Axie Infinity 2024: Še vedno top blockchain igra na svetu?
4.0/5

Axie Infinity 2024: Še vedno top blockchain igra na svetu?

Home » Axie Infinity 2024: Še vedno top blockchain igra na svetu?

Axie Infinity je ena prvih play-to-earn iger, ki je leta 2021 obnorela kripto gamerski svet, marsikomu pa zaradi možnosti zaslužka izboljšala življenje tekom pandemije. Z več kot 3,6 milijarde dolarjev prometa na lastni tržnici je danes tretja najbolj igrana play-to-earn igra.

Najbrž se vsi spomnimo klasike World of Warcraft, ki je veljala za najbolj priljubljeno spletno igro MMO vseh časov. Na igro Axie Infinity lahko gledamo kot na njenega blockchain bratranca, le da so zbirateljski predmeti zamenjani z nezamenljivimi žetoni (NFT), namesto fiktivnega zlata pa igralci služijo kriptovaluto. Igralci za igranje potrebujejo digitalne hišne ljubljenčke, znane kot Axieji, v obliki NFT. Te prikupne pošasti, podobne Pokemonom, se bodo v digitalni areni pomerjale med seboj.

Začeti z igro ni tako enostavno ali poceni, poleg tega je potrebna veliko večja začetna naložba kot pri povprečni igri za PlayStation ali Xbox. Dobra stran pa je, da ste lastniki svojih žetonov Axie NFT in jih lahko preprodajate, poleg tega pa vas play-to-earn pristop nagrajuje s kriptovalutami, ki jih lahko seveda tudi zamenjate za denar. In ravno možnost zaslužka za prav vsakega igralce (ne glede na rang) je bistvena razlika z ostalimi igrami. Model zaslužka je številnim  igralcem igre Axie Infinity (predvsem iz držav v razvoju – kot so Filipini in Vietnam) omogočil dober zaslužek, če ne celo plačo.

Vas zanimajo top play-to-earn igre? Preberite si naš seznam najboljših blockchain iger.

Axie Infinity: Zgodovina

Razvoj igre se je začel v začetku leta 2018, ko so Trung Thanh Nguyen, Aleksander Leonard Larsen in Jeffrey Zirlin soustanovili igralni studio Sky Mavis v Ho Chi Minh Cityju, gospodarski prestolnici Vietnama. Trio si je delil vizijo razvoja zanesljivejše alternative zgodnjim iteracijam iger, ki temeljijo na tehnologiji blockchain, saj jih je navdihnila priljubljenost igre World of Warcraft. Februarja 2018 je ekipa v predprodaji Origin Axie zbrala 900 ETH v zameno za 3112 živalic (Axijev), kar je pomenilo prve korake k ustvarjanju blockchain igre.

Podpora in financiranje

Axie Infinity je v krogu financiranja serije B zbrala približno 150 milijonov dolarjev pri vrednotenju v višini 3 milijard dolarjev. Ta krog financiranja je vodil velikan tveganega kapitala Andreessen Horowitz, kar kaže na veliko zanimanje in zaupanje v potencial igre v investicijski skupnosti.

V krogu financiranja leta 2019 so si pri Axie Infinity zagotovili 1.465.000 dolarjev. To rundo je vodila družba Animoca Brands, v njej pa so sodelovali številni ugledni subjekti, med drugim Hashed, Pangea Blockchain Fund, ConsenSys in 500 Startups. Ta sredstva so bila dodeljena za pospešitev razvoja vesolja Axie Infinity in izgradnjo tehnologije za aplikacije, ki temeljijo na veriženju blokov. Konec junija 2021, kmalu po prehodu na Ronin in napovedi 7,5 milijona dolarjev vrednega financiranja serije A, v katerem sta med drugim sodelovala tudi Mark Cuban in Alexis Ohanian, je igra doživela nov velik razmah. Sky Mavis podpira tudi velik založnik iger Ubisoft, ki je ekipi nudil mentorstvo v svojem pospeševalnem programu Entrepreneur’s Lab in pomagal pri zagonu Ronina.

Ekosistem igre se je razširil z uvedbo decentralizirane borze Katana novembra 2021 in žetona RON januarja 2022. Axie Infinity je nadaljevala z inovacijami s programom Axie Builder’s Program v februarju 2022 in uvedbo družbe Axie Infinity: Aprila 2022 je bila uvedena platforma Origins Alpha.

Kaj je Axie Infinity?

