Investiranje v Bitcoin je pogosto prvi korak posameznika na področje kriptovalut. Tistim, ki so vajeni običajnih finančnih ponudb, je ta podvig lahko precej tuj. V tem vodiču vam pomo razkrili, kako kupiti Bitcoin, kako shraniti kriptovalute, kaj lahko z njimi počnete, kako izbrati kripto borzo ter kako kupiti Bitcoin brez preverjanja.

Zakaj ljudje danes vlagajo v kriptovalute?

V kripto svet vstopa eksponentno naraščujoče število ljudi, kriptovalute na čelu z Bitcoinom (BTC), Ethereumom (ETH) in številnimi drugimi altcoini so se iz nišnega interesa hitro razvile v pomemben finančni sektor. Ta preobrazba je spodbudila vse večje zanimanje vlagateljev, tako malih kot institucionalnih. Toda kaj spodbuja to naraščajoče zanimanje? Zgolj potencialni dobiček s kritpovalutami? Poglejmo si razloge za trenutni trend investiranja v kriptovalute:

1. Decentralizacija in nadzor: Ena glavnih privlačnosti kriptovalut je njihova decentralizirana narava. V nasprotju s tradicionalnimi valutami, ki jih nadzorujejo centralne banke, kriptovalute delujejo v decentraliziranih omrežjih, običajno s tehnologijo blockchain. Ta vidik je všeč vlagateljem, ki imajo raje nadzor nad svojim premoženjem brez posredovanja tradicionalnih finančnih institucij.

2. Visoki donosi: Nestanovitnost kriptovalut je sicer tveganje, vendar predstavlja tudi veliko priložnost za visoke donose. Zgodnji uporabniki Bitcoina in drugih kriptovalut so opazili eksponentno rast svojih naložb. Ta možnost hitre rasti, čeprav ni brez tveganja, še naprej privablja nove vlagatelje, ki upajo, da bodo ponovili takšne uspehe. Poglejmo si na primer ekstremni primer srečneža, ki je na samem začetku vložil 3400 dolarjev v meme kovanec Shiba Inu (SHIB) in je na vrhuncu bull runa 2021 od tega imel 1,55 milijarde dolarjev. Seveda so pa taki primeri veliko bolj izjeme kot pravilo, zato svetujemo visoko previdnost pri investiranju v kriptovalute.

3. Razpršitev naložbenega portfelja: Kriptovalute mnogim vlagateljem ponujajo nov razred sredstev za razpršitev naložbenega portfelja. Za razliko od tradicionalnih sredstev, kot so delnice ali obveznice, kriptovalute pogosto izkazujejo nizko korelacijo z drugimi tržnimi sredstvi, zato so privlačna možnost za razpršitev portfelja in upravljanje tveganj.

4. Tehnološke inovacije in prihodnji potencial: Tehnologije, na kateri temeljijo kriptovalute, zlasti blockchain, velja za revolucionarno. Vlagatelji ne vlagajo le v digitalne valute, temveč tudi v potencialno prihodnjo uporabo tehnologije, ki bi lahko vključevala vse od izboljšanja finančnih transakcij do načina izvrševanja pametnih pogodb.

5. Večja dostopnost in likvidnost: S pojavom borz kriptovalut in kripto denarnic sta vlaganje trgovanje s kriptovalutami z njimi postala dostopnejša kot kdaj koli prej. Poleg tega 24-urna narava trgov kriptovalut zagotavlja visoko likvidnost, kar vlagateljem omogoča, da sredstva kupujejo in prodajajo kadar koli.

6. Varovanje pred inflacijo: V svetu, kjer so mnogi zaskrbljeni zaradi inflacije, zlasti zaradi ekspanzivne monetarne politike vlad, se kriptovalute vse bolj obravnavajo kot varovalo pred inflacijo. Omejena ponudba kovancev, kot je Bitcoin (BTC), je v ostrem nasprotju s fiat valutami, ki jih je mogoče tiskati v neskončnost.

7. Globalni doseg in vključevanje: Kriptovalute ponujajo finančni sistem, ki ni geografsko omejen. Ta globalni doseg omogoča vključujočo finančno udeležbo, zlasti tistim v regijah z manj stabilnimi valutami ali omejenim dostopom do tradicionalnega bančništva.

