Illuvium recenzija 2024: Je končno prišla AAA blockchain igra?
4.0/5

Illuvium recenzija 2024: Je končno prišla AAA blockchain igra?

Home » Illuvium recenzija 2024: Je končno prišla AAA blockchain igra?

Illuvium je pravi dragulj med kripto, saj gre za eno prvih AAA kripto iger. Odpravite se na akcijsko pustolovščino iskanja zakladov, pri tem pa zaslužite kriptovalute.

Če ste bili velik fan franšize Pokemon, ste verjetno desetletja zamanj iskali dobro alternativo. Mnogi so poskušali ponoviti uspeh Pokemonov, vendar večini ni uspelo in so se izkazali za bolj slabe posnemovalce. No, zdaj pa se na obzorju svetlika morda prva blockchain alternativa klase AAA, ki bi se lahko postavila ob bok Pokemonom iz zgodnjih 2000. In to je Illuvium.

Kaj je Illuvium?

Illuvium (ILV) se odlikuje kot revolucionarna play-to-earn igra razreda AAA na Ethereumovem blockchainu, ki združuje vznemirljivo akcijo in iskanje zakladov z edinstveno priložnostjo za zaslužek pravega denarja. Igralci se potopijo v osupljivo podrobno izdelano vesolje in se spopadejo z mitskimi polbogastimi bitji, znanimi kot Illuviali. Ti Illuviali imajo sposobnost absorpcije energije od drugih in s tem krepijo svojo lastno moč. Igra se začne z igralcem, ki obtiči na opustošenem planetu, in ga izzove, da razvije svoje like z odkrivanjem zakladov in izkoriščanjem energije tekmecev. Liki se razvijejo v NFT žetone ILV, s katerimi je mogoče trgovati na različnih tržnicah, vključno z IlluviDEX. Zanašanje igre na Ethereum in Immutable X blockchain ne le obogati igranje, temveč tudi zagotavlja varne in učinkovite transakcije z ničelnimi pristojbinami za plin, kar povečuje zanesljivost igranja in varnost sredstev v igri.

V zgodbi igre se igralci odpravijo na medzvezdno potovanje, ki združuje elemente raziskovanja vesolja in fantazije, podobne Pokemonom. Zgodba se vrti okoli igralcev na vesoljski ladji, ki strmoglavi na skrivnostnem, umirajočem planetu. Ta planet naseljujejo mistična nezemeljska bitja, imenovana »Illuviali«, od katerih ima vsako edinstveno moč in sposobnosti, kar obsežnemu vesolju igre doda globino in intrigo.

Kaj pomeni, da je Illuvium »AAA« igra?

“AAA” se nanaša na igre, ki jih proizvajajo veliki založniki z velikimi produkcijskimi proračuni in so znane po izjemnem igranju in grafiki, kot so igre, kot so Elden Ring, God of War in GTA 5. Illuvium si prizadeva ponuditi tovrstno igralno izkušnjo, pri čemer izkorišča Unreal Engine 4.26 in ekipo spretnih sodelavcev. Bitke v igri se izvajajo v simulacijah C++, ki so povezane z Unreal Engine, kar zagotavlja visokokakovostne filmske ponovitve tekem z determinističnimi izidi.

Zgodovina in ekipa

Illuvium so v drugi polovici leta 2020 zasnovala bratje WarwickKieran, Aaron in Grant. Ti bratje in sestre so se po navdihu starejšega brata Kaina Warwicka, ustanovitelja protokola Synthetix, lotili ustvarjanja igre Illuvium, na katero sta vplivala koncept “play-to-earn” in lastništvo sredstev iger NFT. Kieran Warwick, ki ga je še posebej navdihnila igra Axie Infinity, je želel združiti mehanizem igre Pokémon s sistemom bojevanja v slogu avtobattlerja, podobnim igri League of Legends in Teamfight Tactics.

