ChatGPT orodja: 10 najboljših orodij in razširitev

Home » ChatGPT orodja: 10 najboljših orodij in razširitev
ChatGPT orodja

ChatGPT je slavni chatbot z umetno inteligenco, ki kljub svoji mladosti osvaja internetno publiko. Specializiran za dialoge, njegov glavni cilj pa je, da bi bila interakcija s sistemi umetne inteligence bolj naravna. V tem članku si bomo pogledali najboljša orodja in razširitve, ki jih ta chatbot ponuja.

ChatGPT se lahko uporablja za slikanje, pisanje scenarijev, izobraževanje in številne druge fantastične stvari, toda razvijalci so si želeli njegovo uporabnost spraviti na še višjo raven. Medtem ko uradni API še ni na voljo, pa je živahna odprtokodna skupnost že pripravila številna orodja, aplikacije in razširitve tretjih oseb, s katerimi je mogoče razširiti dostop do izjemnih funkcij, ki jih ponuja ChatGPT. Ti vtičniki lahko vključujejo funkcije, kot so obdelava naravnega jezika, analiza čustev in druge zmožnosti, ki se lahko uporabijo za izboljšanje splošne izkušnje chatbota. So bistvena orodja in knjižnice, ki jih je mogoče povezati z osrednjim modelom ChatGPT in tako zagotoviti dodatne funkcije ali prilagoditi model za posebne primere uporabe.

V naslednjih nekaj minutah si bomo ogledali najboljša orodja, ki jih lahko uporabljate in si olajšate ali pa vsaj popestrite življenje.

Katere vrste orodij so na voljo?

Preden se lotimo že razvitih vtičnikov in orodij ChatGPT, si poglejmo potencialna področja, ki jih lahko izboljšajo:

  • NLP orodja: Ti vtičniki zagotavljajo napredne funkcionalnosti NLP, kot so tokenizacija, stemming in označevanje delov govora, s katerimi lahko izboljšate natančnost in učinkovitost klepetalnega robota.
  • Analiza čustev: Ta vtičnik se lahko uporablja za zaznavanje čustev ali občutkov, izraženih v besedilu, kar je lahko koristno za razumevanje povratnih informacij uporabnikov ali zaznavanje negativnih komentarjev.
  • Prepoznavanje govora: Gre za pretvorbo govora v besedilo, kar uporabnikom omogoča interakcijo z vašim chatbotom z glasovnimi ukazi.
  • Pretvorba besedila v govor: Ta vtičnik se lahko uporablja za pretvorbo besedila v govor, kar klepetalnemu robotu omogoča, da se uporabnikom odziva z naravno zvenečim glasom.
  • Prepoznavanje slik: Pri tem gre za prepoznavanje in označevanje predmetov na slikah, kar chatbotu omogoča razumevanje vizualnih informacij.
  • Prevajanje jezikov: Ta vtičnik se lahko uporablja za prevajanje besedila iz enega jezika v drugega, s čimer chatbot postane dostopnejši uporabnikom, ki govorijo različne jezike.
  • Integracije: S temi vtičniki lahko klepetalnega robota povežete z drugimi platformami, kot so družbeni mediji, aplikacije za sporočanje in platforme za e-trgovino, kar mu omogoča, da doseže širše občinstvo.
  • Prilagodljive predloge: Ta vtičnik lahko uporabite za ustvarjanje prilagojenih predlog za chatbota, kar omogoča prilagoditev videza in funkcionalnosti.

Ok, zdaj pa preidimo na stvar.

1. WebChatGPT

Glavni problem ChatGPT je, kako netočna so lahko dejstva. Z WebChatGPT lahko dodate funkcijo rezultatov, ki bo preverila zastavljena vprašanja s spletnimi rezultati. Razširitev upočasni odzivnost samega spletnega mesta in njegovih odgovorov, vendar če želite, da se v vaša vprašanja vključi nekaj preverjanja dejstev, je to lahko vaše orodje. Prilagodite število rezultatov, časovno obdobje in regijo, iz katere želite, da prihajajo rezultati iskanja. To je še posebej uporabno, če želite pridobiti rezultate iz klepetalnice ChatGPT, ki se odvija po sredini leta 2021.

WebChatGPT si lahko naložite tukaj.

2. Google GPT razširitev za brskalnik

Še eno zelo uporabno orodje je razširitev za brskalnik Chrome, ki prikaže rezultate ChatGPT ob vaših iskanjih v Googlu. To se odlično obnese pri vprašanjih in poizvedbah, pri katerih želite znanje povzeti v odstavku ali dveh. Google pogosto prikaže sezname, oglase ali drugo nepotrebno vsebino, kadar ne iščete ničesar več kot preprost odstavek. Če ste razvijalec ali nekdo, ki pogosto išče dejstva – to vam lahko prihrani nekaj sekund na iskanje, ko morate prebirati hrupne Googlove odgovore. Za bolj zapletene poizvedbe ali pogovore se splača uporabljati klepet v spletni aplikaciji, za vsakodnevna iskanja pa se ta razširitev za Chrome odlično obnese.

