EURO 2024: Stave z umetno inteligenco + Top 5 napovedi

Home » EURO 2024: Stave z umetno inteligenco + Top 5 napovedi
EURO 2024 stave

Evropsko prvenstvo v nogometu je končno pred vrati, letošnje pa poleg strastnega navijanja za slovensko reprezentanco za nekatere prinaša še dodatno raven navdušenja – športne stave s pomočjo umetne inteligence. V tem članku boste izvedeli vse, kar morate vedeti o stavah na nogomet tekom evropskega prvenstva.

V Nemčiji se je v petek začelo evropsko prvenstvo v nogometu, ki pa bo za Slovence prav posebno – slovenska nogometna reprezentanca bo na Euru namreč nastopila prvič od leta 2000. To pa ni edina zanimivost tega evropskega prvenstva, na svoj račun bodo prišli tudi navdušenci nad športnimi stavami, ki si že manejo roke ob stavah s pomočjo napredne umetne inteligence.

Popolna sinergija: Športne stave, EURO 2024 in umetna inteligenca

Stave s pomočjo UI seveda niso nova stvar na sceni, toda v zadnjem AI boomu, ki ga je začel ChatGPT, je koncept napredoval eksponentno hitro. Sprva je bila analiza podatkov v nogometu omejena na osnovne statistične podatke, kot so doseženi goli, asistence in odstotki posesti. Vendar pa je prihod naprednih algoritmov strojnega učenja spremenil način razumevanja in analiziranja igre, zlasti na turnirjih z visokimi vložki, kot je EURO.

Algoritmi strojnega učenja lahko zdaj v realnem času obdelajo velike količine podatkov, kar omogoča globlji vpogled v uspešnost igralcev, taktično učinkovitost in celo napovedovanje izidov tekem. Tehnike, kot so sledenje igralcem z uporabo računalniškega vida, napovedna analitika in obdelava naravnega jezika, so postale običajna stvar. Modeli umetne inteligence lahko zdaj na primer hkrati analizirajo več sto spremenljivk, vključno s hitrostjo, pospeševanjem, postavitvijo igralca in interakcijami z drugimi igralci. Ti modeli se usposabljajo na obsežnih zbirkah podatkov, vključno z zgodovinskimi podatki o tekmah in statističnimi podatki v realnem času, da bi vedno natančneje napovedali izide.

Že EURO 2020 v znamenju umetne inteligence

Že med EURO 2020 je UEFA sodelovala z različnimi tehnološkimi podjetji, da bi izboljšala analitične zmogljivosti, ki so na voljo ekipam in televizijskim hišam. V poročilu UEFA je navedeno, da so ekipe, ki uporabljajo napredna orodja za analizo podatkov in umetno inteligenco, opazno izboljšale kazalnike uspešnosti, kot sta stopnja realizacije podaj in organizacija obrambe. Ekipi, kot sta Italija in Anglija, ki sta se uvrstili v finale, sta na primer v veliki meri uporabljali umetno inteligenco za optimizacijo svojih strategij igre in režimov telesne pripravljenosti igralcev.

Prav tako so modeli umetne inteligence so v skupinskih fazah EURO 2020 napovedali izide tekem z do 70% natančnostjo.

Kako je UI športnim stavnicam pomagala zaslužiti v kvalifikacijah za Euro 2024

Umetna inteligenca je med kvalifikacijami za evropsko prvenstvo UEFA znatno povečala dobiček stavnic. Sportradarjev paket Alpha Odds, ki uporablja tehnologijo prilagojenih kvot, je med marcem 2023 in marcem 2024 povečal dobiček upravljavcev športnih stavnic v povprečju za 15%. Ta uspeh je temeljil na analizi več kot 11 milijonov stav pri več kot 60 strankah, vključno z velikimi operaterji, kot so Caesars, DraftKings in FanDuel.

