Drive-to-earn: Kako služiti kriptovalute, medtem ko vozite avto?

Home » Drive-to-earn: Kako služiti kriptovalute, medtem ko vozite avto?

Si predstavljate, da bi med uporabo aplikacij Google Maps ali Waze med vožnjo za vsak prevoženi kilometer služili kriptovalute? To vam ponuja nov AI kripto projekt, ki sliši na ime Atlas (NAVI) in je pionir na področju koncepta drive-to-earn.

Tehnologija blockchain z vedno širšimi primeri uporabe prodira v vse več sektorjev. Vendar pa nekateri sektorji, kot je amvtomobilska industrija, ostajajo relativno malo raziskani. Trenutno na tem področju manjka pristna digitalna povezava med avtomobilskimi znamkami in njihovimi oboževalci. Trg navigacijskih aplikacij je že dodobra konkurenčen, vendar nobena od njih ne uporablja umetne inteligence, ki bi »videla in razumela« cesto pred vami. AtlasNavi izstopa iz množice s svojo tehnološko podlago in uporabniku prijaznimi funkcijami, za nameček pa je decentralizirana in nagrajuje uporabnike s kriptovalutami.

Kaj je Atlas (NAVI)?

Atlas (NAVI) je prva drive-to-earn navigacijska aplikacija, ki uporablja umetno inteligenco in kamero pametnega telefona za izogibanje prometu z zaznavanjem cestnih razmer (zapore, dela na cesti, luknje), nesreč, prometa na posameznih pasovih, razpoložljivih parkirnih mest, policijskih vozil in preusmerjanja voznikov. Vsebuje 3D NFT licencirana vozila in mehanizem Drive to Earn, ki uporabnike nagrajuje za vsak prevoženi kilometer. Do zdaj ima ta aplikacija že skoraj 1 milijonu prenosov.

AtlasNavi poleg zaznavanja gostega prometa in samodejnega ponujanja možnosti preusmeritve uporabnike spodbuja tudi z nagrado za vožnjo za vsak prevoženi kilometer z vklopljeno aplikacijo. Zaradi narave aplikacije se to lahko razvije tudi v play-to-earn igro, ki jo sestavljajo zbirateljski predmeti, NFT in sistem dvojnih žetonov.

Kako deluje?

Atlas Navi uporablja strojno učenje in tehnologijo blockchain ter ponuja navigacijski sistem z umetno inteligenco, ki uporabnike nagrajuje v žetonih $NAVI. Z uporabo aplikacije lahko vozniki zaslužijo za vsak prevoženi kilometer, pri čemer lahko nagrade povečajo z nadgradnjo svojega vozila NFT. Po besedah razvijalcev so ti podatki 100-krat zmogljivejši od podatkov GPS, ki jih uporabljajo vse druge navigacijske aplikacije. To omogoča zaznavanje prometa in stanja cest v realnem času, kar izboljša izkušnjo vožnje in hkrati prispeva k skupni zbirki podatkov.

Ključne lastnosti

 • Dejanski izdelek: javna beta različica je bila uvedena julija 2022, od takrat pa ima aplikacija že skoraj milijon prenosov. Aplikacija je tako na trgu z organsko rastjo in brez plačanega trženja.
 • Izkušena ekipa: 12+ let dela na področju programske opreme za navigacijo in vodenja zagonskih podjetij v tej panogi (več kot 6 milijonov prenosov njihovih prejšnjih aplikacij).
 • Uporablja umetno inteligenco in tehnologijo blockchain: Kar je korak naprej za navigacijsko in avtomobilsko industrijo.
 • Trajnostno gospodarstvo: Sistem nagrajevanja Drive to Earn se ne zanaša na prodajo NFT za plačilo prejšnjih uporabnikov. Poleg tega so še sklenili partnerstvo z Machinations.io za oblikovanje, revizijo in spremljanje gospodarstva aplikacij.
 • Pravi tokovi prihodkov: premijske funkcije, integracije s pametnimi mesti, računi za vozne parke, provizije za dejanske storitve, prodane voznikom.
 • Licencirani 3D NFT avtomobilskih znamk s potencialom, da postanejo vodilni na področju prodaje NFT vozil avtomobilskih znamk (cilj 100.000 NFT na leto).
 • Dodeljena nepovratna sredstva Evropske unije za inovacije v višini več kot 1,2 milijona evrov; četrtletne finančne in tehnične revizije / revizije kode med celotnim razvojem izdelka.
 • Vse večje povpraševanje po žetonu NAVI: vozniki so pred TGE zaslužili več kot 14.000.000 $MILE. Za pretvorbo v žetone NAVI morajo pridobiti vozilo NFT => na kripto borzi (KuCoin) morajo kupiti žetone NAVI.
 • Nagradni žeton, ki ne kotira na borzi: manjša nestanovitnost in večji nadzor nad nagradami prek menjalnega tečaja MILE/NAVI.