Poleg tega razširitev podpira temni način, ki olajša uporabo ChatGPT v slabših svetlobnih pogojih. Uporabnikom omogoča tudi ponovno uporabo sej klepeta za zagotavljanje boljših odgovorov in podpira več jezikov, vključno z angleščino, španščino, francoščino in kitajščino (slovenščine zaenkrat še ni).

To razširitev si lahko naložite tukaj.

3. TweetGPT

Za vse »tviteraše«, ki si želijo avtomatizirati svoje tvite. TweetGPT je zmogljiva razširitev Twitterja, ki omogoča uporabo naprednih zmožnosti obdelave jezika. Razširitev uporablja API OpenGPT za ustvarjanje tvitov z naravnim jezikom in slogom, kar olajša izboljšanje vaše prisotnosti na Twitterju in sodelovanje s sledilci.

Ko odprete nov zavihek v Twitterju, se pod razdelkom tweet prikaže ikona robota. S klikom na to ikono bo razširitev ustvarila nov tvit. Ustvarjeni bodo različni tipi tvitov, kot so pozitivni, negativni, kontroverzni itd. Za odgovor bo razširitev ustvarila tvit na podlagi prvotnega tvita. Za nov tvit bo napisal tvit na podlagi tega, kar je trenutno v trendu. Ta funkcija vam omogoča, da ste na tekočem z najnovejšimi trendi in sodelujete s svojimi sledilci v realnem času.

TweetGPT je nepogrešljivo orodje za tržnike družbenih medijev, ustvarjalce vsebin in vse, ki želijo izboljšati svojo prisotnost na Twitterju. S svojimi naprednimi zmogljivostmi za obdelavo jezika to orodje omogoča enostavno ustvarjanje visokokakovostnih tvitov, ki bodo zagotovo pritegnili in navdušili sledilce.

Za vzpostavitev te razširitve potrebujete svoj Twitter račun, OpenAI račun in brskalnik Chrome.

TweetGPT si lahko naložite tukaj.

4. Mac Sidebar App

Če želite ChatGPT ohraniti v menijski vrstici, uporabite to aplikacijo za Mac. Deluje kot WebView posnetek chatbota v menijski vrstici za lažji dostop. To je definitivno lažje kot krmarjenje do spletnega mesta vsakič, ko želite zastaviti vprašanje. Vendar če iščete daljše in kompleksnejše odgovore, se držite spletne različice. Če želite alternativno različico za Windows, je to aplikacijo izdelal drug razvijalec, ki jo lahko prav tako uporabite.

Mac Sidebar App si lahko naložite tukaj.

5. SendGPT

Uporabljate Whatsapp? Potem je lahko SendGPT idealno orodje za vas, saj lahko do ChatGPT dostopate prek aplikacije WhatsApp izkoristite njegovo izjemno moč za izdelavo sporočil v WhatsAppu.

WhatsApp SendGPT je robustno orodje, ki uporabnikom omogoča pošiljanje pogovorov v klepetu, ki jih ustvari ChatGPT, svojim prijateljem, družini in stikom prek aplikacije WhatsApp. To orodje uporablja napredne zmožnosti obdelave jezika modela ChatGPT za ustvarjanje naravnih in zanimivih pogovorov v klepetu. S razširitvijo lahko rutini sporočanja dodate nekaj novosti in zabave, tako da prijateljem in družini pošljete duhovito kramljanje z zvezdnikom, poglobljene razprave z zgodovinsko osebnostjo ali humorne interakcije s klepetalnikom.

To orodje je enostavno za uporabo, ko ga namestite, boste lahko do njega dostopali neposredno iz vmesnika WhatsApp, lahko začnete pogovor z GPT in kopirate ustvarjeno besedilo ter ga pošljete prijatelju ali družini.

SendGPT si lahko naložite tukaj.

6. ChatGPT Glasp YouTube Summary

ChatGPT Glasp YouTube Summary je zmogljiva razširitev, ki omogoča uporabo naprednih zmožnosti obdelave jezika modela ChatGPT za hitro povzemanje YouTube videoposnetkov. Ta razširitev je zasnovana tako, da vam prihrani čas in vam pomaga pri učinkovitejšem učenju, saj zagotavlja hitre in natančne povzetke videoposnetkov, ki jih gledate.

Razširitev je preprosta za uporabo, preprosto jo namestite v brskalnik Chrome in ko gledate videoposnetek v YouTubu, boste videli ikono ChatGPT Glasp YouTube Summary, s klikom na ikono pa boste v novem zavihku dobili povzetek videoposnetka. Če ste YouTuber, je ChatGPT Glasp YouTube Summary nepogrešljivo orodje za vas, saj vam bo močno zmanjšalo delovno obremenitev, ker boste lahko s tem vtičnikom ustvarjali besedilne povzetke svojih videoposnetkov, s čimer boste prihranili čas in se osredotočili na ustvarjanje vsebine.

ChatGPT Glasp YouTube Summary si lahko naložite tukaj (na voljo je tako za Chrome kot Safari).

