Nekateri analitiki pravijo, da rdeči dnevi niso bili zadnji. Je na vidiku še en padec cen, preden se spet začne bikovski trend?

Bitcoin (BTC) jepo občutnem padcu dan prej 5. decembra okreval do skoraj 50.000 USD. Podatki s platforme TradingView so sledili manj volatilnemu gibanju BTC/USD, ki se je na Bitstampu dvignil na 49.777 USD, nato pa se postopoma konsolidiral. Par se je sveže po padcu na 41.900 USD v začetku sobote stabiliziral, ko je trg prebavil zadnji dogodek razdolževanja.

Nekateri analitiki pa so kljub temu ostali previdni in pravijo, da naj se ne ignorirajo možnosti za še eno obdobje dolgoročnih nižjih vrednosti na trgu. “Na vidiku je še en dip. CT ponori in proda več. Vendar se vse čudežno pokupi. Konsolidacija, nato počasen dvig.”, je del komentarjev o obetih Bitcoina napovedal Lex Moskovski, izvršni direktor družbe Moskovski Capital.

https://twitter.com/mskvsk/status/1467461377518456832

Pri tej počasni ravni zdaj ne manjka pomembnih podpornih ravni, ki jih je treba ponovno osvojiti: 50.000 USD in območje tržne kapitalizacije v višini 1 bilijona USD tik nad 53.000 USD, pa tudi različne prejšnje najvišje ravni doslej. Trgovec in analitik Rekt Capital je medtem opazoval 200-dnevno eksponentno drseče povprečje (EMA), linijo podpore, ki se je držala od avgusta, vendar je bila v sobotnem padcu prelomljena, kot potencialno »črto v pesku«.

Konec septembra, ko je BTC/USD nazadnje trgoval na ravni 42.000 dolarjev, je prav tako prišlo do preizkusa 200EMA, Rekt Capital pa je opozoril, da resnost padca še vedno bledi v primerjavi s prejšnjimi iz zgodovine. “Preživeli ste -84,5% medvedji trg BTC. Preživeli ste -63% padec BTC marca 2020. Preživeli ste -53% padec BTC maja 2021. Preživeli boste tudi ta zlom,” je dodal.

Koliko padcev še?

Pregled stanja na trgih izvedenih finančnih instrumentov je pokazal, da so bile obrestne mere financiranja v času pisanja članka nevtralne ali rahlo negativne, kar je precejšnja razlika kot pred nekaj dnevi. Med razdolževanjem je bil zaključen velik del odprtih obresti na terminske pogodbe, na računih kriptovalut pa je bilo likvidiranih več kot 2,5 milijarde dolarjev. Komentatorji so se zdaj spraševali, ali je bilo odstranjene dovolj pene, da bi se zagotovila vrnitev k stabilni rasti.

Cena bitcoina je zdaj za približno 30 % nižja od najvišje vrednosti blizu 69.000 USD, ki jo je dosegel v začetku novembra. Medvedji trgi so običajno opredeljeni kot padec za 20% ali več od nedavnih najvišjih vrednosti. Toda te definicije se tako kot sam kripto trg hitro spremninjajo. Vsekakor smo priča verziji trga, kot je še ni bilo.

Dodaj odgovor