Najboljše kripto debetne kartice 2022

Home » Najboljše kripto debetne kartice 2022

Ko se kripto trgu pridružuje vse več posameznikov, se povečuje tudi uporaba kripto kartic. V tem članku vam bomo predstavili koncept kripto kartic in naš seznam najboljših kripto kartic za 2022.

Kaj je kripto debetna kartica?

Kripto debetne kartice omogočajo posameznikom, da s kriptovalutami plačujejo za spletne in osebne izdelke ter storitve. Imetniki kripto kartic lahko to fizično kartico uporabljajo za transakcije ali dvige na bankomatih. Kripto debetne kartice lahko svoje kriptovalute porabite tako kot fiat valute, kot so ameriški dolar, britanski funt ali evro. Te vrste kartica na prodajnem mestu enostavno pretvori kriptovalute, ki jih imate shranjene na računu debetne kartice, v fiat valuto, ki jo vsi sprejemajo.

Toda vsaka kripto debetna kartica je drugačna: te kartice se razlikujejo po tem, katere kriptovalute podpirajo, po zaračunanih nadomestilih in spodbudah, ki jih ponujajo uporabnikom. Nekatere med njimi so na voljo le osebam iz določenih držav. Da bi se lažje odločili za »tapravo«, vam predstavljamo naš seznam.

Kako delujejo kripto debetne kartice?

S kripto debetno kartico lahko opravljate nakupe tako kot s katero koli drugo kartico. Kripto debetna kartica deluje kot predplačniška kartica in jo lahko napolnite s kriptovaluto za nakupe v trgovini ali na spletu pri trgovcih, ki ne sprejemajo kriptovalute. Če želite prejeti svojo kartico v Evropi, morate odpreti račun pri enem od podjetij, ki ponujajo kripto kartice. Preden boste lahko uporabili kartico, boste morali potrditi svojo identiteto in na račun položiti kriptovalute.

Prednosti kripto debetnih kartic

Ker večina podjetij (še) ne sprejema plačil v kriptovalutah, vam bo kripto debetna kartica posredno pomagala pri plačevanju blaga in storitev s kriptovalutami. Tukaj so glavne prednosti uporabe kripto debetne kartice:

 • Pretvorba med valutami: Z večino kripto debetnih kartic lahko brez težav dostopate do digitalnih in fiat valut. Za plačila v različnih lokalnih valutah vam ni treba preklapljati med karticami. To je velika prednost, če ste svetovni popotnik, ki ne želi zamenjati valute vsakič, ko mora nekaj plačati.
 • Nižji stroški: Kripto debetne kartice odpravljajo nekatere neprijetne stroške, povezane z bančnimi debetnimi karticami. Večina obljublja ničelne provizije za menjavo valut, ničelne provizije za transakcije in ničelne mesečne provizije za vzdrževanje. Druge kriptokartice npr. oprostijo mesečno nadomestilo, če vzdržujete določeno stanje na računu.
 • Varnost: Večina kripto debetnih kartic vključuje napredne varnostne ukrepe za zaščito vašega digitalnega premoženja in transakcij. Večina kartic ima dvofaktorsko preverjanje pristnosti, 256-bitno šifriranje in celodnevno spremljanje prevar. Začasno zamrznite ali odmrznite svojo debetno kartico, če odkrijete neprepoznano transakcijo.
 • Nagrade: Tradicionalne debetne kartice ne ponujajo denarnega povračila (cashback), kreditne kartice pa običajno ponujajo od 1 % do 3 % denarnega povračila na vaš nakup. Nekatere kripto debetne kartice vam bodo nagrade podelile v kriptovaluti, kar je lahko odličen način za pasivno dodajanje k vašemu portfelju. Če na primer zaslužite 3 % kriptovalute nazaj in se cena digitalnega sredstva, ki ga dobite kot nagrado, podvoji, potem ste v bistvu zaslužili 6 % kriptovalute nazaj na svojo porabo. Seveda to deluje v obe smeri. Če se vrednost kriptovalute, ki jo prejmete, zmanjša, se zmanjša tudi vaša dejanska nagrada.

Pomanjkljivosti

 • Visoka volatilnost kriptovalut: Kriptovalute so elo volatilno sredstvo, zato vrednost na kripto kartici potencialno zelo niha.
 • Nižja geografska pokritost: Vse kripto debetne kartice niso na voljo na vseh območjih, zato je pred potovanji dobro preveriti, ali bomo lahko uporabili kripto katrtico.

Top 5 kripto debetnih kartic v Evropi

Kot kripto vlagatelj in imetnik želite čim lažje uporabljati svoje digitalno premoženje in do njega dostopati. Na srečo imate kot evropski prebivalec na voljo veliko možnosti za kriptografsko debetno kartico:

5. Nexo Card

Nexo je zelo znana kripto platforma, ki obstaja že vrsto let. Svoje storitve ponuja tako posameznikom kot institucijam, pri čemer imajo za le-te veliko dela. Ena od teh storitev je kartica Nexo Card, s katero lahko trošite, ne da bi prodali svoje kriptovalute. Kartica deluje tako, da se vaša kriptovaluta uporablja kot zavarovanje, uporabite pa jo lahko pri več milijonih trgovcev po vsem svetu. Z vsakim nakupom ali izplačilom se uporabniku ustvari zaslužek.

Prednosti kartice Nexo:

 • možnost zaslužka 2 % v Nexo ali 0,5 % v BTC
 • obrestne mere za kreditne linije od 0 % APR
 • integracija z Apple in Google Pay
 • brez minimalnih mesečnih odplačil

Nexo ima tudi veliko drugih funkcij za posameznike, zato se lahko v kombinaciji s kartico Nexo izkažejo za privlačne. Gre za storitev z dolgoletnim ugledom, zato smo Nexo uvrstili na vrh našega seznama.

