Chiliz (CHZ) s 35% tedensko rastjo sredi medvedjega trga

Home » Chiliz (CHZ) s 35% tedensko rastjo sredi medvedjega trga
chiliz

Vrednost najbolj priljubljenega športnega kripto žetona se je v 1 tednu zvišala za 35%, predvsem na račun velike posodobitve Chiliz 2.0. Poglejmo si, kako kaže temu zanimivemu projektu.

Chiliz (CHZ) je ena največjih kriptovalut na področju zabave in športa, ki jo je ustvaril malteški fintech ponudnik. Žeton je znan tudi po tem, da ga podpira nogometni klub Arsenal, poleg tega sodelujejo tudi z Messijem.

Cena kovanca se je na tedenski zvišala za približno 35 % in 24. avgusta dosegla 0,26 USD za žeton. S tem je žeton presegel rezultate bitcoina (BTC) in etherja (ETH), ki sta v istem obdobju nihala med dobički in izgubami. V času pisanja tega članka je žeton prebil 200-dnevno drseče povprečje, ki je premoženje ločilo od vstopa v trend rasti in ga v zadnjih 250 dneh zadržalo v gibanju navzdol. Kako torej temu kripto kovancu uspeva takšen preboj sredi medvedjega trga? Obstaja več dejavnikov:

Prihaja Chiliz 2.0

Ustanovitelj Chiliz Alexandre Dreyfus je ta teden sporočil, da nameravajo za izdajo svojih NFT-jev prenehati uporabljati Ethereumov blockchain ter ga nadomestiti z lastno verigo CHZ 2.0. Tako ne bodo več odvisni od ERC20 ali ERC721. Dodal je še, da v podjetju menijo, da lahko na vrhu NFT formatov uvedejo kar nekaj inovacij. Ker sodelujejo z več kot 100 največjimi blagovnimi znamkami na svetu, jih je na ta način lažje uvajati in skalirati. Objava je sovpadala z 19% dnevnim dvigom cene žetona CHZ, ki ga je spremljalo povečanje obsega trgovanja. S tehničnega vidika je gibanje pokazalo pozitivno prepričanje trgovcev v napoved glede CHZ 2.0.

Aktivirali so se tudi »kiti«

Eksplozija cene CHZ ta teden je še dodatno sovpadala z rastjo aktivnosti kitov. Po podatkih portala Santiment je število transakcij s CHZ, katerih vrednost presega 100.000 USD, 23. avgusta doseglo 105, kar je največ po 29. marcu. Poleg tega se je cena CHZ istega dne zvišala za skoraj 12,5 %. Vzporedna rast aktivnosti, obsega in cene žetona CHZ nakazuje, da je večina vlagateljev kupovala žeton po objavi CHZ 2.0.

Kako kaže CHZ na kratki oz. srednji rok?

Na dnevnem grafikonu je CHZ 14. avgusta prekinil prevladujočo postavitev cup-and-handle. Tradicionalni analitiki grafikonov obravnavajo ta vzorec kot bikovsko obratno postavitev. Tehnična nastavitev skupaj z napovedjo CHZ 2.0 bi lahko vplivala na trgovce, da bi ostali bikovsko razpoloženi na CHZ. To bi lahko pomenilo tudi, da bo žeton še naprej rasel, dokler ne bo dosegel ciljnega dobička vzorca cup-and-handle pri približno 0,32 USD, kar je še 28 % več od avgustovske cene.

Medtem ko je mesečno zaprtje na obzorju, lahko CHZ poveča svojo volatilnost in poskuša razbiti ravni odpornosti. Poleg tega lahko prihajajoče nadgradnje na platformo privabijo več likvidnosti, kar lahko v primeru popravka prepreči obsežen padec cene. Na koncu lahko rečemo, da kovanec potencialno obeta, saj se do konca leta 2022 obetajo pomembne nadgradnje ekosistema.

Dodaj odgovor