Za razvoj in upravljanje igre skrbi organizacija Illuvium DAO, decentralizirana avtonomna organizacija, ki jo sestavljajo imetniki žetonov ILV. Ta subjekt izvoli “Svet Illuvinati”, skupino predstavnikov skupnosti, ki razpravlja in glasuje o predlogih, kar zagotavlja pristop k odločanju, ki ga vodi skupnost. Razvojna ekipa igre Illuvium, ki se ponaša z več kot 150 sodelavci, odraža sinergijo različnih spretnosti in bogatih izkušenj v gaming industriji, kar je ključni dejavnik naraščajočega uspeha in privlačnosti igre.

V začetku junija 2023 je Illuvium zaključil virtualno prodajo zemljišč, na kateri je prek nizozemskega dražbenega sistema ponudila 19.969 zemljišč. Ta metoda omogoča, da se cena določi z licitiranjem, namesto da bi jo določil prodajalec. Illuvium je s to prodajo ustvaril več kot 72 milijonov dolarjev prihodkov.

Kako deluje igra?

Igralna platforma ponuja razburljivo paleto igralnih komponent, ki se odvijajo na tujem planetu. Zagotavlja decentralizirane in takojšnje transakcije ter tako izboljša igralno izkušnjo. Igra ima različne stopnje, pri čemer je stopnja 0 brezplačna, višje stopnje pa predstavljajo zahtevnejše igranje. Za registrirane uporabnike bo odprta zasebna različica beta, ki bo ponudila globlji vpogled v mehaniko in način igranja igre Illuvium. Spodaj vam predstavljamo osnovne komponente igre.

Iluvials

V igri Illuvium so Illuvials v središču igralne izkušnje. Kot veličastne zveri s skoraj božanskimi močmi so ključnega pomena za preživetje in napredovanje v igri. Vsak Illuvial ima edinstvene lastnosti, vključno z razredi in afinitetami, ki igrajo pomembno vlogo v bitkah. Igra se trenutno ponaša z več kot 150 edinstvenimi Iluviali. Ta raznolikost igralcem omogoča, da oblikujejo raznolike in strateške ekipe, s katerimi se pripravijo na izzive, ki jih čakajo v neprekinjenem pustolovskem načinu igre.

Iluviali so tesno povezani z elementarnimi silami, ki jih predstavlja pet osnovnih afinitet:

 • Water (voda)
 • Fire (ogenj)
 • Earth (zemlja),
 • Air (zrak)
 • Nature (narava)

Te afinitete pomembno vplivajo na njihove moči in sposobnosti. Nekateri Iluviali vzpostavijo močno vez z dvema elementoma in tako ustvarijo sestavljene afinitete, kot je Mraz (zrak + voda), medtem ko lahko drugi okrepijo povezavo z enim samim elementom, kot je Inferno (ogenj + ogenj). Strateška sestava Iluvijev ob upoštevanju njihovih navezanosti je ključnega pomena za bojno učinkovitost. Arheleon z Overgrowth afiniteto (narava + narava) se lahko na primer težko bori proti inferno illuvialu. Zato je prava kombinacija navezanosti ključna za pridobitev prednosti v bitkah.

Razredi

Vsak razred ne določa le sposobnosti in bojne vloge Illuvialov, temveč ima tudi ključno vlogo pri oblikovanju celotne bojne strategije.

