Cena Bitcoina 2024: Bomo prebili 100.000 USD? Vprašali smo tudi ChatGPT

Home » Cena Bitcoina 2024: Bomo prebili 100.000 USD? Vprašali smo tudi ChatGPT
bitcoin cena 2024

Napoved cene Bitcoina je vprašanje za milijon dolarjev (dobesedno). V luči prihajajočih odobritev Bitcoin ETF se kripto skupnost spet sprašuje, kdaj bo cena Bitcoina dosegla novo najvišjo vrednost. Poglejmo, kaj bi nas lahko čakalo v 2024 in kaj pravi Chat GPT.

Optimistično kripto leto 2023

Leto 2022 je bilo zahtevno za celoten trg kriptovalut, vključno z glavnimi igralci, kot so Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) in Solana (SOL), pa tudi za širšo skupnost navdušencev nad kriptovalutami. Sam kralj kriptovalut je tekom leta doživel osupljivo izgubo približno 65% svoje tržne vrednosti. Skupnost kriptovalut je zaslepilo več nepredvidenih dogodkov, med drugim propad kripto projekta Terra (LUNA) z Do Kwonom na čelu ter neslavni propad kripto borze FTX s Samom Bankmanom-Friedom na čelu, po vrhu pa so se odvili še turbulentni makroekonomski dejavniki.

Leto 2023 pa se je za kriptovalute začelo bolj pozitivno, saj so se pokazali znaki za morebitno okrevanje trga. Julija je Bitcoin doživel skromen vzpon, njegova cena pa se je gibala okoli 31.000 dolarjev. Potem ko je Bitcoin presegel mejo 31.00, je pokazal medvedje znake in padel pod 30.000. Zaskrbljenost zaradi inflacije v svetovnih gospodarstvih, kot sta ZDA in Združeno kraljestvo, je povzročila rahel pritisk na Bitcoin, zaradi česar je ameriška centralna banka zvišala obrestne mere.

Nestanovitnost bitcoina je bila poudarjena, ko je padel na trimesečno nizko vrednost pod 26.000 $, potem ko je SEC tožil priznano kripto borzo Binance in njegovega izvršnega direktorja zaradi domnevne utaje ameriških zakonov o vrednostnih papirjih in manipulacije z obsegom trgovanja. Kljub tem izzivom strokovnjaki menijo, da bi lahko Bitcoin, če ohrani raven 30.000 $, spet odskočil in do 31. oktobra 2023 se je cena Bitcoina povzpela na 34.450 USD, tržna kapitalizacija je znašala 675 milijarde USD, obseg trgovanja pa 17,06 milijarde USD.

Kljub vzpodbudnim novicam glede Bitcoin ETF pa je kripto skupnost prežeta z negotovostjo: Kaj se obeta ob koncu leta? Bo Bitcoin 2024 začel v zelenih svečah? Ali lahko Bitcoin v zadnjih mesecih ohrani okrevanje ali mu grozi ponovitev lanskega padca?

Danes se spučamo v različne napovedi cene Bitcoina za 2024.

Bitcoin halving: Kaj pravi zgodovina?

bitcoin halving

Cena Bitcoina je pregovorno povezana z dogodkom, ki ga imenujemo Bitcoin halving:

Z vsakim novim blokom, dodanim v verigo blokov, se ustvari nov Bitcoin in dodeli rudarju, odgovornemu za ustvarjanje tega bloka. Trenutna nagrada je določena na 6,25 Bitcoina. Zato je približno vsakih 10 minut rudar nagrajen s 6,25 Bitcoina za dodajanje novega bloka v omrežje. Nagrada rudarjem naj bi se prepolovila vsakih 210.000 blokov – in to se zgodi približno vsaka štiri leta. V naslednjem halvingu oz. prepolovitvi se bo nagrada za rudarjenje zmanjšala s 6,25 na 3,125 Bitcoina na blok.

Naslednji halving naj bi se zgodilo 24. aprila 2024. Ta datum je zgolj ocena, ker je natančen čas odvisen od tega, kdaj je dosežen 210.000. blok od zadnjega prepolovljenja, ki ga je zaradi narave ustvarjanja blokov težko predvideti do točne minute. Ko pa se datum približuje, postane napoved dneva halvinga točnejša.

