Big Time recenzija 2024: Prvak med RPG blockchain igrami?
4.0/5

Big Time recenzija 2024: Prvak med RPG blockchain igrami?

Home » Big Time recenzija 2024: Prvak med RPG blockchain igrami?

Nova generacija play-to-earn »špilov« je dvignila raven na nov nivo in končno vpeljala dobro grafiko in dober gameplay. Ena izmed najbolj vročih predstavnikov le-teh pa je zagotovo Big Time, akcijska RPG igra, ki vztrajno pridobiva na igralcih.

Kaj je Big Time?

Big Time (BIGTIME)je vroča multiplayer RPG play-to-earn akcijska igra, ki jo je razvil Big Time Studios in velja za eno prvih »AAA« blockchain iger. Je brezplačna igra, ki združuje hitro akcijo in elemente sodelovalnega igranja, ki spominjajo na igre, kot so God of War, World of Warcraft in Diablo. Igralci se odpravijo na potovanje skozi čas in prostor ter se srečujejo z zgodovinskimi osebnostmi in dogodki v izkrivljeni obliki. Edinstven umetniški slog igre je nefotorealističen, retro stiliziran, s čimer naj bi zagotovili njeno estetsko privlačnost za prihodnja leta. Igralci zbirajo, izmenjujejo in uporabljajo edinstvene predmete, kozmetiko in žetone za izboljšanje svojih likov in osebnih prostorov, funkcija SPACE pa omogoča, da izrazite svojo ustvarjalnost in sodelujete v ekonomiji ustvarjalcev. V igri Big Time je pet edinstvenih območij, vsako s svojo temo in stopnjo izziva. Začetniki lahko začnejo v Rustling Forest in No Man’s Land, medtem ko Wasteland poveča izziv. Za najbolj izkušene igralce sta tu Icy Waste in Icy Castle, ki predstavljata grozljive pošasti za vrhunski preizkus spretnosti.

Big Time je na področju GameFi naredil že kar velik napredek, saj je dosegel impresivne mejnike, kot so več kot 100 milijonov dolarjev prodaje NFT, postal najbolj predvajana Web 3 igra na Twitchu in osvojil več nagrad. Njena kombinacija privlačnega igranja, edinstvenega ekonomskega modela in močne razvojne ekipe jo postavlja kot potencialnega določevalca trendov pri vključevanju tehnologije blockchain v igre AAA. Za igro je je že od samega začetka veliko zanimanja, saj je bilo opravljenih več kot milijon predregistracij, skupnost Discord pa šteje več kot 400.000 članov. Igra je pritegnila pozornost znanih streamerjev, kot so Brycent, The Buffessor in Zachary Alexander Rice, priljubljen predstavnik generacije Z.

Zgodovina in ekipa

Big Time Studios je bilo ustanovljeno aprila 2020 v Los Angelesu, njihova temeljna vizija pa je bila premostiti vrzel med visokokakovostnimi igrami in tehnologijo blockchain. Podjetje je ustanovil izvršni direktor Ari Meilich, ki je bil pred ustanovitvijo podjetja Big Time Studios predvsem izvršni direktor vsem znanega metaverse projekta Decentraland (MANA). Ekipa razvijalcev je mešanica talentov iz priznanih gamerskih podjetij, kot so Epic Games, Riot Games, Blizzard Entertainment in Electronic Arts. Potem imamo tu še ključne člane ekipe: Matt Tonks, nekdanji CTO Fortnite in Gears of War, Carlo Arellano iz World of Warcraft in God of War kot umetniški vodja ter Brian Alexander iz Overwatch 2 in Defiance kot glavni scenarist. Skupne izkušnje teh industrijskih veteranov pri ustvarjanju nekaterih najbolj priljubljenih igralnih franšiz so seveda ključne pri oblikovanju edinstvene igralne izkušnje Big Time.

