Kaj je KuCoin Token (KCS) in ali se splača kupiti v 2024?

Home » Kaj je KuCoin Token (KCS) in ali se splača kupiti v 2024?
kucoin token kcs

KuCoin Shares (KCS) je izvirni žeton kripto borze KuCoin, ki je bil uveden leta 2017 in ima ključno vlogo v ekosistemu KuCoin.

Ključni poudarki:

 • Kucoin Token ali KuCoin Shares (KCS) je izvirna kriptovalute priznane kripto borze KuCoin, ki poganja ekosistem platforme
 • KCS uporablja politiko »buyback and burn«, pri kateri se 10% neto dobička uporabi za odkup in trajno uničenje žetonov KCS, s ciljem zmanjšati skupno ponudbo na 100 milijonov žetonov
 • Imetniki KCS prejmejo dnevne dividende v višini 50% provizij za trgovanje s KuCoinom, ki se razdelijo sorazmerno z njihovimi imetji

Kaj je KCS?

KuCoin Shares Token (KCS) je izvirna kriptovaluta kripto borze Kucoin, ki je luč sveta ugledala leta 2017. Sprva je bil predstavljen kot žeton za delitev dobička, ki je trgovcem ponujal edinstveno priložnost za pridobivanje vrednosti iz poslovanja borze. Ta ERC-20 žeton, ki deluje v omrežju Ethereum, je bil zasnovan tako, da se brez težav integrira z večino Ethereum denarnic (kot je na primer Metamask). Imetniki KCS so upravičeni do dnevne dividende, ki izhaja iz provizij za trgovanje, ki jih pobere borza – in ravno tu tiči glavna privlačnost te kriptovalute.

Borza s sedežem v Hongkongu dnevno opravi približno 15 milijonov dolarjev prometa in si je zadala cilj postati vodilna borza kriptovalut. Trenutno KuCoin po podatkih borze uporablja četrtina vseh uporabnikov centraliziranih borz. Uporabnost KCS presega dividende. Kadar se uporablja za plačilo pristojbin za trgovanje na platformi KuCoin, KCS ponuja znatne popuste. Vendar pa funkcija dnevnih dividend ostaja glavna privlačnost za številne uporabnike, ki kovanec hranijo v svojih denarnicah na borzi.

Potencialna rast obsega trgovanja na platformi KuCoin ima za imetnike KCS obetavne obete. Povečanje trgovalne dejavnosti pomeni večje pobiranje provizij, kar neposredno koristi imetnikom KCS, zlasti tistim, ki so zgodaj investirali in imajo precejšnje količine žetona. Ko Kucpin raste po priljubljenosti, bodo imetniki žetona KCS lahko precej pridobili, tako v smislu dnevnih dobičkov kot morebitne rasti vrednosti žetona KCS zaradi povečanega povpraševanja in njegove naraščajoče vrednosti dividend. Mehanizem razdelitve dividend je sorazmeren s številom KCS, podobno kot pri delnicah, ki izplačujejo dividende; več kot je KCS, večja je prejeta dividenda. Ta sistem spodbuja posedovanje večjih količin KCS in usklajuje interese imetnikov z rastjo borze.

Dodatne ugodnosti KCS lahko uživajo imetniki KuCoin Visa kartice, o kateri smo se razpisali tukaj.

Ekipa

Vlaganje v KCS pomeni delež v uspehu borze, zato je usposobljenost njene vodstvene ekipe ključnega pomena. Ekipa borze KuCoin, ki je podrobno opisana v beli knjigi, je raznolika in izkušena. Glavni izvršni direktor in ustanovitelj Michael Gam ima izkušnje v pomembnih finančnih in tehnoloških podjetjih, vključno z Ant Financial (prej znano kot Ali Pay), ter vloge v internetnih podjetjih, kot sta MikeCRM in KF5.com.

V ekipi je tudi operativni direktor Eric Don, priznana osebnost v internetni industriji, ki ima izkušnje kot tehnični direktor v več tehnoloških podjetjih, čeprav podrobnosti o teh podjetjih niso na voljo na spletu. Top Lan, tehnični direktor, je priznan zaradi svojega strokovnega znanja v odprtokodnih skupnostih in pomembnega prispevka k razvoju trgovalne platforme KuCoin, čeprav posebne podrobnosti o njegovih projektih na spletu niso obširno dokumentirane.

