Kako zaslužiti z AI generatorji slik? 7 najboljših načinov v 2023

Home » Kako zaslužiti z AI generatorji slik? 7 najboljših načinov v 2023
AI generatorji slik

Slike, ustvarjene s pomočjo umetne inteligence so zadnji vroči trend človeštva. In tako kot lahko ChatGPT uporabite za zaslužek, lahko to storite tudi z AI ustvarjenimi umetninami. V tem vodiču vam bomo pokazali, kako služiti z AI generatorji slik.

Se še spomnite revolucionarnih časov kakšni 2 leti nazaj, so se pojavili NFT in z njimi možnost ustvarjanja in prodaje umetnin? No, zdaj s(m)o z umetno inteligenco spravili ta koncept na še višji nivo.

Umetnost, ustvarjena z umetno inteligenco se vztrajno širi, zato se številni umetniki in ilustratorji bojijo, da bodo izgubili službo in stranke. Toda perspektiva je lahko tudi drugačna –  nova tehnologija prinaša tudi nove priložnosti in nova delovna mesta. Tako kot v vsaki drugi panogi bo tudi tu prišlo do tehnološkega napredka, pa če nam je to všeč ali ne. Možnosti imate torej 2: ali sedite v kotu in se pritožujete nad novo tehnologijo, ali pa le-to obrnete v svoj prid (beri: lahko služite z umetno inteligenco).

Tako kot smo v enem izmed prejšnjih člankov opisali, kako zaslužiti s ChatGPT, se danes osredotočamo na AI generatorje slik, kot so DALL-E, Midjourney in Craiyon. Če vas zanima, katere AI generatorje lahko uporabljate, si preberite naš članek.

Hja, naš Joker ima pač še kar nekaj jokerjev v rokavu.

Priljubljenost generatorjev umetne inteligence

Z AI generatorji umetnosti lahko zaslužite na številne načine. Lahko odprete spletno trgovino, lahko slike uporabite za oglaševanje, lahko tudi svetujete podjetjem. Uporabite jih lahko tudi za odprtje spletnega dnevnika, vloga ali prodajo slik. Ena od možnosti je tudi preoblikovanje fotografij umetne inteligence v naslovniceknjig. Kot vidite, možnosti za zaslužek z AI generatorji slik je nešteto in danes vam bo Joker predstavil nekaj najboljših med njimi.

1. Odprite spletno trgovino z AI ustvarjenimi slikami

Spletne trgovine so v zadnjih nekaj desetletjih zahvaljujoč priročnosti interneta doživele pravi razcvet, in danes lahko vsakdo postavi svoje izdelke oz. stvaritve na prodaj – brez, da bi morali vložiti veliko kapitala ali morali imeti vnaprej izborjene stranke. Danes je mogoče nakupe opraviti kar od doma z nekaj kliki, zato je spletna trgovina  eden najbolj zanesljivih in aktivnih načinov za redno ustvarjanje prihodkov, njeno upravljanje pa lahko olajšajo tudi generatorji slik z umetno inteligenco.

Uporaba AI slik za ustvarjanje svojih izdelkov

Tukaj imate številne možnosti. Predmete lahko preprodajate, kar je bolj priročno, vendar manj donosno. Boljša možnost je prodaja izvirnih izdelkov ali blaga, ki je zahtevnejša, vendar pogosto bolj donosna. Orodja umetne inteligence omogočajo enostavno in cenovno ugodno ustvarjanje tiskovin, plakatov in drugega blaga. Pri izdelavi izvirnih izdelkov se običajno pojavi problem ustvarjalnosti, in umetna inteligenca vam lahko pomaga pravpritem, da svoje stvaritve ločite od ostalih. Omogočajo vam tudi, da ustvarite celotne serije z isto osrednjo temo.

Z umetno inteligenco ustvarjene fotografije lahko uporabite takšne, kot so, ali pa jih nekoliko spremenite, dokler jih ne boste lahko uporabili za svoje blago. To je hitro, priročno in poceni, zato se vam lahko naložba veliko hitreje povrne.

AI generatorji umetnosti vam lahko pomagajo tako pri digitalnih kot fizičnih izdelkih.

