Bitcoin Pizza Day praznuje 12 let

Home » Bitcoin Pizza Day praznuje 12 let

Mineva 12 let po prvem nakupu pice z bitcoini na svetu, ko je lačni programer Laszlo Hanyecz za dve pici odštel 10.000 bitcoinov, kar bi pri današnji ceni znašalo približno 300 milijonov dolarjev. Ta dan je pomemben mejnik za celotno kripto skupnost, zato ima številna praznovanja po vsem svetu.

Pizza DAO, decentralizirani blockchain projekt, ki želi združiti globalno skupnost ljubiteljev pic s tehnološkim potencialom Web3, praznuje Bitcoin Pizza Day v pristnem slogu. V nedeljo bodo v okviru projekta potekali spominski dogodki v 100 picerijah v več kot 75 državah po svetu, med drugim v ZDA, Argentini, Južni Koreji, Etiopiji, Avstraliji, Kanadi, Združenem kraljestvu in drugih državah.

Na dogodkih, ki bodo potekali ob predaji nezamenljivih žetonov (NFT) in dobrodelni kampanji, bodo sodelovali številni podporniki, med drugim 13-kratni svetovni pica prvak Tony Gemignani, Seth Green, Steve Aoki, ekipa Dogecoin ter komika Cheech in Chong. Bitcoin Pizza Day je postal stalnica in kulturni vrhunec v kripto koledarju vsakega navdušenca, saj je bikovski trg leta 2017 obudil in proslavil zgodbo o nesreči iz blockchain arhivov.

Kako se je spisala zgodovina

Laszlo Hanyecz je 22. maja 2010 na oglasni deski Bitcoin Talk objavil 153 besed dolgo objavo, v kateri je zahteval, da nekdo speče in dostavi na dom ali preprosto dvigne dve veliki pici iz bližnje picerije:

Plačal bom 10.000 bitcoinov za nekaj pic… morda dve veliki, da mi bo nekaj ostalo za naslednji dan […] Če vas zanima, mi prosim sporočite in lahko se dogovorimo.”

Američan iz Floride je bil zelo natančen glede svojih zahtev za dopolnitev, saj je še napisal: “Rad imam stvari, kot so čebula, paprika, klobasa, gobe, paradižnik, feferoni itd., samo standardne stvari, brez čudnega ribjega preliva ali česa podobnega. Rad imam tudi navadne sirove pice, ki so lahko cenejše za pripravo .

Uporabnik ender_x je poskušal prepričati Hanyecza, da bi bilo njegov denar bolje porabiti drugje, in dejal: “10,000… To je kar nekaj… na https://www.bitcoinmarket.com/ bi jih lahko zdaj recimo prodal za 41 USD…” Vendar je Hanyecz vztrajal pri svojih prizadevanjih in sedem ur pozneje uspešno zamenjal 10.000 Bitcoinov (BTC) za pice. In tako se je spisala kripto zgodovina. Z današnjo vrednostjo bitcoina bi bile te pice vredne približno 300 milijonov dolarjev.

Bitcoin Pizza Day in Web 3

Ta zgodba finančno ponazarja parabolično rast Bitcoina in celotnega sektorja v zadnjem desetletju, vendar poleg zabavne in komične vrednosti za mnoge udeležence na trgu predstavlja potrebo po ponižnosti in spoštovanju ter prepričanju v zgodnjo adopcijo. Ustanovitelj Pizza DAO vidi v tem mejniku priložnost. Pravi, da Web3 je priložnost, da na novo ustvarimo finančno realnost na planetu, dosežemo soglasje in sanjamo na veliko. In kaj je boljši način za prakticiranje svetovnega timskega dela kot skupna globalna zabava s pico?

PizzaDAO si bo prizadevalo za vključitev lokalnih neodvisnih podjetij v verigo z uporabo svojega odprtokodnega modela množičnega financiranja Pizzanomics. Dogodki se bodo financirali z zbirko generacijskih NFT-jev, ki označujejo različne različice škatel za pico, ki jih je izdala družba Rare Pizzas.

Dodaj odgovor