Registriraj se in prejmi do:

700 USDT

omejen čas!

Kako deluje KuCoin Shares (KCS)?

KCS je ERC-20 žeton v Ethereum blockchainu, kar pomeni, da ima široko podporo v različnih denarnicah Ethereum. Vendar pa KCS resnično odlikuje njegova deflacijska narava. KuCoin za KCS redno izvaja postopek »buyback and burn«, katerega cilj je zmanjšati skupno ponudbo na slabih 100 milijonov žetonov. Ta mehanizem poganjajo KuCoinovi mesečni prihodki, zaradi česar je KCS žeton z vse manjšo ponudbo in potencialno vse večjo vrednostjo.

Dnevne dividende za imetnike KCS

Ena od najbolj privlačnih značilnosti KCS je dnevna dividenda. Imetniki 6 ali več KCS zaslužijo del kolača iz 50% prihodkov od dnevnih provizij za trgovanje na borzi KuCoin. Ta edinstveni sistem nagrajevanja je podoben zaslužku pasivnega dohodka, ki se izračuna na podlagi števila žetonov v imetništvu in obsega trgovanja na borzi. Za navdušence KCS to ni le žeton, temveč vstopnica za predstavo o dnevnih zaslužkih.

Nagrade in popusti pri pristojbinah, ki so na voljo imetnikom KuCoin (KCS), so odvisni od količine KCS v lasti. Struktura teh ugodnosti je večstopenjska, zlasti kar zadeva pristojbine za ustvarjalce/prevzemnike na borzi. Ko se vlagateljeva imetja KCS povečajo, lahko pridobi večje popuste pri teh pristojbinah. Zlasti za tiste, ki imajo 135.000 ali več KCS, so popusti pri pristojbinah najvišji, saj se pristojbine za ustvarjalce zmanjšajo na 0,0125%, pristojbine za sprejemnike pa na 0,03%. Ta trenutni večstopenjski sistem popustov se je razvil iz prejšnjega modela, pri katerem je vsakih 1 000 KCS prineslo 1% popust pri pristojbinah za trgovanje. Ta sprememba pomeni premik k bolj diferencirani in skalabilni spodbujevalni strukturi za imetnike KCS.

Najvišji možni popust je 30% za imetnike 30.000 KCS ali več.

VIP izkušnja

Imeti KCS je kot VIP-vstopnica v svet KuCoina. Več KCS kot jih imate, višja je vaša raven VIP in boljše so ugodnosti. Te vključujejo znatne popuste pri pristojbinah za trgovanje in ekskluziven zgodnji dostop do prodaje novih žetonov v spletnem mestu KuCoin Spotlight. Predstavljajte si, da ste prvi v vrsti za najbolj vroče kripto projekte.

KCS onkraj borze

KCS svojo uporabnost razteza v realni svet. Uporabnost KCS ni omejena na digitalno področje, od igranja iger na platformah, kot je PlayGame, do rezervacij hotelov na portalu Travala. Uporablja se tudi pri nakupu modnih izdelkov na Print-ted ter za različne scenarije plačevanja brez povezave in na spletu prek Pundi X. Da ne omenjamo, da lahko KCS uporabite celo za nakup paketov kart pošasti v igri Splinterlands ali kot način plačila na platformi brez meja, CoinPayments.

KCS staking

Staking KCS je zanimiv vidik ekosistema KuCoin Shares (KCS), ki uporabnikom omogoča, da zaslužijo pasivni dohodek in hkrati sodelujejo pri rasti platforme. KCS Staking 2.0 je fleksibilen terminski finančni produkt, ki razvija nekdanjo bonusno funkcijo KuCoin v novo priložnost za stavljenje. S stavami KCS lahko uporabniki sodelujejo pri upravljanju KuCoina na verigi in ob tem zaslužijo dobiček. Postopek stavljenja vključuje zaklepanje žetonov KCS za pridobivanje nagrad, ki se izračunajo na podlagi skupnega vloženega zneska in stopenj donosa na verigi. Te nagrade se razdelijo vsak dan in se knjižijo na vaš račun za financiranje.

