Kripto borza Changelly: Pregled in ocena 2023

Home » Kripto borza Changelly: Pregled in ocena 2023
changelly kripto borza

Changelly je hitra in relativno anonimna kripto borza, ki uporabnikom ponuja preprosto, varno in uporabniku prijazno trgovanje z več kot 150 kriptovalutami in za več kot 2 milijona strank. V današnjem članku bomo obravnavali to borzo: njene ključne lastnosti, kako deluje, kaj ponuja ter za kakšnega kripto navdušenca je primerna.

Changelly:

 • Hiter in zanesljiv način takojšnjega nakupa in izmenjave kriptovalut
 • Anonimno trgovanje, saj ne zahteva preverjanja KYC
 • Visoki limiti trgovanja
 • Široka ponudba kriptovalut
 • 24/7 podpora uporabnikom

Kaj je Changelly?

Changelly je neskrbniška kripto borza, ki ponuja takojšnje transakcije za več kot 150 kriptovalut.Velja za eno redkih zanesljivih kripto borz, ki uporabnikom omogoča anonimno trgovanje brez preverjanja KYC (KYC zahteva le v primeru sumljivih aktivnosti). Poleg tega deluje kot kanal iz fiat valut v kriptovaluto in omogoča nakup kriptovalute neposredno z bančno kartico, za evropske stranke pa ima integrirano možnost prodaje kriptovalute prek SEPA naloga.

Borza deluje od leta 2015 in je posrednik med borzami kriptovalut in uporabniki ter uporablja robota za samodejno trgovanje, ki se povezuje z nekaterimi največjimi trgovalnimi platformami, vključno z borzo Binance. Deluje tako, da daje ponudbe in povpraševanja na ustreznih borzah ter tako predlaga najboljše razpoložljive tečaje za trgovalne pare. Borza se posodablja vsakih 8 sekund, zato dobite najboljše, najbolj aktualne tečaje, ki se takoj povežejo z najboljšimi kripto denarnicami.

Zgodovina

Changelly je dolgoletni igralec v kripto svetu, saj njegovi začetki segajo v 2013. Ustanovil ga je startup MinerGate, leta 2014 pa se je spremenil v neodvisno borzo. Leta 2016 je borza doživela velike tehnološke spremembe in uvedla storitev Changelly Pro, da bi zadovoljila potrebe vedno bolj kompleksne skupnosti. Od takrat je služila več kot 2 milijonoma uporabnikov po vsem svetu.  Borzo danes upravlja Fintechvision Limited s sedežem v Hongkongu. Trenutno borzo vodi Eric Benz – izkušen fintech strokovnjak, ki je v kriptosfero vključen že od leta 2012 kot ustanovitelj, vlagatelj in direktor upravnega odbora.

Kako deluje Changelly?

changelly kripto borza

Uporaba te kripto borze je preprosta, saj potrebujete le e-poštni naslov, da lahko začnete trgovati na skoraj vsaki napravi z internetnim brskalnikom. Changelly sodeluje z drugimi kripto borzami (Binance, Bittrex, Poloniex..). Njihov trgovalni algoritem izvaja ponudbe in povpraševanja na teh platformah ter vam v manj kot sekundi prikaže najboljši možni tečaj. Ko je transakcija prek verige blokov zaključena, boste videli tečaj v času transakcije, zato se lahko tečaji nekoliko razlikujejo. S kriptovalutami trgujete v nekaj preprostih korakih:

1. Izberite kriptovaluto, s katero želite trgovati: Preučite trenutni menjalni tečaj in ne pozabite, da boste za operacijo plačali dodatno 0,25% provizijo za storitev.

2. Vstavite naslov denarnice, kamor bo Changelly poslal vašo kriptovaluto.

3. Potrdite transakcijo: Izberite, ali želite uporabiti fiksni ali najboljši razpoložljivi menjalni tečaj, in potrdite transakcijo. Pri tem se vam ni treba prijaviti v menjalnico, če pa se, lahko shranite zgodovino transakcij.

4. Pošiljanje transakcije: Platforma vam posreduje svoj naslov za namensko transakcijo, kamor pošljete kovance, ki jih želite zamenjati. Za izvedbo transakcije imate na voljo do 36 ur. Ko to storite, se sredstva v 30 minutah pojavijo v vaši določeni denarnici.