Kot smo že omenili, je Axie Infinity najbolj priljubljena blockchain igra na svetu, ki jo dnevno igra več kot milijon igralcev. V osrčju igre so Axieji – virtualne živalice, ki jih lahko igralci zbirajo, razmnožujejo in se z njimi borijo v zameno za dnevne nagrade. Ta digitalna bitja, od katerih je vsako edinstveno in v lasti kot NFT, se gojijo, trenirajo in uporabljajo v bitkah proti drugim igralcem. Strateška globina igre se kaže v različnih sposobnostih in lastnostih vsakega Axieja, saj od igralcev zahteva kritičen premislek o sestavi ekipe in strategijah boja.

Obstaja 9 razredov Axiejev in podobno kot pri Pokemonih ima vsak razred prednost v boju. Kljub pripadnosti isti vrsti pa je vsak lik drugačen. Acieji imajo šest delov telesa, vsak del pa vsebuje enega od treh genov: dominantnega (D), recesivnega (R1) in manj recesivnega (R2). Vsak Axie se lahko vzredi do sedemkrat, pri čemer so nekatere lastnosti močnejše od drugih, odvisno od razreda in igralčeve želene bojne izgradnje. Igralci lahko za določitev najverjetnejših genov svojih potomcev NFT uporabijo kalkulator za vzrejo Axiejev.

Igralci potrebujejo 3 Axieje, da se lahko borijo v arenskem načinu igre igralec proti igralcu (PvP) ali pustolovskem načinu igre igralec proti okolju (PvE). Za zmago bodo igralci nagrajeni z žetoni Smooth Love Potion (SLP). SLP in AXS, izvirna kriptovaluta igre, sta potrebna za vzrejo novih Axiejev. Igra Axie Infinity temelji na osnovnih načelih play-to-earn koncepta in tako spodbuja igralce, da jih za zmage in izpolnjevanje dnevnih nalog nagrajuje z žetoni SLP. Edinstvenost tega sistema nagrajevanja je v tem, da je SLP mogoče zamenjati za druge kriptovalute in fiat na borzah s kriptovalutami. Poleg tega je mogoče Axieje prodati v zameno za ETH kot NFT prek tržnice Axie Infinity Marketplace.

Kako igrati Axie Infinity?

Če želite začeti igrati igro Axie Infinity, potrebujete denarnico Ronin in tri Axije. Denarnica Ronin je bistvena razširitev brskalnika za dostop do igre Axie Infinity in drugih decentraliziranih aplikacij na Roninu, stranski verigi Ethereuma, ki je prilagojena za blockchain igre. Uporaba denarnice je podobna uporabi denarnice Metamask, saj omogoča ustvarjanje več računov. Vendar igra Axie Infinity igralcem prepoveduje uporabo več računov. Več računov je veljavnih le za upravljanje Axije za druge, na primer za prijatelje ali štipendiste na tržnici.

Začetna investicija

Če želite začeti igrati igro Axie Infinity, potrebujete torej ekipo treh Axijev na tržnici z zadostnim številom wETH. WETH lahko pridobite neposredno od Ronina ali iz drugih virov. Na začetku boste plačali pristojbine za plin ethereum, vendar bodo nadaljnje transakcije na stranski verigi z wETH oproščene teh pristojbin. Tistim, ki so novi v play-to-earn igrah, vam Ronin poenostavi postopek. V številnih državah lahko wETH kupite s kreditno kartico. Ko zberete dovolj wETH za nakup treh Axijevi, se prijavite na tržnico in sledite navodilom za oblikovanje ekipe. Med igranjem lahko v igri zaslužite žetone SLP (Smooth Love Potion). Te žetone lahko unovčite in shranite v denarnici Ronin, tako kot wETH, in jih lahko zahtevate vsaka dva tedna.

Cene posameznih Axiejev se razlikujejo, vendar so nekateri na voljo že za 0,003 ETH (približno 5 USD po trenutni ceni), tako da je osnovno ekipo mogoče kupiti za manj kot 100 USD. Vendar lahko bolj uravnotežene ekipe, ki bi lahko bolje pomagale pri napredovanju, stanejo več. Povprečna cena za ekipo Axie je prej znašala približno 355 USD na Axieja, vendar so se cene od takrat znižale. Možno je igrati tudi prek štipendije Axie Infinity Scholarship, kjer izkušeni igralci posodijo Axieje novim igralcem in si nato delijo zaslužek.

Sistem nagrajevanja – kako zaslužiti z igranjem Axie Infinity?