Staking KCS poteka po preprostih korakih:

 • Začetek: Če želite zastaviti KCS, morate imeti račun na platformi KuCoin. Če žetonov KCS še nimate, jih lahko kupite neposredno v vmesniku za promptno trgovanje KuCoin.
 • Staking prek storitve KuCoin Earn: Ko ste prijavljeni, pojdite v razdelek »Earn« in izberite KCS za stavo. Vnesite število KCS, ki jih želite vložiti, in potrdite vpis. Vaši žetoni KCS bodo nato zaklenjeni v razdelku za stavljanje v storitvi KuCoin Earn.
 • Spremljanje vašega vložka: Svoje nagrade za stave in uspešnost naložbe lahko spremljate prek zavihka Finančni račun v razdelku Sredstva na računu KuCoin.
 • Postopek unstakinga: Če se odločite, da boste umaknili svoje žetone KCS, lahko to storite tako, da kliknete Odkup in potrdite število žetonov, ki jih želite umakniti. Upoštevajte morebitna obdobja blokade ali pogoje, ki lahko veljajo.

KCS burn

Zanimiv vidik KCS je njegov deflacijski model. KuCoin redno izvaja politiko odkupa in sežiganja, pri čemer se 10% neto dobička uporabi za nakup KCS in njihov kasnejši sežig. S tem se zmanjša celotna ponudba in potencialno poveča vrednost žetona, saj se interesi imetnikov uskladijo z rastjo platforme. Ta proces se bo nadaljeval, dokler se skupna ponudba žetonov KCS ne bo zmanjšala z začetnih 200 milijonov na 100 milijonov.

Ponudba in distribucija kovancev KCS

Potovanje družbe KCS se je začelo z ICO, ki je potekalo od 13. avgusta 2017 do 1. septembra 2017. Ta dogodek je bil ključen za zbiranje sredstev za razvoj in rast borze KuCoin. ICO je bil uspešen, saj je bilo zbranih skoraj 20.000.000 USD v BTC. Začetna razdelitev žetonov je bila razdeljena na dve fazi: ena je bila namenjena ustanoviteljem borze, druga pa zasebnim vlagateljem in širši javnosti. Skupno je bilo med ICO izdanih 200.000.000 KCS, pri čemer je bila polovica razdeljena vlagateljem, preostanek pa si je razdelil ustanovitelj in angelski vlagatelji.

Registriraj se in prejmi do:

700 USDT

omejen čas!

Kucoin in Howey preiskus

Vzpodbudno je tudi dejstvo, da je KCS dobro pozicioniran glede regulacije kriptovalut. KuCoin (KCS) lahko prestanejo »Howeyjev test«, ki je merilo, ki ga uporablja SEC za ugotavljanje, ali je sredstvo investicijska pogodba in s tem vrednostni papir. Potencialna razvrstitev KCS kot vrednostnega papirja izhaja iz tega, da imetništvo KCS daje pravice do dividend, vezanih na uspešnost borze KuCoin, kar je značilnost naložbene pogodbe. Medtem ko je bila komisija SEC dejavna pri uveljavljanju nedovoljenih množičnih prodaj, nič ne kaže, da bi bila množična prodaja KuCoina trenutno njena tarča. Vendar se lahko razmere spremenijo, kot je bilo ugotovljeno v drugih primerih na področju kriptovalut.

Je KCS dobra investicija?

KCS, ki je bil uveden leta 2017, je pokazal znatno rast, ki je bila še posebej impresivna v času bikovske sezone leta 2021. Ta rast je usklajena s širitvijo borze KuCoin, ki je med vodilnimi borzami kriptovalut na svetu. KCS je decembra 2021 dosegel rekordno vrednost 28,80 USD, in sicer po pomembnih dogodkih, kot so sežigi žetonov in uvedba novih funkcij borze. Vendar je KCS, tako kot številne druge kriptovalute, doživljal nestanovitnost in nihanja cen, kar se ujema s širšimi tržnimi trendi. Prihodnji obeti za KCS so odvisni od rasti in razvoja borze KuCoin. Ker borza širi svoje storitve in bazo uporabnikov, bi KCS lahko imel koristi od večje uporabnosti in povpraševanja. Napovedi glede prihodnje vrednosti KCS se razlikujejo, saj nekateri analitiki ostajajo optimistični in napovedujejo znatno rast v prihodnjih letih, medtem ko drugi opozarjajo na tveganja in negotovosti, ki so neločljivo povezane s trgom kriptovalut.