Pred uradnim začetkom delovanja je Big Time Studios svoje ambiciozne cilje izkazal z uspešnim krogom financiranja, v katerem je zbral skupno 21 milijonov dolarjev. V tem krogu financiranja so sodelovali ugledni subjekti, kot so North Island Ventures, Digital Currency Group in FBG Capital ter Sound Ventures Ashtona Kutcherja. Ta znatna finančna podpora ni le poudarila zaupanja trga v vizijo podjetja Big Time, temveč je zagotovila tudi potrebna sredstva za njeno uresničitev. Čeprav studio sprva ne namerava postati decentralizirana avtonomna organizacija (DAO), so odprti za prihodnje možnosti, ki bodo odvisne od povpraševanja na trgu in razvoja igre.

Kako deluje?

Big Time je večigralska RPG igra v fantazijskem vesolju z edinstvenim zasukom potovanja skozi čas. Igralci se podajo na pustolovščine skozi različna obdobja in se srečujejo z zgodovinskimi osebnostmi in dogodki v izkrivljenih oblikah. Igranje združuje hitro akcijo, podobno igri God of War, s sodelovalno mehaniko, podobno tisti iz iger, kot sta World of Warcraft in Diablo. Ta mešanica igralcem omogoča, da se borijo proti strašnim sovražnikom, zbirajo plen in prilagodijo svoje like z različnimi oklepi in oblačili iz različnih zgodovinskih obdobij.

Gospodarstvo v igri Big Time temelji na različnih elementih in sredstvih, ki prispevajo k splošni dinamiki igranja in gospodarstva: Time Machines, Time Keepers, Hour Glasses, Forges in SPACE NFT.

Time Machines

Časovni stroji so osrednja funkcija, ki delujejo kot individualni metaversi za igralce. Ko igralci zaslužijo svoj prvi časovni stroj, dobijo dostop do virtualnega prostora, ki ga lahko prilagodijo in okrasijo po svojih željah. Ta prostor je podoben osebnemu središču ali začetnemu domu v igri, kjer se lahko igralci družijo s prijatelji, organizirajo srečanja ter predstavijo svoje NFT in drug pridobljen plen. Vloga časovnih strojev ima tako dve glavni komponenti:

 • Osebni prostor: Časovni stroji služijo kot začetni dom igralca v vesolju Big Time in tako zagotavljajo osnovo za delovanje in osebni prostor v svetu igre.
 • Prilagajanje in interakcija: Igralci lahko svoje časovne stroje okrasijo in prilagodijo, tako da je vsak od njih edinstven. To je prostor, v katerem lahko igralci organizirajo sestanke, pripravljajo strategije za prihajajoče bitke ali se preprosto družijo s prijatelji znotraj igre.

SPACE NFT

Prilagajanje časovnih strojev je v veliki meri odvisno od SPACE NFT-jev. To so v bistvu virtualne zemljiške parcele v igri, ki ponujajo različne funkcije. Na voljo so v različnih redkostih in velikostih, vsaka pa časovnemu stroju doda edinstveno dimenzijo. Z uporabo teh NFT lahko igralci v svojih časovnih strojih odklenejo nove igralne funkcije in pripomočke, kot so dodatni portali, dodatne sobe in specializirana območja za izdelavo.

Odvisno od vrste in redkosti SPACE NFT lahko igralci svojim časovnim strojem dodajo nove sobe, portale in območja za izdelavo, od katerih vsak ponuja edinstvene prednosti in priložnosti za igranje. Redkost teh NFT je skrbno nadzorovana, na njihovo razpoložljivost in funkcije pa vplivata zrelost igralnega okolja in vključenost skupnosti. Ta redkost vsakemu NFT SPACE doda element ekskluzivnosti in vrednosti, zaradi česar so v ekosistemu Big Time zelo iskani predmeti.

Na voljo pet stopenj redkosti SPACE NFT: Rare, Epic, Legendary, Mythic, and Exalted, vsaka od njih pa ponuja različne stopnje edinstvenosti. Poleg tega je SPACE na voljo v treh velikostih: Small, Medium in Large. Žeton SPACE, ki je zasnovan kot NFT, ima izboljšane lastnosti, kot sta izboljšana prenosljivost in možnost trgovanja. To je podkrepljeno z njegovo blockchain vrednostjo in omejeno zalogo 600.000 žetonov NFT, zaradi česar je vsak žeton SPACE edinstveno in zaželeno sredstvo. Igralci lahko s SPACE trgujejo na tržnici Big Time Marketplace ali ga prenesejo zunaj platforme, kar zagotavlja prilagodljivost pri upravljanju sredstev in trgovanju.

