ljudi.

Poglejmo, kako kovancu BNB kaže za letos in dalje.

Zgodovina cene BNB

Začetki:

Binance Coin (BNB) je bil prvotno preko začetne ponudbe kovancev (ICO) leta 2017, hkrati z izdajo borze Binance. V fazi ICO se je BNB prodajal za približno 0,11 USD, kar je 99,96% popust v primerjavi z današnjo ceno BNB. Glede na to, da se BNB danes trguje za približno 310 USD, je bila ob svoji ICO ena najboljših kriptovalut pod 1 USD.

V svojih začetkih je bil BNB zgrajen z uporabo arhitekture ERC Ethereuma in je bila ustvarjena kot način za omogočanje cenejših transakcij na kripto borzi Binance, pri čemer so imetniki BNB lahko prejeli znižane provizije za trgovanje. Binance je hitro pritegnila pozornost vlagateljev v kriptovalute po vsem svetu in hitro postala največja borza kriptovalut na svetu po tržni kapitalizaciji, zaradi česar je žeton tako poskočil s približno 10 USD na takrat najvišjo vrednost 37,83 USD.

2019 in 2020:

Po 378% »pumpi« sredi leta 2019 je Binance utrpel hekerski napad in izgubil približno 40 milijonov dolarjev v bitcoinih, kar je seveda povzročilo, da je cena žetona BNB padla in se do konca leta 2020 gibala v razponu med 12,50 in 27 dolarji.

Vendar je Binance v letu 2020 začela povečevati število prevzemov in za poročani znesek 400 milijonov USD kupila vodilno platformo za spremljanje cen kovancev CoinMarketCap. Konec leta 2020 je BNB prešel na lastno omrežje, imenovano Binance Smart Chain. Ta poteza je občutno razširila uporabo BNB, saj je omogočila, da se decentralizirane aplikacije, ki temeljijo na pametnih pogodbah, ustvarijo neposredno v omrežju. Zaradi tega je cena BNB skokovito narasla, pri čemer se je žeton z 18 dolarjev sredi septembra podražil za več kot 90% na 35,10 dolarja v začetku leta 2021. A BNB se je tagrat šele začel ogrevati.

2021:

Vedno več razvijalcev se je zgrinjalo v Binance Smart Chain, da bi izkoristili njeno znano arhitekturo, hiter čas poravnave, nizke pristojbine in subvencije za razvoj, zato je cena BNB eksplodirala in se z 52,10 USD 1. februarja povzpela na 332,80 USD do 19. februarja, kar je skoraj 540% povečanje v manj kot treh tednih.

Čeprav je ta meteorski vzpon osupnil vlagatelje, je imel BNB še veliko prostora za rast. Po kratkem obdobju je BNB začel pridobivati na privlačnosti, kombinacija med bikovsko serijo 2021 in rastjo ekosistema Binance Smart Chain pa je povzročila, da se je cena kovanca BNB do 11. maja povzpela na 672,80 USD, kar tudi znaša najvišja cena BNB (ATH). Po tem je sledila realizacija dobičkov in kriptovaluta ni mogla preseči meje 654,32 USD. Po tem je prišlo do padajočega zagona z vmesnimi dvigi cene.

Zakaj je BNB kriptovaluta z dobro prihodnostjo?

  • Binance ima ogromen obseg trgovanja: Kripto borza ima 1 milijardo trgovalnih količin na podlagi krožne ure. Zdi se, da ima Binance v prihodnosti donosne možnosti. BNB ima tudi lastni sistem sežiga, ki bo prinesel stabilnost in preprečil nenadna tržna nihanja.
  • Uporaba pri trgovanju s številnimi kriptovalutami: BNB se lahko uporabi za plačilo 0,1% provizije Binance na posel poleg provizije za dvig, ki se zaračuna, ko uporabniki prenesejo svoje kriptovalute z borze v zasebno denarnico.
  • BNB je mogoče uporabiti v drugih posebnih naložbah v ICO prek Binancovega programa Launchpad.
  • NFT: Letos je v načrtu, da bodo pri Binance okrepili NFT ekosistem s povezovanjem in vključitvijo več uporabnikov v vedno širši metaverse.

BNB napoved cene 2023

Preden se lotimo napovedi cene BNB, vas mora Joker opozoriti, da je napovedovanje cen kriptovalut zaradi njihove nestanovitnosti zelo nehvaležna naloga in nikakor »egzaktna« znanost. Ne glede na vse pa se zdi, da je Binance Coin preživel vihar, in trg kriptovalut je zdaj videti optimističen, saj se temu žetonu po napovedih trga obeta svetlejša prihodnost.