 • Fighter, Bulwark, Rogue, Psion in Empath: To je 5 glavnih razredov. Vsak razred ima edinstvene lastnosti in sposobnosti, ki vplivajo na način bojevanja. Na primer, Fighterji se odlikujejo v zadajanju škode, medtem ko so Bulwarks bolj usmerjeni v »tankanje« in absorpcijo škode. Rogues so znani po prikritosti in okretnosti, Psioni po svojih umskih sposobnostih, Empaths pa se osredotočajo na zdravljenje in zaščito.
 • Sestavljeni razredi: V nekaterih redkih primerih lahko Iluvialci utelešajo dva razreda in tako ustvarijo močne kombinacije, kot je Slayer (Fighter + Rogue), ali celo okrepijo en razred na višjo stopnjo, kot je Invoker (Psion + Psion). Ti sestavljeni razredi dodajo dodatno raven strategije, saj igralcem omogočajo, da razvijejo edinstvene sinergije ekipe na podlagi kombinacij razredov svojih Illuvialov.
 • Bonusi in sposobnosti, ki temeljijo na razredu: Vsak razred daje Iluvialcem posebne bonuse in sposobnosti, ki so ključnega pomena za oblikovanje bojne strategije vaše ekipe. Z doseganjem določenih razrednih pragov lahko na primer odklenete močne bonuse, ki izboljšajo učinkovitost vaših Illuvialov v različnih vidikih bitke. Razredi določajo tudi hiperučinek, ki ga bo odklenil vaš Illuvial, kar je ključnega pomena za oblikovanje dobro razvite ekipe, ki se lahko prilagaja različnim scenarijem bojevanja.

Strategija

Ključno je strateško sestaviti ekipo z dopolnjujočimi se razredi. Dobro uravnotežena ekipa, ki se dobro sinergizira, je lahko učinkovitejša od ekipe s posamezno močnimi, vendar neusklajenimi Iluviali. Vsaka afiniteta in razred prinašata edinstvene bonuse, ki lahko bistveno vplivajo na izid bitke. Na primer, afiniteta Air zagotavlja dodatno agilnost, narava obnavlja zdravje, ogenj povečuje poškodbe v napadu, zemlja zagotavlja dodatno Grit in Resolve, Water pa povečuje regeneracijo energije. Razvite afinitete, kot sta Magma (Earth/Fire) ali Poison (Water/Nature), ponujajo dodatne učinke, ki sestavi ekipe dodajo več plasti strategije. Razumevanje teh sinergij in njihovega medsebojnega delovanja je bistveno za sestavo učinkovite bojne ekipe.

Illuviary

»Iluviary« je ključni del igre, saj deluje kot obsežna enciklopedija raznolikih in mističnih bitij v igri, znanih kot Illuviali. V njem so zbrana vsa znana dejstva o panteonu legendarnih bitij igre Illuvium, od začetnih oblik do njihovih najnaprednejših in najmočnejših stopenj. Ko igralci napredujejo skozi igro, postane Illuviarij njihov vir znanja o teh bitjih. Na to lahko gledate kot na PokeDex pri Pokemonih. Iluviary ne zagotavlja le bioloških informacij in zgodovine vsakega iluzijskega območja, temveč ima tudi pomembno vlogo pri raziskovanju in odkrivanju v igri. Igralci začnejo s praznim Iluviarijem, ki se postopoma polni, ko naletijo na nove Iluviale in jih ujamejo. Ta pristop zagotavlja, da igralci občutijo vznemirjenje ob odkrivanju in ohranja element presenečenja med raziskovanjem obsežnega sveta igre.

Zanimiva značilnost Iluviarja je priznavanje odkritij igralcev: Če kot prvi odkrijete določenega Illuviala, bo vaše ime trajno navedeno ob vašem odkritju v globalni bazi podatkov illuvialov, kar bo igri dodalo vidik osebnega dosežka.

Predmeti v igri

Shards

Shardi so bistvene dobrine v igri, ki jih igralci uporabljajo za ujetje Illuvialov, glavnih likov v igri. Ti Illuviali po ujetju postanejo NFT, ki jih je mogoče uporabiti v bitkah ali z njimi trgovati na trgu. Učinkovitost sharda pri ujetju Iluviala je odvisna od njegove moči, ki je odvisna od njene redkosti. Močnejši Iluviali za uspešno ujetje potrebujejo močnejše sharde. Igralci lahko sharde pridobijo iz naravnih virov zunanjih planetov v vesolju Illuvium ali kupijo določene vrste na decentralizirani borzi IlluviDEX.