7. GPT Zero

Odlično orodje za profesorje, medtem ko bodo učenci mnogo manj navdušeni nad njim. GPTZero, ki ga je razvil študent računalništva Edward Tian iz Princetona, je vrhunski dodatek za priljubljeni jezikovni model ChatGPT, ki ponuja napredne zmogljivosti za prepoznavanje in označevanje besedilne vsebine.

To orodje uporablja napredne algoritme strojnega učenja za hitro in učinkovito ugotavljanje, ali je esej ali drugo pisno vsebino ustvaril človek ali ChatGPT. Ta funkcija je še posebej uporabna za podjetja in organizacije, ki temeljijo na velikih količinah pisne vsebine, kot so novice, spletni založniki in agencije za vsebinsko trženje. S tem orodjem lahko preprosto prepoznajo in označijo vsebino, ki jo je ustvarila umetna inteligenca, ter tako zagotovijo, da so njihovi bralci deležni le visokokakovostne in izvirne vsebine.

Poleg tega se lahko GPTZero uporablja tudi v akademskih in raziskovalnih okoljih, kjer pomaga prepoznati besedilo in preprečiti plagiatorstvo. Uporablja se lahko tudi v primerih, ko je treba prepoznati besedilo, ustvarjeno z umetno inteligenco, in ga razlikovati od besedila, ki ga je ustvaril človek. Vtičnik je tudi lahek in učinkovit, zato je idealen za delovanje tudi na majhnih napravah.

GPT Zero si lahko namestite tukaj.

8. Everywhere

ChatGPT Everywhere je zmogljiva razširitev za brskalnik Chrome, ki uporabnikom omogoča dostop do naprednih zmožnosti neposredno iz spletnega brskalnika. S to razširitvijo lahko uporabniki med brskanjem po spletu preprosto dobijo odgovore na svoja vprašanja, vodijo naravne pogovore ter prejemajo predloge za dokončanje stavkov in fraz. Ena od ključnih funkcij tega orodja je možnost, da ChatGPT vprašate v novem zavihku, da rezultate delite prek povezave, da ChatGPT vprašate v zgornjem pojavnem oknu ali da celo izberete besedilo in ChatGPT vprašate v novem zavihku. Tako lahko preprosto dostopate do zmogljivosti ChatGPT ne glede na to, kaj počnete na spletu.

Poleg tega razširitev podpira temni način, ki olajša uporabo ChatGPT v slabših svetlobnih pogojih. Uporabnikom omogoča tudi ponovno uporabo sej klepeta za zagotavljanje boljših odgovorov in podpira več jezikov, vključno z angleščino, španščino, francoščino, kitajščino… S tem orodjem lahko ChatGPT preprosto uporabite za pisanje tvitov, zgodb in drugih vrst vsebine za družabne medije ali katero koli drugo mesto, kjer lahko vnesete besedilo.

ChatGPT Everywhere lahko namestite tukaj.

9. Voice to ChatGPT

No, najbrž ste že slišali za glasovno sporočanje besedil ali glasovno klepetanje. Kaj pa glasovno sporočanje v ChatGPT? Ta razširitev za Chrome vam omogoča, da se s preslednico namesto s tipkanjem pogovarjate s ChatGPT. To omogoča hitrejše in bolj optimizirane pogovore, ki niso omejeni s hitrostjo tipkanja.

To razširitev si lahko namestite tukaj.

10. ChatGPT Writer

ChatGPt Writer je ultimativni pomočnik pri pisanju mailov. Zasebnosti prijazna razširitev Chrome, ki z umetno inteligenco ChatGPT ustvarja celotna e-poštna sporočila in sporočila na podlagi nekaj ključnih besed, ki jih vnesete. Gre za odlično orodje za vse, ki dnevno pišejo ogromne količine e-pošnih sporočil in bi si lahko privoščili optimizacijo s pomočjo umetne inteligence. Ponuja odzive najvišje kakovosti, ki prekašajo vsa druga orodja na trgu.

ChaatGPT Writer si lahko naložite tukaj.

Ko potegnemo črto

Vse kaže, da smo na pragu naslednjega tehnološkega preboja. Ko smo že mislili, da je GPT-3 revolucionarno orodje, so nas pri OpenAI presenetili s ChatGPT. In zaradi narave tehnološke skupnosti je bilo le vprašanje časa, kdaj bodo nadarjeni razvijalci ugotovili, kako uporabiti novi program za klepet za ustvarjanje razširitev in orodij tako lokalno kot za splet. Joker je v zadnjih nekaj dneh testiral nekatera izmed naštetih orodij (SendGPT in TweetGPT) in ugotovil, da so zelo zabavna in tudi uporabna. Glede na široko ponudbo orodij, se za vsakega se najde orodje. Videli bomo, kako se bodo stvari odvijale v naslednjih nekaj mesecih, to je šele zgodnji začetek. Srečno igranje z umetno inteligenco!

Pogosta vprašanja

Zakaj je na voljo toliko ChatGPt orodij?

Katera so najbolj uporabna ChatGPt orodja?

Ali obstaja preverjanje plagiatorstva za stvari, ki jih napiše ChatGPT?

Se ChatGPT zaveda samega sebe?