8. Vpliv mainstream adopcije: Vse večje sprejemanje kriptovalut s strani glavnih finančnih institucij ter potrditve s strani uglednih posameznikov in podjetij so prav tako povečali zaupanje vlagateljev. To množično sprejemanje signalizira stopnjo zrelosti in stabilnosti na trgu kriptovalut. Po podatkih analitičnega podjetja Chainalysis se je stopnja sprejemanja kriptovalut v bikovskem letu 2021 po vsem svetu povečala za 880%, pri čemer so vodili Vietnam, Indija, Pakistan in druga hitro rastoča gospodarstva. Na ravni posameznih držav je v ZDA še vedno največ lastnikov kriptovalut, in sicer 46 milijonov. Če vas zanima več o tem, katere države sprejemajo Bitcoin bolj naklonjeno, si preberite naš članek.

Kaj je Bitcoin?

Bitcoin (BTC) je prva decentralizirana digitalna valuta (kriptovaluta), ki deluje neodvisno od centralne banke ali vlad. Leta 2009 jo je ustvarila anonimna oseba pod psevdonimom Satoshi Nakamoto in z njo začela obdobje kriptovalut. Bitcoin temelji na tehnologiji, imenovani blockchain, decentralizirani glavni knjigi, ki beleži vse transakcije v omrežju računalnikov. Ta tehnologija zagotavlja varnost in preglednost, saj je glavna knjiga javno dostopna in jo je skoraj nemogoče goljufivo spremeniti.

Bitcoin je kot naložba pritegnil veliko pozornosti zaradi velikih nihanj cene, saj ponuja visoke možne donose, a tudi precejšnje tveganje. Njegova decentralizirana narava je privlačna za tiste, ki iščejo alternativo tradicionalnim bančnim sistemom, pogosto pa ga obravnavajo kot varovalko pred inflacijo in devalvacijo valute. Zaradi vse večjega sprejemanja bitcoina kot načina plačevanja in možnosti dolgoročnega povečanja vrednosti je vreden pozornosti za vlagatelje, ki raziskujejo trg kriptovalut.

Kako deluje Bitcoin?

Transakcije z Bitcoini preverjajo rudarji kriptovalut z mehanizmom soglasja proof-of-work (PoW). Dokaz dela je postopek potrjevanja, pri katerem skupina rudarjev potrdi vsak blok v verigi blokov. Pri Bitcoinu ta postopek običajno traja do 10 minut. To je veliko počasneje kot pri številnih konkurenčnih kriptovalutah, da ne govorimo o običajnih plačilnih omrežjih. Kljub temu nekateri trgovci na drobno in trgovci, kot so Starbucks, Microsoft in Paypal, sprejemajo Bitcoin kot obliko plačila.

Ključne točke, na katere morate biti pozorni, preden se odločite na nakup kriptovalut

1. Način plačila: Načini plačevanja so različni, od kreditne kartice do bančnega nakazila, plačilne aplikacije (PayPal, Apple Pay, Google Pay, Samsung Pay itd.), osebnega plačila z gotovino in celo menjave. Vsaka plačilna metoda prinaša kompromise v smislu priročnosti, zasebnosti in povezanih pristojbin.

2. Uporabljena platforma: Platforme za nakup kriptovalut vključujejo ponudnike digitalnih denarnic, centralizirane promptne borze, borze OTC (zasebne borzne storitve “over-the-counter”, ki jih uporabljajo predvsem premožni posamezniki), peer-to-peer tržnice in celo plačilne aplikacije, kot je PayPal.

3. Kam gredo vaše kriptovalute. Tukaj imamo 2 možnosti:

4. kripto denarnica, ki jo nadzorujete vi (tj. “samoskrbniška” denarnica)

5. kripto denarnica, ki jo nadzoruje nekdo drug (npr. centralizirana kripto borza ali plačilna aplikacija, kot je Revolut).

Kako izbrati pravo kriptovaluto za nakup?

Poleg Bitcoina pa obstajajo tudi druge kriptovalute, ki jih z enim krovnim izrazom imenujemo altcoini ali alternativni kovanci. Poleg tega, da služijo različnim namenom kot Bitcoin (ki velja kot hranilec vrednosti oz. »digitalno zlato«), ponujajo tudi različne spremembe ali izboljšave v primerjavi z Bitcoinom, kot so nižje pristojbine za transakcije, hitrejši čas obdelave ali izboljšane varnostne funkcije ali funkcije zasebnosti. Primeri vključujejo Ethereum (ETH), Ripple (XRP), Cardano (ADA), Solana (SOL) in številne druge. Vsak altcoin deluje na svoji osnovni tehnologiji in ponuja edinstvene funkcije, zato so zanimiva možnost za vlagatelje, ki želijo svoj portfelj kriptovalut razpršiti onkraj Bitcoina.

