Kdo je Satoshi Nakamoto?

Home » Kdo je Satoshi Nakamoto?

S tem vprašanjem se bo ukvarjal novi film z naslovom »I Am Not Satoshi« (Jaz nisem Satoshi), ki se bo financiral s crowdfundingom kripto žetonov v ekostistemu Avalanche.

Več kot 13 let po »debiju« Bitcoina je vprašanje še vedno aktualno: Kdo je Satoshi Nakamoto, psevdonimni ustvarjalec ali ustvarjalci prve in največje kriptovalute? Mnogi so v teh letih poskušali dokončno ugotoviti, a jim to ni uspelo. Toda režiser dokumentarnih filmov želi to vprašanje ponovno odpreti z novim filmom, ki ga množično financira platforma Republic s pomočjo prodaje kripto žetonov na blockchainu Avalanche.

White Paper Films in režiser Chris Cannucciari sta ta teden napovedala, da bosta zbirala sredstva za snemanje celovečernega dokumentarnega filma “I Am Not Satoshi”, katerega namen je celovito predstaviti iskanje te iluzivne in genialne osebe. Cannucciari je tudi režiser dokumentarnega filma “Banking on Bitcoin” iz leta 2016. Nov film bo poudaril, da kripto svet zasleduje Satoshija, ki se je kmalu po zagonu Bitcoina umaknil in o njem ni bilo slišati že več let. 12. decembra 2010, pred skoraj dvanajstimi leti se je Satoshi nazadnje javno oglasil, ko je v zadnjem sporočilu zgodnjim članom foruma Bitcointalk povedal, da je treba za izboljšanje omrežja opraviti še veliko dela.

Film bo izpostavil nekatere teorije iskalcev o osebi (ali osebah), ki se skriva za psevdonimom, raziskal pa bo tudi, zakaj nekateri menijo, da bi Satoshi moral ostati neznan. Režiser je povedal, da se film opira na besede prvih uporabnikov Bitcoina, novinarjev in Satoshijevih mentorjev, ki nas vodijo skozi kriptografsko tančnico skrivnosti. Strokovnjaki in priče nam bodo pomagali razumeti dogodke pred Satoshijevim izginotjem in po njem. Režiserjev cilj je povedati to zgodbo, preden zgodovina postane mit.

Ob tem je Cannucciari pojasnil, da cilj filma ni razkrinkati identiteto Satoshija Nakamota, temveč ustvariti celostno zgodbo o tem, zakaj je bil Satoshi ustvarjen in kako mu je uspelo uspeti na področju kriptovalut, kjer številnim drugim ni uspelo.

Film bo financiran s kripto crowdfundingom

Film bo financiran prek naložbene platforme Republic z uporabo Film Finance Offering (FFO), ki ga je razvilo podjetje Ava Labs. Podporniki bodo lahko kupili žetone na osnovi Avalanche in tako pomagali uresničiti film, pri Ava Labs pa pričakujejo, da bodo platformo za financiranje svojih prihodnjih projektov uporabljali tudi številni drugi filmski ustvarjalci.

Filmski ustvarjalci lahko namesto k velikim studiem uporabijo financiranje iz finančnih sredstev za zbiranje sredstev od običajnih ljudi, kar jim odpira vrata na nove kapitalske trge. To ustvarjalcem omogoča snemanje filmov, ki sicer finančno ne bi bili mogoči. Poleg tega bodo filmski ustvarjalci z velikim številom oboževalcev morda želeli izkoristiti FFO za vključitev oboževalcev na nove načine. Udeleženci FFO pridobijo delež v filmu in pravico do povračila pod določenimi pogoji. Finančni delež udeleženca je označen z žetoni, ki se razdelijo po začetnem zbiranju sredstev.

Dodaj odgovor