Alpha Odds uporablja umetno inteligenco za natančno napovedovanje verjetnosti dogodkov v realnem času, kar omogoča učinkovito upravljanje tveganj. Ker se pričakuje, da bo UEFA Euro 2024 prinesel skoraj 70 milijard dolarjev svetovnih stav, se tako stavljavci kot stavnice vse bolj zanašajo na umetno inteligenco, da bi pridobili prednost.

Katere platforme ponujajo športne napovedi z umetno inteligenco?

1. BetIdeas

BetIdeas je vodilna platforma v industriji športnih stav z umetno inteligenco, ki se osredotoča predvsem na nogometne napovedi. Uporablja umetno inteligenco za analizo preteklih in trenutnih podatkov, uporabnikom pa prek opozoril Telegram zagotavlja do 1.000 napovedi na dan. Platforma pokriva glavne evropske lige in tekmovanja, zato je priljubljena izbira za ljubitelje stav na Euro 2024. BetIdeas se lahko pohvali s 13,9% donosom na naložbo od svoje ustanovitve.

2. PredictBet.ai

PredictBet.ai ponuja brezplačne dnevne stavne napovedi umetne inteligence za glavne evropske nogometne lige, vključno z angleško Premier League, La Liga, Serie A in Bundesliga. Platforma navaja 75% stopnjo dobitkov, uporabnikom pa ponuja funkcijo »Sure Win Bet«, ki izpostavlja stave z visoko verjetnostjo uspeha. PredictBet.ai ne zahteva registracije računa, kar uporabnikom omogoča enostaven dostop do napovedi in oceno njihove učinkovitosti.

3. SportsPrediction.ai

SportsPrediction.ai ponuja nasvete za stave za pet najboljših evropskih lig, ki jih poganja umetna inteligenca. Pokriva različne trge, kot so stave na zadetek obeh ekip, kote, rumene kartone in stave na posamezne igralce. Platforma navaja 87% stopnjo dobitkov in ponuja konkurenčno naročnino v višini 2,99 EUR na mesec, novi uporabniki pa lahko storitev preizkusijo v 7-dnevnem brezplačnem preizkusu.

4. ZCode

ZCode je znan po obsežnem športnem poročanju, vključno z nogometom, tenisom, košarko in drugimi športi. Za ustvarjanje zmagovalnih formul za stave uporablja lastne algoritme umetne inteligence. Platforma ponuja različne naročniške pakete, cene pa se začnejo pri 122 EUR. ZCode odlikujejo preglednost in preverjeni podatki o uspešnosti, zato je zanesljiva izbira za stavnice, ki želijo izkoristiti umetno inteligenco za Euro 2024.

Kako staviti na EURO 2024 s pomočjo umetne inteligence – vodič

Stave na EURO 2024 so lahko vznemirljiva in potencialno dobičkonosna izkušnja, še posebej če za izboljšanje napovedi uporabljate orodja umetne inteligence. Tukaj je vodnik po korakih, ki vam bo pomagal začeti:

  • Izberite ugledno stavno platformo: Izberite zanesljivo športno stavnico, ki ponuja celovito pokritje EURO 2024. Priljubljene možnosti so 22Bet, Bet365 in GG.Bet. Prepričajte se, da je platforma dobro pregledana in ponuja dobre bonuse za nove uporabnike.
  • Ustvarite in financirajte svoj račun: Registrirajte se na izbrani platformi, tako da navedete potrebne osebne podatke in preverite svojo identiteto. Nato vplačajte sredstva z želeno plačilno metodo, kot so kreditne kartice, e-denarnice ali bančna nakazila.
  • Zahtevajte bonuse in promocije: Izkoristite dobrodošle bonuse ali promocijske ponudbe, ki jih ponuja stavnica. Te lahko znatno povečajo vaš začetni stavni kapital.
  • Raziščite stavne trge: Seznanite se z različnimi stavnimi trgi, ki so na voljo za EURO 2024. Med najpogostejšimi možnostmi so izid tekme (1X2), več/manj golov, najboljši strelec, zmagovalci skupin in uvrstitev v izločilni del.
  • Uporabite orodij umetne inteligence za napovedovanje stav: Uporabite platforme z umetno inteligenco, kot so zgoraj omenjeni Alpha Odds, BetIdeas in SportsPrediction.ai, da pridobite vpoglede in napovedi, ki temeljijo na podatkih. Ta orodja analizirajo velike količine podatkov in zagotavljajo natančne stavne nasvete.