Digitalni:

 • Ozadja za mobilne telefone, prenosnik ali tablični računalnik
 • Predloge za družbene medije
 • Predloge za predstavitve

Fizični:

 • Majice
 • Skodelice
 • Plakati
 • Ovitki za telefone
 • Totebag

Uporaba AI slik za storitve po meri

AI generatorji vam pridejo prav tudi, če ponujate storitve po meri. Če na primer ponujate storitve upravljanja družbenih medijev, lahko uporabite AI slike za objavo na digitalnih platformah. Če imate stranke, ki želijo posebne modele za svoje majice ali oblačila, uporabite njihove zamisli kot spodbude za generatorje umetne inteligence. Nato jim predstavite portfelj izdelanih slik, da lahko izberejo končno verzijo.

Uporaba AI slik za vašo trgovino z oblačili

AI generatorji lahko pomagajo tudi tistim, ki prisegajo na modo. Če nameravate odpreti modno trgovino, veste, da morate pred uspešnim lansiranjem izdelkov opraviti več stvari. Na primer, oblačila je treba oblikovati in izdelati. Po tem morate načrtovati modno fotografiranje, na katerem boste predstavili svoje izdelke. To vključuje najem modelov, fotografov, prostora v studiu in drugo, kar je lahko drago in zamudno.

Z AI generatorji ne potrebujete modelov, fotografov in še česa. Potrebujete le oblačila in fotoaparat, vse drugo bo opravila programska oprema. V kratkem času boste imeli fotografije edinstvenih modelov, ki nosijo vaše kreacije, to pa je bistvenmo bolj učinkovito kot načrtovanje fotografiranja in najemanje ljudi. Izdelane slike lahko brez težav uporabite za oglaševanje svojih izdelkov.

2. Ustvarite spletno stran s pomočjo AI generatorjev slik

Umetniška dela, ustvarjena z umetno inteligenco, lahko pomagajo pri razvoju spletnih mest in mobilnih aplikacij, ki so namenjene različnim občinstvom. Pri tako ustvarjenih slikah imajo umetniki komercialne pravice, da jih uporabijo, kakor se jim zdi primerno. Z razvojem te nove tehnologije bo vse več ljudi iskalo načine za ustvarjanje umetnosti umetne inteligence. Na internetu je več kot 1,12 milijarde spletnih strani in vsako minuto je ustvarjenih 175 več, tako da bo vedno obstajala potreba po novih in izboljšanih zasnovah spletnih strani.

Ključ do uspeha je le najti tržno nišo, ki je pripravljena plačati za takšne storitve.

3. Ustvarite blog

Če ste navdušeni in nadarjeni pisci, vam lahko umetna inteligenca pomaga začeti in vam olajšati celotno pot. Blog je spletno mesto, na katerem lahko objavljate pisno vsebino. To so lahko na primer osebni blogi, na katerih objavljate vse zanimive stvari iz svojega življenja, na primer dosežke ali nedavno potovalno dogodivščino.

Ali pa ste morda nadarjeni za kuhinjo? Potem vzpostavite kuharski blog in uporabite generatorje slik za ustvarjanje privlačne vizualne vsebine. V ta prostor lahko naložite najljubše recepte, delite izkušnje s hrano in restavracijami ter pišete o vsem, kar je povezano s hrano.

Kako služiti z blogom?

Bloge spremlja kar veliko občinstvo, kar blogerjem omogoča ustvarjanje zaslužka. Z blogom lahko služite z naslednjimi načini:

 • Oglasi: Spletni prodajalci ali podjetja, ki so po konceptu blizu vašemu blogu, lahko na vašem spletnem dnevniku objavijo oglase, za kar vam bodo plačali.
 • Partnersko trženje. Na svojem blogu lahko priporočate izdelke in zaslužite provizijo za vsak prodan izdelek, ki ga potrdite.
 • Prodajanje lastnih izdelkov: V eni platformi lahko združite bloganje in spletno prodajo. Prodajate lahko neposredno prek spletnega mesta ali pa bralce usmerite v svojo spletno trgovino.
 • Naročnine: Če imate določeno število rednih zvestih bralcev, lahko uvedete naročnino. Neplačniki lahko dostopajo le do omejene vsebine, plačniki pa dobijo določene ugodnosti, na primer kupone za nakup v vaši spletni trgovini in dodatne vsebine.

Blog pa nima le monetarne prednosti, saj ga lahko tudi uporabite kot portfelj, ko se prijavljate na razpise za delovna mesta za pisanje. S tem si zagotovite verodostojnost, zato boste lažje dobili stabilno zaposlitev kot pisec.

Kako uporabiti AI generatorje slik za blog?

Večina blogerskega dela je pisanje, snovanje vsebine in oblikovanje spletnih strani, zato je bloganje primerno tiste, ki radi pišejo.