Poleg tega so NFT-ji SPACE potrošni (consumables), kar pomeni, da se po uporabi sežgejo, kar še poveča njihovo redkost in vrednost. Zaradi te potrošne narave je vsaka razširitev časovnega stroja z uporabo SPACE NFT pomembna in premišljena odločitev, ki doda globino strategiji igre.

Vrednost in dostopnost SPACE NFT:

 • Gospodarska vrednost: SPACE NFT imajo v gospodarstvu igre lastno vrednost. Igralci jih lahko zamenjajo, prodajo ali uporabijo za odklepanje novih igralnih izkušenj, zato so pomemben del gospodarskega sistema igre.
 • Dostopnost in prodaja: Na voljo je ekskluzivna prodaja omejene serije SPACE NFT, ki je na voljo samo na podlagi prijave, in javna prodaja. Merila za pridobitev SPACE NFT med ekskluzivno prodajo vključujejo dejavnike, kot so vključenost v skupnost, igralna vizija in zrelost ceha.

Time Keepers

Časovni čuvaji v igri Big Time služijo kot varuhi časovnih elementov v igri. So ključni pri upravljanju pretoka in uporabe enega najpomembnejših sredstev v igri: Hour Glass NFT. Te peščene ure so ključne za dostop do igralnih žetonov, ki so osrednjega pomena za ekonomski model igre. Dinamika zaslužka in polnjenja teh NFT-jev peščene ure prek igranja vključuje element veriženja blokov globoko v igralno izkušnjo ter ponuja oprijemljiv občutek napredovanja in nagrajevanja.

Strateški vidik časovnih čuvajev je v tem, da lahko vplivajo na igralčevo potovanje v igri. Ko igralci sodelujejo v različnih izzivih in bitkah, časovni čuvaji z upravljanjem NFT peščene ure določajo hitrost in morebitne nagrade njihovih pustolovščin. Gospodarski vpliv Time Keepers je prav tako ključnega pomena. Z nadzorom nad NFT-ji peščene ure učinkovito uravnavajo sistem valute v igri. Ta regulacija zagotavlja uravnoteženo in trajnostno gospodarstvo v igri, kjer lahko igralci zaslužijo in trgujejo na podlagi svojih dosežkov v igri. Na ta način se še dodatno okrepi model play-to-earn, ki ga podpira mehanika čuvajev časa in je v skladu z naraščajočim trendom vključevanja vrednosti iz resničnega sveta v virtualne igralne izkušnje.

Hour Glass

Peščene ure so ključni predmeti v igri, ki neposredno vplivajo na igralčevo sposobnost sodelovanja v gospodarstvu igre:

 • Odklepanje zmožnosti zaslužka žetonov: Z opremljanjem peščene ure lahko igralec z igranjem odklene možnosti za zaslužek Big Time Tokens. Brez peščene ure igralci ne morejo zbirati teh žetonov.
 • Omejeno trajanje in obnavljanje: Peščena ura je potrošni predmet z omejenim trajanjem. Ko se njen čas izteče, se morajo igralci vrniti k čuvaju časa, da jo dopolnijo, s čimer ohranijo možnost pridobivanja žetonov.

Razmerje med Time Keepers in Hour Glasses tvori edinstveno ekonomsko zanko v Big Time. Igralci so spodbujeni k aktivnemu sodelovanju v igri, da bi si prislužili žetone in nagrade, ta visoka stopnja sodelovanja pa je potrebna za učinkovito uporabo virov, kot so peščene ure:

 • Strateško upravljanje virov: Igralci se morajo strateško odločiti, kako najbolje uporabiti in dopolniti svoje peščene ure. Ta dinamika v igro vnaša element upravljanja virov in načrtovanja, zaradi česar je igranje bolj zanimivo in zahtevno.
 • Gospodarski učinek: Možnost zaslužka žetonov s peščenimi urami je neposredno povezana z gospodarstvom igre. Igralci lahko te žetone uporabijo za različne namene v igri, kar ekonomskemu sistemu doda globino.