Orožja

Orožje v igri Illuvium ni le za razkazovanje, temveč je sestavni del igralne izkušnje. Uporabljajo jih igralci, ki se razlikujejo od Iluvialov, njihova izbira pa vpliva na igralčev razred v igri. Igra ponuja različna futuristična orožja. Igralci morajo za izdelavo teh orožij kopati vire iz okolja, kar igri Illuvium dodaja mehaniko RPG (igre vlog). Izbira pravega orožja lahko bistveno vpliva na uspeh igralca pri lovljenju močnejših in redkejših Iluvialov. Ta vidik igre od igralcev zahteva, da nenehno tehtajo svoje možnosti in strateško nadgrajujejo svoj arzenal.

Oklep

Tako kot orožje je tudi oklep v igri Illuvium ključnega pomena za igralne like. V bitkah služi kot zaščitni sloj. Vsak komplet oklepov v igri ima edinstvene lastnosti, kar pomeni, da lahko izbira oklepa močno vpliva na izid bitke. Igralci lahko oklepe in orožje, poleg drugih NFT, pridobijo na decentralizirani izmenjevalni platformi IlluviDEX. To dodaja element trgovanja in strategije pri pridobivanju prave opreme.

Kombinacija orožja, oklepa in izbire Iluvialov je jedro bojne strategije igre. Igralci morajo upoštevati sinergije med svojo opremo in Illuviali, da bi povečali svojo učinkovitost v različnih bojnih scenarijih. Ko igralci napredujejo skozi igro, zbirajo vire in sodelujejo v bitkah, imajo možnost nadgraditi svoje orožje in oklep ter tako še bolj prilagoditi svojo igralno izkušnjo. Ta dvojni poudarek na zbiranju bitij in opremi igralcev razlikuje Illuvium v prostoru blockchain iger, saj ponuja bogato in dinamično izkušnjo, ki združuje elemente tradicionalnih iger RPG z inovativnimi vidiki kripto tehnologije.

Imbues

»Imbues« so kozmetične izboljšave, ki povečajo vrednost in edinstvenost igralčeve zbirke. So modularni, kar pomeni, da jih je mogoče uporabiti za različne predmete, vključno z orožjem, oklepom in celo brezpilotnimi letali. Imbues v bistvu delujejo kot okrasni skini in igralcem omogočajo, da prilagodijo in razlikujejo svoje predmete v igri. S temi imbuji je mogoče trgovati na IlluviDEX-u, lastni tržnici igre Illuvium. Vključitev imbujev dodaja igri Illuvium dodatno dimenzijo in poudarja pomen individualnega izražanja in zbiranja v igralnem ekosistemu.

Regije

Koncept regij je v Illuviumom ključnega pomena za igranje, saj igralcem ponuja bogato paleto okolij, ki jih lahko raziskujejo. V vsaki regiji živijo Iluvialci s posebnimi naklonjenostmi, kar vpliva na vrsto bitij, ki jih bodo igralci lahko srečali. Na primer, v morskih regijah bodo igralci pogosteje naleteli na vodne Iluviale kot na ognjene.

Obelisks

Obeliski v Iluviju so strateško postavljene strukture, ki služijo več namenom. Prvič, služijo kot vrata, ki igralcem omogočajo potovanje med različnimi regijami. Ta funkcija je ključna za raziskovanje obsežnega sveta Illuvium, saj igralcem omogoča dostop do območij daleč zunaj začetne lokacije. Poleg tega obeliski zagotavljajo zaščito pred okoljskimi dejavniki, kot so poplave, zato so varna zatočišča in osrednje točke v vsaki regiji. Ti obeliski niso le funkcionalni, temveč so vključeni v zgodbo igre in imajo ključno vlogo pri napredovanju zgodbe. Odklepanje obeliskov je pomemben dogodek v igri, ki pogosto vodi k odkrivanju novih regij ter odpiranju novih pustolovščin in izzivov.

