Izbira spletne stavnice

Home » Izbira spletne stavnice

Verjetno nam ni treba posebej razlagati, zakaj so spletne stavnice v relativno kratkem času postale tako priljubljene. Naj si bo stavljenje iz udobja doma ali skoraj neskončna izbira športov ter stavnih trgov, na katere lahko polagate stave. Spletne stavnice so najlažji in najbolj enostaven način za polaganje stav, saj za to potrebujete samo računalnik ali pametni telefon oz. tablico in seveda dobro internetno povezavo.

Dobra novica je, da se je v zadnjih letih pojavilo toliko novih stavnic, da boste zagotovo našli spletnega ponudnika po svojem okusu. Slaba novica pa je, da bo iskanje primerne spletne stavnice trajalo dlje časa, ki ga verjetno nimate ravno na pretek.

Brez zadržkov lahko rečemo, da prava spletna stavnica, ki je zaupanja vredna, dobro ”založena” s ponudbo in dobro zavarovana, že obstaja. Kljub temu pa vam ne moremo povedati, katera je ta stavnica. Zakaj? Ker tudi sami ne vemo.

Verjetno tole ni bilo ravno v veliko pomoč, vendar vas ne želimo zavajati. Lahko seveda predvidevamo, da prihajate iz Slovenije in da želite staviti na nogomet, ampak vi najbolje veste, na kaj in koliko želite staviti. To pa še zdaleč ne pomeni, da vam ne moremo pomagati. Ravno nasprotno. S pomočjo naših ocen spletnih stavnic lahko hitro dobite pregled nad najboljšimi ponudniki, kar bo zagotovo olajšalo iskanje.

Preverite naše nasvete za iskanje

Lahko bi na dolgo in široko razlagali, kaj je pomembno pri izbiri spletne stavnice, vendar bi vas najprej opozorili na naše nasvete za iskanje stavnic. Gre za zelo enostaven in učinkovit način, da kar najhitreje najdete pravo spletno stavnico po svojem okusu. Seveda ne moremo trditi, da boste med priporočili našli pravo stavnico, vendar lahko dobite vsaj dober vpogled v vse lastnosti stavnic, ki pri izbiri igrajo pomembno vlogo.

Glavni elementi, na katere smo pozorni pri ocenjevanju stavnic:

  • Ugled in zgodovina
  • Licence in nadzor
  • Uporaba spletne stavnice
  • Izbira športov in stavnih trgov
  • Izbira različnih vrst stav
  • Višina kvot in provizij
  • Plačilne metode
  • Hitrost izplačil in vplačil
  • Kakovost podpore strankam

Mogoče se vam bodo nekateri dejavniki zdeli popolnoma nepomembni, vendar ima prav vsak dejavnik neposreden vpliv na polaganje stav v neki spletni stavnici. Že sam ugled in zgodovina veliko povesta o stavnici, saj smo dandanes lahko priča velikemu porastu novoustanovljenih stavnic, kar je vsekakor dobrodošla novica, vendar se je že v veliko primerov zgodilo, da je bila kakovost v teh sveže nastalih stavnicah zelo vprašljiva.

Kar nekaj o sami stavnici povedo tudi licence in nadzorni organi, ki redno nadzorujejo dogajanje v stavnicah. Veliko število licenc še ne pomeni, da je stavnica zaupanja vredna, saj imajo licence v stavnem svetu različne teže. Enako velja za nadzorne organe.

Verjetno ste spletno stavnico obiskali, kar želite polagati športne stave. Zato je ponudba še kako pomemben dejavnik pri izbiri, saj je vsekakor priporočljivo, da iščete stavnice, kjer vam nudijo tudi šport, na katerega želite staviti. Podobno velja tudi za razpoložljive vrste stav, saj več možnosti stavljenja hkrati pomeni več možnosti za dobitke.

Na prvi pogled mogoče nepomembno, vendar tudi spletna stran igra pomembno vlogo pri izbiri. Spletne strani najboljših stavnic so dobro pregledne, enostavne za uporabo in prijazne uporabnikom, tako da vam med polaganjem stav ni treba iskati posameznih podstrani zaradi kompleksnosti strani.

Seveda na tem mestu ne smemo pozabiti na plačilne metode. Dandanes vam stavnice nudijo zelo podobne plačilne metode, vendar razlike nastajajo predvsem v trajanju posameznih transakcij. Če želite čim hitreje izplačati dobitke, potem je priporočljivo najti stavnice, ki nudijo elektronske denarnice kot plačilno sredstvo, ki so znane po najhitrejših transakcijah.

Samostojno iskanje spletnih stavnic

Nič ni narobe, če se želite sami lotiti iskanja spletnih stavnic. Zavedati pa se morate, da je tako iskanje zelo časovno potratno, sploh če upoštevate, da je veliko strani – ne samo naša – že naredilo ocene stavnic, zato da vam olajšajo in skrajšajo iskanje.