Razredi

V Big Time lahko igralci izbirajo med 4 različnimi razredi likov, od katerih ima vsak svoje edinstvene sposobnosti in način igranja:

 • Time Warrior: Klasični arhetip bojevnika, znan po svoji moči, visoki HP in fizični obrambi. V boju se odlikujejo z agresijo in grobo silo.
 • Chronomancer: Chronomancerji, ki v igri služijo kot razred čarovnikov, obvladajo magijo z visokim DPS in veljajo za napredne čarodeje z globoko zgodovinsko povezavo.
 • Shadowblade: Ti liki so podobni ninjam ali asasinom, znani po svoji hitrosti, izmikanju in sposobnosti kritičnih zadetkov. Imajo pomembno vlogo pri razoroževanju pasti in reševanju zapletenih situacij.
 • Quantum Fixers: predstavljajo podporni razred v igri in so vsestranski taktiki v bitkah. Lahko jih primerjamo z znanstveniki, inženirji in izumitelji, saj zagotavljajo ključno podporo svojim soigralcem.
 • Battlemancer: kombinacija stilov Chronomancer in Time Warrior
 • TechBlade: združuje značilnosti ShadowBlade in Quantum Fixer, primeren za prikrito vlogo zdravilca/podpornega ninje.

Predmeti in orožja

V igri so na voljo različna orožja, vsako s svojim naborom statistik, ki so primerna za različne vrste obrambe, kot so zapora, ščit, oklep ali zdravje. Arzenal vključuje dvoročne sekire, enoročna kladiva (ki jih je najbolje uporabljati s ščitom), dvoročna kladiva, enoročne meče (spet najbolje s ščitom), dvoročne velike meče, dvojne meče in dvoročne palice, ki streljajo majhne ognjene krogle. Vsaka vrsta orožja ima svoj sistem kombinacij, ki je kombinacija klikov z levim (LMB) in desnim (RMB) gumbom miške, kar dodaja strateško raven k izkušnji bojevanja.

Redkost opreme

Oprema v igri je razvrščena v različne redkosti, vsaka pa ponuja različne stopnje moči in edinstvenosti:

 • Junk (začetna oprema): Osnovna oprema za začetnike, ki nima večjih bonusov za statistike.
 • Common do Rare: Te stopnje ponujajo vedno boljše statistike in lahko vključujejo manjše bonuse.
 • Epic do Legendary: ti predmeti ponujajo znatne izboljšave statistik, so redkejši in močnejši.
 • Mythic do Exalted: Mitični predmeti zagotavljajo visoke dodatke k statistikam, oprema iz redkih kategorij pa ima edinstvene značilnosti, ki odločajo o igri.
 • Exotic do Transcendent: Ti predmeti so znani po svojih nekonvencionalnih oblikah in izjemnih lastnostih.
 • Unique: Edinstvena oprema ima vnaprej določene sposobnosti ali učinke, ki spreminjajo igro, kar spodbuja inovativne igralne sloge.

Pocket Watches

Žepne ure niso le predmeti v igri, temveč utelešajo identiteto in sposobnosti vašega lika. Vsaka ura vsebuje določen razred z edinstvenimi spretnostmi, statistikami in inventarjem. Revolucionarnost teh ur je v tem, da lahko igralci nemoteno preklapljajo med različnimi razredi in se tako prilagajajo spreminjajočim se potrebam igre ali dinamiki zabave. Ko opremite žepno uro, v bistvu stopite v čevlje razreda, ki ga predstavlja. To pomeni, da če ste trenutno Chronomancer in si omislite uro Time Warrior, se vaš lik preobrazi v Time Warrior z vsemi značilnimi sposobnostmi in lastnostmi tega razreda.