Kako igrati Illuvium?

V Illuvium igralci potujejo po različnih regijah, kot sta Sanctum Mesa in Crimson Waste, in lovijo izmuzljive Illuviale. Po igri je mogoče krmariti s tipkovnico in miško, za bolj intuitivno izkušnjo pa je na voljo tudi podpora za krmilnik. Zemljevid je ključno orodje v igri, saj označuje raziskana območja ter prikazuje morebitne Iluviale in vire v bližini. V pustolovskem načinu igre se igralci podajo na epsko potovanje glavnega junaka in raziskujejo različne regije v obsežnem odprtem svetu. Tu lahko ujamejo in ukrotijo Illuviale. Z napredovanjem igre postaja ujetje teh bitij vedno večji izziv. Težave pri njihovem ujetju se razlikujejo glede na to, koliko jih je igralec že ujel. Kljub temu vse večjemu izzivu bosta igralčeva ekipa in posadka postajali vse močnejši, čim več bo pustolovščin.

Ulovi

Postopek ujemanja Iluvijev je dvostopenjski: Sharding in Capture. Na začetku, v fazi Sharding, poskušate Illuvial pregovoriti v dron M0Z4RT. Če vam to uspe, nadaljujete s fazo Capture. Tu skušate s pomočjo shardov zavarovati Illuvial. Vendar to ni vedno enostavno. Če je ujem neuspešen, lahko ponovite poskus, vendar neuspešen zajem pomeni, da potrebujete višjo stopnjo. Učinkovito upravljanje z dimenzijsko energijo v teh fazah je ključnega pomena; če vam zmanjka energije, to prepreči nadaljnje poskuse ujetja. Poleg tega lahko po neuspelem zajemu Iluviali pobegnejo, zaradi česar jih med tem poskusom ni mogoče ponovno zajeti. Skratka, podoben princip kot lovljenje Pokemonov s poke žogo.

Preden se lotite lovljenja Iluvialov, je ključnega pomena zbrati vire. Zbirate sharde, podobne »pokeballom. Preden jih lahko uporabite, jih je treba obdelati v kovačiji Sanctum Mesa. Upravljanje virov je ključnega pomena; srečanje z redkim Iluvialom brez pripravljenih shardov je lahko zamujena priložnost. Dejanski postopek lovljenja vključuje naletavanje na plavajoče orbe v nadzemeljskem svetu. Ko se spopadete s temi kroglami, se spustite v bitko, po zmagi pa imate možnost uporabiti pripravljene sharde za ujetje Iluvialov. Vendar pa uspešno ujetje ni zagotovljeno; moč Illuviala in moč sharda določata možnosti za uspeh.

Redki ulovi: Možnost spreminjanja videza sharda ob uspešnem ujetju je še dodatna razburljivost. Ti redki ulovi, kot so svetleče ali holo različice, lahko razlikujejo vaše Iluviale od drugih in so lahko dragocenejši v gospodarstvu igre.

Fuzijski sistem

Fusion system je ključna mehanika, ki igralcem omogoča, da svoje Iluviale, osrednja bitja v igri, izboljšajo v močnejše in pogosto radikalno drugačne različice. Tukaj je pregled delovanja tega sistema:

 • Fuzija vključuje združitev več iluvialov iste vrste
 • Za nadgradnjo Illuviala morajo igralci na stopnji 1 imeti tri enake Illuviale. Ti morajo imeti dovolj zbranih izkušenj, da so primerni za združitev
 • Ob združitvi se ti trije Iluviali spremenijo v eno samo različico stopnje 2
 • Ta postopek se nadaljuje z združitvijo treh Iluvijev stopnje 2 v različico stopnje 3
 • V bistvu igralec potrebuje devet Iluvijev stopnje 1, da ustvari enega Iluvija stopnje 3.