Bitcoin halvingCena Bitcoina na dan razpolovitveCena Bitcoina čez 150 dni
201212.35 $127 $
2016650.53 $758.81 $
20208,821.42 $10,943 $

Zgornja tabela ponazarja, da so prejšnji dogodki bitcoin halvinga v preteklosti delovali kot katalizatorji za dolgoročni naraščajoči trend vrednosti bitcoina. Prepolovitev, ki prepolovi ponudbo novih bitcoinov, je usklajena z deflacijsko naravo bitcoina in prispeva k morebitnemu zvišanju cene zaradi zmanjšane stopnje ustvarjanja novih kovancev. Ker je bitcoin decentralizirana digitalna valuta, ga centralne banke ali vlade ne morejo umetno proizvesti, kar vodi do omejene skupne ponudbe.

Poleg tega je opazen trend kopičenja Bitcoin kitov – vlagateljev, ki imajo znatne količine Bitcoinov. Podatki portala Santiment v verigi kažejo, da so ti kiti z denarnicami, ki vsebujejo med 1.000 in 10.000 BTC, aktivno povečevali svoje imetje. To kopičenje nakazuje, da ti veliki vlagatelji izkazujejo zaupanje v trg, kar bi lahko kazalo na bližajoče se okrevanje cene bitcoina.

Faze Bitcoina halvinga lahko razdelimo na 5 odbobij:

1. Obdobje pred halvingom: Če bo prišlo do globljega povratka, se bo to verjetno zgodilo v naslednjih 140. Dejansko je $BTC leta 2015 na tej isti točki cikla (tj. ~200 dni pred razpolovitvijo) prekoračil -24 %, leta 2019 pa -38 %. Ob -30-odstotnem padcu trenutnih cen bi Bitcoin ponovno dosegel vrednost ~20.000 USD.

2. Dvig cene pred halvingom: Nato se ~60 dni pred razpolovitvijo pojavi »rally« pred razpolovitvijo (svetlo modra barva). Vlagatelji v pričakovanju razpolovitve »kupujejo hype«, da bi »prodali novice«.

3. Povratek cene pred halvingom: To se ponavadi pojavi okoli halvinga. Leta 2016 je bilo to povratno gibanje pred razpadom globoko -38%. Leta 2020 je bilo to povratno gibanje v obdobju pred razpadom globlje za -20 %. Zaradi tega povratka cene pred razpolovitvijo se vlagatelji sprašujejo, ali je bila razpolovitev vendarle bikovski katalizator za ceno.

4. Ponovna akumulacija: Po ponovnem vzponu pred halvingom sledi večmesečna ponovna akumulacija (rdeča barva). Številni vlagatelji se v tej fazi otresejo zaradi dolgočasja, nepotrpežljivosti in razočaranja zaradi pomanjkanja večjih rezultatov pri svojih naložbah v BTC takoj po halvingu.

5. Parabolična rast cene kriptovalut: To se zgodi, ko Bitcoin izbruhne iz območja ponovne akumulacije preboj v parabolični vzpon. V tej fazi Bitcoin doživi pospešeno rast na poti do novih najvišjih vrednosti vseh časov (all-time high – ATH).

KuCoin

Welcome Gift Pack do 700 USDT!

Napovedi cene Bitcoina

No, zdaj ko smo obdelali teorijo in ozadje, pa se spravimo tja, kamor ste zares prišli – napoved cene Bitcoina.

Napoved 1: Bitcoin pri 45.000 dolarjih do začetka 2024

Bitcoin je znan po svojih hitrih nihanjih, in ker je leto 2024 tik pred vrati, je veliko priložnosti za nova nihanja cen. Nekateri analitiki, vključno s tistimi s priznanega portala Matrixport, ki ga je ustanovil Jihan Wu, ki je tudi soustanovil veliko podjetje za rudarjenje bitcoinov Bitmain, predvidevajo, da bi se lahko vrednost Bitcoina pred koncem leta dvignila za dodatnih 30%. Konec oktobra je Matrixport v objavi na svojem blogu podvojil ciljno ceno za konec leta, ki jo je prvotno razkril januarja, in sicer 45.000 dolarjev. Temeljila je na peščici notranjih modelov, pri čemer je Matrixport uspešno napovedal tudi oktobrske dobičke Bitcoina. Po podatkih Cointelegraph Markets Pro in TradingView se BTC/USD trenutno trguje pri vrednosti okoli 34.500 USD, kar pomeni, da je za dosego ravni ob koncu leta potreben še 30% potisk.

