Nakamoto Games: Je to najbolj obetavna play-to-earn platforma v 2024?
5.0/5

Nakamoto Games: Je to najbolj obetavna play-to-earn platforma v 2024?

Home » Nakamoto Games: Je to najbolj obetavna play-to-earn platforma v 2024?

Play-to-earn igre so leta 2021 z Axie Infinity in Sandbox postale nova vroča stvar v gaming svetu. Na obzorju pa so nove zvezde – in Nakamoto Games (NAKA) je en izmed najsvetlejših. Poglejmo, za kaj gre in kako igrati play-to-earn igre na tej novi platformi.

Le kdo se še spomni razmaha play-to-earn iger tekom prejšnjega bull runa, ko je igranje računalniških iger naenkrat postalo potenicalno dobičkonosna dejavnost, saj so gamerji za igranje začeli služiti kriptovalute. Tako so se zahvaljujoč razvoju metaversa in NFT v stratsfero priljubljenosti izstrelile igre in platforme, kot so Axie Infinity, The Sandbox in Decentraland. No, nato je trg kriptovalut zapadel v kruto zimo, z njim pa so udarec utrpele tudi blockchain igre. Toda medvedji trg je na plan prinesel nove zanimive projekte, ki so se naučili iz napak predhodnikov. 

In eden izmed najbolj obetavnih novincev na GameFi sceni je play-to-earn platforma Nakamoto Games, katerega izvirni žeton NAKA je zaradi priljubljenosti platforme zgolj v letu 2023 zrastel za neverjetnih 10x.

Kaj je Nakamoto Games?

Nakamoto Games je decentralizirana blockchain platforma v, namenjena ustvarjanju gaming ekosistema. Ta platforma uporabnikom po vsem svetu omogoča igranje različnih iger in jim ponuja priložnost, da z igranjem zaslužijo trajnostni dohodek v obliki kriptovalut. Ta pobuda obravnava vprašanje, da ima 43% uporabnikov interneta težave pri pokrivanju mesečnih življenjskih stroškov.

Trenutni sistemi play-to-earn (igraj za zaslužek) se soočajo z več izzivi, med drugim z omejenimi možnostmi iger v verigi blokov, razpršenostjo razpoložljivih iger po več verigah blokov in nezadostno podporo razvijalcev. Nakamoto Games želi te težave rešiti z uvedbo izboljšanega algoritma play-to-earn. Ta algoritem posameznikom z dostopom do interneta omogoča ustvarjanje pasivnega dohodka. Poleg tega želi platforma z zagotavljanjem orodij za nalaganje iger široki bazi uporabnikov spodbujati razvijalcem prijazen ekosistem. Poleg tega Nakamoto Games ponuja raznovrstne blockchain igre in so na voljo vsem, ki imajo kripto denarnico. Igralci se lahko potegujejo za tedenske nagradne sklade in druge nagrade, razvijalci pa imajo možnost monetizacije svojih iger. Platforma Nakamoto Games deluje v omrežju Polygon (MATIC).

Izvorni žeton igre Nakamoto Games je NAKA, ki ima več funkcij. Omogoča dostop do iger, je del sistema nagrajevanja in sodeluje pri upravljanju platforme. Žeton je tudi predmet mehanizma sežiganja (burn), postopka, pri katerem se del žetonov trajno umakne iz obtoka, da se z zmanjšanjem razpoložljivosti potencialno poveča njihova tržna vrednost. Morda ste žeton NAKA že zasledili na katerem izmed naših seznamov top kriptovalute za nakup.

Nakaverse

Nakamoto Games predstavlja Nakaverse, ki je zasnovano kot metaverse središče za nove igre P2E, katerih zbirka danes obsega že čez 200 iger. Razvojna ekipa si Nakaverse predstavlja kot prostor, ki igralcem ponuja zanimivo in poglobljeno igralno izkušnjo. Poleg iger bodo v metaverse na voljo različni virtualni lokali, kot so trgovine, restavracije in NFT muzeji. Nakaverse uporabnikom ponuja tudi možnost nakupa digitalnih zemljišč, kar jim omogoča ustvarjanje dodatnega dohodka s temi virtualnimi nepremičninami. Se še spomnite najdražje nepremičnine v metaverse svetu Decentraland, kjer je posameznik kupil zemljišče za 2,5 milijona dolarjev

V čem izstopa Nakamoto Games od ostalih platform? 

 • Trenutni trg play-to-earn je namenjen predvsem demografski niši in se pogosto osredotoča na igre za zbiranje virtualnih hišnih ljubljenčkov, kot je CryptoKitties. V primerjavi s širšim mainstreamovskim trgom iger sektor P2E ponuja omejeno raznolikost, kar poudarja priložnost za podjetja, ki lahko ponudijo raznoliko paleto iger
 • Ena večjih težav je tudi razdrobljenost v več verigah blokov. Na primer, Axie Infinity je na verigi blokov Ronin, The Sandbox na Ethereum blockchainu, CryptoBlades pa na Binance Smart Chain (BSC). Zaradi te razpršenosti je za dostop do želenih iger treba prehajati med različnimi verigami, kar povzroča razdrobljeno gospodarstvo žetonov. Igralci se soočajo z nevšečnostmi, ker morajo imeti več izvornih sredstev iz različnih verig in aplikacij, pri čemer pogosto nastanejo znatni stroški za shranjevanje, uporabo in pretvorbo.