Odgovorimo na vprašanje za milijon dolarjev: Kako lahko zaslužite od Axie infinity? Odgovor je preprost – zbirati morate SLP. Te pridobite z vsakodnevno prijavo, izpolnjevanjem dnevnih pustolovščin in zmagovanjem v bitkah PvP. To so preprosti načini za pridobivanje SLP.  Te SLP lahko zamenjate za prave druge kriptovalute po vaši izbiri. Seveda je vzreja in trgovanje z osmi povsem druga zgodba. Preprosto povedano, Azije lahko vzrejate in jih prodajate na tržnici.

SLP v Axie Infinity lahko pridobite na tri načine:

 • Izvedite dnevno nalogo (+25 SLP na dan);
 • Izpolnite misije v pustolovščini (+0-50 SLP na dan). Za pridobivanje SLP se ne porablja energija, za Pridobivanje EXP pa se porablja energija;
 • Zmagujte v igrah v areni (+0-21 SLP na zmago). Porabi energijo za pridobivanje SLP.

Koliko energije imate, je odvisno od tega, koliko Axijev imate zbranih na računu.

 • S 3-9 Axiji dobite 20 energije, 5 osmi pa se obnovi vsakih 6 ur;
 • 10-19 Axijev vam prinese 40 energije, 5 osvežitev na vsake 3 ure;
 • Z 20 Axiji dobite 60 energije, ki se osvežuje po 5 na vsaki 2 uri.

Število SLP, ki jih lahko zaslužite brez zmagovalne ekipe v areni, je omejeno, in sicer 25 SLP iz dnevne misije in 50 SLP iz načina PvE, skupaj torej 75 SLP na dan. Vendar s 75 SLP ne boste prišli daleč. Če želite z igranjem igre Axie Infinity zaslužiti resen denar, morate obvladati areno. Predstavljajte si, da dosežete 2000 MMR, kar je zelo dobro, vendar še vedno ne pomeni, da ste med 10 najboljšimi igralci. Če imate 20 ali več Axijev, boste na dan dobili 60 energij. Z 80% razmerjem zmag bi dobili 48 zmag na dan, skupaj 864SLP iz Arene + 75SLP iz pustolovščine in dnevne misije. Tudi brez upoštevanja zaloge +5 energij, ki bi jo dobili vsaki dve uri, bi bilo vaše skupno SLP na dan 939.

Obstajajo pa tudi druge možnosti za nagrade. Nagradni sistem Moonbeam igralcem ponuja možnost, da osvojijo dnevni jackpot. Ta jackpot se vsak dan nabira glede na znesek neizkoriščenih mAXS, nanj pa vpliva splošna aktivnost v igri. Igralci lahko z dejanji v igri, kot sta zbiranje in izdelovanje, zaslužijo vstopnice Moonbeam, število vstopnic pa je odvisno od redkosti njihove dežele. Poleg tega lahko igralci z mAXS na svojem računu kupijo največ tri vstopnice na dan. Vsak dan se z žrebanjem določi dobitnik glavnega dobitka, pri čemer je vsaki vstopnici dodeljena naključna številka za žrebanje. Ta sistem dodaja vznemirljivo plast nagrad in spodbud za aktivne igralce v igri.

Različne igralne izkušnje Axie Infinity

Axie Infinity: Origins – Digitalna igra s kartami

Igralna izkušnja igre Axie Infinity, zlasti v njeni trenutni različici, Axie Infinity: (V3), se je bistveno spremenila. Igra združuje elemente iger Pokémon in Hearthstone, saj vsebuje ekipe treh Axiejev, od katerih ima vsak šest edinstvenih delov, ki se pretvorijo v karte za bitke. Glavni poudarek je na areni PvP, kjer igralci zaslužijo največ nagrad in porabijo veliko časa. Igralna mehanika temelji na potezah in se zgleduje po igri Hearthstone, kjer igralci uporabljajo karte Axie za premagovanje nasprotnikov v bitkah, ki spominjajo na Pokemone. Uspeh v igri je odvisen od ustvarjanja sinergičnih ekip, kar je znan vidik ljubiteljem digitalnih iger s kartami. Igra Axie Origins ostaja dinamična, saj sezonske posodobitve vsaki dva tedna v vsaki sezoni prinašajo nove spremembe ravnovesja in različne komplete predmetov (rune in uroki).

Igralci se lahko povzpnejo po lestvici v igri in si prislužijo različne nagrade glede na uvrstitev na lestvici ob koncu vsake Ere. Čeprav se igra še naprej izboljšuje in odpravlja hrošče, ponuja zanimivo igranje z zdravo meta, ki igralcem omogoča raziskovanje različnih strategij in doseganje visokih uvrstitev na tekmovalni lestvici.