Napoved 2: 250.000 dolarjev po halvingu

Za mnoge je halving prelomni trenutek v vsakem cenovnem ciklu Bitcoina, vendar eden od znanih komentatorjev meni, da bodo nove rekordne vrednosti dosežene še pred tem. Septembra je BitQuant izjavil, da bo BTC/USD presegel sedanji vrh 69.000 dolarjev še pred aprilom 2024. Prepričan je, da bo Bitcoin pred koncem leta dosegel več kot 60 tisoč dolarjev zaradi t.i. zelenega kanala, ki se je začel oblikovati leta 2017 in je ostal neprekinjen. Ne glede na pot, ki jo bo ubral Bitcoin, je prepričan, da bi se morala sekati s to črtkano črto. Če bo črtkana črta dosežena leta 2024, bi to po njegovem mnenju pomenilo nov rekord Bitcoin cene. Vendar opozarja, da še nikoli ni bilo novega zgodovinskega vrha brez ponovnega preizkusa prejšnjega vrha. Z združitvijo teh dveh opažanj je prišel do možnosti, da bo Bitcoin do decembra 2023 dosegel vrednost, ki bo presegla 60 tisoč dolarjev.

Kar se tiče ATH, pravi, da se bo zgodil po halvingu. Prepričan je, da bo pred tem dogodkom dosegel novo najvišjo vrednost vseh časov. Vendar meni, da se Bitcoin pred razpolovitvijo ne bo povzpel na 160 tisoč dolarjev, saj je obseg vsakega odboja precejšen, kar kaže na to, da bo vrh dosegel po razpolovitvi, leta 2024. Potrjuje tudi, da je ciljna cena Bitcoina okoli 250 tisoč dolarjev.

Vendar je BitQuant na poti do četrt milijona dolarjev dopušča možnost za za štiri »pullbacke«. Predvideva, da bo prišlo do enega, preden bo Bitcoin dosegel novo rekordno vrednost, nato pa še do enega, ko bo Bitcoin dosegel približno 125 tisoč dolarjev. Poleg tega predvideva, da bosta po prepolovitvi sledila še dva dodatna pullback-a, čeprav ju tukaj ne prikazuje.

Napoved 3: Naslednji ATH pri 130.000 dolarjih

Napovedi o najvišjih cenah Bitcoina ne prihajajo le od posameznih udeležencev na trgu – tudi modeli cen BTC so bikovski. Prejšnji mesec je portal Cointelegraph poročal o vrsti orodij za napovedovanje, ki se vsa osredotočajo na območje okoli 130.000 USD za Bitcoin. Ta prihajajo od priljubljenega analitika CryptoCon, ki kljub temu meni, da lahko šestmestna cena BTC traja dve leti, da postane realnost. Pripravlja se na možnost nižjih cen, vendar vidi, da so zvezde usklajene, da bo Bitcoin v tem ciklu dosegel 130.000 dolarjev.

Lahko Bitcoin doseže 1 milijon do 2025?

Mnogi so prepričani, da je le še vprašanje časa, kdaj bo cena BTC dosegla 1 milijon dolarjev.

Po nedavnem povečanju vrednosti so se razširila ugibanja o tem, da bi lahko Bitcoin do leta 2025 dosegel to vrednost. Ta ambiciozni cilj so ponovile različne ugledne osebnosti s področja kriptovalut. Pomembna britanska banka Standard Chartered je povišala svojo napoved za Bitcoin in predlaga, da bi lahko do konca leta 2024 dosegel vrednost 1 milijon dolarjev, pri čemer se sklicuje na večje dobičke rudarjev BTC in napoveduje, da bo do konca tekočega leta njegova vrednost znašala 50.000 dolarjev.

Samson Mow, kitajsko-kanadski podjetnik in izvršni direktor podjetja JAN3, napoveduje, da bo Bitcoin v naslednjih petih letih dosegel 1 milijon dolarjev. Balaji Srinivasan, vlagatelj in nekdanji tehnični direktor pri kripto borzi Coinbase, je k tem drznim napovedim dodal še stavo, da lahko Bitcoin v samo 90 dneh preseže milijon dolarjev. Srinivasan svojo napoved utemeljuje s pričakovanjem hiperinflacije, ki bo povzročila devalvacijo dolarja, kar bo po njegovem mnenju ljudi spodbudilo k nakupu več bitcoinov.

Vendar kripto strokovnjaki na splošno menijo, da je vrednotenje bitcoina pri 1 milijon dolarjev v prihodnosti mogoče, vendar ne v kratkem in zagotovo ne v 90 dneh ali celo leta 2023. Marshall Beard meni, da bi izredni svetovni dogodki sicer lahko privedli do tako hitre rasti, vendar je bolj verjetno, da bo trajalo desetletje, da se približamo tako visokemu vrednotenju.

