Illy kava z mojo prijateljico

Danes imamo vsi zelo mača časa za druženje, vendar jaz in moja prijateljica si vzameva trikrat na teden čas, da skupaj spijeva dobro Illy kavo. Sprva se nisva dobivale, ampak sva se vedno klicale in klepetale, dokler ni ena od naju predlagala, da je brez veze da se non stop kličeva in da bi bilo veliko boljše, da se vsake toliko dobiva na dobri Illy kavici in si vse poveva takrat.

To je bila najboljša odločitev za najino prijateljstvo, kajti sedaj se dobivava trikrat na teden in si vzameva čas samo za naju, nihče naju ne moti in še dobro Illy kavico spijeva v miru zraven. Ko takole premišljujem se vse da, pa če še tako nimamo časa, si ga lahko najdemo in nikoli nimamo tako polnega urnika, da ne bi mogli poklepetati z najboljšo prijateljico. Res pa je, da so nam to danes vse vzeli telefoni. To pristnost, ki smo jo včasih imeli, ko smo se znali dobit, pogledati v oči, skupaj smejati in nergati, se pritoževati, tega danes zaradi telefona skoraj več nimamo. Danes, če že gremo na dobro Illy kavo, jo spijemo z telefonom v roki, ko prijateljici kažemo slike, ali kaj drugega iz telefona. 

Midve sva obrale pot nazaj, ko greva na Illy kavo, pustiva telefone v torbicah in si vzameva čas samo za naju. Takrat se naklepetava in se drugače sploh ne kličeva, razen če ni nujno. Te najine kavice, nama prinesejo toliko smeha in sproščenosti, da naju napolni z pozitivno energijo za cel dan. Tako imava oboje Illy kavo in prijateljstvo, ki se iz leta v leto poglablja. Sama sem mnenja, da bi imeli veliko več pravih prijateljev, če bi kdaj pa kdaj šli na kavico ali sprehod in se družili. Tako pa je vse postalo eno samo pretvarjanje, danes slikamo kako sedimo za mizo in pijemo Illy kavo, namesto, da bi uživali na kavi in se pogovarjali. Me to imava in ne zamenjava za noben telefon.