Pridobite jih lahko na različne načine, na primer z ropanjem pri sovražnikih, raziskovanjem temnic ali trgovanjem z drugimi igralci. Vsaka ura je povezana z določenim razredom, ki je označen z edinstveno barvno oznako, kar igralcem olajša prepoznavanje razreda na prvi pogled. Vsestranskost žepnih ur se razteza na njihove ravni in redkost. Raven vašega lika je povezana z uro, ki jo trenutno uporabljate. Če imate na primer uro Chronomancer 20. stopnje in preklopite na uro Time Warrior 10. stopnje, se raven vašega lika prilagodi ravni ure Time Warrior. Ta prilagoditev ravni ne pomeni le ponastavitve napredka vašega lika, temveč odpira novo področje strateškega igranja, kjer je izbira prave ure ob pravem času lahko ključ do zmage.

Strateški pomen žepnih ur se izkaže predvsem v temnicah (dungeons). Glede na izzive v temnici, sovražnike, s katerimi se soočate, ali sestavo vaše skupine lahko z menjavo ur sproti prilagajate svojo vlogo.

Big Time Vault

Big Time Vault je več kot le običajen prostor za shranjevanje; gre za revolucionarno funkcijo, ki spreminja način upravljanja sredstev v blockchain igrah. Trezor je zasnovan za upravljanje sredstev v igri, zlasti tistih z veliko vrednostjo, kot so orožje, oklepi in drugi zbirateljski predmeti. Njegova glavna naloga je varno shranjevanje teh predmetov, zagotavljanje njihove varnosti in celovitosti. To je ključnega pomena v igri, v kateri imajo sredstva lahko realno vrednost, zato je potrebna zanesljiva in varna rešitev za shranjevanje. Seveda je vse to mogoče zaradi tehnologije blockchain, ki ponuja varnostne in preglednostne funkcije ter igralcem zagotavlja varnost in pristnost njihovih digitalnih sredstev.

Kako igrati Big time?

Za začetek igre morate opraviti nekaj osnovnih korakov:

 1. Pridobivanje dovolilnic za dostop: Dostop do igre “Big Time” je mogoče pridobiti na različne načine. Pridobite lahko prepustnico Ruby Pass (za dostop do beta različice) ali kupite Space NFT za zgodnji dostop in ugodnosti v igri. Pridobite jih lahko z darili na uradnih kanalih ali kupite na NFT tržnicah, kot sta OpenLoot in Opensea.
 • Ustvarjanje računa in namestitev igre: Ko imate prepustnico, obiščite spletno mesto Big Time in ustvarite račun. Za prijavo boste morali navesti svoj Google račun, izbrati uporabniško ime, se strinjati s pogoji in za dodatno varnost nastaviti dvostopenjsko preverjanje pristnosti. Ko ustvarite račun, prenesite in namestite zaganjalnik igre.
 • Ob začetku igre boste morali izbrati enega od štirih razredov, od katerih ima vsak edinstvene sposobnosti in sloge igranja ter katere smo podrobneje obravnavali zgoraj:
 • Time Warrior: Razred za bližnji boj, znan po svoji brutalni moči in sposobnostih, podobnih tankom.
 • Quantum Fixer: Specializiran za zdravljenje in podporo soigralcem..
 • Chronomancer: Razred magov, ki lahko škoduje na daljavo.
 • Shadowblade: Razred zahrbtnih assasinov, znan po svoji prikritosti in hitrosti
 • Battlemancer: kombinacija stilov Chronomancer in Time Warrior.
 • TechBlade: združuje značilnosti ShadowBlade in Quantum Fixer, primeren za prikrito vlogo zdravilca/podpornega ninje.
 • Uporaba žepnih ur: Ena od edinstvenih značilnosti igre Big Time je sistem žepnih ur (Pocket Watch). Z njimi lahko nemoteno preklapljate med razredi, kar povečuje prilagodljivost igre in vašo sposobnost prilagajanja različnim scenarijem. Vsaka žepna ura vsebuje samostojen lik in inventar, kar vam omogoča raziskovanje različnih igralnih stilov brez ustvarjanja novih likov.

