Francija kripto borzi Binance podelila regulativno dovoljenje

Home » Francija kripto borzi Binance podelila regulativno dovoljenje
binance

S to potezo je Francija postala prva večja evropska država, ki je kripto borzi prižgala zeleno luč. To borzi omogoča hrambo digitalnega premoženja in upravljanje trgovalne platforme v državi.

Pomemben korak za adopcijo kriptovalut v Evropi: Kripto borza Binance je pridobila regulativno dovoljenje v Franciji, je sporočil francoski regulator trga kapitala AMF (Autorité des marchés financiers). To pomeni, da lahko borza ponuja storitve trgovanja in skrbništva za bitcoin in druge kriptovalute.

Binance je največja borza kriptovalut na svetu. Po podatkih podjetja CoinMarketCap v enem dnevu opravi za več kot 20 milijard dolarjev promptnega trgovanja in za skoraj 50 milijard dolarjev izvedenih finančnih instrumentov. Francija je s tem postala prva večja evropska država, ki je prikimala kripto borzi na regulativni ravni. Podjetje v Litvi nadzorujejo tamkajšnji regulatorji za preprečevanje pranja denarja, za registracijo pa si prizadeva tudi švedski finančni nadzorni organ.

Binance nima uradnega sedeža in dolgo so bili na to dejstvo zelo ponosni. Vendar pa se podjetje po lanskem odzivu organov v številnih državah, vključno z Združenim kraljestvom, Italijo in Singapurjem, zdaj poskuša pomiriti z regulativnimi organi. Changpeng Zhao, izvršni direktor in ustanovitelj podjetja Binance, je prejšnji mesec povedal, da namerava podjetje svojo evropsko bazo vzpostaviti v Parizu.

Zhao je prejšnji mesec na dogodku kripto industrije v Parizu predstavil nov pospeševalni program za tako imenovana zagonska podjetja “Web3“. Podjetje se je tudi zavezalo, da bo v državo vložilo 100 milijonov evrov. Milijarder, izvršni direktor podjetja Binance in znani tviteraš je Francijo opisal kot “zelo progresivno” pri sprejemanju kriptovalut. Pravi, da je Francija zelo strog regulativni organ. Vendar pa da imajo tudi napredna razumevanja, ki jih spremljajo. In ravno to je pomembno za nadaljnjo adopcijo kriptovalut – soobstajanje kriptovalut in držav.

Binance se že od začetka spopada z regulatorji

Binance je leta 2017 na Kitajskem ustanovil na Kitajskem rojeni Zhao, ki se je v najstniških letih preselil v Kanado. Dva meseca po ustanovitvi družbe Binance je Kitajska prepovedala borze s kriptovalutami, zaradi česar so se Zhao in njegova ekipa morali preseliti na Japonsko. Leta 2018 so Japonsko zapustili, potem ko je državni finančni regulator izjavil, da podjetje nima licence. Od takrat naprej je Binance prenehal razkrivati specifično lokacijo.

Zhao je pisarne in sedeže podjetij označil za zastarele koncepte. Dejal, da je Francija dobro evropsko središče za Binance zaradi svoje velikosti, moči regulatorja in po njegovih besedah podjetniškega načina razmišljanja. Po mnjegovem mnenju je biti v G-7 državi s strogim regulatorjem zelo močan signal drugim državam. Baziran je v Dubaju, poletje pa bo preživel v Parizu, kjer je najel stanovanje. Borza Binance je pred kratkim prejela dovoljenja za poslovanje v Bahrajnu in Dubaju. Slednjega namerava spremeniti v regionalno središče.

Dodaj odgovor