Spodaj vam predstavljamo nekatere ključne lastnosti, v katerih se Atlas Navi razlikuje od ostalih navigacijskih aplikacij:

Vir: https://app.daomaker.com/project/atlas-navi

Zgodovina

Aplikacija Atlas Navi je rezultat več kot štiriletnega intenzivnega dela izkušenih razvijalcev. Vse skupaj se je začelo leta 2018, ko je ekipa zgradila blockchain z dovoljenji, ki temelji na Hyperledgerju in omogoča medsebojno komunikacijo vozil. Prav tako so se lahko znotraj tega omrežja povezala s pametnimi telefoni in infrastrukturo pametnih mest.

Leta 2019 so navigacijsko aplikacijo začeli razvijati od začetka, s pisanjem algoritmov in združevanjem tehnologij umetne inteligence. Leto pozneje je ekipa od Evropske unije pridobila nepovratna sredstva za inovacije na področju umetne inteligence v višini 1.200.000 EUR. Ta sredstva so vložili v infrastrukturo umetne inteligence in razvoj tehnologije računalniškega vida, ki podpira aplikacijo AtlasNavi. Ekipa je nato leta 2021 razvijala osnovne funkcije aplikacije in vzpostavljala strateška partnerstva. Prav tako so načrtovali igro AtlasNavi skupaj s strategijami prodaje žetonov in lansiranja.

Leta 2022 je nato ekipa končno lansirala aplikacijo AtlasNavi, ki je vključevala 3D NFT za vozila in funkcije dirkalne igre.

Preko aplikacije lahko uporabniki počnejo naslednje:

 • Možnost video snemanja potovanj in shranjevanja v oblaku
 • Prenos potovanja v živo z drugimi, ne da bi ti potrebovali aplikacijo
 • Spremljanje članov skupine med dolgim potovanjem s prijatelji
 • Načrtovanje najučinkovitejše poti za potovanja z več postanki za voznike priljubljenih storitev souporabe prevoza in dostave

Dirkanje: drive-to-earn + play-to-earn

Tu AtlasNavi še bolj odstopa od običajnih navigacijskih aplikacij. Funkcija Racing uporabnikom omogoča, da med vožnjo svojih realnih avtomobilov in uporabo aplikacije AtlasNavi zaslužijo žetone $MILE. Nato lahko po tečaju svoje dobičke pretvorijo v žetone $NAVI in pridobijo nadgradnje vozil NFT. Tako $MILE kot $NAVI sta izvirna žetona projekta, vendar z različnimi funkcijami in uporabnostmi.

Atlas Navi Racing je tako dirkalna športna igra s svetovnim dosegom. Vsebuje zbirateljske kartice in uporabnikom omogoča, da imajo in gojijo realistične 3D NFT, ki predstavljajo njihove avtomobile na zemljevidu.Deluje kot play-to-earn igra (P2E) s številnimi spodbudami za uporabnike. Prav tako je sestavljena iz dveh osnovnih komponent, zbirateljskih avtomobilov in dirkanja. Zbirateljski avtomobili uporabnikom omogočajo pridobivanje in trgovanje z redkimi virtualnimi avtomobili in karoserijskimi deli vozil, vključno z okraski in nadgradnjami moči. Na splošno vsak nov dodatek poveča vrednost in edinstvenost teh avtomobilov NFT.

