Kitajska bo za NFT nakupe zahtevala preverjanje identitete

Home » Kitajska bo za NFT nakupe zahtevala preverjanje identitete

Največja kitajska tehnološka podjetja so se v novi samodisciplinski pobudi dogovorila, da bodo uveljavila preverjanje pristnosti pravega imena za kupce NFT in se izogibala sekundarnim tržnicam.

Podjetja Tencent, Ant Group, Baidu, JD.com in nekatera druga vodilna kitajska tehnološka podjetja so prejšnji teden izdala “samodiscipliniran razvojni predlog” za industrijo digitalnih zbirateljskih predmetov, ki bi uvedel preverjanje prave identitete uporabnikov, ki izdajajo, kupujejo in prodajajo NFT-je.

https://twitter.com/stockexamen/status/1544581801397456896

Po izjavi kitajskega združenja kulturne industrije so podpisniki sporazuma priznali in potrdili tudi obstoječo uredbo, ki prepoveduje uporabo kriptovalut, ter poudarili, da bodo NFT platforme morale zahtevati preverjanje pristnosti resničnega imena tistih, ki izdajajo, prodajajo in kupujejo sredstva, ter podpirati samo zakonito plačilno sredstvo kot denominacijo in valuto poravnave, je zapisano v dokumentu v 14 členih, ki so ga podprla številna največja kitajska tehnološka podjetja.

V sporazumu so podpisnice pozvane, naj se odločno uprejo špekulacijam na trgu. V z blockchainom podprtem blagu ne smejo vsebovati finančnega premoženja ali nelicenciranih finančnih produktov, vključno z vrednostnimi papirji, zavarovanji, krediti in plemenitimi kovinami.

Platforme za digitalne zbirateljske predmete morajo imeti tudi ustrezne regulativne certifikate, zagotavljati varnost osnovnih blockchain tehnologij in okrepiti zaščito intelektualne lastnine. Čeprav v dokumentu ni omenjena nadaljnja prodaja NFT, se pobuda zavezuje, da se bo izogibala vzpostavljanju sekundarnih trgov za trgovanje z NFT.

Kitajska od nekdaj nenaklonjena kriptovalutam in NFT

Najnovejša pobuda za kitajski NFT prostor izhaja iz zasebnih podjetij in kot taka ni pravno zavezujoča, vendar bi lahko pomenila pomemben korak k večji regulativni jasnosti. Državne agencije, ki so odgovorne za razvoj industrijskih standardov, lahko predloge upoštevajo.

Lani so kitajske oblasti v državi zatrle poslovanje s kriptovalutami in prepovedale ne le transakcije s kriptovalutami, temveč tudi prisilile številne bitcoin rudarje, da so se preselili v tujino. Vendar se zatiranje ni razširilo na NFT področje, saj je kitajsko omrežje Blockchain Services Network, ki ga podpira država, januarja napovedalo vzpostavitev lastne platforme za uvedbo tokeniziranih digitalnih zbirateljskih predmetov – čeprav deluje na dovoljeni, nejavni blockchain infrastrukturi brez dovoljenih transakcij s kriptovalutami.

Tudi tehnološki velikani, kot so Tencent, Ant Group in Baidu, so zagnali svoje digitalne zbirateljske tržnice, zgrajene na zasebnih blockchainih, ki omogočajo nakupe samo s kitajskimi juani in prepovedujejo sekundarno trgovanje. Aprila so kitajsko nacionalno združenje za internetne finance, kitajsko bančno združenje in kitajsko združenje za vrednostne papirje izdali smernice, ki prepovedujejo uporabo NFT pri izdaji vrednostnih papirjev, zavarovanj in posojil, hkrati pa preprečujejo, da bi finančne institucije v državi omogočale trgovanje in naložbe v NFT.

Kitajski transparentnost, ki jo prinaša kripto svet, gotovo ne diši.

Dodaj odgovor