Kaj je ChainGPT (CGPT), blockchain verzija ChatGPT?

Home » Kaj je ChainGPT (CGPT), blockchain verzija ChatGPT?
ChainGPT

Eksponentna rast umetne inteligence v zadnjih nekaj mesecih je na številna področja prinesla nove razsežnosti uporabnosti in funkcij, med drugim tudi v kripto svet. Tako je luč sveta nedavno ugledal ChainGPT, ki vam s pomočjo tehnologije blockchain in napredne umetne inteligence lahko pomaga pri vsem, kar si zamislite.

ChainGPT – ključni poudarki:

 • ChainGPT je napreden AI model, ki se osredotoča na uporabo orodij umetne inteligence za izboljšanje kripto industrije
 • Uporabniki lahko zaslužijo nagrade in pridobijo ugodnosti s stakingom in farmanjem na platformi ChainGPT
 • Za razliko od ChatGPT je ChainGPT model umetne inteligence, posebej zasnovan za področje veriženja blokov in kriptovalut

Umetna inteligenca je neverjetno hitro razvijajoča se panoga s številnimi napredki in revolucionarnimi rešitvami. Vpliva na praktično vse dejavnosti, vključno s pisci, ilustratorji, programerji, izobraževalci, in iskalniki. In seveda področje kriptovalut, o čemer si lahko več preberete tukaj.

AI je v manj kot letu dni korenito spremenil pokrajino in poslovni svet se mora hitro prilagajati, da ne zaostane. Po zaslugi ChainGPT pa imamo zdaj vsi kripto navdušenci dostop do orodja umetne inteligence za teme, povezane s tehnologijo blockchain in kriptovalutami. Projekt je lansiral tudi lastni kripto žeton CGPT, ki ga lahko kupite – toda o tem malo kasneje.

Kaj je ChainGPT?

ChainGPT je vaša desna roka z umetno inteligenco na blockchain področju. Je dodelano orodje, ki vam lahko pomaga pri vsem: Razvoj pametnih pogodb, upravljanje tveganj, analiza trga, napredno trgovanje z umetno inteligenco, blockchain analitika, razlaganje kode, smernice ter avtomatiziran vir novic.

Poleg tega ta napredni model, ki deliuje na BNB Smart Chain, uporablja najsodobnejše algoritme in hitro računsko moč, da vam pomaga pri katerihkolitežavah, povezanih s kriptovalutami. Uporabniki, ne glede na to, ali so posamezniki, razvijalci ali podjetja, lahko zaradi njegovih obsežnih funkcij preprosto pridobijo znanje in informacije, ki jih potrebujejo. Ta napredni model umetne inteligence ponuja neomejene primere uporabe in ga je mogoče vključiti v obstoječe aplikacije prek storitev SDK in API.

Poenostavljen proces ustvarjanja pametnih pogodb

Ustvarjanje pametnih pogodb je s ChainGPt res enostavno, saj lahko z aplikacijo tudi tisti brez programerskega znanja preprosto ustvarijo pametne pogodbe. Lahko mu naročite na primer:

Hej, ChainGPT, napiši pametno pogodbo žetona z imenom JOKER s skupno ponudbo 10000 žetonov.” in v nekaj sekundah vam bo ChainGPT zagotovil pametno pogodbo, ki ste jo zahtevali (hja, ta funkcija bo verjetno vodila v množično ustvarjanje novih shitcoinov, ampak tudi to jedel kripto sveta).

Zgodovina

Zamisel se je proti koncu leta 2022 porodila poslovnežu z imenom Ilan Rakhmanov. S temeljitimi raziskavami in razvojem, ki jih je končal v prvih nekaj mesecih, je hitro uresničil svojo vizijo združitve tehnologije blockchain z umetno inteligenco.