Bitcoin cena: Kaj pravi Chat GPT?

Napoved cene Bitcoina smo začinili s predikcijo, ki jo je podal Chat GPT:

Chat GPT napoved cene za 2023

Do konca leta 2023 naj bi na gibanje cene bitcoina vplivala kombinacija makroekonomskih dejavnikov, tehnološkega napredka in razpoloženja na trgu. Splošno soglasje med opazovalci v panogi je, da bi se lahko cena Bitcoina glede na sedanji položaj zmerno zvišala, pri čemer bi se potencialni cilji ob koncu leta v povprečju gibali okoli sredine razpona od 30.000 do 40.000 dolarjev. Vendar pa se nekateri analitiki nagibajo k bolj bikovskemu stališču in menijo, da bi lahko skok proti koncu leta ceno Bitcoina spodbudil k preseganju meje 50.000 USD. Najbolj optimistične od teh napovedi predvidevajo skok ob koncu leta, ko bi lahko bitcoin preizkusil najvišjo vrednost blizu 65.000 USD, kar je odvisno od ugodnih tržnih razmer in tehnološkega razvoja na področju kriptovalut.

Ključni vidik, ki vpliva na ceno bitcoina, bi lahko bile tekoče razprave in morebitna jasnost glede predpisov o kriptovalutah na glavnih trgih. Če bodo regulatorji zavzeli ugodno stališče, bi to lahko privedlo do večjega sprejetja s strani institucij, kar bi povečalo povpraševanje in posledično tudi ceno. Nasprotno pa bi strožji predpisi lahko omilili možnosti za rast trga. Poleg tega bi se lahko vloga bitcoina kot “digitalnega zlata” okrepila, če bo inflacija še naprej zaskrbljujoča, kar bi lahko pritegnilo več vlagateljev, ki iščejo varovalko pred devalvacijo fiat valut. Po drugi strani pa bi lahko v primeru upada svetovnega gospodarstva prišlo do popravkov cene Bitcoina, saj bi vlagatelji iskali likvidnost.

Chat GPT napoved cene za 2024

Leto 2024 je za bitcoin še posebej pomembno zaradi predvidenega razpolovitvenega dogodka, protokolarno predpisanega zmanjšanja nagrade za blok bitcoinov za rudarje, ki je v preteklosti povezano s pomembnimi vzponi cen. Napovedi za ceno Bitcoina v letu 2024 so večinoma pozitivne, saj številni analitiki pričakujejo, da bo razpolovitev pospešila znatno povečanje vrednosti Bitcoina. Cena bi se lahko potencialno povzpela na povprečno raven okoli 100.000 do 150.000 USD, nekatere bolj agresivne napovedi pa kažejo na vrh, ki bi lahko segel do 250.000 USD.

Optimizem glede leta 2024 izhaja iz pretekle uspešnosti bitcoina po halving dogodkih, kar je običajno sprožilo bikovsko serijo. Pričakuje se, da se bo ta vzorec ponovil, kar bo spodbujeno z zmanjšanjem nove ponudbe bitcoinov, ki bo vstopila na trg, medtem ko se bo povpraševanje povečalo zaradi večje ozaveščenosti in sprejemanja. Razpolovitev bi lahko dodatno dopolnili napredek na področju tehnologije blockchain, širše institucionalne naložbe in morebitna uvedba kriptovalutam prijaznejših finančnih produktov, kot so ETF skladi, ki bi verjetno pritegnili nov val malih in institucionalnih vlagateljev.

Skratka, čeprav bo dogodek razpolovitve leta 2024 verjetno spodbudil rast, je obseg te rasti še vedno špekulativen. V tem letu bi lahko bitcoin dosegel višave brez primere, vendar so te napovedi po svoji naravi špekulativne in jih je treba obravnavati previdno.

Chat GPT napoved cene za 2025

Če pogledamo naprej do leta 2025, se pričakuje, da bo bitcoin nadgradil zagon, ki ga je pridobil v letu 2024. Zorenje trga z vse večjim ekosistemom decentraliziranih finančnih (DeFi) aplikacij, izboljšano infrastrukturo veriženja blokov in večjo množičnostjo sprejemanja bi lahko povzročilo, da bi se cena Bitcoina stabilizirala na višjih ravneh. Analitiki napovedujejo, da bi se lahko do leta 2025 z bitcoini trgovalo med 87.000 in 105.000 dolarji, pri čemer bi morebitni skoki cene dvignili na 150.000 dolarjev.