Na primer: S programom Alpha Odds lahko na podlagi podatkov v realnem času in preteklih rezultatov napovedujete izide tekem ter tako povečate možnosti za uspešne stave.

  • Vplačajte svoje stave: V svoji stavni platformi pojdite v razdelek EURO 2024, izberite tekmo ali trg, na katerega želite staviti, in vnesite svoj vložek. Svojo stavo potrdite tako, da jo dodate na stavni listek in kliknete »Vplačaj stavo«.
  • Spremljajte in prilagodite svoje stave: Spremljajte svoje stave in s pomočjo možnosti stav v igri prilagodite svoje stave glede na razvoj tekme v realnem času. Orodja z umetno inteligenco lahko pomagajo zagotoviti posodobljene napovedi med tekmo.
  • Izplačajte si dobitke: Če so bile vaše stave uspešne, lahko po tekmi izplačate dobitke na enak način, kot ste jih nakazali.

Euro 2024 napovedi s pomočjo umetne inteligence

1. Anglija bo osvojila prvenstvo

Anglija je v zadnjih dveh desetletjih na velike turnirje pogosto prihajala kot dostojen tekmec, vendar bo za ekipo, ki je polna napadalnih talentov, nastopanje v vlogi favorita nov občutek.

Na čelu z napadalcem münchenskega Bayerna Harryjem Kaneom, talismanom madridskega Reala Judom Bellinghamom, ki je pravkar osvojil naslov prvaka Lige prvakov, in zvezdnikom Manchester Cityja Philom Fodenom se nobena obramba na Euru ne bo veselila srečanja z Anglijo; vključno s Slovenijo, ki na zadnji tekmi skupinskega kroga čaka prav Anglija.

Skupina, v kateri sta poleg Anglije in Slovenije še Danska in Srbija naj Angliji ne bi povzročala večjih težav pri napredovanju, saj je uvrstitev med zadnjih 16 držav (95,4 %) skoraj gotova. Vendar pa je prva uvrstitev v tej skupini morda pomembnejša kot v drugih, saj bo moral drugouvrščeni v skupini C v zadnjem 16. krogu igrati z zmagovalcem skupine A – po možnosti z gostiteljico Nemčijo -, zato se lahko hiter začetek izkaže za ključnega pomena za upanje treh levov.

2. Najboljši nogometaš prvenstva bo Kylian Mbappé

Kylian Mbappé je pripravljen postati glavni igralec EURO 2024. Zaradi svoje izjemne hitrosti, tehničnih spretnosti in sposobnosti doseganja golov je stalna grožnja vsaki obrambi. Mbappéjeve predstave na nedavnih mednarodnih turnirjih in njegova klubska forma pri Paris Saint-Germainu poudarjajo njegovo sposobnost odločilno vplivati na tekme. Njegove izkušnje v kombinaciji z mladostno razigranostjo ga postavljajo v najboljši položaj za prevlado na turnirju.

3. Najboljši vratar prvenstva bo Thibaut Courtois

(Tukaj je ChatGPT rahlo odpovedal, saj po zadnjih podatkih Curtoisa ne bo na prvenstvu)

Thibaut Courtois bo po napovedih najboljši vratar EURO 2024. Courtois, ki igra za Real Madrid in belgijsko reprezentanco, velja za enega najboljših vratarjev na svetu. Njegova impresivna sposobnost zaustavljanja strelov, ukazovalna prisotnost v kazenskem prostoru in izjemni refleksi so mu vedno znova prinesli pohvale in priznanja. Na velikih turnirjih je Courtois vedno znova dokazal svojo vrednost in prispeval ključne obrambe, ki so Belgijo ohranile v boju. Njegova predstava na svetovnem prvenstvu 2018, kjer je prejel zlato rokavico za najboljšega vratarja, dokazuje, da je sposoben blesteti na velikem odru. Ko bo Belgija na EURO 2024 želela doseči velik uspeh, bo Courtoisova vloga ključna pri zagotavljanju obrambne stabilnosti in zagotavljanju temeljev za uspeh.