Pomembno je omeniti, da se pri združevanju Iluvialov statistike nastalih bitij naključno preobrazijo, kar v igro vnaša element nepredvidljivosti in razburljivosti. Poleg tega so nekatere linije Iluvialov izjemno redke in jih je težko najti, zato so njihove združene oblike še bolj dragocene in izmuzljive.

Območje fuzije, na katerem poteka ta postopek, se nahaja v glavnem vozlišču Sanctum Mesa v svetu Overworld. V tem vozlišču se nahaja tudi kovačnica, kjer igralci izdelujejo različne predmete v igri, kot so orožje, dodatki in sharde, ki so potrebni za ujetje in fuzijo Iluvialov.

Pomembno je imeti strateški pristop do fuzije:

 • Fuzija ne le poveča moč Iluvialov, temveč ima tudi strateško vlogo v igri. Igralci morajo razmisliti, katere Illuviale bodo združili glede na svojo igralno strategijo in želeno sestavo ekipe.
 • Ker ima vsak Illuvial edinstvene sposobnosti in afinitete, lahko izbira, katere Illuviale združiti, močno vpliva na igralčevo uspešnost v bitkah in arenah.

Grajenje ekipe

Ustvarjanje ekipe v igri Illuvium je prefinjen in strateški proces, ki zahteva poglobljeno razumevanje mehanike igre, zlasti v kontekstu arene Illuvium:

 • Iluvialni izbor: V vaši ekipi mora biti najmanj pet Iluvialov. Vsak Iluvial ima edinstvene prednosti, slabosti, naklonjenost in sposobnosti, zato je izbira Iluvialov ključnega pomena za vašo strategijo. Upoštevati morate njihove medsebojne sinergije, da bi povečali njihovo učinkovitost v boju.
 • Team Builder: Graditelj ekipe Illuvium je pomembno orodje za sestavo ekipe. Omogoča vam dostop do vseh razpoložljivih Illuvialov, dodatkov, oborožitve in oklepov, ki so na voljo v zgodnjem dostopu do igre Beta 3. To orodje vam pomaga pri teoretičnem oblikovanju sestav za tekme PvP, saj vam omogoča eksperimentiranje z različnimi kombinacijami in strategijami.
 • Uravnoteženje ekipe: Dobro uravnotežena ekipa je ključ do uspeha v areni. Poskrbite, da bo vaša ekipa imela dobro mešanico napadalnih in obrambnih zmogljivosti. Razmislite o vlogah posameznih Iluvijev in o tem, kako se lahko v boju medsebojno podpirajo.

Načini igre

1.     Survival mode

Način preživetjaigralce uvede v autobattle izkušnjo. Igralci strateško razporedijo svoje Iluviale na bojišču in skušajo premagati vse težje valove sovražnikov. Ta način ne preizkuša le strateške spretnosti, temveč služi tudi kot izobraževalno orodje, saj igralce seznani s sposobnostmi in značilnostmi različnih iluvialov.

2.     The Overworld

Overworld, ki se pogosto omenja kot najbolj pričakovan vidik igre Illuvium, ponuja prostrano pokrajino, ki jo lahko igralci raziskujejo. V tem načinu zaživi bistvo RPG z odprtim svetom. Igralci zbirajo vire, sharde in lovijo Illuvije, vse to v raznolikih okoljih in biomih, kar dodaja globino in razburljivost igranju.

3.     PvP Arena

Vidik PvP v igri Illuvium je razdeljen na dve različni areni – Leviathan in Ranked. V teh arenah so igre Illuvial uravnotežene, da se zagotovi pravičnost; kakovost igre Illuvial ne daje prednosti, poudarek je na strateškem igranju. Ta način ponuja tekmovalni prostor, v katerem lahko igralci preizkusijo svoje sposobnosti in strategije proti drugim.

4.     Illuvium Arena, Zero, in Beyond

Illuviumovo vesolje se še naprej širi z dodatnimi igrami v razvoju, kot so Illuvium Arena, Zero in Beyond. Ti naslovi obljubljajo, da bodo v svet Illuvium vnesli nove razsežnosti ter ponudili nagrade in interoperabilnost med igrami, kar je značilnost sodobnih NFT iger.