Raven vašega lika je povezana z žepno uro. To pomeni, da se ob prehodu na drugo žepno uro stopnja vašega lika ponastavi na začetno točko tega razreda. To je prilagodljiv sistem, ki vam omogoča menjavanje vlog in eksperimentiranje z različnimi igralnimi slogi, ne da bi ustvarili nov lik.

 • Mehanizmi igranja: Kot gamer v igri “Big Time” morate prepotovati različna obdobja in razkriti grožnjo časovnemu ustroju. Igra je postavljena v vesolje, v katerem se lahko borite v temnicah, opravljate naloge in se spopadate s šefi. Spodbuja se sodelovanje z drugimi igralci, zlasti pri srečanjih v temnicah.
 • Zaslužite z igranjem: Play-to-earn gospodarstvo v igri Big Time se vrti okoli žetonov in NFT:
 • Zbiranje žetonov: Žetoni so ključnega pomena za napredovanje v igri. Zbirate jih lahko s posebnimi predmeti, kot so peščene ure, ki jih je treba redno dopolnjevati.
 • Vključevanje NFT: V igri so uporabni in kozmetični žetoni, ki izboljšujejo igranje in zagotavljajo edinstveno izkušnjo. To vključuje predmete za izdelavo in nadgradnjo ter prostorske NFT za tiste, ki imajo v lasti virtualno zemljo.

Načini igranja

Temnice

Temnice so raznolike in bogate z vsebino, saj igralcem ponujajo raznolika okolja in izzive. Do temnic je mogoče dostopati prek portalov, ki se nahajajo v glavnem območju, znanem kot Time’s End. Vsaka vrsta temnice predstavlja edinstveno okolje in vrste sovražnikov, vključno z:

 • Insectoid Nest: V njem prevladujejo hroščem podobni sovražniki, pogosto ga najdemo v biomu ledene jame ali gozda.
 • Binosaur: V njem so dinozavrom podobna bitja, običajno se nahaja v puščavskem ali gozdnem biomu.
 • Tomb of the Ancient Pharaoh: V puščavskem biomu, ki spominja na labirint, se pojavljajo dinozavri in hrošči.
 • Rift Forest: V tem edinstvenem portalu se igralci s pomočjo okroglih teleportalov premikajo po različnih okoljih.
 • Cyber Pirate Incursion and Crash Site: V njih so kibernetski pirati v različnih biomih..
 • Syphon Portal: V njem se med raziskovanjem razvija futuristično okolje..
 • Thunderdome: V tem primeru je to krožni izziv z več valovi sovražnikov.

Naloge v teh temnicah so raznolike in vključujejo naloge, kot so zbiranje predmetov, ubijanje določenih bitij ali zapiranje poškodovanih portalov. Igralci lahko na primer zbirajo rože, zbirajo redke rude, razorožujejo bombe ali premagujejo valove sovražnikov. Vsak cilj zahteva drugačen pristop, kar povečuje globino igre in zahteva strateško razmišljanje.

Personal Metaverse

Big Time uvaja edinstveno funkcijo, imenovano Personal Metaverse (Osebni metaverse), ki je v bistvu osebni prostor za vsakega igralca. Ta prostor je dostopen kadar koli in kjer koli, začne pa se z začetnim območjem. V svojem osebnem metaverseju lahko igralci:

 • okrasijo in prilagodijo svoj prostor
 • gostijo prijatelje za družabne stike
 • priključijo SPACE NFT, da bi povečali in razširili svoj metaverse

Osebni metaverse je več kot le družabno središče; v njem lahko igralci shranjujejo predmete, predstavljajo svoje dosežke in izražajo svojo ustvarjalnost.

Žeton BIGTIME

Žeton $BIGTIME je ključni element igre Big Time, saj služi kot glavna valuta v igri. Za razliko od tradicionalnih igralnih valut je žeton $BIGTIME pošten žeton, kar pomeni, da se zasluži z dejavnostmi v igri in se ne dodeli neposredno ekipi ali vlagateljem. Ta pristop zagotavlja ekonomijo, ki jo poganja skupnost in v kateri igralci žetone zaslužijo z igranjem. Ustvarjanje žetona je predvsem povezano z uporabo peščenih ur v igri, količina zasluženih $BIGTIME pa je odvisna od redkosti peščene ure in težavnosti vsebine v igri. Igralci lahko opremijo do pet peščenih ur, da optimizirajo svoj izkupiček žetonov.

