Killer Whales: Web 3 skupnost dobila lastni kripto »Shark Tank«

Home » Killer Whales: Web 3 skupnost dobila lastni kripto »Shark Tank«
killerwhales

Navdušenci nad priljubljeno oddajo Shark Tank in seveda kriptovalutami bodo na svoj račun prišli z novo resničnostjo oddajo Killer Whales, kjer bodo Web 3 tekmovalci predstavljali svoje projekte pred žirijo.

Web3 podjetniki z vsega sveta bodo svoje revolucionarne projekte na področju kriptovalut in NFT predstavili žiriji oddaje Killer Whales, ki jo sestavljajo najbolj priljubljeni vplivneži, uspešni vlagatelji tveganega kapitala in slavni ustanovitelji. Cilj oddaje je po besedah ustanoviteljev CoinMarketCap in HELLO Labs odpreti vrata naslednji milijardi uporabnikov v Web3 z zabavo in izobraževanjem svetovnega občinstva o vsem, kar zadeva kriptovalute. V seriji se bo vsaka epizoda osredotočila na posebno zvrst Web3, od NFT do blockchain iger in nastajajočih tehnologij. Gledalci doma bodo imeli celo priložnost glasovati za svoje najljubše projekte Wildcard, ki se bodo pojavili v oddaji Hello.one.

Prva sezona Killer Whales se je začela snemati junija letos v Los Angelesu, pozneje v tem letu pa se bo oddaja predvajala prek kombinacije največjih svetovnih platform za pretakanje v več kot 55 državah.

Kripto portal CoinMarketCap kot koproducent

Kripto navdušenci že najbrž dodobra poznajo portal CoinMarketCap. Že od leta 2013 je poleg CoinGeck onajpomembnejše spletno mesto za sledenje cen kriptovalut. Je najbolj referenčen in zaupanja vreden vir za primerjavo na tisoče kriptovalut. Njegovo poslanstvo je omogočiti globalno odkrivanje in učinkovitost kriptovalut, tako da maloprodajnim uporabnikom omogoči nepristranske, kakovostne in natančne informacije za sprejemanje lastnih utemeljenih sklepov. Zaradi tega so kar idealen produkcijski partner za oddajo Killer Whales, saj zagotavljajo, da ima oddaja globalni doseg tako pred kamero kot zunaj nje. CoinMarketCap bo v vlogi koproducenta vodil iskanje projektov, ki bodo nastopili v oddaji. Med epizodami bodo na zaslonu zagotavljali tudi podatke in povratne informacije skupnosti.

Kako bo potekala oddaja?

Tekmovalci bodo svoje projekte na področju kriptovalut in NFT predstavili strokovni žiriji, imenovani “Whales”, ki jo sestavljajo podjetniki, vplivneži in ustanovitelji podjetij Web3. Kakovostni pitchi lahko od sodnikov prejmejo glasove “Swim”, medtem ko bodo tisti, ki v očeh sodnikov ne morejo dolgoročno preživeti, prejeli glasove “Sink”.  Cilj je pridobiti največ glasov “Swim” in najmanj glasov “Sink” ter se tako uvrstiti na vrh lestvice serije in eventuelno postati zmagovalec serije.

Cilj oddaje je tudi uvesti do Web 3 prijazen način, s katerim bodo skupnosti lahko glasovale za svoje najljubše projekte in NFT ter jim izrazile podporo.  Ko se projekt prijavi, se ga spodbuja, da vključi svoje skupnosti, da podprejo stran njegovega projekta in tako pridobi možnost, da v vsaki epizodi dobi mesto “Wildcard”, ki ga je izbrala javnost.  Tisti, ki želijo sodelovati v postopku glasovanja, lahko zahtevajo svoj dnevni glas tako, da svojo digitalno denarnico povežejo s Hello.one.

Uveden bo tudi žeton HELLO, lastni žeton platforme, katerega imetniki z vsaj 1.000 žetoni so upravičeni do dnevnega superglasovanja, ki šteje kot deset rednih glasov.

Web 3 oddaje so v porastu

Od nedavnega postajajo Web 3 televizijske oddaje kar priljubljene, kar kaže na različne primere uporabe tehnologije veriženja blokov in vse večje zanimanje za kriptovalute med gledalci množičnih medijev:

  • Soustvarjalec animirane oddaje Rick and Morty Dan Harmon bo na primer leta 2023 na televiziji Fox začel predvajati oddajo z naslovom “Krapopolis“. Oddaja je bila avgusta 2021 deležna pozornosti zaradi začetne zbirke 10.420 žetonov Krap Chicken NFT, ki imetnikom žetonov omogoča glasovanje o elementih oddaje, dostop do ekskluzivnih vsebin in pridobivanje nagrad.
  • NounsDAO je na primer odobril predloge za celovečerni film in televizijsko oddajo, barvita zbirka NFT Doodles pa je pred kratkim kupila za nagrado Emmy nominirani animacijski studio Golden Wolf in predstavila načrte za razširitev franšize Doodles s pripovedovanjem zgodb.
  • Aprila je podjetje Toonstar, ki se ukvarja z zabavo prek spleta 3, izdalo serijo “Space Junk” z igralcem iz serije Napoleon Dynamite Jonom Hederjem, ki oboževalcem omogoča sodelovanje z intelektualno lastnino (IP) serije prek NFT.

Oddaja Killer Whales se bo začela predvajati oktobra 2023.