EURO 2024: Stave na obrambne in napadalne ekipe, kako staviti?

Home » EURO 2024: Stave na obrambne in napadalne ekipe, kako staviti?
stave na gole

Ne glede na to, ali stavite na trdno obrambo Italije ali napadalne sposobnosti Španije, vam bo naš taktični vodnik pomagal doseči kar najuboljše stave.

EURO 2024 je v polnem razmahu, zato je to idealen čas, da se izpilite še zadnje taktike športnih stav na nogomet.  Dinamika obrambnih in napadalnih ekip ključnega pomena za vlagatelje, ki želijo sprejeti premišljene odločitve. Z razumevanjem, kako staviti na te nasprotujoče si sloge, lahko povečate svoje možnosti za uspeh. Danes si poglejmo, kako staviti na obrambne in kako na napadalne ekipe!

1. Napadalne ekipe

Za napadalne ekipe je značilen agresiven način igre, ki se osredotoča na ustvarjanje priložnosti za zadetek in ohranjanje visoke stopnje posesti. Te ekipe so pogosto sestavljene tako, da silijo naprej in nenehno pritiskajo na nasprotnikovo obrambo. Običajno imajo dinamične srednje napadalce in napadalce, ki se odlikujejo s hitrimi prehodi in zaključevanjem. Španija in Nemčija sta na primer znani po svojem napadalnem slogu, saj pogosto prevladujeta v posesti in ustvarjata veliko priložnosti za gol.

Pri stavah na napadalne ekipe je treba upoštevati naslednje ključne kazalnike:

 • Streli na gol: veliko število strelov na gol kaže na pogoste poskuse doseganja zadetkov.
 • Število doseženih golov: dejanska pretvorba strelov v gole, ki kaže na učinkovitost napada.
 • Odstotek posesti: visoka posest pogosto pomeni nadzor nad igro in več priložnosti za doseganje zadetkov.
 • Koti: Ekipe, ki pogosto napadajo, ponavadi dobijo več kotov, kar lahko privede do priložnosti za zadetek.

Stavne strategije

 • Več/manj golov: Stave na skupno število golov so lahko donosne. Za napadalne ekipe je pogosto dobra izbira stava na več kot 2,5 gola, zlasti v tekmah, v katerih sta obe ekipi znani po napadalnih načinih igre.
 • Obe ekipi bosta dosegli zadetek (BTTS): Ta stava je še posebej primerna, kadar imata obe ekipi dobre napadalne rezultate. Zahteva, da obe ekipi na tekmi dosežeta vsaj en gol, kar je verjetno na tekmah, v katerih sodelujeta ekipi z visokim številom zadetkov.
 • Strelec prvega gola: Stave na igralce napadalnih ekip, ki bodo dosegli prvi gol, lahko prinesejo dobre donose. Osredotočite se na ključne napadalce ali srednje igralce, ki stalno dosegajo zadetke.
 • Stave na kote: Napadalne ekipe izvajajo več kotov. Kombiniranje stav na kote z drugimi trgi, kot so rezultati tekme, lahko poveča dobitek.

2. Obrambne ekipe

Obrambne ekipe dajejo prednost preprečevanju golov pred njihovim doseganjem. Pogosto uporabljajo globoke obrambne linije, strukturirane formacije in se osredotočajo na protinapade. Te ekipe se močno zanašajo na močne obrambne igralce, ki so odlični pri prestrezanju, blokiranju in čiščenju žoge. Ekipi, kot sta Italija in Škotska, sta znani po svojih močnih obrambnih strategijah, zaradi katerih ju je težko razbiti.

Ključni kazalniki za obrambne ekipe vključujejo:

 • Dopuščeni goli: Nizko število prejetih golov kaže na močno obrambo.
 • Odstranitve, blokade in prestrezanja: Visoke številke v teh kategorijah kažejo na učinkovito obrambno delovanje.
 • Število štartov: Visoko število obramb kaže na agresiven obrambni pristop, katerega cilj je onemogočiti nasprotnikovo igro.