Kako kupiti kriptovalute?

1. Izberite primerno kripto borzo

Borze kriptovalut so platforme, na katerih lahko kupujete, prodajate in trgujete s kriptovalutami. Ključni dejavniki pri izbiri prave borze za vas so varnostne funkcije, uporabniški vmesnik, pristojbine za transakcije in nabor razpoložljivih kriptovalut. Na splošno lahko borze razvrstimo v naslednje kategorije:

 • Centralizirane borze (CEX): Te borze, ki jih upravlja osrednji organ, ponujajo uporabniku prijazne vmesnike, podporo strankam in različne možnosti trgovanja. Primeri vključujejo Coinbase, Binance in KuCoin.
 • Decentralizirane borze (DEX): Delujejo brez osrednjega organa in ponujajo neposredno trgovanje med vrstniki. V ospredje postavljajo zasebnost in varnost, vendar so lahko manj prijazne do uporabnikov.

Kot začetniku, ki se šele spušča v svet kriptovalut, vam priporočamo začeti s centralizirano borzo kriptovalut. Če pa že imate nekaj izkušenj in operirate z večjimi vsotami v kriptovalutah, pa vam priporočamo, da kriptovalute shranjujete na strojni kripto denarnici. Vendar več o tem kasneje.

Če vas zanima, katere so najboljše kripto borze na trgu, si lahko preberete naš seznam.

2. Metode plačila

Način kupovanja kriptovalut je tako raznolik kot zapleten, saj vsak način ponuja edinstveno kombinacijo hitrosti, varnosti, pristojbin in dostopnosti.

 • Bančni prenosi: Bančni prenosi so temelj kripto transakcij. Običajno so priljubljeni zaradi nižjih provizij in večje varnosti. V večini primerov je nakup kriptovalut preko SEPA nakazila tako preprost kot uporaba kreditne kartice. Najprej opravite polog SEPA na svoj račun na platformi/borzi. Ko je polog potrjen, se vaše stanje v EUR knjiži v dobro in lahko opravite nakup. Borze za SEPA nakazila načeloma zaračunajo nizko pristojbino.  Tu velja omeniti, da obstajajo dnevni limiti, ki omejujejo, koliko lahko porabite za kriptovalute. In medtem ko se plačila preko kartic izvedejo bolj ali manj takoj, boste morali na potrditev nakazila SEPA počakati nekaj delovnih dni.
 • Kreditne in debetne kartice: Kreditne in debetne kartice (kot sta Visa in Mastercard) so privlačne zaradi svoje vsesplošne razširjenosti in možnosti takojšnjih transakcij. Vendar ima ta neposrednost svojo ceno, saj so pogosta pomanjkljivost višja nadomestila. Poleg tega lahko nekatere banke blokirajo transakcije, povezane s kriptovalutami. Te so najprimernejše za uporabnike, ki iščejo hitre in brezskrbne nakupe, čeprav v manjših zneskih.
 • Aplikacije za plačevanje: Uporabniku prijazne plačilne aplikacije, kot sta PayPal in Apple Pay, so vstopile v kriptografski prostor ter ponujajo hitre in priročne transakcije. Čeprav poenostavljajo postopek, so pogosto povezane z višjimi pristojbinami in regionalnimi omejitvami. Dobro služijo uporabnikom, ki dajejo prednost udobju in so navajeni na te platforme.
 • Posredniške denarne storitve: V zadnjih letih so številna plačilna podjetja napovedala podporo kriptovalutam, kar je posledica močnega pritiska uporabnikov in vse večje adopcije kriptovalut. Med največjimi so:
 • Neteller, ki uporabnikom omogoča nakup kriptovalute z 28 fiat valutami, pri čemer ravni članstva določajo dnevne omejitve, pristojbine in hitrost obdelave.
 • Skrill podpira pretvorbo 40 fiatnih valut v digitalno gotovino z več kot 100 načini vplačila. PayPal je leta 2020 uporabnikom začel omogočati nakup kriptovalute in jo uporabljati kot vir financiranja za nakupe pri 26 milijonih trgovcev po vsem svetu.
 • Državljani Evrope morda pogosteje uporabljajo Sofort, spletni plačilni sistem, ki omogoča hitro poravnavo bančnih nakazil. V bistvu stranke uporabljajo svoje spletne bančne podatke, ne da bi trgovcu posredovale osebne podatke ali podatke o karticah. Ker prodajalec prejme potrditev transakcije v realnem času, lahko svojo kriptovaluto prejmete, ne da bi vam bilo treba čakati več dni, da se sredstva poravnajo.
 • Gotovinske transakcije: zagotavljajo visoko raven zasebnosti tistim, ki jim je anonimnost najpomembnejša. Vendar je ta metoda na splošno omejena na majhne zneske in odvisna od razpoložljivosti lokalnih prodajalcev. To je izvedljiva možnost za tiste, ki so pripravljeni opravljati osebne transakcije in ki dajejo prednost ohranjanju anonimnosti.