Enoten ekosistem, ki bi ponujal različne igre, bi povečal vključenost, uporabniško izkušnjo in stroškovno učinkovitost. Vendar pa razvijalci, tako v sektorju kripto kot običajnih iger, potrebujejo precejšnjo podporo za razvoj in zagon decentraliziranih aplikacij. Razvijalcem primanjkuje orodij, ki bi jim pomagala pri varni izdelavi in dostavi aplikacij, prav tako ni namenskega prostora za lansiranje iger obstoječemu občinstvu, zaradi česar so prisiljeni tekmovati na zahtevnem trgu.

Nakamoto Games se želi uveljaviti kot celovito središče za inovativne P2E kripto igre. Igralcem namerava ponuditi širok izbor iger, razvijalcem pa platformo za doseganje uveljavljene baze uporabnikov. Uporaba kompleta za razvoj programske opreme (SDK) v ekosistemu Nakamoto Games bo zagotovila, da bodo igre izpolnjevale dosledne standarde kakovosti.

Ekipa 

Nakamoto Games s sedežem v Bangkoku na Tajskem se ponaša z ekipo zelo izkušenih strokovnjakov. Ekipo vodi izvršni direktor Chawalit Rugsasri, ki ima več kot desetletje izkušenj na področju storitev spletnega razvoja. Znan je tudi po svoji vlogi pri vodenju družbe Sublime Solidity Inc, kjer je pomembno prispeval k razvoju različnih projektov znotraj ekosistema Ethereum. Njegovo vodenje dopolnjujeta Phiriyaphong Phumphoang, ki opravlja funkcijo CO, in Rumchawun Keeratipitayaporn, CM. Phumphoang in Keeratipitayaporn imata bogate izkušnje na svojih področjih in igrata ključno vlogo pri širjenju dosega družbe Nakamoto Games na zahodnih in vzhodnih trgih. Ta vodstvena trojica skupaj nadzira nadarjeno ekipo blockchain razvijalcev in drugih strokovnjakov ter podjetje usmerja k uspehu v gaming industriji.

Partnerstva

Ekipa Nakamoto Games je vzpostavila več strateških partnerstev. Sodelovali so s podjetjem UpOnly, ki je specializirano za spremljanje podatkov o uspešnosti iger. Poleg tega so na platformi MoonStarter začel svojo začetno ponudbo DEX (IDO). To partnerstvo se je razvilo, saj MoonStarter aktivno podpira tekoči razvoj Nakamoto Games. Prav tako je platforma prejela tehnično dotacijo s strani Polygon, kar pomeni priznanje in podporo pomembnega igralca v blockchain industriji.

Naka želi na podlagi uspeha, ki ga je dosegel na Tajskem, na univerzah in fakultetah, vključiti program Play-to-Earn v vladne organizacije v Vietnamu, Laosu, Mjanmaru, na Filipinih, v Maleziji, Indoneziji in Kambodži.

Kako začeti igrati Nakamoto Games? 

 1. Registrirajte lastni Nakamoto Games ID na njihovi uradni povezavi
 1. Vnesite svoj e-poštni naslov in kliknite »Get code« za preverjanje e-pošte.
 1. S prejeto kodo preverite svoj e-poštni naslov, nato pa ustvarite močno geslo.
 1. Prijavite se s svojim e-poštnim naslovom in geslom.
 1. V igralnem portalu se povežite in povežite svojo Web 3 denarnico, kot je na primer Metamask.
 1. Prepričajte se, da so v vaši denarnici žetoni $NAKA in vsaj 1 žeton $MATIC za pristojbine za plin (gas fees).
 2. Pojdite na zavihek Withdrawals and Deposits, kliknite “Deposit” in dodajte žetone $NAKA na svojo denarnico NAKA.
 3. Z žetoni $NAKA na kartici lahko kupite vstopnice/žetone za igro in začnete igrati.

OPOMBA: Prepričajte se, da se povezujete s pravilno denarnico. Denarnico lahko z računom povežete samo enkrat, če jo povežete z napačno denarnico, boste morali postopek registracije ponoviti.

NAKA, izvirni žeton ekosistema

Žetoni NAKA so uporabni žetoni za platformo Nakamoto Games. Igralci te žetone uporabljajo za nakup in igranje iger ter pridobivanje orožja in predmetov v nekaterih igrah. Da bi zagotovili stabilno in deflacijsko gospodarstvo, bo ekipa občasno zažgala del žetonov NAKA, zlasti ob povečanju sklada nagrad. Poleg tega Nakamoto Games načrtuje uvedbo sistema upravljanja, ki bo uporabnikom omogočal glasovanje o prihodnjem razvoju platforme z žetoni NAKA.