Dirkaška igra združuje elemente tradicionalnih dirkalnih iger s funkcijami P2E. Igralci bodo na primer uporabljali svoje zbirateljske avtomobile, ki jih bodo upravljali in z njimi dirkali na naključnih progah. Poleg tega bodo lahko v 3D-igri nadzorovali pospeševanje, prestavljanje in zaviranje avtomobila. V dirkalni igri je na voljo omejeno število NFT.

NFT avtomobil

Vir: https://www.atlasnavi.com/

AtlasNavi vključuje dve vrsti avtomobilov NFT. Prvi so »avtentični avtomobili«, ki so resnične kopije obstoječih modelov vozil po licenci avtomobilskih proizvajalcev. Na drugi strani pa so »konceptualni NFT avtomobili« edinstveni digitalni koncepti, ki jih ustvarjajo profesionalni oblikovalci avtomobilov.

Vsak avtomobil v igri je edinstven in ima v verigi podatkovnih blokov svojo reprezentacijo NFT. Z lastništvom žetona postane igralec edini lastnik digitalnega avtomobila. Njegovo vrednost lahko poveča z nadgradnjami in si na zemljevidu AtlasNavi ogleda njihove 3D interaktivne ikone.

NFT garaža

Ta funkcija uporabnikom omogoča, da predstavijo in prilagodijo svoje NFT avtomobile. Igralci lahko porabijo žetone NAVI za nadgradnje avtomobilov in tako povečajo vrednost svojih vozil. Poleg tega lahko svoje avtomobile NFT kupijo, prodajo ali zamenjajo na odprtem trgu. Nazadnje jim igra omogoča, da tekmujejo med seboj in osvojijo različne nagrade.

NAVI ambasadorji

AtlastNavi uporabnikom omogoča nakup NFT-jev Ambasador znamke, ki predstavljajo digitalne kopije resničnih avtomobilskih znamk. V zameno lastniki NFT prejmejo doživljenjske licenčnine, ko drugi uporabniki kupijo NFT avtomobile te blagovne znamke. Ti NFT-ji so izjemno redki in sčasoma lahko le še povečajo svojo vrednost. Ekipa AtlasNavi bo povabila vsa avtomobilska podjetja, da na platformi uveljavijo svoje blagovne znamke, in z nekaterimi od njih je že sklenila licenčna partnerstva. Najpomembneje pa je, da bodo zgodnji uporabniki in ljubitelji določenih blagovnih znamk postali ambasadorji blagovnih znamk v večstopenjskem sistemu.

Žeton NAVI

AtlasNavi meni, da je žeton $NAVI revolucionaren in temeljni element ekosistema AtlasNavi. Medtem ko s vožnjo v aplikaciji prejemate žeton $MILE, pa lahko le-tega pretvorite v $NAVI.

 • Maksimalna ponudba: 300.000.000 NAVI
 • Trenutna cena: 0.43 USD
 • Tržna kapitalizacija: 22.8 milijonov dolarjev

Alokacija žetonov je potekala po naslednjem ključu:

 • Ekipa je prejela 9% – 27.000.000 NAVI (zaklenjeno za 1 leto, po tem linearnem sproščanju, vsak dan, v naslednjih 24 mesecih)
 • Marketing je prejel 15% – 45 000 000 NAVI (linearna izdaja, vsak dan, v 24 mesecih, z začetkom 30 dni po TGE)
 • Razvoj je prejel 16,67% – 50 000 000 NAVI (linearna izdaja, vsak dan, več kot 24 mesecev, z začetkom 30 dni po TGE)
 • Projektni svetovalci so prejeli 4% – 12 000 000 NAVI (linearna izdaja, vsak dan, več kot 24 mesecev, z začetkom 30 dni po TGE)
 • Likvidnostni sklad je prejel 6,67% – 20 000 000 NAVI

Kje lahko kupim NAVI?