Pričakuje se, da se bo postopno, a vztrajno povečevanje sprejemanja Bitcoina kot sredstva menjave in hranilnika vrednosti nadaljevalo, kar bi lahko okrepilo njegovo ceno. Vključevanje večjih finančnih institucij in morda celo državnih subjektov na področju kriptovalut bi lahko zagotovilo dodatno legitimnost in stabilnost cene Bitcoina. Poleg tega bi lahko uresničitev tehnoloških napredkov, kot je vključitev omrežja Lightning Network za hitrejše transakcije in večjo skalabilnost, pomembno vplivala na uporabnost Bitcoina in posledično na njegovo vrednotenje.

Chat GPT napoved cene za 2030

Če se ozremo v leto 2030, je potencialna pot Bitcoina sprožila številne napovedi, ki odražajo optimizem in špekulativno naravo trgov kriptovalut. Po nekaterih napovedih naj bi se Bitcoin prodajal po ceni okoli 175.000 USD, kar bi pomenilo več kot štirikratno povečanje njegove sedanje vrednosti. Ta rast se pričakuje zaradi dejavnikov, kot so tehnološka uveljavitev, povečanje števila institucionalnih vlagateljev in morebitni novi primeri uporabe Bitcoina kot digitalnega premoženja.

Bolj optimistične napovedi predvidevajo, da bo izredna vrednost Bitcoina presegla 1 milijon dolarjev, najbolj optimistične ocene pa dosegajo celo 5 milijonov dolarjev na kovanec. Te napovedi temeljijo na pričakovanjih znatnega napredka na področju tehnologije veriženja blokov, velikega globalnega sprejetja Bitcoina in povečanja povpraševanja, ki bo daleč preseglo hitrost izkopavanja novih Bitcoinov.

Drugi analitiki predlagajo bolj konservativne, a še vedno bikovske napovedi, saj naj bi se cena bitcoina gibala v sredini stotisočakov, od približno 433.000 do 564.000 dolarjev. To odraža prepričanje o stalni rasti, saj je Bitcoin potencialno vse bolj vključen v globalne finančne sisteme, zasebni in institucionalni vlagatelji pa nanj vse bolj gledajo kot na hranilnik vrednosti.

4 znaki, da se je Bitcoin bull run že začel

Cena Bitcoina 2024

1. Zgodovinski vzorci: Gibanje cene bitcoina je pogosto ciklično, kar je vzporednica s preteklimi tržnimi cikli, zlasti s pomembnima bikovskima sezonama v letih 2013 in 2017. Ta obdobja znatne rasti cene se običajno ujemajo z dogodki razpolovitve Bitcoina ki smo jih omenili zgoraj.

2. Akumulacija kitov: Nedavni podatki v verigi kažejo, da so Bitcoin kiti v fazi akumulacije, kar je vzorec, ki ga običajno opazimo pred pomembnimi tržnimi vzponi. Ne le, da kitovci povečujejo svoje imetje bitcoinov, v tem trendu sodelujejo tudi manjši vlagatelji, ki do leta 2023 podirajo rekorde akumulacije. To obsežno kopičenje je močan znak naraščajočega zaupanja med pomembnimi deležniki in bi lahko bilo predhodnik trajne rasti cen.

3. Vedno bolj verjetna zelena luč za Bitcoin ETF: Vse večja verjetnost, da bo v ZDA odobren Bitcoin ETF, vzbuja navdušenje med vlagatelji. Analitiki so nedavno povečali verjetnost tega dogodka, pri čemer napovedi kažejo, da bi lahko odobritev Bitcoin ETF katalizirala znaten dotok institucionalnega denarja na trg. Odobritev Bitcoin ETF naj bi institucionalnim vlagateljem poenostavila vlaganje v Bitcoin, kar bi lahko vodilo k večjemu povpraševanju in višji tržni vrednosti Bitcoina.

4. Sprememba v sentimentu trga: Razpoloženje vlagateljev, merjeno z indeksom strahu in pohlepa (Fear & Greed index), se je povzpelo na raven pohlepa, ki je nismo videli od novembra 2021, ko je Bitcoin dosegel zgodovinski vrh. Ta indeks je sestavljen indeks, ki analizira različne vire podatkov, da bi ocenil čustveno razpoloženje na trgu. Visoka ocena “pohlepa” je bila v preteklosti povezana z bikovskimi razmerami na trgu in bi lahko pomenila, da udeleženci na trgu pričakujejo nadaljnjo rast cen. Trenutna visoka ocena indeksa kaže na prevladujoči optimizem in prepričanje vlagateljev, da se lahko trg še naprej giblje navzgor.

