Cena Bitcoina prvič po halvingu nad 70.000 dolarjev

Home » Cena Bitcoina prvič po halvingu nad 70.000 dolarjev

Po kar pričakovanem padcu cene Bitcoina po aprilskem halvingu se je danes cena BTC prvič povzpela nad 70.000 dolarjev. So biki nazaj?

Trg kriptovalut se je po halvingu znašel v bolj rdečih vodah, a Bitcoin (BTC) se je danes povzpel do težko pričakovane meje 70.000 dolarjev. Ta vzpon so spodbudili precejšnji promptni nakupi in povečane naložbe v Bitcoin ETF sklade.

Kripto skupnost zdaj razpravlja o tem, ali to pomeni začetek bikovskega trga ali pa se Bitcoin približuje svojemu vrhuncu. Ta porast se ujema s prejšnjimi poročili CNF, ki je zapisal, da je Mercado Libre, največja latinskoameriška platforma za e-trgovanje, izvedla znatne naložbe v Bitcoin, saj je pričakovala, da bo njegova cena dosegla te višave. Podjetje ima po današnji ceni v portfelju za več kot 40 milijonov dolarjev.

Analitiki: 70.000 dolarjev je pomembna meja za preobrat cene BTC

Analitik »ELI5 of TLDR« je predlagal, da večina kazalnikov na verigi kaže na porajajoči se bikovski trg, čeprav nekateri kažejo vzorce z vrhovi. Nedavni odboj podpore blizu 60.000 dolarjev je sprožil povečano zanimanje, pri čemer je družba Farside Investors poročala o približno 950 milijonih dolarjev prilivov v preteklem tednu, kar je številka, ki je nismo videli od marca.

Če se bo ta trend nadaljeval, bi cena Bitcoina presegla pričakovanja. Trenutno se BTC trguje le nekaj sto dolarjev pod 70.000 dolarji, 20-dnevni EMA pri 64.371 dolarjih in pozitiven RSI pa kažeta na večjo verjetnost preboja navzgor. Preseganje ravni upora 68.000 USD kaže, da bi cena BTC lahko dosegla 73.777 USD, čeprav bi to lahko sprožilo precejšen medvedji odziv.

Po drugi strani pa bi preboj pod drseča povprečja lahko pomenil medvedji upad, kar bi lahko privedlo do padca na 59.600 USD in 56.552 USD.

Cena Bitcoina se spogleduje z ameriško monetarno politiko

V širšem gospodarskem kontekstu je 51% povečanje vrednosti Bitcoina od začetka leta odraz pričakovanja vlagateljev glede denarne ekspanzije ZDA, zaradi katere je denarna baza M2 aprila 2024 presegla 21,0 bilijona USD.

To povečanje denarja v obtoku kaže na rastoče inflacijske pritiske kljub obdobju zadržanosti podjetij in posameznikov pri porabi. Strategije ameriške centralne banke Federal Reserve za obvladovanje inflacije in preprečevanje recesije bi lahko vplivale na likvidnost in posledično na privlačnost redkih sredstev, kot je bitcoin. Zato se kripto skupnost tudi redno spogleduje s FED-om, ali bodo znižali obrestne mere ali ne.

Na kripto borzah je zaloga BTC najnižja v zadnjih 7 letih

Poleg tega je opazno zmanjšanje rezerv bitcoinov na kripto borzah, ki so dosegle sedemletno najnižjo vrednost, še dodatno podkrepilo naraščajoče bikovsko razpoloženje. Podatki CryptoQuant razkrivajo, da je na večjih platformah na voljo le še 1.918.417 BTC, kar je močno zmanjšanje v primerjavi s prejšnjim letom.

Zaradi tega pomanjkanja in nedavnega halvinga, ki je prepolovil potencialno novo ponudbo rudarjev, je medvedje stališče do Bitcoina vse težje upravičiti.

Ethereum poskočil na 3.400 dolrjev

Cena Ethereuma (ETH), druge največje kriptovalute, je poskočila za več kot 10%, potem ko sta dva Bloombergova analitika močno povečala verjetnost, da bo ameriška komisija za vrednostne papirje in borzo odobrila Ethereum ETF sklade. Ta verjetnost po njihovem zdaj znaša 75%. Komisija za vrednostne papirje in trge se ta teden sooča s številnimi končnimi roki v zvezi z odobritvami/zavrnitvami promptnih skladov ETF, saj je odločitve o teh skladih že večkrat odložila.

Top kripto borze 2024:

Registriraj se

hitro in enostavno

Kupuj, trguj in vlagaj!

4.8

Registriraj se in prejmi do:

700 USDT

omejen čas!

4.8

Registriraj se in prejmi do:

100 USDT popusta

za trgovanje

4.8

Registriraj se in prejmi:

$25 v BTC

darila!

4.8