Glede na trenutni scenarij je prihodnost Binance Coin videti svetla, sploh ob predpostavki, da je najhujši del medvedjega trga že za nami. Zato bi lahko po naši napovedi cena BNB do konca leta 2023 presegla 550 dolarjev.

Glede na Jokerjevo tehnično analizo za raven odpora in podpore so vrednosti za prvo raven odpora in podpore 450 USD oziroma 235 USD. Trenutna cena kovanca je približno 312,94 USD, napoved cene BNB pa predvideva dolgoročno bikovsko razpoloženje.

BNB napoved cene 2024

Medtem ko je cene kriptovalut v letu 2021 v veliki meri poganjala množica vlagateljev, ki so vstopili na trg v iskanju naslednje velike kriptovalute, bo večina hypa konec 2024 najverjetneje izzvenela, ko bodo na dan prišle novice o razširjenosti prevar, rugpullov in zavajanja. Čeprav se to na prvi pogled zdi negativno, pa bi lahko uporabnim sredstvom, kot je BNB, dalo priložnost.

Borza kriptovalut Binance bi lahko s svojim stabilnim kovancem BUSD prevladala v sektorju stablecoinov. Glede na to, da je Binance največja borza po obsegu in da naj bi imela v svojih rezervah okoli 70 milijard dolarjev gotovine, ni veliko negotovosti glede likvidnosti BUSD. Tako bi lahko videli, da bo stablecoin prevzel osrednjo vlogo, ko bodo vlagatelji iskali varno zatočišče za shranjevanje svojih sredstev.

Vse to vodi v Jokerjevo napoved, da bi cena BNB konec leta 2024 znašala okoli 750 dolarjev.

BNB napoved cene 2025

Če nadaljujemo z našo napovedjo cene BNB za leto 2025, lahko pričakujemo dodatno rast BNB, saj z vedno večjo adopcijo kriptovalut po svetu povečujeta tako Binance Smart Chain kot tudi sama kripto borza Binance. Poleg tega je ustanovitelj borze Changpeng Zhao (na Twitterju poznan kot CZ) pred kratkim izrazil zanimanje za nakup bank, da bi pomagal premostiti vrzel med kriptovaluto in fiat. Takšna poteza bi verjetno močno povečala zaupanje vlagateljev, kar bi bilo odlično za vrednost BNB.

Vsako četrtletje se zažge približno 2 milijona BNB, kar pomeni, da je BNB dosegel najvišjo vrednost v zgodovini, ko je bila ponudba veliko večja od današnje. Zato je razumljivo, da bi lahko žeton presegel svoj rekord.

Jokerjeva napoved cene BNB za leto 2025 je zato postavljena na 1.200 USD.

BNB napoved cene 2030

Če pogledamo še malo dlje v prihodnost, upoštevamo verjetnost, da se bo adopcija kriptovalut vztrajno povečala, z njo pa se bodo v ceni povečevale številne kakovostne kriptovalute, ki bodo takrat (še vedno) na sceni. In ponašem mnenju bo BNB še vedno tam, sploh na račun nadzorovano zmanjševanje ponudbe ob naraščajočem povpraševanju. Ta deflacijski vidik izboljšuje možnosti kriptovalute, saj sčasoma postane redka dobrina.

Zato je Jokerjeva napoved cene Binance Coin za leto 2030 pri 2700 dolarjev.

Kje kupiti BNB?

BNB je kot 4. največja svetovna kriptovaluta po tržni kapitalizaciji dostopna praktično na vseh večjih kripto borzah, toda največ smisla ima, da žeton kupite na borsi Binance, kjer ga lahko tudi uporabljate za transakcije in popuste. Nakup BNB na Binance poteka tako:

  1. Ustvarite in pojdite na svoj Binance račun
  2. Kliknite »Buy crypto« in najdite BNB
  3. Izberite način plačila (kartica, bančno nakazilo…)
  4. Kliknite »Buy« in že ste lastnik BNB

Ko potegnemo črto

Pri dolgoročnih investicijah v kriptovalute so ključni trdni temelji in uporabnost kriptovalute – kar BNB zagotovo ima, zato smo mu tudi pripisali vztrajno rast cene. Binance je borza številka 1 v svetu kriptovalut, zato je tudi BNB ena izmed najboljših in najvarnejših kriptovalut za nakup v tem trenutku. Čeprav je sredstvo v zadnjem času doživelo nekaj turbulenc, sploh zaradi tožbe CFTC, je v primerjavi s širšim trgom kriptovalut ostalo presenetljivo odporno.

Pogosta vprašanja

Je BNB dobra investicija?

Koliko naj investiram v Binance coin (BNB)?

Kje lahko kupim Binance Coin (BNB)?

Koliko bo BNB vreden leta 2030?