Vsak od teh znakov, če jih vzamemo posebej, predstavlja prepričljivo pripoved za bikovski trg. Če pa jih obravnavamo skupaj, so prepričljiv dokaz, da je morda res pred nami nov bikovski trg. Kot vedno v dinamičnem in nepredvidljivem svetu kriptovalut je treba te kazalnike obravnavati kot del širše analize, vlagatelji pa se morajo še naprej zavedati volatilnosti, ki je lastna trgu.

Medvedji scenarij za Bitcoin

Da ne bomo samo vlivali »hopiuma«, pa poglejmo še možni medvedji scenarij za Bitcoin.

Vlagatelji so glede obetov bitcoina razdeljeni, saj so nekatere velike institucije in podjetja zavzele medvedje stališče in pričakujejo padec njegove vrednosti. Trdijo, da je nedavni porast cene bitcoina prej zavajajoča »bikova past« kot pa trajna »bikovska serija«. Predvsem Mark Mobius iz družbe Mobius Capital Partners predvideva znaten padec, saj meni, da bi lahko cena Bitcoina padla na raven 10.000 USD, kar je izrazil že leta 2022. V skladu s tem mnenjem Matthew Sigel iz podjetja VanEck, kjer vodi raziskave digitalnega premoženja, napoveduje potencialni padec na 12.000 USD, svojo napoved pa pripisuje naraščajočim stroškom energije.

Nasprotno pa je banka Standard Chartered podala še bolj presenetljivo napoved, saj meni, da bi se lahko bitcoin leta 2023 potopil na borih 5.000 dolarjev. Strokovnjaki s področja kriptovalut izpostavljajo vpliv naraščajočih obrestnih mer in strožje denarne politike kot dejavnike, ki bodo v bližnji prihodnosti verjetno omejili kakršno koli močno okrevanje Bitcoina. Trenutne nestanovitne razmere na trgu lahko trgovce odvrnejo od vlaganja v visoko tvegana sredstva, kot je Bitcoin, ali njihovega nakupa. Poleg tega bi se lahko obstoječi imetniki Bitcoina odločili za prodajo svojih imetij, kar bi lahko privedlo do ponovnega pritiska na padanje trga kriptovalut.

Ko potegnemo črto

Bitcoin je po medvedjem letu 2022 začel leta 2023 zel olepo okrevati, kar je še dodatno spodbudila novica o potencialni odobritvi Bitcoin ETF. Če nas je zgodovina kaj naučila je, da je Bitcoin halving pomemben dogodek za ceno Bitcoina, saj načeloma velja za katalizator cene. Kar se tiče napovedi cene kriptovalut, jih je malo morje. Bistvo raznolikih napovedi za bitcoin je v njegovi odpornosti v preteklosti, saj se je odlepil od številnih padcev, kar med vlagatelji v kriptovalute krepi določeno zaupanje v inherentno vrednost decentraliziranih valut. Vendar pa je prihodnost Bitcoina – ali bo dosegel nove višave ali propadel – negotova in se lahko razkrije šele s časom. Vlagatelje pa moramo seveda pri tem opozoriti, da je trgovanje z bitcoini povezano s tveganjem, zato nikoli ne vložite več, kot ste pripravljeni izgubiti.

KuCoin

Welcome Gift Pack do 700 USDT!

KuCoin
4.8/5

Pogosta vprašanja

Katere so najbolj optimistične napovedi za ceno bitcoina v letu 2024?

Najbolj optimistični analitiki postavljajo ceno Bitcoina 2024 pri 1 milijon dolarjev, ob predpostavki, da bo globalna stopnja sprejetja znašala 10%. To je zelo optimistično stališče, ki potencialno rast Bitcoina primerja z začetki interneta.

Kakšne so bolj konservativne napovedi strokovnjakov za ceno Bitcoina v letu 2024?

Ali obstajajo kakšne kratkoročne napovedi za ceno Bitcoina do leta 2024?

Kako ChatGPT prispeva k razpravi o ceni Bitcoina v letu 2024?

Kaj bi morali potencialni vlagatelji upoštevati na podlagi teh napovedi?