Binance sklenil partnerstvo z glasbeno zvezdo The Weeknd

Home » Binance sklenil partnerstvo z glasbeno zvezdo The Weeknd
binance

Svetovno znani kanadski pevec The Weeknd je v sodelovanju s kripto borzo Binance pripravil prvo svetovno turnejo, ki vključuje tehnologijo Web3, imenovano After Hours Til Dawn Tour.

Priljubljeni glasbenik The Weeknd se je na začetku lanskega leta, ko se je kripto trg začel segrevati, prvič podal v NFT svet in od takrat še naprej delal korake v to smer. Zadnja med njimi je sodelovanje z največjo svetovno kripto borzo Binance na njegovi prihajajoči svetovno turneji, ob kateri bo tudi izdajal NFT-je.

https://twitter.com/theweeknd/status/1532384133359763459

Binance je naznanil, da bo borza sponzorirala umetnikovo svetovno turnejo After Hours ‘Til Dawn, ki se bo začela julija v Združenih državah Amerike in Kanadi. V sporočilu za javnost jo Binance opisuje kot “turnejo, ki jo poganja kripto”, in trdi, da bo to prva svetovna koncertna turneja, ki bo za izkušnje oboževalcev uporabila tehnologijo Web3.

NFT turneja

Binance je v sodelovanju z ustvarjalnim inkubatorjem HXOUSE pripravil ekskluzivno kolekcijo NFT in skupno blagovno znamko za The Weekndove nastope. Poleg tega bodo virtualne vstopnice obiskovalcem omogočile dostop do spominskih NFT, ki bodo oboževalcem zagotavljala edinstvena doživetja. V okviru partnerstva bo Binance tudi doniral 2 milijona dolarjev humanitarnemu skladu XO, ki ga je The Weeknd ustanovil v začetku letošnjega leta kot globalni ambasador dobre volje Svetovnega programa Združenih narodov za hrano (WFP). The Weeknd in Binance bosta sodelovala tudi pri pripravi dodatnih NFT in 5 % sredstev od prodaje teh NFT namenila skladu.

Binance in NFT

Binance je največja kripto borza na svetu po obsegu trgovanja, upravlja pa tudi lastno NFT tržnico. Trg NFT je leta 2021 nabreknil na 25 milijard dolarjev vreden obseg trgovanja, preden se je v začetku letošnjega leta začel ohlajati.

The Weeknd je aprila 2021 prvič vstopil v svet NFT z izdajo umetniških del prek platforme Nifty Gateway. Oktobra lani se je pridružil upravnemu odboru platforme NFT Autograph, ki jo je soustanovil zvezdnik lige NFL Tom Brady, in od takrat prek nje objavlja svoje lastne NFT-je na Ethereumovem blockchainu. The Weekend je vložil tudi v podjetje Everyrealm, ki se ukvarja z naložbami in razvojem virtualnih zemljišč NFT v videoigrah metaverse, kot sta Sandbox in Decentraland.

Kdo so še ostali glasbeniki, ki zaupajo v NFT?

  • Grimes: pevka, producentka in digitalna umetnica (tudi bivša partnerka Elona Muska), je bila ena prvih glasnih zagovornic kriptovalut in tehnologije blockchain, zato skupnosti ni presenetila izdaja zbirke WarNympth iz leta 2021, ki je bila na portalu Nifty Gateway prodana za 5,8 milijona dolarjev. Sestavljalo jo je deset ekskluzivnih digitalnih umetniških del, ki jih je večinoma spremljala njena glasba. Od takrat je bila Grimes tudi aktivna in glasna podpornica dogajanja v svetu glasbenih Nifthov.
  • Steve Aoki: dvakratni grammyjev nominiranec, DJ in producent, si je v zadnjih letih prav tako zelo prizadeval za popularizacijo NFT. Večkrat je izjavil, da z NFT-ji zasluži več denarja kot z avtorskimi honorarji za pretočno glasbo, in sodeloval z digitalnimi umetniki, kot sta Atoni Tudisco in Jason Ebeyer, svojo zbirko Dream Catcher pa je prodal za 4,25 milijona dolarjev.
  • Kings of Leon: Lani je legendarna nashvillska rock skupina postala prvi glasbeni izvajalec, ki je istočasno izdal album v pretočnih storitvah in paket NFT. “When You See Yourself” je bila zbirka, sestavljena iz treh NFT žetonov, ki so vključevali edinstvene in ekskluzivne različice albuma na vinilu, digitalne umetnine in doživljenjsko vstopnico za njihov koncert. Po prodaji zbirke za 2 milijona dolarjev je bila skupina dejavna pri spodbujanju tehnologije blockchain v glasbi.

Dodaj odgovor