“Big Time” je določil največjo možno izdajo 5 milijard žetonov $BIGTIME. Razporeditev teh žetonov je strateška, pri čemer je 60% namenjenih nagrajevanju igralcev, 20% skupnosti in trženju, preostalih 20% pa potrebam ekosistema in blagajne. Takšna razdelitev zagotavlja, da se večina žetonov usmeri nazaj k igralcem, kar podpira zanimivo in nagrajujočo igralno izkušnjo.

Je BIGTIME dobra investicija?

Kar zadeva uporabo, imajo žetoni $BIGTIME pomembno vlogo pri različnih dejavnostih v igri. Potrebni so za izpopolnjevanje, izdelavo in nadgradnjo predmetov v kovačiji in orožarni. Poleg tega ti žetoni pospešijo časovno obdobje izdelave in omogočajo dostop do nekaterih portalov prestiža v igri. Zaradi te vsestranske uporabnosti je $BIGTIME ključno sredstvo za igralce, ki želijo izboljšati svojo izkušnjo v igri. Glede na naraščujočo priljubljenost igre, bi lahko tudi žeton BIGTIME poneslo visoko. Seveda pa DYOR in nikoli ne vložite več, kot ste pripravljeni izgubiti.

Kje lahko kupim BIGTIME?

BIGTIME je na voljo na vseh večjih kripto borzah, kot sta Coinbase ali KuCoin, lahko pa ga tudi zamenjate na decentralizirani borzi (DEX) Uniswap ali Pancakeswap.

Oblikovanje in uporabniška izkušnja

Filozofija zasnove igre temelji na ustvarjanju okolja, ki je hkrati sugestivno in funkcionalno ter združuje elemente domišljije in resničnosti. Umetniški slog igre je dokaz ustvarjalnosti ekipe, ki si prizadeva za brezčasno privlačnost, ki bo navduševala še leta. Ta nefotorealistični, retro stilizirani videz je oblikovan tako, da pripoveduje zgodbo in igralcem daje namige, ki jim pomagajo razvozlati globlje skrivnosti igre. Proceduralno generiranje temnic v igri Big Time ponuja nenehno spreminjajočo se igralno izkušnjo in zagotavlja, da je vsaka seansa edinstvena. Ta pristop, ki ponuja skoraj neskončno vsebine, prinaša tudi svoje izzive. Ponavljajoča se narava soočanja s podobnimi sovražniki in poljubna razdelitev NFT plena lahko včasih zmanjšata igralčev občutek napredka in dosežkov. Kljub tem težavam igra uspešno ponuja sodelovalno RPG izkušnjo, ki je zanimiva in vizualno osupljiva.

Prednosti

 • Inovativno vključevanje tehnologije blockchain: “Big Time” v svoje igranje spretno vključuje tehnologijo blockchain, kar omogoča edinstvene funkcije, kot so NFT in žeton $BIGTIME, ki izboljšujejo igralno izkušnjo in zagotavljajo resnično ekonomsko vrednost dejavnostim igralcev v igri.
 • Privlačna igralna mehanika: Igra ponuja bogato večigralski RPG, ki je pohvaljena zaradi svoje zanimive mehanike. Inovativna uporaba žepnih ur za prilagodljivost razredov in peščenih ur za zaslužek žetonov dodaja globino in strategijo igranju.
 • Ekonomski model, usmerjen v skupnost: “Big Time” uporablja model poštenega lansiranja žetonov brez začetne ponudbe kovancev ali prednostne dodelitve vlagateljem ali razvojni ekipi. Ta pristop zagotavlja gospodarstvo, ki ga poganjajo igralci, ter spodbuja občutek skupnosti in pravičnosti.
 • Play-to-earn: ni kaj dodati, z igranjem Big Time lahko zaslužite kirptovalute.
 • Dostopnost za igralce, ki se ne zposnajo na blockchain svet: Igra zmanjšuje vstopno oviro za igralce, ki niso seznanjeni z veriženjem blokov in NFT, saj ponuja uporabniku prijazno izkušnjo brez potrebe po upravljanju osebnih denarnic ali plačevanju pristojbin za plin.

