Ethereum ETF odobren, cena ETH pa kljub temu nespremenjena  

Home » Ethereum ETF odobren, cena ETH pa kljub temu nespremenjena  

Včeraj je bil pomemben zgodovinski mejnik za Ethereum, saj je komisija SEC odobrila trgovanje s promptnimi Ethereum ETF v Združenih državah Amerike. Cena ETH pa se ob tem ni kaj bistveno spremenila.

Cena Ethereuma je po zgodovinski odobritvi osmih promptnih skladov za trgovanje na borzi (ETF), ki vlagateljem omogočajo izpostavljenost drugemu največjemu digitalnemu premoženju po tržni vrednosti, večinoma ostala nespremenjena. Razloga za to sta najbrž dva: Prvi je dejstvo, da je cena ETH ob novici, da bo SEC najbrž odobril ETF, poskočila za 20% pred nekaj dnevi – torej je šlo za klasični primer buy the rumor. Drugi razlog pa tiči v tem, da ni popolnoma jasno, kaj ta odobritev pomeni.

Po podatkih portala CoinMarketCap je Ethereum kmalu po potrditvi odobritve poskočil na 3.870 dolarjev, nato pa se je spustil na 3.769 dolarjev, kjer se giblje tudi v času pisanja tega članka. Trenutno se je ETH na dan povečal za nekaj več kot 1%, vendar se lahko pohvali z impresivno 30% rastjo na tedenski ravni

Nepričakovani obrat SEC

Ameriška komisija za vrednostne papirje in borzo (SEC) je več mesecev molčala o teh produktih, zaradi česar so nekateri opazovalci industrije in analitiki pričakovali zavrnitev s strani regulatorja.

Vendar so se stvari spremenile ta teden, ko so se pojavile govorice, da naj bi komisija Etehreum ETF skladom pritrdila. Upravljavci skladov so začeli ponovno izpolnjevati dokumentacijo in spreminjati pomembne obrazce, kar je pomenilo, da bodo produkti kmalu odobreni.

In včeraj so dobili zeleno luč. Produkti običajnim vlagateljem omogočajo nakup delnic, s katerimi se trguje na borzi in ki sledijo ceni digitalnega premoženja. Ethereum – in drugi altcoini – so lahko za tradicionalne vlagatelje zastrašujoči pri nakupu, prodaji in shranjevanju. Priljubljeni, priznani in regulirani naložbeni instrumenti, kot so ETF-ji, poenostavijo postopek in omogočajo ljudem, da se vključijo v svet kriptovalut, ne da bi bili tehnično podkovani.

Komisija za vrednostne papirje in borzo (SEC) je januarja nerada dala zeleno luč za 11 promptnih Bitcoin ETF. Zgodovinska uvedba produktov je povzročila skokovit porast cene največjega digitalnega kovanca, saj v ta prostor hitro vstopa denar prej izključenih vlagateljev. Posledično se je cena Bitcoina povzpela do novega rekorda še pred halvingom.

Pri Etehreumu pa se ni zgodilo enako.

Odobritev Etehreum ETF ni popolnoma jasna

Potem ko je Ethereum ETF bil končno odobren, pa je izbruhnila še ena kripto bitka o tem, kaj pravzaprav pomeni »odobren«.

Ameriška komisija za vrednostne papirje in borzo (SEC) je nedavno odobrila spremembe pravil, ki večjim investicijskim podjetjem omogočajo, da nadaljujejo s promptnimi ETF-ji za ethereum. To je sprožilo razpravo na Polymarketu, kjer so uporabniki stavili več kot 13 milijonov dolarjev na to, da bo SEC do 31. maja odobrila promptni ETF Ethereum

Tehnično gledano je SEC odobrila spremembe pravil, s katerimi je velikim investicijskim podjetjem, kot so Grayscale, BlackRock, Fidelity in VanEck, omogočila, da nadaljujejo s predloženimi in spremenjenimi načrti za ponudbo promptnih ETF za ethereum. Vendar ti skladi še niso bili odobreni, kar bi lahko trajalo več kot teden dni in preseglo rok 31. maja, ki je določen za Polymarket.

Top kripto borze 2024:

Registriraj se

hitro in enostavno

Kupuj, trguj in vlagaj!

4.8

Registriraj se in prejmi do:

700 USDT

omejen čas!

4.8

Registriraj se in prejmi do:

100 USDT popusta

za trgovanje

4.8

Registriraj se in prejmi:

$25 v BTC

darila!

4.8