Toda privlačnost vsebine ne tiči zgolj v besedah. Tu in tam morate vstaviti slike, da bralca pritegnete, zlasti če gre za dolg blogerski zapis. Tu pridejo na vrsto generatorji slik z umetno inteligenco. AI slike so priročne za tiste, ki ne znajo posneti izvirnih fotografij ali za to nimajo časa. Poleg tega je to cenejše od nakupa stock fotografij.

4. Ustvarite naslovnice knjig z generatorji slik umetne inteligence

Morda nameravate izdati knjigo ali z njo predvsem služiti denar. V tem primeru veste, da je pogosto potrebna umetniška naslovnica za knjigo, ki je prvi stik s potencialnimi bralci. Tradicionalno to delo opravi ilustrator, ki za to prejme honorar. To pomeni, da mu za delo plačate, za vsako prodano knjigo pa dobi tudi del.

Če ustvarite naslovnico sami, s tem ne zaslužite denarja, vendar ga prihranite pred in po prodaji knjig. Ni vam treba plačevati ilustratorjev niti si z njimi deliti dobička, zato imate več dobička, zlasti na dolgi rok.

Ustvarite lahko tudi e-knjigo

Ko začnete ustvarjati umetnost s pomočjo generatorjev umetne inteligence, začnete razumeti, kako deluje celotni koncept in kako priti do želenih rezultatov. Ko boste pridobili večji nadzor nad tehnologijo, zakaj ne bi začeli svojega znanja prodajati?

E-knjige so odličen način za deljenje strokovnega znanja s širokim občinstvom, in ker jih lahko tržniki prodajajo kot digitalne izdelke, vam ni treba skrbeti za stroške tiskanja ali pošiljanja. Ustvarjanje izdelkov, ki jih je enostavno porabiti, je odličen način, kako zaslužiti denar s svojimi veščinami, ki ste jih pridobili na umetniškem ustvarjanju s pomočjo umetne inteligence.

5. Ustvarite vlog s pomočjo AI generatorjev

Najprej poglejmo, na katere načine lahko služite z lastnim vlogom:

 • Naročniki: To je najbrž najbolj pomembna metrika pri določanju zaslužka. YouTube kanali morajo imeti vlogi določeno število naročnikov, preden lahko zaslužijo s svojimi videoposnetki. Določen je lahko tudi minimalni čas gledanja.
 • Ogledi: Na številnih platformah za pretakanje je določeno število ogledov denarno nagrajeno. Pri YouTube je tak zaslužek vezan na vaš prihodek od omogočanja predvajanja Googlovih oglasov.
 • Oglasi: Google ima program AdSense, ki vam plačuje, če dovolite predvajanje oglasov med videoposnetki. Na YouTubu lahko zaslužite od 0,10 do 0,30 dolarja na 1000 ogledov, čeprav bo znesek manjši od pričakovanega, saj bo Google od celotnega zasluženega zneska še vedno odvzel svoj delež.
 • Partnersko trženje: S podjetji lahko sklenete sporazume, v katerih za določen znesek podprete njihov izdelek. Lahko so sponzor ali partner vašega videoposnetka. Če se recimo ukvarjate s pohodništvom, lahko na primer sklenete partnerstvo s proizvajalcem beljakovinskih ploščic.
 • Prodaja lastnih izdelkov: V vlogih lahko podprete svojo spletno trgovino ali izdelke. Predstavite njihove prednosti in učinkovitost, nato pa gledalce usmerite prek povezav (backlink), ki so vstavljene v videoposnetek ali opis.

Kako uporabiti AI generatorje slik za vlog?

Če želite uporabiti generatorje fotografij umetne inteligence za vloganje, jih postavite v središče ali nišo svojih videoposnetkov. Na različne slike, ki jih generira umetna inteligenca in so na voljo v različnih aplikacijah ali spletnih mestih, se lahko na primer odzovete ali jih kritizirate (reaction videos).

Platforme, na katerih lahko vzpostavite svoj vlog: Youtube, TikTok, Vimeo, Snapchat, Instagram, Twitch, Facebook

6. Ustvarite delavnice o AI umetnosti

Ker je umetna inteligenca relativno novo  in hitro rastoče področje, lahko tisti, ki se podučijo o področju, hitro vstopijo v začetno fazo in so med prvimi, ki tržijo svoje znanje. Zdaj je vsekakor pravi čas.