Ariel Asafov je operativni direktor (COO), Dr. Adnan Tariq je vodja razvoja umetne inteligence, Mitchell Girao pa je vodja oddelka za človeške vire. Rakhmanov je zbral visoko usposobljeno ekipo, ki bo projektu ChainGPT pomagala pri hitrem razvoju. Ekipa ChainGPT si skupaj prizadeva za napredek v sektorju, tako da razvijalcem in uporabnikom zagotavlja vrsto praktičnih orodij umetne inteligence.

Kako deluje ChainGPT (CGPT)?

ChainGPT je več kot le še ena blockchain platforma. Za stalni razvoj uporablja strojno učenje in obdelavo naravnega jezika. V njegov AI model so vgrajene napredne funkcije, kot so kontekstualno zavedanje, določanje pomembnosti, natančni odgovori in druge funkcije. Poleg tega ChainGPT ponuja množico funkcij, ki povečujejo njeno uporabnost in funkcionalnost.

 • Staking in farming: Možnosti stakinga in farminga spodbujajo uporabnike, da podpirajo omrežje ChainGPT, imetnikom žetonov CGPT pa omogočajo, da zaslužijo več žetonov. Z stakingom lahko uporabniki zaslužijo nagrade in pridobijo prednostni dostop do funkcij in izdelkov ChainGPT, medtem ko kmetovanje uporabnikom omogoča, da zaslužijo nagrade v zameno za zagotavljanje likvidnosti.
 • Mehanizem sežiga: Pristojbine, zaračunane za različne izdelke in orodja, ki jih ponuja ChainGPT, se plačujejo v žetonih CGPT. Medtem ko polovica zbranih žetonov podpira rast in vzdrževanje ekosistema ChainGPT, je druga polovica žetonov zažgana. Ta mehanizem za sežiganje pomeni, da se ponudba žetonov sčasoma zmanjšuje, kar pomaga podpirati vrednost CGPT.

ChainGPT orodja umetne inteligence

ChainGPT podpira integracijo umetne inteligence s tehnologijo veriženja blokov z obsežnimi funkcijami:

 • Dev Assist: S tem dodatkom za brskalnik lahko uporabniki temeljito spoznajo delovanje transakcij s pametnimi pogodbami. Orodje omogoča razvijalcem in nerazvijalcem, da lažje razumejo delovanje pogodb, saj zagotavlja vizualni prikaz kode in njenega delovanja.
 • AI Generated News: ChainGPT ponuja novičarsko storitev z umetno inteligenco, ki avtomatizira proces ustvarjanja novic na področju veriženja blokov in kriptovalut. Storitev je zasnovana tako, da uporabnikom zagotavlja najnovejše in natančne informacije o najnovejših trendih in razvoju v kripto sektorju.
 • AI Generated NFTs: Žetoni NFT, ki jih ustvari umetna inteligenca, so ustvarjeni na podlagi pozivov uporabnikov z uporabo algoritmov, ki jih poganja umetna inteligenca. Ti NFT so edinstveni in se lahko uporabljajo za različne aplikacije, kot so digitalna umetnost, predmeti v igrah in digitalni zbirateljski predmeti. Če vas zanima, kam kaže NFT trend v 2023, lahko preberete naš članek.
 • AI Trading Bot: To je trgovalni bot z umetno inteligenco, ki bo samodejno analiziral tržne podatke in sprejemal trgovalne odločitve v imenu uporabnika – omejeno na decentralizirane borze. Zasnovan je tako, da povečuje dobiček in hkrati zmanjšuje tveganja, ter je sposoben izvajati posle v delčku sekunde.
 • The ChainGPT Virtual Machine: Gre za virtualni stroj naslednje generacije, ki združuje združljivost z EVM in sklepanje z umetno inteligenco na verigi. Zasnovan je tako, da omogoča ustvarjanje decentraliziranih aplikacij umetne inteligence na verigi blokov.

Kaj je CGPT?