Stavne strategije

 • Pod goli: Stave na manjše število golov (pod 2,5 gola) so pogosto varne pri obrambnih ekipah, saj je na teh tekmah običajno manj priložnosti za zadetek.
 • Čista mreža: Stave na ekipo, ki bo ohranila čisto mrežo, so lahko donosne, še posebej, če se sooča s šibkejšimi napadalnimi ekipami. Ta strategija je učinkovita pri ekipah, kot sta Italija in Portugalska, ki sta znani po svojih močnih obrambah.
 • Dvojna priložnost: Ta stava zajema dva izida (zmaga ali neodločen izid) in zagotavlja varnostno mrežo na tekmah z malo zadetki, kjer lahko obrambna ekipa doseže neodločen izid ali tesno zmago.
 • Stava brez remija: Ta trg vrača vložek, če se tekma konča z neodločenim izidom, s čimer se zmanjša tveganje, hkrati pa še vedno ponuja potencialne donose, če ekipa zmaga. Primerna je za obrambne ekipe, ki bodo na težkih tekmah verjetno igrale na remi.

Nasveti med igro

Stave med igro ali stave v živo omogočajo stavnikom, da vplačujejo stave med potekom igre, kar ponuja dinamične in potencialno donosne priložnosti. V nadaljevanju je predstavljenih nekaj ključnih strategij za stave v igri, s poudarkom na prilagajanju v realnem času in varovanju stav.

Prilagajajte se v realnem času

 • Spremljanje dinamike igre: Pri stavah v igri je bistvo sposobnost prilagajanja razpletu igre. Pri tem je treba pozorno spremljati tekmo in iskati spremembe dinamike, kot so goli, poškodbe ali taktični premiki. Če na primer običajno obrambna ekipa, kot je Škotska, nenadoma prejme gol, lahko pristopi bolj agresivno, s čimer se odprejo nove priložnosti za stave.
 • Ocenjevanje uspešnosti igralcev: Prilagajanje v realnem času vključuje tudi ocenjevanje uspešnosti posameznih igralcev. Poškodba ali zamenjava ključnih igralcev lahko bistveno vpliva na potek in rezultate igre. Če je na primer zamenjan ključni napadalec napadalne ekipe, kot je Španija, je morda pametno ponovno razmisliti o stavah na skupno število golov.
 • Odzivanje na gibanja na trgu: Stavne kvote se med stavami med igro hitro spreminjajo. Če se na te spremembe hitro odzovete s sklenitvijo ali prilagoditvijo stav, lahko izkoristite ugodne kvote, preden izginejo. Za to je potrebno dobro razumevanje, kako določeni dogodki, kot sta rdeči karton ali gol, vplivajo na kvote.

Stave za zavarovanje pred tveganjem

Zavarovanje pred tveganjem vključuje sklenitev dodatnih stav za zagotovitev dobička ne glede na končni izid. Če ste na primer sprva stavili na zmago ekipe A, ki je zgodaj povedla, lahko sklenete stavo na neodločen izid ali na zmago ekipe B s prilagojeno kvoto, da si zagotovite dobiček ne glede na končni rezultat.

Zavarovanje pred tveganjem se lahko uporablja tudi za zmanjšanje morebitnih izgub. Če se zdi, da bo vaša začetna stava izgubila, lahko z novo stavo v korist nasprotnega izida zmanjšate skupno izgubo. Ta strategija je še posebej uporabna pri nestanovitnih tekmah, kjer se lahko razmere hitro spremenijo.

Zaključek

Stave na obrambne in napadalne ekipe na EURO 2024 zahtevajo strateški pristop, prilagojen posebnim značilnostim vsake vrste ekipe. Napadalne ekipe, kot sta Španija in Nemčija, ki sta znani po svoji agresivni igri in velikem potencialu za doseganje golov, ponujajo donosne priložnosti na trgih, kot so stave nad/pod golom, obe ekipi bosta dosegli gol in stave na kote. Po drugi strani so obrambne ekipe, kot sta Italija in Škotska, ki se osredotočajo na preprečevanje golov in ohranjanje strukturirane obrambe, najprimernejše za stave, kot so pod golom, čiste gole in stave brez remija.

GG Bet

100% do 300€/$ bonus za prvi depozit!

GG Bet
5.0/5