Žeton ILV

Žeton ILV služi predvsem kot žeton za upravljanje v ekosistemu Illuvium. Imetnikom omogoča, da glasujejo o predlogih ali predlagajo predloge za izboljšave Illuvium (IIP) in predloge za spremembo konfiguracije Illuvium (ICCP). Žetoni ILV nudijo možnosti stakinga, ki so lahko enostranske ali v paru z ETH. Stakerji lahko svoje vložke ILV zaklenejo za največ 12 mesecev, pri čemer daljše trajanje prinaša večjo utež in posledično višje letne odstotne donose (APY).

Poleg svoje glavne vloge ILV deluje tudi kot sekundarna valuta v igri. Igralci lahko vložene nagrade ILV zamenjajo za sILV, ki se v ekosistemu Illuvium uporablja za različne transakcije, kot je nakup predmetov v igri ali sodelovanje v prihajajoči prodaji zemljišč. Ta dvojna funkcionalnost ILV povečuje njegovo uporabnost, tako da je sestavni del igralnega in ekonomskega vidika igre Illuvium.

Je ILV dobra investicija?

ILV poganja celoten Illuvium ekosistem in ob predvidevanju naraščujoče priljubljenosti igre Illuvium, bo ILV prav tako verjetno vzpodbudno rasel. Skupna ponudba ILV je omejena na 10 milijonov žetonov. Od tega je bilo 3 milijone žetonov prvotno dodeljenih za likvidnostno rudarjenje, preostanek pa je bil razdeljen za različne namene, vključno s prihodnjimi nagradami na tekmovanjih in razvojnimi potrebami. Ta fiksna ponudba potencialno dodaja element redkosti in povečanja vrednosti kriptovalute.

Kje lahko kupim ILV?

ILV je na voljo na vseh večjih kripto borzah, kot sta Binance, Coinbase ali KuCoin, lahko pa ga tudi zamenjate na decentralizirani borzi (DEX) Uniswap ali Pancakeswap.

Katera kripto denarnica je najboljša za Illuvium? Za igranje Illuviuma lahko uporabite številne različne kripto denarnice, kot so Metamask, Trust Wallet, MyEtherWallet

Illuvium tržnica

IluviDex je enotna in priročna platforma za vse nakupe, povezane z vesoljem Illuvium. To ne vključuje le trgovanja z Illuviali, temveč tudi z drugimi pomembnimi sredstvi, kot so zemljišča, orožje, dodatki in oklepi. Pomembna značilnost sistema IlluviDex je njegova prilagodljivost pri trgovanju. Igralci se lahko pogajajo o cenah, kar trgovinski izkušnji doda dinamičen in interaktiven element. Ta sistem omogoča bolj angažiran in prilagojen pristop k upravljanju sredstev.

Oblikovanje in uporabniška izkušnja

Mehanike igranja so sicer podobne drugim igram, kot je Axie Infinity, vendar jih Illuvium nadgrajuje z vrhunsko zasnovo, občutkom in funkcionalnostjo. Posebej omembe vreden je vizualni vidik igre Illuvium. Igra navdušuje s podrobno izdelanimi okolji in bitji, kar prispeva k poglobljeni igralni izkušnji. Oblikovanje likov je vizualno privlačno, grafična zvestoba pa je v skladu s pričakovanji od projekta AAA. Ta kakovost je očitna tako v načinih Arena kot Overlord, ki sta prilagojena različnim igralnim slogom in željam.

Po drugi strani pa so prve ocene opozorile na nekatere izzive v igri. Vmesnik za sestavljanje ekip je sicer robusten, vendar je lahko preobremenjujoč, zlasti za igralce, ki niso seznanjeni z mehaniko igre Illuvium. Strma krivulja učenja lahko odvrne novince, ki še niso seznanjeni z globino in kompleksnostjo igre. Poleg tega je bila strategija promocije igre kritizirana, ker se osredotoča predvsem na Web 3 skupnost, zaradi česar bi lahko zamudila širše občinstvo tradicionalnih igralcev.