Changelly: Prednosti

 • Široka ponudba kriptovalut: Changelly se lahko pohvali s približno 400 različnimi vrstami kriptovalut. To je veliko več kot pri večini borz kriptovalut in borznih posrednikov. To je dobra novica za tiste, ki iščejo kriptovalute z majhno tržno kapitalizacijo in velikim potencialom.
 • Nizke pristojbine za kriptovalute: Changelly zaračunava ene najnižjih pristojbin za izmenjavo kriptovalut s kriptovalutami. Svojo transakcijo si lahko predogledate in primerjate tečaj in provizije z drugimi borzami ter se prepričate, da dobite najboljšo vrednost.
 • Integracija s številnimi kripto denarnicami: Številni kripto navdušenci se ne strinjajo z uporabo skrbniške borze, ker vam ne omogoča nadzora nad vašimi ključi. Če želite trgovati neposredno iz svoje denarnice, je Changelly odlična možnost, saj omogoča integracijo z denarnicami Ledger, Exodus, Trezor in Trust Wallet.
 • Anonimnost: Changelly ne zahteva KYC preverjanja, za registracijo in trgovanje potrebujete le e-poštni naslov.
 • Odlična podpora uporabnikom: To je zelo pomemben dejavnik, kadar stvari gredo po zlu. Na Changelly podporo uporabnikom lahko kontaktirate prek vgrajenega klepeta na spletnem mestu, e-pošte support@changelly.com ali mobilne aplikacije. Nimajo zamanj 2 milijona strank.

Changelly: Pomanjkljivosti

 • Visoke pristojbine za fiat/kripto par: Če želite kriptovalute kupiti v evrih (fiat valutah), je to bolj smiselno storiti drugje. Zaradi razmeroma visokih provizij in neoptimalnih tečajev Changelly ni dobra izbira za transakcije s fiat valutami.
 • Visoki minimalni zneski trgovanja: Vsak valutni par na Changellyju ima najnižji znesek, ki je lahko precej visok. Na drugih borzah lahko sklepate posle že za 5 EUR ali manj. Ko prebrskamo po borzi Changelly, lahko opazimo več parov z minimalnimi zneski okoli 50 EUR. Če želite sklepati manjše posle, se boste morda morali ozreti po drugih borzah.

Changelly: Ponudba

changelly

Changelly ponuja takojšnjo, preprosto in relativno anonimno storitev izmenjave kriptovalut. Do borze lahko dostopate prek spletnega mesta podjetja, njegove mobilne aplikacije ali prek različnih denarnic tretjih oseb. Najbolj priljubljene kripto denarnice za Changelly so: Ledger, Trezo, Exodus ter Edge.

Changelly ponuja tudi svoj API in prilagodljiv widget za plačila. Z widgetom lahko uporabniki izmenjujejo kriptovalute znotraj spletnega mesta, ne da bi jim bilo treba obiskati spletno mesto Changelly. Spletna stran podjetja omogoča tudi nakup bitcoinov s kreditno kartico prek integracije Simplex.

Mobilna aplikacija

Changelly mobilna aplikacija je na voljo za iOS in Android. Aplikacija je izredno intuitivna in uporabniku prijazna ter uporabnikom omogoča hitro menjavo kriptovalut na poti. To vključuje možnosti za spremenljive in fiksne menjalne tečaje, tako kot na spletni strani.

Changelly Pro

Changelly Pro je programska oprema za izmenjavo kriptovalut, ki temelji na prvotni aplikaciji ki uporabnikovo upravljanje portfelja kriptovalut dvigne na višjo raven. Ta napredna platforma je idealna za podjetja ali posamezne trgovce ter ponuja:

 • Terminal za trgovanje: Svoje kovance lahko nadzorujete, pregledujete zgodovinske podatke ter kupujete in prodajate kriptovalute z osrednje nadzorne plošče, kar vam zagotavlja bolj poenostavljeno izkušnjo.
 • Podpora za več valut: Danes je na trgu veliko različnih kovancev in vsaka borza ne podpira vseh. Centralna denarnica Changelly Pro odpravlja potrebo po preklapljanju med različnimi platformami in storitvami za upravljanje kovancev.
 • Fleksibilni tečaji: V nasprotju s tradicionalnimi trgi, ki se zaprejo ob koncu delovnega dne, se cene kriptovalut vedno spreminjajo, vsaka kriptovaluta pa ima spremenljiv menjalni tečaj, ki se nenehno spreminja. Aplikacija vam omogoča, da se 15 minut držite fiksnega menjalnega tečaja, kar zagotavlja, da se cena med postopkom nakupa ne bo zvišala.

To programsko opremo lahko začnete uporabljati brezplačno, toda ko začnete vlagati, vam bodo zaračunali mesečno pristojbino glede na število transakcij in izplačil v preteklem mesecu.

DeFi Swap

Changelly je februarja 2023 izdal pomembno posodobitev DeFi Swap – popolnoma decentralizirano borzo (DEX), ki vključuje vse prednosti decentraliziranih financ (DeFi), vključno z optimiziranimi stroški transakcij in takojšnjo obdelavo transakcij. S posodobitvijo lahko uporabniki zamenjajo na tisoče žetonov v šestih različnih omrežjih: Ethereum, BNB Smart Chain, Polygon, Avalanche, Fantom in Optimism. Changelly DeFi Swap deluje kot agregator likvidnosti in uporablja pametni usmerjevalnik za iskanje najboljšega načina izvedbe zamenjave med različnimi ponudniki likvidnosti in predlaga najbolj optimalno razdelitev za izvedbo transakcije.

