Binance NFT družini se je pridružil tudi Cristiano Ronaldo

Home » Binance NFT družini se je pridružil tudi Cristiano Ronaldo

Športniki se vedno bolj povezujejo z NFT svetom. Zdaj bo tudi legendarni portugalski nogometaš na Binance ustvaril več svojih NFT kolekcij.

Nogometni superzvezdnik Cristiano Ronaldo je podpisal ekskluzivno večletno partnerstvo z največji kripto borzo po obsegu trgovanja Binance. Cilj sodelovanja je med drugim, da se nogometni navijači seznanijo z ekosistemom Web3 prek globalnih NFT kampanj. Mimogrede, če vas zanima celostni vodič o Web3, si lahko preberete naš članek.

Ronaldovi prvi NFT za Binance bodo predvidoma naprodaj še letos. Changpeng Zhao, izvršni direktor in ustanovitelj družbe Binance, je pohvalil Ronaldove dosežke v nogometu in omenil, da je športnik presegel šport in postal ikona v več panogah. Pravi, da je s svojo pristnostjo, talentom in dobrodelnostjo zbral eno najbolj predanih skupin oboževalcev na svetu. Zhao je dodal, da je ekipa Binance navdušena, da bo oboževalcem Ronalda omogočila ekskluzivne priložnosti za povezovanje z Ronaldom, ko bodo le-ti postali lastniki posameznih kosov iz NFT kolekcij. Medtem je nogometni zvezdnik komentiral, da bodo oboževalci v njih zagotovo uživali. Partnerstvo je pospremil z naslednjo izjavo:

»Odnos z oboževalci mi je zelo pomemben, zato sem si želel sodelovati pri zamisli, da bi prek NFT platforme omogočil izkušnje brez primere in dostop do njih.«

Marca je Ronaldo za svoje športne dosežke prejel kriptožetone. Nogometni zvezdnik je prejel žetone JUV, uradni navijaški žeton kluba Juventus F.C., za vsak dosežen gol v karieri.

Megazvezdnik v NFT svetu

Ronaldo je s 459 milijoni sledilcev najbolj sledena oseba na Instagramu. Svetovno slavo je dosegel s profesionalnim igranjem nogometa, je petkratni igralec leta po izboru FIFA in je v svoji karieri dosegel več kot 770 golov. Je tudi milijarder in star komaj 37 let.

Podjetje Zoomph, ki se ukvarja z analizo partnerstev, je objavilo, da so Ronaldove objave na Twitterju in Instagramu, v katerih je objavil novico o Binance, v eni uri doživele več kot 48 milijonov prikazov. Odziv oboževalcev na novico je bil večinoma pozitiven, čeprav se je kot ponavadi nekaj negativcev na novico odzvalo tako, da so NFT označili za “prevaro”.

Ronaldo je z Binance sklenil pogodbo le nekaj tednov po tem, ko je podjetje objavilo, da sponzorira prihajajočo svetovno turnejo glasbenika The Weeknda (o čemer smo pisali tukaj). V okviru te bodo skupaj z NFT zbirko ter donacijo 2 milijona dolarjev namenili za The Weekndov humanitarni sklad XO v okviru svetovnega programa ZN za hrano, ki bo podprt s kriptovalutami.

Zanimivo je, da so vsi ti posli s slavnimi osebnostmi sklenjeni, ko je izvršni direktor podjetja Binance Changpeng “CZ” Zhao pred tednom dni tvitnil, da se je njegovo podjetje odpovedalo dragim sponzorskim priložnostim, kot so oglasi za Super Bowl in pravice do imenovanja stadiona, kar je borzi  omogočilo nadaljnje zaposlovanje sredi medvedjega trga in številnih odpuščanj.

Dodaj odgovor