4. Danska bo največje presenečenja evropskega prvenstva v nogometu

Danska naj bi bila po napovedih najslabši favorit in največje presenečenje EURO 2024. Danska reprezentanca je v zadnjih letih pokazala izjemen napredek, ki ga je poudaril impresiven preboj v polfinale EURO 2020. Danska je pod vodstvom trenerja Kasperja Hjulmanda razvila dobro organizirano in odporno ekipo, ki se lahko kosa z najboljšimi ekipami v Evropi.

Ključni igralci, kot so Christian Eriksen, Pierre-Emile Højbjerg in Kasper Schmeichel, zagotavljajo močno hrbtenico ekipe, ki združuje izkušnje in talent. Danska je zaradi svoje sposobnosti učinkovitega izvajanja taktičnih načrtov in povezovalnega ekipnega duha zelo nevaren nasprotnik. Njihova uspešnost v kvalifikacijah in na nedavnih mednarodnih prijateljskih tekmah kaže na to, da imajo potencial, da razburijo višje uvrščene ekipe in na turnirju napredujejo dlje, kot je bilo pričakovano.

5. Slovenija bo prvenstvo končala kot tretja v skupini

Slovenija naj bi na EURO 2024 v skupinskem delu zasedla tretje mesto. Čeprav ima Slovenija sposobno ekipo s številnimi nadarjenimi igralci, vključno z Janom Oblakom, enim najboljših vratarjev na svetu, se pričakuje, da bo konkurenca v njeni skupini zelo močna. V preteklosti se je Slovenija na velikih turnirjih soočala z izzivi pri napredovanju iz skupinskega dela. Kljub njeni odpornosti in občasnim prebliskom sijaja ji bo zaradi globine in kakovosti nasprotnikov v skupini morda težko zagotoviti eno od prvih dveh mest, ki sta potrebni za samodejno uvrstitev v izločilne boje. Vendar pa bi lahko tretje mesto še vedno pomenilo pot v naslednji krog, odvisno od uspešnosti v primerjavi z drugimi tretjeuvrščenimi ekipami v različnih skupinah.

Zaključek

Ker se bliža EURO 2024, lahko z uporabo umetne inteligence v svoji stavni strategiji znatno povečate svoje možnosti za uspeh. Sposobnost umetne inteligence, da obdela velike količine podatkov, prepozna vzorce in z veliko natančnostjo napoveduje izide, je močno orodje tako za začetnike kot za izkušene stavnike. Platforme, kot so Alpha Odds, BetIdeas, PredictBet.ai in SportsPrediction.ai, ponujajo vpoglede na podlagi umetne inteligence, ki vam lahko pomagajo pri sprejemanju informiranih odločitev in optimizaciji vaših stavnih strategij.

Umetna inteligenca lahko pomaga pri prepoznavanju vrednostnih stav, upravljanju dinamike stav v igri in celo pri zagotavljanju prilagojenih priporočil za stave na podlagi vašega preteklega stavnega vedenja. Te zmožnosti stavnikom omogočajo, da ostanejo pred krivuljo in izkoristijo priložnosti, ki bi jih sicer lahko zamudili.

Pogosta vprašanja

Kako delujejo stave z umetno inteligenco za EURO 2024?

Katere AI platforme ponujajo napovedi stav za EURO 2024?

Kako natančne so napovedi z umetno inteligenco za nogometne stave?

Ali lahko AI zagotovi zmagovalne stave za EURO 2024?

Ali je uporaba umetne inteligence za stave na EURO 2024 zakonita?

Katera so nekatera priljubljena orodja umetne inteligence za stave na EURO 2024?

GG Bet

100% do 300€/$ bonus za prvi depozit!

GG Bet
5.0/5