Imate radi pasjanso in sudoku? Zdaj lahko z igranjem služite bitcoin

Home » Imate radi pasjanso in sudoku? Zdaj lahko z igranjem služite bitcoin

Play-to-earn podjetje ZEBEDEE je združilo moči z razvijalcem blockchain iger Viker, da so na trg poslali dobre stare igre s kripto pridihom.

Ljubitelji klasičnih iger, kot sta pasjansa in sudoku, lahko zdaj uživajo v že znanem načinu igranja z dodatno ugodnostjo prejemanja nagrad v Bitcoinu. To je omogočilo razširjeno partnerstvo med zagonskim podjetjem Zebedee, ki se ukvarja z igrami, ki v ospredje postavljajo Bitcoin, in londonskim razvijalcem mobilnih iger Viker. Omenjena sta  sta združila moči in v tri priljubljene igre – poleg klasične igre s kartami pasjanse in sudokuja so na seznamu tudi Missing Letters – igra, podobna igri Wordle, v kateri morajo igralci ugotoviti, katera črka manjka v posamezni besedi.

Pasjanjsa, Sudoku in Missing Letters (manjkajoče črke) bodo prek mobilne aplikacije podjetja ZEBEDEE zagotavljali nagrade v bitcoinih v omrežju Lightning Network. Za pridobivanje nagrad v bitcoinih prek teh iger ni potrebno tehnično znanje o bitcoinih, denarnicah ali drugih delih infrastrukture ekosistema, saj ZEBEDEE aplikacija za svoje uporabnike obdela vse. Igralci lahko nagrade v bitcoinih izplačajo iz aplikacije ali denar porabijo prek ZEBEDEE virtualnega gospodarstva.

Kako poteka registracija?

Igralci morajo v aplikacijo Viker, v kateri poteka igranje, vnesti svojo oznako Zebedee Gamertag (uporabniško ime profila v ekosistemu Zebedee) in pritisniti withdraw, da se zasluženi kovanci prikažejo v aplikaciji Zebedee.

VIKER je dolgoletni partner družbe ZEBEDEE. Podjetji sta že sodelovali pri uvedbi nagrad v bitcoinih v igre Wheel of Trivia, Amazeballs in Balls King. Uspeh teh iger je spodbudil podoben pristop pri teh bolj klasičnih igrah z namenom pridobiti večje občinstvo.

So-ustanovitelj Vikerja Beasley je izjavil, da omenjene klasične igre dobesedno igrajo milijarde ljudi na stotine ur tekom več let. Vendar doslej še nobenemu od njih ni uspelo zaslužiti za svoj čas. Zakaj bi se to nadaljevalo, ko pa smo zdaj v dobi, ko vas lahko igre nagradijo z več kot le zabavo. Gre seveda za kocept play-to-earn iger, ki smo jih obravnavali tukaj. Po besedah Beasleyja ima Viker največji portfelj priložnostnih iger “play-to-earn”, v katerem kar 500.000 igralcev vsak mesec služi bitcoine.

Bitcoin igre in omrežje Lightning

Denarnica za igre Zebedee, ki je na voljo prek mobilnih aplikacij in razširitev brskalnikov za namizne računalnike, temelji na Bitcoinovem omrežju Lightning Network – rešitvi za skaliranje na drugi plasti, katere cilj je skoraj takojšnje in poceni izvajanje transakcij z Bitcoini. Izvršni direktor podjetja ZEBEDEE Cowell je glede tega povedal, da ni boljšega načina, kako predstaviti mehaniko igranja in učenja nove generacije širokemu krogu igralcev, kot da vzamemo dobro poznane in priljubljene igre, ter jih osvežimo z Bitcoinom na enostaven in nevsiljiv način.

Cowell meni, da v igrah, kot sta pasjansa in sudoku, že več let ni bilo veljih inovacij, vendar lahko zaradi inovativnih orodij, kot so nagrade v bitcoinih, še več igralcev zdaj uživa v bolj nagrajeni igralni izkušnji v igrah, ki jih imajo radi. V začetku tega leta je ZEBEDEE tudi vključil storitve podjetja za kriptoplačila MoonPay, da bi poenostavil postopek igranja iger, ki temeljijo na omrežju Bitcoin Lightning Network.

Dodaj odgovor