Axie Infinity: Homeland

Na drugi strani je Axie Infinity: Homeland, kjer se igralci ukvarjajo z različnimi dejavnostmi, kot so kmetovanje, zbiranje, predelava materialov in izdelava na svojih zemljiščih. Pogoj za igranje igre Homeland je lastništvo ali prenos zemljišča. V igri je treba začeti z osnovno parcelo in napredovati z zbiranjem materialov za gradnjo in nadgradnjo struktur, kar izboljša igralčevo sposobnost obdelave in kmetovanja.

Homeland vključuje tudi pasivni bojni sistem, v katerem lahko igralci opremijo pustolovce s predmeti, proizvedenimi na njihovi zemlji, in jih pošljejo v boj. Ta vidik igre, ki vključuje združevanje in opremljanje pustolovcev, je manj interaktiven, saj igralci ne nadzorujejo neposredno boja. Igra se je sčasoma razvijala, vključno s spremembami sistema nagrajevanja. Nedavna uvedba faze Pre-Beta ponuja nedoločeno obdobje izboljšav igranja. S temi posodobitvami, zlasti z novim sistemom nagrajevanja, ki spodbuja dejavnosti v igri, je Homeland postala bolj zanimiva za igralce, ki uživajo v postopnem napredku pri igranju.

Žetona AXS in SLP

V sistemu Axie Infinity se uporabljata dva glavna žetona: Smooth Love Potion (SLP) in Axie Infinity Shards (AXS).

Axie Infinity Shards (AXS) so žetoni za upravljanje ERC-20 za Axie metaverse. Imetniki žetonov AXS lahko svoje žetone zastavijo, da zaslužijo nagrade in sodelujejo pri ključnih glasovanjih o upravljanju. Žeton služi usklajevanju interesov igralcev in razvijalcev igre ter je temeljnega pomena za decentralizacijo lastništva in upravljanja igre Axie Infinity. Zakladnica skupnosti, ki jo bodo sčasoma upravljali vlagatelji AXS, prejema prihodke iz različnih virov v igri.

Igralci pridobivajo SLP z zmagovanjem v bitkah v pustolovskem načinu ali načinu arene. Žetoni SLP so edinstveni, saj njihova skupna zaloga ni omejena in se nenehno ustvarjajo z dejavnostmi v igri. Ti žetoni se sežgejo ob vsaki vzreji Axijev, zato je zaloga SLP odvisna od dejavnosti igralcev v igri. Poleg tega je s SLP mogoče trgovati na podprtih kripto borzah, s čimer se njegova uporabnost razširi tudi zunaj ekosistema igre.

Kako kupiti AXS?

AXS je na voljo na številnih kripto borzah, kot so Binance, KuCoin in Coinbase. Ponujajo pa ga tudi decentralizirane borze, kot sta Uniswap in SushiSwap. Če želite žeton AXS kupiti preko Uniswapa, lahko to storite tako:

 1. Ustvarite si kripto denarnico Metamask in se povežite z Uniswapom.
 2. S kripto borze (npr. Binance) si na denarnico pošljite nekaj Ethereuma (ETH).
 3. Povežite denarnico z Uniswapom in pod žetoni izberite AXS. V prvo vrstico torej vstavite ETH, v drugo pa AXS.
 4. Kliknite Swap, transakcija se bo izvršila in v denarnici se vam bo kmalu zatem pokazalo imetje AXS (predlagamo, da si žeton AXS importate, da ga lahko vidite).

Namigi in nasveti za igranje Axie Infinity

Če želite v igri Axie Infinity, ki je znana po tekmovalni bazi igralcev, doseči odlične rezultate, morate temeljito raziskati strategije in sestavo ekipe. Viri, kot sta GameWith in Axie Zone, so dragoceni za učenje o optimalnih sestavah ekip in izbiri kart. Koristno je tudi sodelovanje z aktivnim podredditom Axie Infinity, ki je središče za izmenjavo zmagovalnih kombinacij in spoznanj. Pametno vlaganje v ekipo je ključnega pomena; opazujte trende na lestvici in izbirajte Axije z učinkovitimi kartami. Metaverse igre se nenehno razvija, zato bodite na tekočem in bodite pripravljeni prilagoditi svojo ekipo. Uporabite vse razpoložljive vire, vključno z orodji tretjih oseb, in spremljajte posodobitve za najnovejše dosežke pri igranju iger za zaslužek. Ne pozabite, da stranska veriga Ronin odpravlja pristojbine za trgovanje z Axiji, kar izboljša vašo igralno izkušnjo.