Skupna zaloga znaša 180.000.000 žetonov, trenutno jih je v obtoku nekaj čez 80.000. Žetoni so razdeljeni na naslednji način:

 • 30,5 % prodaja (začetna, zasebna, javna)
 • 22 % Play to Earn Vault
 • 13,9 % ekipa in svetovalci
 • 11,1 % operativne rezerve
 • 8,3 % Sponzoriranje igralcev
 • 5,5 % Sklad za razvoj iger
 • 5,5 % Sponzorstvo razvijalcev
 • 2,7 % plače

Kje lahko kupim NAKA

NAKA je v času pisanja tega članka na voljo na nekaterih večjih kripto borzah, kot je KuCoin (zaenkrat pa ni pa na voljo na ostalih večjih, kot sta na primer Binance ali Coinbase). Prav tako je na voljo na decentralizirani borzi Uniswap.

KuCoin

Welcome Gift Pack do 700 USDT!

KuCoin
4.8/5

Je NAKA dobra investicija?

NAKA uživa visoko priljubljenost tako gamerjev kot kripto investitorjev, zato se je njegova cena od začetka leta pri 0,07$ do dneva pisanja tega članka povzpela do 1,84$ – kar je neverjetnih 2500 % rast cene.

Opozoriti pa je treba, da je v desetih največjih denarnicah z žetoni NAKA skupaj 75% ponudbe, kar je nekoliko zaskrbljujoče, zato svetujemo previdnost. In vas seveda pozivamo k splošni previdnosti, ko se gre za nakup kriptovalut – saj veste, nikoli ne vložite več, kot ste pripravljeni izgubiti.

Napoved cene NAKA 2024

Glede na priljubljenost platforme in najverjetneje bižujoč novi bull run, lahko pričakujemo, da se bo cena NAKA po Bitcoin halvingu občutno zvišala in bi lahko konec 2024 znašala med 3,1 in 4 dolarje. Če povzamemo, splošne napovedi kažejo, da bo cena žetona NAKA v letu 2024 v splošnem pozitivna, pri čemer se bo najbolj povečala v drugi polovici leta.

Integracija s Telegramom 

Pri Nakamoto Games so novembra 2023 sporočili integracijo s Telegramom in njegovim 800 milijonov uporabnikom ter vključili igralne funkcije in ga spremenili v »super aplikacijo«. To je prvi primer, ko blockchain podjetje združuje igre z veliko aplikacijo za sporočanje in uporabnikom omogoča, da zaslužijo z igralnimi dejavnostmi. Tiskovni predstavnik Nakamoto Games je poudaril, da je ta integracija pionirski korak k združevanju iger na srečo in sporočil, kar bi lahko pripeljalo igre na veriženju blokov v splošno zavest. Dodatek tekmovalnega načina, ki uporabnikom omogoča, da s prijatelji tekmujejo za prave nagradne sklade, bo okrepil družabni vidik programa Telegram. Ta inovativna poteza želi izkoristiti priljubljenost aplikacije Telegram in ji dodati interaktivno in nagradno razsežnost, zato jo nestrpno pričakujeta tako kripto kot gamerska skupnost, saj obeta pomemben napredek v industriji play-to-earn iger.

Ko potegnemo črto

Prihaja nova generacija play-to-earn iger in Nakamoto Games bo najbrž njihov paradni konj. projekt ima velik potencial v gaming industriji, saj ima ambiciozne načrte za širitev ter agresivne marketinške in partnerske strategije. Vodstvo v jugovzhodni Aziji globoko razume igralno strast v regiji, kjer so modeli play-to-earn še posebej učinkoviti, saj se družine z igranjem iger rešujejo revščine. Nakamoto Games bi tako lahko postal pionir nove dobe iger, v kateri bi imeli igralci popolno lastništvo in nadzor nad sredstvi v igri, kar bi spodbudilo bolj decentralizirane ekosisteme s prostim trgovanjem s sredstvi. Kljub trenutnim pomislekom je Nakamoto Games še vedno projekt, ki ga je treba spremljati, v prihodnosti pa se pričakuje zanimiv razvoj.

Nismo pa popolnoma brez pomislekov. Zaskrbljenost glede igre Nakamoto Games vključuje morebitno manipulacijo s ceno žetonov zaradi dodeljevanja žetonov ekipi, svetovalcem in prek zasebne prodaje. Kakovost in raznolikost iger sta trenutno zmerni, in čeprav platforma spodbuja nove igre in razvijalce, je trenutna kakovost vprašljiva. Poleg tega je skalabilnost njihove platforme izziv zaradi vse večjega števila uporabnikov in transakcij.

Pogosta vprašanja

Kaj je Nakamoto Games?

Ali lahko igralci zaslužijo z igranjem igre Nakamoto Games?

V čem je igra Nakamoto Games edinstvena platforma?

Ali je NAKA dobra naložba?

Kje lahko upim NAKA?

Je igra Nakamoto Games dostopna tudi začetnikom?