Ustvarjanje umetnosti s pomočjo umetne inteligence lahko poučujete tudi tako, da se specializirate za določeno podskupino te panoge, kot so konceptualna umetnost, oblikovanje likov ali slikanje pokrajin. Umetniki lahko pripravijo tudi tečaje, ki prikazujejo, kako uporabiti AI umetnost v povezavi s tradicionalnimi oblikami umetnosti za ustvarjanje edinstvenih del. Takšna mešanica ustvarjalnosti in tehničnega znanja je vedno iskana.

Če želite zaslužiti še več, lahko ponudite zasebne tečaje ali delavnice, na katerih učite ljudi, kako uporabljati orodja umetne inteligence za ustvarjanje umetniških del.

Lahko ste tudi svetovalec za podjetja

Ne le da lahko poučujete posameznike, lahko se tudi specializirate in ponujate usluge učenja ustbatjanja umetnosti s pomočjo umetne inteligence za podjetja. Ko se bodo podjetja enkrat začela zavedati prednosti umetne inteligence za svoje poslovne rezultate, bo povpraševanje po svetovalcih vztrajno naraščalo.

Vsi ljudje se ne želijo ali nimajo časa učiti, kako deluje generator umetne inteligence, zato lahko umetniki oz. vešči uporabniki AI generatorjev postanejo tudi svetovalci za digitalne umetnine, katerih naloga bo pomagati podjetjem pri oblikovanju in izvajanju strategij za umetne inteligence.

7. Ustvarite NFT z AI generatorji

Združite 2 najbolj priljubljena nova tehnološka koncepta zadnjih nekaj let, ker –  zakaj pa ne? NFT (non-fungible tokens) so kriptovalute, ki uporabnikom omogočajo nakup, prodajo ali trgovanje z digitalnim premoženjem. NFT umetnost vključuje ustvarjanje digitalnih edinstvenih umetniških del in njihovo uvrstitev v blockchain ter uporabo različnih NFT tržnic za iskanje kupcev.

Nasveti za ustvarjanje in prodajo slik, ustvarjenih z umetno inteligenco

 • Visokokakovostne slike so ključnega pomena: Ne sprejemajte kompromisov glede kakovosti. Raje vložiteveč časa inpremisleka za dober rezultat.
 • Razmislite, kako boste tržili svoja dela: Dejavnik, ki bo razlikoval med uspešnimi in neuspešnimi slikami, je trženje. Razmislite, kako boste tržili svoje delo, preden ga začnete ustvarjati in ne pozabite na socialna omrežja.
 • Pripravite se na delo s strankami: Iskanje strank prek socialnih omrežij, spletnih oglasnih desk ali od ust do ust je odličen način za začetek. Pri pridobivanju potencialnih strank pa vam lahko pomagajo tudi preverjene predloge za ustvarjanje umetnosti umetne inteligence.
 • Uporabite pravilne pozive za pretvorbo besedila v sliko: To vam lahko vzame nekaj časa za privajanje. Kadar ukazujete umetni inteligenci, morate biti zelo specifični in razumeti tehnično ozadje tega, kar želite. Uporabite specifične besede ter bodite natančni, saj boste le tako dobili odličen rezultat. Določite lahko ključne besede, stil, razpoloženje, insporacijo…

Ko potegnemo črto

Zaslužek z AI generatorji bo v bližnji prihodnosti cvetoča industrija, zato je dobro skočiti na vlak že danes. Seveda bo vedno obstajal trg za tradicionalno umetnost, vendar bo z izboljševanjem tehnologije umetne inteligence vse več ljudi verjetno pritegnila edinstvena in pogosto bizarna stvaritev, ki jo lahko ustvari le računalnik. Dobro je opozoriti, da je zakonitost prodaje umetne inteligence lahko nekoliko nejasna, saj se pojavljajo vprašanja o tem, kdo je lastnik avtorskih pravic za umetnino: umetna inteligenca, oseba, ki je ustvarila umetno inteligenco, ali oseba, ki je ustvarila umetnino? Na koncu bosta tradicionalna človeška umetnost in umetnost, ustvarjena z umetno inteligenco, najverjetneje soobstajala brez, da bi se medsebojno pretirano motila. Upamo, da vam bodo zgornji načini zaslužka z generatorji umetne inteligence v pomoč pri dodatnem zaslužku ali karieri. Srečno!

Pogosta vprašanja

Ali si lastim slike, ki jih ustvarim z umetno inteligenco?

Kdaj se je začela umetnost z umetno inteligenco?

Kje lahko prodam slike, ustvarjene z umetno inteligenco?

Ali lahko slike, ustvarjene z umetno inteligenco, pretvorimv NFT?