Kljub temu vam želimo podati nekaj nasvetov, kako se pravilno lotiti iskanja in na kaj paziti. Sicer bi vam lahko na dolgo in široko razlagali, kateri dejavniki vplivajo na ugled stavnice, vendar smo vse strnili v dve pravili, ki naj vam služita kot neke vrste popotnica pri iskanju:

1. Bodite pozorni na goljufive strani

Predvsem prvo pravilo je ključnega pomena. Nikoli, ampak res nikoli ne smete predvidevati, da je kar vsak spletni ponudnik športnih stav vreden zaupanja. Ponovno – nikoli. Seveda si želimo, da bi bilo tako, vendar ni. Če ne poznate goljufivih prijemov takšnih ponudnikov, obstaja velika verjetnost prevare v najrazličnejših oblikah.

Toda naj vas to ne odvrne od polaganja stav, saj boste na spletu našli kopico spletnih ponudnikov, ki izpolnjujejo najvišje varnostne standarde. Če bi na spletu bili samo goljufi, se stavna industrija nikoli ne bi mogla razviti v eno najbolj dobičkonosnih na svetu. Potrebna je samo velika mera pazljivosti, komu boste zaupali svoj denar.

Kako veste, kateri strani se je bolje izogniti? Gre predvsem za spletne stavnice brez kakršnih koli licenc in nadzornih organov. To ne pomeni samo, da delujejo ilegalno, temveč tudi, da jih nihče ne nadzoruje. Takim ponudnikom seveda ne smete zaupati.

Preden sploh pričnete z ogledovanjem strani, preverite, ali je bil izbran spletni ponudnik licenciran in ali ga nadzoruje nadzorni organ iz države izvora. Stavnice z licenco morajo izpolnjevati visoke standarde in pravila, ki se nanašajo ne samo na pošteno igro, temveč tudi vašo varnost.

Nasvet: Če boste samostojno iskali spletno stavnico, je dobro vedeti, katere licence obstajajo in kakšne so razlike med njimi, saj so nekatere bolj priznane kot druge.

Veliko vam lahko o spletni strani pove že zgodovina podjetja. Pri ocenjevanju spletnih stavnic vedno upoštevamo tudi trajanje delovanja posameznih ponudnikov. Dlje, kot je ponudnik na trgu, večja je verjetnost, da gre za uglednega ponudnika. V veliko pomoč so vam lahko tudi spletne strani za ocenjevanje ponudnikov, na katerih najdete tudi priporočila obiskovalcev. Najlažji način, da preverite zgodovino ponudnika, je iskanje z Googlom. Vtipkajte ime ponudnika in že sodeč po zadetkih boste hitro ugotovili, kakšno je mnenje o ponudniku.

2. Pomislite na svoje želje in potrebe

Drugo pravilo je nekako ključnega pomena, saj ravno zaradi njega samostojno iščete spletno stavnico. Vsak polagalec stav ima različne želje in predstave o idealni stavnici, zato je pomembno, da pri iskanju vedno mislite na svoje želje in potrebe. Mogoče iščete stavnico, ki je specializirana na športe z žogo, ali stavnico, ki omogoča polaganje različnih stav na konjske dirke.

Nekaj glavnih vprašanj pri iskanju idealne stavnice:

1. Na kateri šport želite staviti?

2. Kako visoki bodo vaši vložki?

3. Želite polagati stave v živo?

4. Katere plačilne metode so vam najljubše?

5. Želite staviti tudi na svojem telefonu?

6. Kako pomembni so vam bonusi in promocije?

7. Bi poleg stav želeli igrati tudi igre na srečo?

Ko si boste odgovorili na zgoraj našteta vprašanja, boste točno vedeli, kakšno spletno stavnico iščete. Veliko teh informacij lahko dobite kar na spletnih straneh posameznih ponudnikov, če pa vas zanima še kaj več, se lahko vedno obrnete tudi na podporo strankam.

Nasvet: Vedno bodite dodatno pozorni na spletne ponudnike, ki na svojih straneh ne navajajo nobenih informacij.

Prav tako se nikoli ne zanašajte samo na en vir, temveč poskusite najti različne vire o spletnem ponudniku, saj so nekatere ocene lahko zelo pristranske. Priporočamo tudi, da na začetku na svoj račun ne vplačate bajnih zneskov, temveč začnete z minimalnimi transakcijami, dokler se ne prepričate o izbranem ponudniku športnih stav.

Zaključek

Za zdaj še nismo naleteli na stran, ki bi jo lahko označili za najboljšo. Razlog za to ni v slabi oceni, temveč osebnih željah polagalcev stav, torej vas. Kljub temu obstaja nekaj spletnih stavnic, ki bi jih lahko brez dvoma šteli med ene najboljših, saj se ponašajo z vsem, kar stavnico dela izjemno: Veliko število športov, različni stavni trgi, bonusi in promocije, hitro odzivna podpora strankam itd.

Če ne želite sami iskati stavnic, vam priporočamo, da se obrnete na ocene spletnih stavnic s strani tujih portalov. Tudi če nameravate sami iskati dobro in zaupanja vredno stavnico, vam polagamo na srce, da upoštevate zgoraj omenjene nasvete, ki vam bodo zagotovo olajšali iskanje.

Dodaj odgovor