Vlaganje v KCS je tako kot v vsako kriptovaluto povezano z določenim tveganjem. Na vrednost KCS lahko vplivajo dejavniki, kot so nestanovitnost trga, regulativne spremembe in splošna uspešnost trga kriptovalut. Pomembno je, da potencialni vlagatelji opravijo temeljito raziskavo, razmislijo o svoji toleranci do tveganja in, saj veste – nikoli ne vložite več, kot ste pripravljeni izgubiti.

Zgodovina cene KCS

Zgodovina cene od leta 2017 do leta 2023 kaže precejšnjo nestanovitnost in rast:

 • KCS se je začela prodajati oktobra 2017 po ceni 0,7087990 USD in leto zaključila pri 3,58 USD, kar pomeni 505,08% povečanje
 • 2018 je cena dosegla najvišjo vrednost 21,14 USD, vendar je leto končala pri 0,6133682 USD.
 • 2019 je bila zaključna cena 0,9088374 USD.
 • 2020 se je začela pri 0,9096679 USD, zaključila pa pri 0,6940120 USD.
 • 2021 je bilo izjemno, saj je KCS decembra dosegel rekordno vrednost 27,51 USD, zaključil pa pri 21,45 USD.
 • 2022 je cena KCS dosegla najvišjo vrednost 23,19 dolarja in najnižjo vrednost 5,67 dolarja, leto pa je zaključil pri 6,47 dolarja.
 • 2023 je KCS zabeležil najvišje in najnižje vrednosti od 14,16 do 3,04 dolarja, proti koncu leta pa se je trgovalo okoli 10,87 dolarja.

Napoved cene KCS

Glede na bikovski trg v teku, se verjetno sprašujete, če se splača KCS uvrstiti v vaš portfelj. Poglejmo potencialne napovedi cene KCS:

 • 2024: Leta 2024 se pričakuje stalna rast KCS tekom bikovskega trga. Leto se bo morda začelo z žetonom, katerega vrednost bo znašala približno 10,78 dolarja, nato pa se lahko postopoma poveča, pri čemer napovedi kažejo, da se bo do decembra povzpel na približno 35,96 dolarja.
 • 2025: Zdi se, da se bo rast podjetja KCS do leta 2025 nadaljevala. Po napovedih naj bi se cena januarja začela pri približno 16,12 dolarja, do konca leta pa bi se lahko povzpela na približno 45,08 dolarja. Ta napoved kaže na krepitev tržnega položaja KCS, na kar bodo verjetno vplivale tekoče inovacije platforme in večje sprejemanje storitev družbe KuCoin.
 • Do leta 2030 se pričakuje precejšnja rast KCS. Leto bi se lahko začelo z osupljivo vrednostjo 688,18 USD januarja, do decembra pa naj bi se po napovedih izredno povečala na 6037,03 USD. Ta dolgoročna bikovska napoved bi lahko bila posledica stalne širitve KuCoina in zorenja trga kriptovalut kot celote.

Ko potegnemo črto

Očitno je, da je KCS več kot le špekulativna kriptovaluta, saj je temeljni kamen ekosistema borze KuCoin in ima v povezavi z njo številne funkcije in ugodnosti za imetnike. S svojo edinstveno strukturo udeležbe pri dobičku imetniki KCS uživajo dividende od provizij za trgovanje, kar je značilnost, ki jo razlikuje v kriptografski krajini. Pot žetona od njegove ustanovitve leta 2017 odraža tako nestanovitnost trga kriptovalut kot tudi potencial za rast na tem dinamičnem področju. V prihodnosti napovedi za KCS kažejo na bikovski trend, ki ga podpirata širitev platforme KuCoin in širše sprejetje na trgu kriptovalut. Kot pri vsaki naložbi morajo potencialni vlagatelji pristopiti previdno in opraviti temeljito raziskavo. Vendar je tako kot pri vseh naložbah v burnem svetu kriptovalut vedno priporočljiv previden pristop, podprt s temeljito raziskavo.

Pogosta vprašanja

Kaj je KCS?

KuCoin Shares (KCS) je lastni žeton borze KuCoin, ki je bil uveden leta 2017 kot žeton ERC-20 v omrežju Ethereum. Zasnovan je tako, da v ekosistemu KuCoin ponuja različne ugodnosti.

Kako deluje Kucoin Token KCS?

Kateri so primeri uporabe sistema KCS?

Kaj je KCS Burn?

Je KCS dobra investicija?

Kupi KuCoin Token:

KuCoin

Welcome Gift Pack do 700 USDT!

KuCoin
4.8/5