Kako kupiti Bitcoin na bankomatu?

Bitcoin bankomati ponujajo oprijemljiv način nakupa bitcoinov z gotovino. Po preverjanju identitete vnesete znesek v fiat valuti in položite gotovino. Bankomat prikaže trenutni menjalni tečaj Bitcoina in veljavne pristojbine, ki so običajno višje kot pri spletnih platformah. Po potrditvi bankomat obdela transakcijo, kupljeni Bitcoin pa se pošlje neposredno v vašo denarnico ali pa je na voljo kot papirnato potrdilo s kodo QR za prenos v denarnico.

Kje in kako shraniti kriptovalute?

Ko izberete način in kraj nakupa kriptovalut, jih morate nekje shraniti. In to mesto se imenuje kripto denarnica. Število blockchain denarnic še naprej narašča, trenutno jih je v uporabi že več kot 420 milijonov.  Te digitalne denarnice podpirajo vrsto kriptovalut, vključno s stablecoini (ki so vezani v razmerju 1 : 1 s fiat ekvivalentom, kot je ameriški dolar), lastnimi sredstvi verige blokov, kot je BTC, in žetoni, ki temeljijo na ERC-20 in drugih standardih. Tudi ko ste se odločili, katere kriptovalute želite zbirati, je ohranjanje njihove varnosti še en ključni del sestavljanke. Na voljo je na desetine možnosti shranjevanja, vsaka pa ima svoje prednosti in kompromise.

Kripto denarnice so razdeljene na dve glavni kategoriji:

 • Vroče denarnice: Te so povezane z internetom in vključujejo namizne denarnice, mobilne denarnice in spletne denarnice. Ponujajo udobje in enostavno dostopnost, zato so primerne za aktivne trgovce in tiste, ki pogosto poslujejo s kriptovalutami. Ker pa so spletne, so bolj dovzetne za varnostne kršitve.
 • Hladne denarnice: Hladne denarnice so možnosti shranjevanja brez povezave in vključujejo strojne denarnice in papirnate denarnice. So podobne trezorju za vaše digitalno premoženje in zagotavljajo večjo varnost, saj so nedostopne spletnim grožnjam. Idealne so za dolgoročne vlagatelje, ki želijo varno hraniti velike količine kriptovalut.

Kako delujejo kripto denarnice?

Kripto denarnice so nekakšni osebni spletni bančni računi. Vsaka denarnica ima naslov, javni in zasebni ključ. V denarnici niso shranjena vaša digitalna sredstva. Ta so v verigi blokov. Denarnica vam omogoča dostop do sredstev, naslov za njihovo prejemanje in vmesnik za izvajanje transakcij.

Če ste lastnik zasebnega ključa in ga ne delite z nikomer, so sredstva v denarnici vaša in samo vaša za porabo. V denarnici lahko kriptovalute pošljete prijateljem, družini ali trgovcem. Od drugih lahko prejmete žetone, si ogledate vrednost svojega portfelja kriptovalut in zamenjate eno sredstvo z drugim. Nekatere denarnice vam omogočajo tudi nakup kriptovalut z različnimi plačilnimi metodami. Vsaka denarnica ima javni in zasebni ključ.

 • Javni ključ: to je vaš javni naslov, kamor vam ljudje lahko pošiljajo kriptovalute. Je kot vaš e-naslov, kamor vam ljudje pošiljajo sporočila.
 • Zasebni ključ: Tega veste samo vi in ga ne smete deliti z nikomer. Je kot vaše geslo za denarnico.

