Investicijski velikan Fidelity bo strankam omogočil trgovanje in skrbništvo ETH

Home » Investicijski velikan Fidelity bo strankam omogočil trgovanje in skrbništvo ETH
fidelity

Fidelity je prek svojega hčerinskega podjetja za digitalno premoženje napovedal, da namerava institucionalnim uporabnikom ponuditi Ethereum (ETH) že naslednji teden.

Dober dan za Ethereum. Razkriti emaili kažejo, da bo Fidelity Digital Assets (»kripto krilo« 4,5 bilijona dolarjev vrednega upravitelja premoženja Fidelity Investments) še ta mesec ponudil Ethereum (ETH) še ta mesec svojim institucionalnim strankam za storitve hrambe in trgovanja. Na podlagi emaila najbise to začelo veljati 28. oktobra 2022.

V objavi je navedeno, da bodo vlagatelji lahko kupovali, prodajali in prenašali ETH z uporabo enakega modela, kot je predviden za naložbe v bitcoin (BTC). Podjetje je dodalo, da je odločitev o dostopu do Ethereuma sprejeta po uspešni nadgradnji ekosistema – The Merge.

Fidelity že dolgo podpira Bitcoin (BTC) in je v preteklem dokumentu predstavila svoje prepričanje, da je to superiorna oblika denarja in ne le tehnologija. Najnovejša najava je posledica novega sklada Ethereum Index Fund, ki je od prve prodaje 26. septembra prek edinega vlagatelja zbral več kot 5 milijonov dolarjev.

Ethereum: Vedno več institucionalnega denarja

Velja omeniti, da je ta odločitev družbe Fidelity dopolnila enega od začetnih ciljev Ethereumove nadgradnje Merge, ki je želela zadovoljiti inpritegniti institucionalne vlagatelje. Z nadgradnjo naj bi Ethereum postal deflacijsko sredstvo in pritegnil institucionalni kapital. Zlasti se zdi, da Ethereum beleži nekaj deflacije, potem ko se je obtok tega sredstva od 10. oktobra dalje v dveh dneh zmanjšal za 4000 ETH. Posledično naj bi razvoj pozitivno vplival na ceno Ethereuma, zlasti ker se je cena drugouvrščene kriptovalute na svetu po nadgradnji korigirala.

Kar se tiče cene, trenutna dejavnost kitov v omrežju opozarja na morebitni vzpon Ethereuma v prihodnosti. Po podatkih platforme za blockchain analizo Santiment z dne 21. oktobra so milijarderski naslovi kitov v omrežju Ethereum od 11. septembra povečali svoj »ulov« za 14 %. Na splošno se je ETH po splošnem popravku na trgu večinoma gibal okoli ravni 1200 in 1300 dolarjev. Zanimivo je, da v nasprotju z drugimi večjimi kriptovalutami kaže medvedji trend. Po poročilu Finbolda so Bitcoin, Cardano (ADA), XRP in Binance coin (BNB) podrugistrani zabeležili bikovsko razpoloženje.

Fidelity naslednje v vrsti velikih investicijskih firm, ki se vedno bolj spogleduje s kriptovalutami

Do vključitve Ethereuma je prišlo po tem, ko je družba Fidelity pred kratkim razkrila, da namerava ustanoviti nov indeksni sklad Ethereum, potem ko bo pri ameriški Komisiji za vrednostne papirje in borzo (SEC) vložila potrebne vloge. Omeniti velja, da je družba Fidelity Digital Assets, ki se osredotoča izključno na digitalno premoženje, nedavno začela ponujati več storitev, povezanih s kriptovalutami. Aprila je firma objavila načrte, da bo imetnikom pokojninskih varčevalnih računov 401(k) omogočila neposredno vlaganje v Bitcoin. Lani pa so delili informacijo, da se 90% največjih strank zanima za dostop do Bitcoina in drugih kriptovalut.

12. oktobra 2022 je podjetje delilo tudi tvit, v katerem je dodalo, da bo ta mesec raziskalo glede rudarjenja kriptovaluti, izdajanje ETH po združitvi, itd. Podjetje je na svoji uradni spletni strani za svoje stranke navedlo nekaj kratkih informacij o Ethereumu ter aplikacijah in žetonih, ki temeljijo na njegovi verigi blokov. Nazadnje velja poudariti, da so po Finboldovem poročilu družbe Fidelity Digital Assets, Charles Schwab in Citadel Securities napovedale načrt za uvedbo platforme za trgovanje s kriptovalutami.

Dodaj odgovor