Dodatni nasveti:

 • Upravljanje energije: Spremljajte energijo nasprotnika in predvidite njegove poteze. Če veste, ali ima nasprotnik veliko ali malo energije, lahko to vpliva na vašo strategijo.
 • Spoznajte svojo ekipo: Seznanite se s sposobnostmi vsakega osliča in jih učinkovito uporabite v različnih scenarijih
 • Postavitev: Na bojišču postavite strateške Axije, saj lahko njihov položaj vpliva na učinkovitost napadalnih in obrambnih potez.
 • Štetje kart: Upoštevajte odigrane karte in predvidite nasprotnikova prihodnja dejanja.
 • Upoštevanje hitrosti: Razumite, kako hitrost vpliva na vrstni red potez. Če imajo osi enako hitrost, dejavniki, kot so HP, spretnost, moralo in ID, določajo, kdo bo napadel prvi.
 • Razumevanje zadnjega položaja: Spoznajte, kako moralna moč vpliva na verjetnost, da bo oseka vstopila v zadnjo postojanko, in ustrezno načrtujte napade.
 • Povečanje nagrad PvE: Način Adventure ponuja dodatne SLP za dokončanje določenih stopenj.

Hekerski napad

23. marca 2022 je v omrežju Ronin prišlo do velikega hekerskega vdora, ki je povzročil izgubo več kot 650 milijonov USDC in etrov (ETH). Ta podvig je bil dosežen z uporabo vdrtih zasebnih ključev za ponarejanje lažnih izplačil z mostu Ronin. Kljub Roninovim varnostnim ukrepom, ki za dvige zahtevajo podpise več potrjevalcev, je napadalec izkoristil zadnja vrata v brezplinskem vozlišču RPC omrežja. Med ukradenimi sredstvi je bilo 173.600 etrov in 25,5 milijona ameriških dolarjev. Incident je poudaril kršitev varnosti v svetu kripto iger in opozoril na stalne izzive pri zagotavljanju varnosti decentraliziranih finančnih platform.

Kako kaže Axie Infinity v 2024?

Axie Infinity je v bistvu novembra 2021 začel izgubljati število dnevno aktivnih uporabnikov že dolgo pred nesrečnim hekerskim napadom. Leta 2022 se je stanje le še poslabšalo; upad je bil več kot 45% glede na vrh ob koncu leta 2021. Pred vdorom je število aktivnih uporabnikov Axie Infinity padlo z 2,7 milijona na 1,48 milijona. Poleg tega je trpela tudi vrednost igralne valute, ki je dosegla novo najnižjo vrednost 0,02 USD. Vse to se je dogajalo ob zlomu trga kriptovalut in vse manjšem zanimanju za NFT. Ravno ko si je Sky Mavis prizadeval prepričati in navdušiti svojo skupnost z dolgoročnimi obljubami, se je zgodil rekordni hekerski napad, ki smo ga omenili zgoraj. Sky Mavis in Axie Infinity težko dosegla, da bi jima ljudje spet zaupali. 

V letu 2024 bo igra Axie Infinity izboljšana z uvedbo funkcije Axie Parts Evolution, ki izboljša zmogljivost igralcev v bojni areni. To vključuje izboljšave, kot so dodatne HP za vsako stopnjo in dokončano stopnjo povzdignjenja. Poleg tega igra Axie Infinity začenja 7. sezono Origins, ki igralcem obljublja nove priložnosti za oblikovanje strategij in priprave na tekmovanja med sezono. Nenehne posodobitve in dogodki, kot je Holiday Bash, kažejo na zavezanost igre k razvoju in vključevanju skupnosti. Ti dogodki kažejo na nenehno rast in prilagajanje igre Axie Infinity v svetu iger. Vendar pa je trenutni položaj igre kar vzpodbuden, saj se povečuje tako število igralcev kot cena AXS.