No, zdaj pa pojdimo do glavnega koraka:

Kako kupiti Bitcoin (BTC) in ostale kriptovalute na KuCoin?

Zdaj vas verjetno že srbijo prsti in ste pripravljeni narediti velik korak – kupiti svoje prve kriptovalute. Da bi po tej poti stopali karseda brezskrbno, smo vam pripravili vodič za nakup kriptovalut pri varni in zanesljivi kripto borzi KuCoin, ki ponuja široko izbiro altcoinov, ki jih ostale večje borze še niso umestile na platformo.

Za nakup se najprej morate registrirati:

1. Ustvarite brezplačni račun na KuCoin: To lahko storite tako, da obiščete spletno mesto KuCoin, poiščite gumb »Sign up« in ga kliknite. Prijavite se lahko s svojim e-poštnim naslovom, številko mobilnega telefona in državo prebivališča.

2. Nastavite močno geslo: Izboljšajte zaščito računa z nastavitvijo Googlove 2FA avtentikacije, anti-phishing kode in gesla za trgovanje.

3. Potrdite svojo identiteto: Potrdite svojo identiteto tako, da vnesete svoje osebne podatke in naložite veljavni osebni dokument s fotografijo.

4. Dodajte metodo plačila

Kako kupiti Bitcoin na KuCoin?

1. Nakup Bitcoina s kreditno kartico: Povežite kartico z računom, vnesite znesek nakupa in dokončajte transakcijo. To je pogosto najlažji način za nove uporabnike. Samo kliknete gumb »Buy crypto« in vnesete podatke ter opravite nakup.

2. Bančno nakazilo: Ta metoda je varna in priročna ter omogoča nakup BTC, ko sredstva prispejo na vaš račun. Na spletni strani kliknete »Bank Transfer«.

3. KuCoin P2P Market: Kupite kriptovalute neposredno od prodajalcev z ničelnimi provizijami za trgovanje. Vaše kriptovalute bodo sproščene na vaš račun za financiranje, ko prodajalec potrdi prejem plačila.

4. Kanali tretjih oseb: KuCoin podpira različne plačilne procesorje tretjih oseb, ki so na voljo glede na vašo regijo.

5. KuCoin Spot Market: Če že imate kriptovalute, jih lahko kupite na promptnem trgu KuCoin. Na trgu KuCoin lahko kupite stablecoine, kot je USDT, ali pa prenesete svoja trenutna kriptožetonska imetja iz druge denarnice ali platforme na trg KuCoin. Po prenosu kriptovalut na trgovalni račun KuCoin poiščite želene trgovalne pare z bitcoini in oddajte naročilo za zamenjavo obstoječih kriptovalut za bitcoine

Kako shranjujem kriptovalute, ki sem jih kupil/-a na KuCoin?

KuCoin na svoji platformi ponuja integrirano storitev kripto denarnice, ki uporabnikom omogoča shranjevanje širokega nabora kriptovalut, vključno z Bitcoinom. Denarnica na platformi KuCoin je v bistvu vroča denarnica, saj je povezana z internetom, kar zagotavlja udobje in hiter dostop za trgovanje. Zasnovana je tako, da omogoča enostavne transakcije na platformi, zato je praktična možnost za tiste, ki aktivno trgujejo ali želijo opravljati hitre izmenjave. Vendar pa je tako kot pri vseh vročih denarnicah treba upoštevati varnostna tveganja, povezana s spletno hrambo.

Za ublažitev teh tveganj je KuCoin uvedel zanesljive varnostne ukrepe:

 • 2FA Preverjanje pristnosti: KuCoin spodbuja vključitev 2FA, ki vašemu računu doda dodatno stopnjo varnosti.
 • Protokoli šifriranja: Napredni načini šifriranja ščitijo občutljive podatke in transakcije.
 • Redne varnostne revizije: KuCoin opravlja pogoste varnostne revizije, da bi ugotovil in odpravil morebitne ranljivosti.

Kako kupiti Bitcoin brez preverjanja s Changelly

Morda ste bolj zasebni tip človeka in želite, da tako tudi ostane tudi pri nakupu kriptovalut. Konec koncev je to del etosa kripto skupnosti in tehnologije blockchain. V tem primeru lahko nakup Bitcoina opravite anonimno na nekaterih borzah, kot je na primer Changelly. Gre za priljubljeno tržnica za nakup in prodajo Bitcoinov z več kot 350 načini plačila, brez KYC preverjanja.

