Instagram širi NFT podporo: dodali Flow blockchain

Home » Instagram širi NFT podporo: dodali Flow blockchain

Instagramova NFT pobuda NFT zdaj vključuje več kot 100 držav, vključno z zbirateljskimi predmeti iz verige blokov Flow, katerega kovanec FLOW je posledično zabeležil 44% rast.

Matično podjetje Instagrama Meta je včeraj objavilo, da Instagram svojo NFT pobudo NFT širi na več kot 100 držav, poleg tega pa dodaja podporo za NFT, ustvarjene v blockchainu Flow. Posledično kovanec FLOW zdaj raste v nebo. Po podatkih družbe CoinMarketap se je vrednost FLOW-a v zadnjem dnevu povečala za skoraj 53 %. Med pisanjem tega članka se FLOW trguje po 2,8 dolarja za žeton, pri čemer se je njegova cena v zadnjih 30 dneh povečala za skoraj 72 %. Zanimivo je, da se je ob velikem vzponu žetona povečal tudi dnevni obseg trgovanja, kar potrjuje določeno težo bikovskega trenda.

Tako kot pri vsakem drugem kripto premoženju, so tudi pri FLOW vzponi in padci povpraševanja povezani s sprejetjem njegove matične verige. Na splošno FLOW služi kot zakonito plačilno sredstvo v ekosistemu Flow’s proof-of-stake za naslednje namene:

  • Staking
  • Nagrade za staking
  • Pristojbine za transakcije
  • Depoziti za shranjevanje računa
  • Zavarovanje za stablecoien in DeFi produkte
  • Sodelovanje pri upravljanju protokola in razvoju ekosistema
  • To pojasnjuje bikovski odziv žetona na Instagramovo podporo

Flow je ustvarilo podjetje Dapper Labs, ki je najbolj znano po svojih športnih NFT projektih, kot so NBA Top Shot, NFL All Day in UFC Strike. Vendar je to odprta blockchain platforma, ki jo uporablja vrsta drugih projektov, vključno s prepoznavnimi, kot sta ustvarjalec avatarjev Genies in aplikacija Zigazoo za zbiranje zbirateljskih predmetov za otroke.

Instagram vztrajno širi NFT podporo

Instagramova razširjena integracija zbirateljem omogoča, da na svojem Instagram računu predstavijo svoje preverjene Flow NFT-je. Pobuda se je maja najprej začela izvajati v ZDA za izbrane uporabnike, zdaj pa se je razširila tudi na države v Aziji, Afriki in na Bližnjem vzhodu. Funkcija omogoča uporabnikom, da povežejo podprto kripto denarnico za dokazovanje lastništva zbirateljskih predmetov NFT in izberejo tiste, ki jih želijo prikazati, pri čemer sta ob predmetu samodejno navedena lastnik in prvotni ustvarjalec.

NFT je blockchain žeton, ki deluje kot listina o lastništvu predmeta, vključno z digitalnim blagom, kot so profilne slike, umetniška dela, zbirateljski predmeti in predmeti iz video iger. Trg NFT je na svetovno prizorišče vstopil leta 2021, ko je ustvaril približno 25 milijard dolarjev vreden obseg trgovanja. Že leta 2022 je trg prinesel več kot 20 milijard dolarjev prometa.

Maja je Meta napovedala, da bo Instagram začel vključevati podporo za zbirateljske predmete NFT, začenši s sredstvi, ki temeljijo na Ethereumu in Polygonu. Ethereum je še vedno vodilno blockchain omrežje za NFT, Polygon pa je stranska veriga Ethereuma, ki omogoča hitrejše, cenejše in energetsko učinkovitejše transakcije. Instagram namerava dodati tudi podporo za Solanine NFT-je, kot je bilo napovedano maja. Junija je Instagramovo sestrsko podjetje Facebook podobno začelo testirati podporo za NFT Ethereum in Polygon na profilih, prav tako pa je razkrilo načrte za dodajanje podpore Flow in Solano.

Meta si močno prizadeva za rast vzpenjajočega metaversa, saj je matično podjetje Instagrama in Facebooka lansko jesen v skladu s tem spremenilo svoje ime (iz Facebook Inc.), ko je razkrilo svojo veliko vizijo interneta naslednje generacije, po katerem se bomo gibali z avatarji v razgibanih 3D prostorih.

Dodaj odgovor