Prednosti

 • Inovativno igranje: Axie Infinity združuje elemente iger igranja vlog, kot je Pokémon, in iger s kartami, kot je Hearthstone. Ponuja raznovrstno igranje z vzrejo, bojevanjem in trgovanjem z Axiji. Igralci lahko sodelujejo v bitkah med igralci, opravljajo naloge in preizkušajo svoje Axieje v različnih igralnih načinih.
 • Tehnologija NFT: Os so edinstveno digitalno premoženje, saj so neponovljivi žetoni (non-fungible tokens – NFT). To pomeni, da se lahko vsak Axie zbira, prodaja ali z njim trguje na trgu, kar igralcem omogoča, da zaslužijo s svojimi igralnimi dejavnostmi.
 • Kompleksen ekosistem s prihodnjo rastjo: Axie Infinity, ki je zasnovan kot odprto digitalno vesolje za hišne ljubljenčke, obljublja prihodnje širitve na področju igranja in funkcionalnosti. Ta kompleksnost igralcem ponuja različne vloge, kot so upravitelji, raziskovalci in vzreditelji, kar prispeva k dinamičnemu in razvijajočemu se digitalnemu ekosistemu.
 • Dostopnost med platformami: Axie Infinity je združljiv z glavnimi namiznimi in mobilnimi operacijskimi sistemi, zato je dostopen širokemu krogu uporabnikov. Ne zahteva vrhunske strojne opreme, zato lahko deluje na napravah srednjega in nižjega cenovnega razreda.
 • Model play-to-earn: Igra deluje po modelu play-to-earn, pri katerem lahko igralci zaslužijo žetone na osnovi ethereja (AXS in SLP), ki jih je mogoče pretvoriti v ethere in nato v denar v realnem svetu. Ta model je igralcem omogočil precejšnje zaslužke, zlasti v regijah, kot so Filipini.

Kaj bi lahko bilo boljše?

 • Tehnične težave in napake: Uporabniki Axie Infinity se soočajo z različnimi tehničnimi težavami, vključno z vizualnimi napakami v igri, težavami z runami in uroki ter težavami s prijavo z več napravami. Pojavljajo se tudi težave z zasloni za nalaganje igre in težave, povezane z omrežjem. Te tehnične napake zmanjšujejo uporabniško izkušnjo in bi jih bilo mogoče izboljšati za bolj gladko igranje.
 • Pomanjkanje elementa zabave: Igra svoji skupnosti ponuja edino motivacijo, da zasluži denar. Elementom zabave in razvedrila Sky Mavis pripisuje zelo majhno vrednost. Igra je zaradi tega okrnjena na nič drugega kot digitalno deljenje. Igra je bila in je še vedno predvsem posledica špekulacij in je močno odvisna od novih igralcev. Takoj ko se je dotok novih igralcev upočasnil, je tokenomika igre leta 2022 ušla izpod nadzora.
 • Varnostni pomisleki: Igra je doživela precejšen neuspeh, ko je bil Roninov podvig, vreden 620 milijonov dolarjev, eden največjih v DeFi zagodovini. Ta incident je sprožil resne pomisleke glede varnosti osnovne infrastrukture igre, zaradi česar so igralci in vlagatelji izgubili zaupanje.

Zaključek

Axie Infinity bo vedno veljal za pionirja play-to-earn iger in leto 2021 si bodo zapomnili številni gamerji kot Axie Infinity leto. Število aktivnih igralcev se je nedavno zmanjšalo, vendar igra ostaja dinamična in se nenehno prilagaja hitro razvijajočemu se svetu iger na srečo v veriženju blokov. Ključni razvoj na tej poti je bila uvedba igre Axie Infinity: Homeland, komponente za upravljanje zemljišč, ki je bila deležna pozitivnih odzivov igralcev. Ta novi vidik pomeni strateško širitev vesolja igre in kaže na predanost razvijalca Sky Mavis, da izkušnjo Axie Infinity obogati z inovativno in privlačno vsebino. Vključitev igre v trgovino Google Play in začetek prodaje igre Axie Infinity: Raylights v sodelovanju z družbo Quicksave Interactive poudarjata njeno rast in prilagodljivost. Vendar je žeton Axie Infinity (AXS) doživel nihanja v omrežni dejavnosti in tržni vrednosti. Kljub temu so nedavne posodobitve, zlasti “Axie Core”, namenjene povečanju zbirateljskih možnosti in privlačnosti osmice, v gospodarstvo igre vnesle nov zagon, kar se kaže v opaznem povečanju obsega transakcij AXS. 2024 bi lahko vsekakor prineslo nove rekorde tako glede igranosti kot cene AXS.

Pogosta vprašanja

Kaj je Axie Infinity?

Kako igrate igro Axie Infinity?

Koliko stane, da lahko začnem igrati Axie Infinity?

Kako lahko zaslužim v igri Axie Infinity?

Kakšna so tveganja pri igranju igre Axie Infinity?