Changelly neposredno ne prodaja kriptovalut. Namesto tega posluje prek zaupanja vrednih ponudnikov fiat valut, ki vsi zahtevajo preverjanje KYC. Vendar pa platforma ponuja alternativno pot. Uporabniki lahko kupijo USDT ali druge kriptovalute na peer-to-peer (P2P) platformi, ki morda ne zahteva preverjanja KYC, nato pa jih prek storitve Changelly zamenjajo za Bitcoin ali eno od več kot 400 drugih kriptovalut s seznama.

Proces nakupa Bitcoina s Changelly:

1. Nakup prek p2p platforme: USDT ali druge kriptovalute na platformi P2P. Te platforme imajo pogosto bolj sproščene postopke preverjanja, kar omogoča določeno stopnjo anonimnosti.

2. Uporaba storitve Changelly za izmenjavo: Ko imate USDT ali drugo kriptovaluto, jo lahko z uporabo storitve Changelly zamenjate za Bitcoin. Politika KYC platforme vpliva le na majhno število uporabnikov, kar zagotavlja stopnjo zasebnosti, ki je na drugih borzah ni mogoče pogosto najti.

3. Izkoriščanje storitve DeFi Swap: Changellyjeva na novo uvedena funkcija DeFi Swap je še ena pot, po kateri lahko uporabniki sodelujejo v transakcijah s kriptovalutami z zmanjšanimi zahtevami KYC. To je lahko strateško orodje za tiste, ki želijo obiti tradicionalne postopke preverjanja pri sodelovanju v kripto menjavah.

Kaj lahko storim s svojim Bitcoinom?

 • Bitcoin kot naložba: Mnogi se odločajo za dolgoročno naložbo in špekulirajo na povečanje vrednosti bitcoina v prihodnosti.
 • Trgovanje: Za poznavalce tržne dinamike je lahko strategija aktivno trgovanje z Bitcoinom v primerjavi z drugimi kriptovalutami ali fiat valutami.
 • Opravljanje nakupov: Vse več trgovcev na drobno in ponudnikov storitev sprejema bitcoine kot plačilno sredstvo, zaradi česar je to realna transakcijska valuta.
 • Staking in posojanje: Nekatere platforme imetnikom bitcoinov omogočajo, da zastavijo ali posodijo svoja sredstva in tako zaslužijo obresti ali nagrade.

Ko potegnemo črto

Zdaj smo prehodili bistvene poti od izbire prave borze do razumevanja različnih načinov plačevanja, od varnega shranjevanja kriptovalut do raziskovanja možnosti po nakupu. Vsak korak, ki je ključen sam po sebi, je delček zapletene sestavljanke, ki jo predstavlja svet kriptovalut. Ko se odpravljate na kriptovaluto ali nadaljujete svojo pot, ne pozabite, da so ključnega pomena premišljene odločitve, podprte s temeljito raziskavo in jasnim razumevanjem vaših finančnih ciljev. Pokrajina kriptovalut se nenehno spreminja, zato je pri krmarjenju po njenem dinamičnem terenu najpomembnejše ostati prilagodljiv, previden in informiran. Za primer smo izbrali KuCoin, ker je skrbno zasnovana borza tako, da je nakup Bitcoina lahkotna in prijetna izkušnja – hkrati pa zagotavlja visoko varnost in zanesljivost. Seveda pa obstaja malo morje borz in platform, med vodilne pa poleg KuCoina spadajo še Binance, Bitstamp, Kraken, Coinbase ter tudi decentralizirane borze, kot so Pancakeswap, Sushiswap in Uniswap. Če vas zanimajo še ostale borze, si oglejte naš seznam najboljših borz za kriptovalute.

Pogosta vprašanja

Koliko Bitcoina naj kupim?

Ali obstaja spodnji limit nakupa?

Ali obstaja zgornji limit nakupa?

Ali lahko opravim dvig svojega Bitcoina?

Ali lahko kupim Bitcoin z uporabo bančnega računa nekoga drugega?

Ali je Bitcoin enostavno prodati?

Binance

Nizke provizije, široka ponudba ...

Binance
4.8/5

Dodaj odgovor