Plačilne metode

Kot vsaka uveljavljena borza kriptovalut tudi Changelly ponuja več možnosti plačila: Kriptovalute lahko uporabniki kupujejo z debetno ali kreditno kartico, bančnimi prenosi, apple pay, nakazilom kriptovalut in SEPA nalogom.

Pristojbine

Pristojbine (znane tudi kot gas fees) so eden glavnih dejavnikov, zaradi katerih se uporabniki odločijo za kripto borzo. Changelly je anonimna in priročna storitev, s katero je nakup in zamenjava kriptovalut izjemno enostavna in preprosta. Neizogibno pa zaračunava nekoliko višje pristojbine kot centralizirane storitve izmenjave. Za vse posle pri Changellyju je fiksna provizija 0,25 %. Prav tako lahko izbirate med dvema vrstama menjalnih tečajev:

 • Spremenljiva obrestna mera: Znesek kriptovalut, ki jih dobite, se lahko spreminja glede na razmere na trgu.
 • Fiksna obrestna mera: Dobili boste točno toliko kriptovalut, kot jih prikazuje kalkulator.

Tukaj velja omeniti, da Changelly zaračunava tudi pristojbine za blockchain omrežje, ki so povezane z vsako transakcijo in povečajo skupne stroške. Kljub temu občasno ponuja njihovo kritje, zlasti v promocijskih in prazničnih obdobjih.

Pristojbine so pri Changelly precej konkurenčne, vendar centralizirane borze (kot je Binance) še vedno ponujajo boljše stopnje. Ampak to je pač majhna cena, ki jo plačamo za anonimnost in odsotnost KYC preverjanja. Vendar pa je Changelly zaradi širokega nabora parov veliko bolj priročna možnost za neposredno trgovanje z altcoini. Za uspešno zamenjavo nekaterih parov na borzi Binance bi morali opraviti vsaj 2 ali 3 posle, medtem ko vam Changelly to omogoča z enim samim poslom.

Je pa zgodba manj rožnata pri pretvarjanju fiat valut v kriptovalute:

 • 4,99 EUR ali 3,5% pristojbina MoonPay za nakupe nad 145 EUR
 • 5 % pristojbina za storitev Changelly

Bits of Gold: Evropejcem in Izraelcem je omogočena tudi funkcija pretvarjanja kriptovalut v evre. Standardna provizija za prodajo bitcoinov prek njihove platforme je 6,5 %, denar pa vam pripišejo neposredno na vaš evropski bančni račun SEPA. Najmanjši dnevni znesek je 250 EUR, na dan pa lahko prodate največ 5000 EUR. Čas poravnave je od 1 do 72 ur.

Podpora uporabnikom

Na podlagi ocen s forumov ima Changelly odlično 24/7 podporo za svoja dobra 2 milijona uporabnikov. Kontaktirate jih lahko:

Je Changelly varna kripto borza?

changelly

Na podlagi našega pregleda je Changelly 100% zakonita storitev izmenjave kriptovalut z zvesto bazo uporabnikov. Na spletu lahko zasledimo večinoma pozitivne ocene. Njena aplikacija je na primer v trgovini Google Play Store ocenjena s 4,5/5, sama platforma pa ima na TrustPilotu 1.350 pregledov s povprečno oceno 4,4 od 5.

Ko uporabljate storitev Changelly, je vaša varnost v vaših rokah. Changelly ne hrani vašega premoženja, saj gre za izmenjavo brez skrbništva. Z vidika varnosti to pomeni, da ni osrednje točke, na katero bi se lahko usmerili hekerji. Vaše premoženje ostane v vaši denarnici – ne glede na to, ali uporabljate strojno denarnico, ki je večinoma shranjena brez povezave, ali vročo denarnico. Največje tveganje za uporabnika je, da pri pripravi transakcije vnesete napačne podatke o denarnici.

Ko potegnemo črto

Changelly ni postala tako priljubljenakripto borza po naključju. Dostop do več kot 200 kriptovalut in anonimno trgovanje sta dejavnika, ki dajeta tej borzi visoko mesto na lestvici priljubljenosti. Njihove storitve izpolnjujejo pričakovanja kakovostne kripto borze za takojšnjo izmenjavo kriptovalut, saj zagotavlja brezhibno izkušnjo po dostopnih cenah po vsem svetu. Njeni uporabniki so z borzo zadovoljni, enako ugoden vtis pa je pustila tudi pri Jokerju. Je še posebej odlično mesto za trgovanje z altcoini. Kot največjo pomanjkljivost pa lahko navedemo visoke pristojbine za izmenjavo fiat valut za kriptovalute.

Pogosta vprašanja

Je Changelly varna borza kriptovalut?

Je Changelly anonimna kripto borza?

Koliko kriptovalut ponuja Changelly?

Koliko časa poteka transakcija kriptovalut na Changelly?

Koliko stane provizija za trgovanje pri Changelly?