Uporabni žeton CGPT, ki podpira ekosistem. Obstaja veliko različnih načrtov za posameznike, razvijalce in podjetja, pri čemer so pri nekaterih od njih plačila in zahtevana plačila v žetonih CGPT. Tudi druga orodja umetne inteligence, ki jih je razvil ChainGPT, za svoje premijske načrte zahtevajo plačila v žetonih CGPT. Tukaj velja omeniti zanimivost, da bodo imetniki žetonov CGPT deležni 50% vseh prihodkov od teh orodij. Zahvaljujoč mehanizmu sežiganja se 50% vseh prihodkov od orodij umetne inteligence sežge iz celotne ponudbe, kar poveča vrednost žetonov CGPT za njihove imetnike in podpornike.

Kje lahko kupim CGPT?

Kriptovaluta CGPT je na voljo na nekaterih centraliziranih kripto borzah, kot sta KuCoin in ByBit, pa tudi na decentraliziranih borzah, kot sta PancakeSwap in ByBit.

Kakšen je potencial cene CGPT?

No, seveda je v kripto svetu vedno težko napovedati cene, toda projekt ChainGPT se je šele začel in požel veliko odobravanja v kripto in AI skupnosti, njegova tržna kapitalizacija pa se v času pisanja tega članka giblje pri »majhnih« 20 milijonih dolarjih – kar pomeni, da je potenciala dovolj.

Čeprav bodo v prihodnjih letih nedvomno začeli delovati tudi drugi blockchain projekti umetne inteligence na, ima ChainGPT na tem področju vodilno vlogo. Glede na to se lahko naložba v CGPT izkaže za donosno. Seveda je še vedno pomembno, da pred naložbo opravite lastno raziskavo.

Kje je razlika med ChatGPT in ChainGPT?

ChatGPT je v zadnjem času postala vroča tema na internetu in sprožil pravo revolucijo tako v šoli kot v poslovnem svetu. ChatGPT in ChainGPT sta oba sistema umetne inteligence z zanesljivimi funkcijami, vendar se ChainGPT razlikuje na številnih ključnih področjih. Na primer:

 • približno 1% sistema ChatGPT je usposobljenega za teme o tehnologiji blockchain, medtem ko je pri sistemu ChainGPT ta delež skoraj 95%. Poleg tega ima ChatGPT eno vrsto modela, ChainGPT pa tri
 • ChainGPT ima tudi funkcije, ki jih ChatGPT ne podpira. Te so na primer: rešitve za preprečevanje pranja denarja v verigi blokov, podatki v živo v verigi, revizija pametnih pogodb, analitika verige blokov, SDK in API in razhroščevanje kode

Tako ChatGPT kot ChainGPT uporabljata umetno inteligenco s strojnim učenjem in obdelavo naravnega jezika, vendar je bil ChainGPT ustvarjen izrecno za pomoč na blockchain področju.

Kaj prinaša prihodnost za ChainGPT?

ChainGPT je v drugi polovici leta 2022 prešel iz zgolj pojma v dobro raziskan in izdelan model. Ekipa je v tem času zbrala denar, razvila klepetalnega robota, preizkusila in posodobila svoj model umetne inteligence ter izdala belo knjigo.

V prvem četrtletju leta 2023 so se zgodili številni dodatni dogodki, vključno z izdajo klepetalnega robota, funkcijami za staking in framing, dostopom do API in SDK, glasovalnim sistemom DAO, revizorjem pametnih pogodb AI, funkcijo Ask Crypto People in izdajo žetona CGPT.

Ekipa ChainGPT ima razburljive načrte tudi za preostanek leta 2023: Izboljšave blagajne DAO, decentralizirana aplikacija (Dapp) za generiranje AI NFT, nova tržnica, razširitev denarnice in tudi decentralizirana borza (DEX).

Pogosta vprašanja

Kaj je ChainGPT?

Kako kupiti CGPT?

Je ChainGPT brezplačen?

Kako deluje ChainGPT?

Ali lahko zaslužim žetone CGPT?