Google in Coinbase podpisala partnerstvo

Home » Google in Coinbase podpisala partnerstvo
google

Google je vstopil v partnerstvo s kripto borzo Coinbase, ki pomeni sprejemanje kriptoplačil za storitve v oblaku, poleg tega pa bo tehnološki velikan  uporabljal tudi skrbniško storitev Coinbase Prime.

Ponovno velik dan za adopcijo kriptovalut sredi medvedjega trga. Internetni velikan Google je sporočil, da bo za sprejemanje kriptoplačil za storitve v oblaku v začetku prihodnjega leta integriral storitev Coinbase. Posel so napovedali na letošnji konferenci Cloud Next, na kateri Google podjetjem predstavi svojo najnovejše dejavnosti »računalništva v oblaku«, ki danes predstavlja skoraj 10% vseh Googlovih prihodkov.

Google Cloud bo po besedah podpredsednika in generalnega direktorja Googla Cloud Amita Zaveryja začel sprejemati plačila v obliki kriptovalut za peščico strank, ki so vključeni v Web3 industrijo, postopoma pa bodo vključevali vedno več uporabnikov. Storitev se bo izvajala prel integracije z orodjem Coinbase Commerce, plačilnim orodjem za podjetja. Coinbase Commerce naj bi “aplikacije, povezane s podatki”, prenesli iz oblaka Amazonovih spletnih storitev v Googlov oblak. Storitev trenutno omogoča plačila z 10 različnimi kriptovalutami, vključno z: BTC, ETH, Bitcoin cash, DOGE, LTC.

Podrobnosti in pogoji partnerstva niso bili javno razkriti, vendar bo po besedah Jima Migdala, posel sledil drugim dogovorom Coinbase Commerce in borzi Coinbase prinesel delež od vsake transakcije, ki gre skozi sistem.

To ni Googlovo prvo kripto partnerstvo letos

  • Near Protocol: Do tega razvoja dogodkov prihaja po tem, ko je bilo 4. oktobra objavljeno še eno nedavno partnerstvo Web3, ki je vključevalo storitve Google Cloud in Near Protocol. To partnerstvo bo Googlu Cloud omogočilo zagotavljanje tehnične podpore prejemnikom nepovratnih sredstev Near z zagotavljanjem infrastrukture za ponudnika vozlišča Remote Procedure Call družbe Near za Pagodo. Near Protocol je platforma za decentralizirane aplikacije (DApp), ki se osredotoča na uporabnost med razvijalci in uporabniki. Za doseganje skalabilnosti uporablja tehnologijo sharding, kot konkurent Ethereumu pa je sposoben tudi gostovanja pametnih pogodb in je proof-of-stake blockchain.
  • BNB Chain: Google Cloud je sklenil še eno Web3 partnerstvo s BNB Chain, s katerim bo podprl Web3 in blockchain zagonska podjetja. Startupi, ki trenutno gradijo izdelke in storitve na BNB Chain, bodo lahko gradili tudi na skalabilni, varni in odprtokodni infrastrukturi Googlovega oblaka. Tako bo več kot 1.300 aktivnih decentraliziranih aplikacij (DApps) iz sveta decentraliziranih financ (DeFi), metaverse, blockchain iger in NFT-jev dobilo dostop do orodij in infrastrukture, ki ju zagotavljata obe platformi.

Google se je očitno premislil glede kriptovalut

Za razliko od Facebooka, ki se je lani »na glavo« spustil v kripto svet s preimenovnjem v Meta, je Google skrival svoje karte glede naklonjenosti Web3. V bistvu je tehnološki velikan imel prej pesimističen pogled na sektor, saj na svoji platformi ni dovolil oglaševanja kriptovalut. Vendar pa je junija lani razkril, da je ponovno preučil to politiko in jih bo začel omogočati.

Obratu je sledil tudi Google Cloud, ki je letos razkril namene vključevanja plačil s kriptovalutami, ki jih s tem partnerstvom tudi materializiral. Googlova poteza bo zagotovo pritegnila številne navdušence nad kriptovalutami. Razlog za to je dejstvo, da več uporabnikov raje plačuje s kriptovalutami, saj so cenejše in hitrejše.

Dodaj odgovor