Je Render Token (RNDR) najboljši AI žeton za nakup ta hip?

Home » Je Render Token (RNDR) najboljši AI žeton za nakup ta hip?

AI manija se spet zagreva! Ena najbolj vročih AI kriptovalut je ta teden eksplodirala za več kot 30%, potem ko je projekt omenil Apple. Je RNDR dobra investicija? Kiti pravijo, da ja.

Ena najbolj obetavnih kriptovalut s področja umetne inteligence je Render Token (RNDR) je poskočila za 11 %, potem ko je Apple v svoji predstavitvi, na kateri je predstavil čip M4 v najnovejšem iPadu, na kratko omenil Octaneprogramsko opremo za 3D oblikovanje, ki jo poganja omrežje Render Network.

Kratka trisekundna omemba programske opreme v štiriminutni predstavitvi, ki jo je izvedel Applov podpredsednik za arhitekturo platforme Tim Millet, je pritegnila pozornost trgovcev (in predvsem kripto kitov) je prispevala k zajetnem vzponu cene RNDR v zadnjem tednu. Applov predstavnik je poudaril, da so aplikacije za profesionalno upodabljanje, kot je Octane, prihodnost.

Render lahko Apple izdelkom ponudi številne prednosti:

  • Izboljšano grafično upodabljanje
  • Pospeševanje ustvarjanja vsebine
  • Izboljšanje storitev v oblaku
  • Opolnomočenje razvijalcev aplikacij

RNDR v ospredju nove AI sezone?

Osupljiva rast cene RNDR je posledica številnih dogodkov na področju umetne inteligence, saj so trgovci v RNDR usmerjali likvidnost, da bi se izpostavili tveganjem. Kripto tviteraš CryptoGodJohn je v nedavnem tvitu izpostavil številne bikovske katalizatorje, ki prispevajo k rasti sektorja AI kriptovalut. Opozoril je na dejavnike, kot so prihajajoče poročilo o prihodkih družbe Nvidia, razvoj programa ChatGPT 5 in Microsoftov 100-milijardni sklad za umetno inteligenco.

Glede na to, da ima Render status vodilnega pri zagotavljanju decentralizirane računske moči z umetno inteligenco in druge primere uporabe, so ti »visokooktanski« dogodki omogočili dvig njegove cene in za sabo potegnili še ostale AI kriptovalute. Nekatere izmed njimi lahko najdete tudi v bašem seznamu top kriptovalut za nakup v maju.

Kiti so se zagreli za RNDR

Za RNDR so se navdušili tudi tako imenovani »kiti«, osebe z znatnim kripto premoženjem. Po podatkih LookonChain so v zadnjem času bile zabeležene pomembne transakcije z žetonom $RNDR. Uporabnik 0x15CF je 30. aprila in 1. maja s kripto borze Binance dvignil kar 748.898 žetonov RNDR v vrednosti 5,3 milijona dolarjev.

Ta dvig mu je prinesel dobiček v višini 2,24 milijona dolarjev. Podobno je uporabnik 0x1Cb7, ki je s temi transakcijami že zaslužil 480.000 USD, v zadnjih petih dneh dvignil 364.586 žetonov v vrednosti 3,68 milijona USD s povprečno nakupno ceno 9,19 USD na žeton. Uporabnika 0xCA9C in 0xE61A sta po podatkih Etherscan v zadnjih dneh s portala Binance umaknila tudi 181.922 oziroma 58.950 žetonov (1,81 milijona USD).

Kaj je Render Network?

RNDR

Render Network (RNDR) je pionirska decentralizirana platforma, ki je zasnovana za reševanje vse večjega povpraševanja po računalniški moči grafičnih procesorjev. Povezuje ustvarjalce, ki potrebujejo GPU vire za upodabljanje 3D vsebin visoke ločljivosti, s ponudniki, ki imajo presežne zmogljivosti GPU. Z uporabo peer-to-peer omrežje Render Network omogoča učinkovite in stroškovno ugodne storitve upodabljanja, ki so dostopne širokemu krogu uporabnikov, vključno z umetniki, razvijalci iger in raziskovalci umetne inteligence.

Osnovna funkcionalnost omrežja Render Network temelji na Ethereum blockchainu, ki zagotavlja varne in pregledne transakcije. Platforma uporablja žetone RNDR kot glavno sredstvo za transakcije, s čimer spodbuja lastnike grafičnih procesorjev, da prispevajo svojo računsko moč, ustvarjalcem pa omogoča plačevanje storitev upodabljanja. Ta inovativni pristop spreminja neuporabno moč grafičnih procesorjev v dragoceno sredstvo ter spodbuja učinkovitejši in dostopnejši ekosistem upodabljanja.

Kako deluje?

Omrežje Render Network deluje tako, da povezuje ustvarjalce, ki potrebujejo vire GPU, z upravljavci vozlišč, ki zagotavljajo svojo moč GPU.Postopek poteka nekako tako:

  • Predložitev dela: Ustvarjalci vsebine predložijo svoja opravila za upodabljanje, pri čemer navedejo zahtevane vire GPU in podrobnosti opravila. Ta opravila lahko segajo od zapletenih 3D prizorov do videoposnetkov visoke ločljivosti in simulacij.
  • Dinamični cenovni model: Omrežje uporablja dinamični mehanizem določanja cen, ki upošteva zahtevnost, nujnost in razpoložljive vire. To zagotavlja konkurenčne cene za ustvarjalce, hkrati pa pravično nadomestilo za ponudnike grafičnih procesorjev.
  • Distribucija nalog: Na voljo je več načinov za distribucijo nalog. Ko je naloga oddana, se v omrežju razdeli med razpoložljive ponudnike grafičnih procesorjev. Napreden algoritem za usklajevanje zagotavlja, da so delovna mesta dodeljena najprimernejšim ponudnikom na podlagi dejavnikov, kot so vrsta grafičnega procesorja, zmogljivost in lokacija.
  • Obdelava in preverjanje: Ponudniki GPU obdelujejo naloge upodabljanja, sistem za preverjanje brez zaupanja pa preverja rezultate, da se zagotovita natančnost in kakovost. Ta decentralizirani mehanizem soglasja, ki se pogosto imenuje »Proof of Render«, ščiti pred napakami in zlonamernimi dejavnostmi.
  • Plačila in nagrade: Po uspešnem upodabljanju in preverjanju ustvarjalci plačajo ponudnikom grafičnih procesorjev z žetoni RNDR. Nagrade se razdelijo na podlagi zahtevnosti in količine opravljenega dela.

Kdo stoji za ekipo Render?

Render Network je leta 2009 zasnoval Jules Urbach, ustanovitelj podjetja OTOY. Leta 2017 je platforma uradno predstavila svoj žeton RNDR. Urbach, veteran na področju računalniške grafike in pretakanja, si je zamislil, da bi za decentralizirane naloge upodabljanja izkoristil prazno moč grafičnih procesorjev. Od takrat se je omrežje Render Network razvijalo, strateško vodstvo in podporo pa mu zagotavlja ugleden svetovalni odbor, v katerem so vodilni v panogi, kot so Ari Emanuel, J. J. Abrams in Brendan Eich.

Kje lahko kupim RNDR?

RNDR je na voljo na vseh večjih kripto borzah, kot so Binance, KuCoin in Kriptomat, sicer pa priporočamo nakup na dexih, kot je PancakeSwap.

Vas zanimajo še ostale AI kriptovalute? Preberite si naš članek.

Kriptomat

Hitra in enostavna registracija

Kriptomat
4.8/5