NAVI je zaenkrat na voljo na nekaterih kripto borzah, kot so KuCoin, MEXC in Bitget, pa tudi na dexih, kot je Uniswap.

Pomembna partnerstva

Ena od ključnih strateških usmeritev podjetja Atlas Navi je sklepanje partnerstev s proizvajalci vozil. Podjetje je prek licenčnega podjetja zagotovilo licence za več kot 350 3D modelov realističnih vozil vrhunskih blagovnih znamk. Poleg tega se podjetje Atlas Navi aktivno pogovarja z več od desetih največjih svetovnih proizvajalcev vozil. Cilj teh partnerstev je večplasten, in sicer neposredno licenciranje vozil, skupno trženje in ponujanje edinstvenih izkušenj uporabnikom sistema Atlas Navi, kot so testne vožnje in dogodki ob predstavitvi vozil.

Razvoj sistema Atlas Navi je v veliki meri odvisen od tehnoloških partnerstev, zlasti s podjetjema NVIDIA in Waymo, ki izpopolnjujejo njegov mehanizem za zaznavanje. Ta tehnologija omogoča natančno prepoznavanje vozil, pešcev, lukenj in drugih elementov, kar izboljša izkušnjo navigacije.

OMV kuponi za gorivo

atlas navi

Vir: https://www.atlasnavi.com/

Februarja pa je projekt sklenil še eno zanimivo partnerstvo, in sicer z OMV/Petrom. Slednja velja za največjo verigo bencinskih črpalk v Romuniji s 560 lokacijami, ima ključno vlogo v najnovejšem projektu Atlas Navi – Drive2Earn 2.0. Gre za izboljšan program, ki voznikom omogoča, da si zaslužijo žetone NAVI s snemanjem posnetkov nadzorne kamere, ki jih analizirajo algoritmi umetne inteligence Atlas Navi in pomagajo pri navigaciji in upravljanju prometa. Sodelovanje z OMV/Petrom pa uvaja oprijemljivo realno uporabnost teh žetonov – kupone za gorivo. Vozniki lahko zdaj zaslužene žetone NAVI zamenjajo za kupone in uživajo znatne popuste na bencinskih servisih OMV/Petrom.

Po statistični ocenah bi sistem Drive2Earn 2.0 lahko voznikom zmanjšal stroške goriva do 85%, kar je v trenutnih gospodarskih razmerah, ko so se življenjski stroški povišali po vsem svetu, še posebej pomembno.

Zanimivih partnerstev pa še ni konec. Uvedbo strojne opreme Atlas Miner omogoča, da Atlas Navi postane največji zbiralec podatkov o umetni inteligenci za avtonomno vožnjo. Za to je zaslužna vse večja baza uporabnikov, saj več kot 150.000 dnevno aktivnih uporabnikov prispeva k več kot 150 milijonom prevoženih kilometrov z uporabo aplikacije.

Ko potegnemo črto

AtlasNavi ima ambiciozno poslanstvo, da strast ljudi do vožnje z veriženjem blokov postane vredna pozornosti. Projekt združuje eno od najbolj razširjenih človeških dejavnosti na svetu z umetno inteligenco, NFT in igrami P2E. Zato se bodo aplikacija in njene funkcije že samo z vidika konceptualnega POV zagotovo velikemu številu ljudi zdele zanimive. Navsezadnje bi morala pritegniti vse, od voznikov do zbiralcev NFT ali ljudi, ki so zgolj navdušeni nad avtomobili.

KuCoin

Welcome Gift Pack do 700 USDT!

KuCoin
4.8/5

Pogosta vprašanja

Kaj je Atlas Navi?

Kako deluje funkcija Drive to Earn?

Ali potrebujem 3D NFT vozilo, da lahko pridobim nagrade?

Kako lahko začnem uporabljati Atlas Navi?

Ali je Atlas Navi brezplačna aplikacija?

Katere funkcije ponuja sistem Atlas Navi?