Prednosti

 • Odlična grafika: Illuvium obljublja poglobljen svet z visokokakovostno grafiko, kar je pomembna privlačnost za gamerje, ki iščejo vizualno privlačne igre.
 • Model play-to-earn: Igralci lahko zaslužijo pravi denar z igranjem igre in prodajo svojih sredstev v igri na trgu.
 • Prihodkovni model, ki ga usmerja skupnost: Načrtuje se, da bo 100% prihodkov od igre namenjenih skupnosti, kar kaže na velik poudarek na nagrajevanju sodelovanja in vlaganja igralcev.
 • Igra AAA razreda: To oznako imajo igre, ki jih razvijajo in izdajajo veliki studii. Za te igre so običajno značilni veliki proizvodni proračuni in visokokakovostne produkcijske vrednosti, ki vključujejo tako odlično igranje kot impresivno grafiko. Naslovi, kot so “Elden Ring”, “God of War” in “GTA 5”, so najboljši primeri.
 • Potencial za širitev: Obstaja precej prostora za razširitev in stranske dele, kar kaže, da bi se lahko igranje in vesolje Illuviuma sčasoma znatno razširilo.

Kaj bi lahko bilo boljše?

 • Zamude pri zagonu: Illuvium je večkrat zamujal z izdajo, zaradi česar je datum začetka prodaje igre negotov. No, po drugi strani pa imamo tukaj za protiargument GTA 6, tako da…
 • Izziv za začetnike: Za nove udeležence sta lahko zapletenost procesa oblikovanja ekipe in strma krivulja učenja zastrašujoča.

Namigi in nasveti za igranje

Učinkovito igranje igre Illuvium v bojni areni vključuje več ključnih strategij:

 • Najprej določite svojo glavno nosilno enoto glede na njeno škodo na sekundo (DPS) in sposobnosti. Za večji učinek v poznejših krogih se odločite za like s sposobnostmi za območje učinka (AoE) namesto tistih za en sam cilj. Zagotovite, da ima vaša nosilna enota močne sinergije in razširitve za napad in obrambo.
 • Sestava ekipe je ključnega pomena; uravnotežite svojo sestavo z mešanico tankih sprednjih igralcev in igralcev v ozadju, ki povzročajo škodo. Upoštevajte sinergije med illuviali in izberite kombinacijo razredov, kot so Bulwarks in Earth Illuvials, za dodatno zdravje in odpornost. Bodite pozorni na postavitev ekipe, da zaščitite svojo nosilno enoto in učinkovito ciljate sovražnikove nosilne enote. Pomembno vlogo pri vašem uspehu bodo imele tudi izkušnje in razumevanje zmožnosti vsakega od Iluvialov.

Zaključek

Illuvium (ILV) izstopa kot blockchain verzija igre Pokemon, saj združuje visokokakovostno grafiko, zanimivo zgodbo in globoko igralno mehaniko z inovativno uporabo NFT in kriptovalut. Mešanica strateškega oblikovanja ekipe, samodejnega bojevanja in poglobljenih elementov RPG v igri ponuja svežo izkušnjo tako za tradicionalne igralce kot za navdušence nad kriptovalutami. Medtem ko se spopada z značilnimi izzivi nastajajočih tehnologij, njen edinstveni pristop k zasnovi igre in ekonomiji igralcev postavlja nove standarde za kripto igre. Za piko na i pa je še ena redkih blockchain iger, ki je ocenjena z oceno AAA.

Pogosta vprašanja

Kaj je Illuvium?

Kaj je ILV?

Kje lahko kupim ILV?

Kako lahko zaslužim v igri Illuvium?

Ali lahko Illuvium igram brezplačno?