Kaj bi lahko izboljšali?

 • Učna krivulja in kompleksnost: Vključevanje elementov veriženja blokov je sicer inovativno, vendar lahko za tradicionalne igralce predstavlja strmo krivuljo učenja. Za razumevanje gospodarstva v igri in mehanike žetonov je potrebna določena raven znanja o veriženju blokov in kriptovalutah.
 • Možnost ponavljanja: Ker se igra osredotoča na temnice in ni nagrad za raziskovanje, lahko nekaterim igralcem povzroči ponavljajočo se igralno izkušnjo. Ta vidik bi lahko vplival na dolgoročno privlačnost igre in zadržanje igralcev.
 • Nestanovitnost trga kriptovalut: Ekonomija igre je tesno povezana z nestanovitnostjo trgov kriptovalut. Ta nestanovitnost lahko vpliva na vrednost sredstev in žetonov v igri, kar lahko vpliva na gospodarske interese igralcev v igri in v resničnem svetu

Namigi in nasveti za igranje Big Time

Ko se boste podali v svet igre Big Time, brezplačne večigralske akcijske RPG igre, boste spoznali več ključnih strategij in namigov, ki bodo izboljšali vašo igralno izkušnjo:

 • Razumevanje razredov in žepnih ur: V igri “Big Time” so na voljo štirje osnovni razredi likovi, vsak z edinstvenimi sposobnostmi in igralnimi slogi. Inovativna uporaba žepnih ur vam omogoča nemoteno preklapljanje med temi razredi, kar omogoča prilagodljivost pri igranju.
 • Uporaba peščenih ur za zbiranje žetonov: Zbiranje žetonov $BIGTIME je ključnega pomena. Te žetone lahko zberete z različnimi dejavnostmi v igri, ko ste opremljeni s peščenimi urami. Ne pozabite obiskati časomerilca, da si napolnite peščeno uro, saj je njena uporaba omejena.
 • Navigacija po temnicah in izpolnjevanje nalog: Vsaka temnica predstavlja edinstvene izzive in je dostopna prek portalov, ki jih najdete v igri. Ti portali označujejo sovražnike v njej, priporočeno raven likov in največjo velikost skupine. V ječeh je običajno več nalog, zadnji izziv pa je boj s šefom. Za uspešno opravljene naloge prejmete različne predmete v igri.
 • Upravljanje rangov in statistik: Rang vašega računa v igri “Big Time” se določi na podlagi skupnih točk izkušenj vaših likov v različnih časovnih obdobjih. Ta rang vpliva na žepne ure, ki jih lahko opremite. Bodite pozorni na statistike svojega lika, saj določajo vaše sposobnosti in učinkovitost v različnih situacijah v igri.

Ko potegnemo črto

Big Time, ki naj bi bil prvi AAA naslov na področju blockchain iger, predstavlja pogumen korak naprej v tej zvrsti. Njegova mešanica privlačnega igranja, osupljivih vizualnih podob in inovativne uporabe tehnologije veriženja blokov ga odlikuje v prenatrpanem igralnem prostoru. Čeprav obstajajo področja, ki jih je treba izpopolniti, zlasti kar zadeva raznolikost igranja in mehaniko žepne ure, so prednosti igre na področju pripovedovanja zgodb, umetniškega oblikovanja in sodelovalnega igranja razlog, da je igra vredna omembe v svetu iger z veriženjem blokov. Uspeh igre Big Time bi lahko tlakoval pot novi generaciji blockchain iger, ki ne prisegajo le na zaslužek, temveč tudi na kakovost špila.

Pogosta vprašanja

Kaj je Big Time (BIGTIME)?

Kako lahko začnem igrati Big Time?

Ali lahko z igranjem igre Big Time zaslužim pravi denar?

Je igra Big Time brezplačna?

Kateri razredi so na voljo v igri Big Time?