4. Coinbase Visa Card

Družba Coinbase je bila ustanovljena leta 2012. Je ena najbolj znanih kripto borz. Kartica Coinbase imetnikom omogoča porabo kriptovalute povsod, kjer je sprejeta debetna kartica Visa. Je odlična možnost, če iščete kripto debetno kartico v Evropi, saj podpira več valut in omogoča enostavno pretvorbo valut. Prav tako ponuja vrhunsko stopnjo varnosti.

Prednosti kartice Coinbase Visa Card:

 • uporabljate jo lahko povsod, kjer je sprejeta Visa
 • za plačila lahko uporabite več kripto denarnic
 • številne varnostne funkcije

Če želite začeti uporabljati kartico Coinbase, morate imeti račun Coinbase. Za plačevanje s kartico vam ni treba imeti nobene fiat valute, saj kartica samodejno pretvori vašo priljubljeno kriptovaluto v Coinbase denarnico.

Kartica Coinbase ponuja številne varnostne in priročne funkcije, vključno z mobilno denarnico, dvostopenjskim preverjanjem pristnosti, takojšnjo zamrznitvijo kartice, sledenjem porabi in še veliko več. Imetniki kartice lahko opravljajo nakupe v trgovinah in na spletu ter dvigujejo gotovino na vseh bankomatih Visa po vsem svetu.

Prebivalci Evrope in Združenega kraljestva morajo za kartico Coinbase plačati provizijo za izdajo v višini 4,95 EUR ali PS4,95 EUR. Poleg tega Coinbase zaračunava več pristojbin, vključno z 2,49% likvidacijsko provizijo.

>> odprite račun na Coinbase.com in prejmite 10€ v BTC <<

3. Crypto.com Card

Crypto.com podpira nakup in uporabo več kot 100 kriptovalut. Uporabniki lahko pri nakupih z debetno kartico Crypto.com Visa zaslužijo do 8 %. Poleg kriptovalut lahko kartico napolnite tudi s fiat valutami. Podjetje sprejema več kot 20 fiatnih valut. S kartico lahko plačujete v vseh trgovinah, ki sprejemajo kartice Visa. Omogoča polnjenje s kriptovalutami in nato porabo v ameriških dolarjih kot pri katerem koli drugem načinu plačila.

Znesek kupljenih in deponiranih kriptožetonov določa stopnjo vaše kartice. Uporabniki morajo opraviti preverjanje KYC.

Prednosti kartice Crypto.com:

 • več kot 80 podprtih kriptovalut
 • ni mesečnih pristojbin ali pristojbin za izdajo
 • popusti pri storitvah pretakanja
 • na bankomatu lahko brezplačno dvignete do 1.000 EUR (odvisno od vrste kartice)
 • ni mesečnih ali letnih provizij
 • imetniki kartic prejmejo nagrade za vračilo denarja v CRO (nativni žeton borze Crypto.com)

Znana borza ima številne prednosti, vendar računa tudi višje pristojbine. Čeprav za pridobitev kartice ni treba plačati nobenih pristojbin, so za pridobitev kartice predpisani visoki pogoji.  Za razliko od večine debetnih kartic lahko s kartico Crypto.com Rewards tudi zaslužite nagrade, vendar morate za izpolnitev pogojev vložiti (investirati in obdržati) vsaj 400 USD vrednosti žetona CRO za vsaj šest mesecev.

Ko želite pridobiti kartico višje stopnje in izkoristiti višje nagrade za vračilo denarja, se zahteve zvišujejo. Če želite na primer naročiti kartico Obsidian in uživati v 8% denarnem povračilu ter mesečnem dvigu na bankomatih brez provizije v višini do 1000 evrov, morate kupiti in 180 dni hraniti žetone CRO v vrednosti 350.000 evrov.

2. Binance Card

Borza Binance je bila ustanovljena leta 2017 in je od takrat postala največja svetovna borza kriptovalut. Od leta 2020 Binance sodeluje z družbo Swipe in ponuja debetno kartico Visa, ki ponuja 8% vračilo denarja. Če želite v Evropi uporabljati kripto debetno kartico, deluje kartica Binance Visa podobno kot vse druge možnosti. Nima mesečnih provizij ali stroškov izdaje. Kriptovaluto hrani v vaši denarnici in ob nakupu pretvori le tisto, ki jo potrebujete. S kartico lahko opravljate nakupe v trgovinah ali na spletu povsod, kjer je sprejeta Visa.

Prednosti kartice Binance:

 • denarno povračilo (cashback) do 8 %
 • ni mesečnih provizij ali provizij za izdajo
 • pretvarja kriptovalute na vašo zahtevo

Za transakcije in dvige na bankomatih pa se zaračuna 0,9% provizija za transakcije. Upravljavci bankomatov lahko zaračunajo dodatno pristojbino. Kartica podpira številne kriptovalute, vključno z bitcoinom in ethereumom.

S kartico Binance boste dobili povračilo denarja pri vsakem nakupu, opravljenem s kartico. Vendar je raven denarnega povračila odvisna od stanja Binance Coina (BNB) v vaši denarnici Binance. Če želite prejeti 8% povračilo, morate imeti na računu najmanj 600 kovancev BNB.

>> odprite račun na Binance.com in prejmite vaučer v znesku 100 USDT <<

1. Wirex

Wirex je fintech platforma, ki ponuja fizične debetne kartice. Wirexova kripto debetna kartica je lahko povezana s kripto borzo. Podjetje je bilo ustanovljeno leta 2016 v Londonu. Wirexove kripto debetne kartice so odlična možnost za plačevanje s kriptovalutami ali fiat valutami pri vseh trgovcih, ki sprejemajo plačila z debetnimi karticami.

Prednosti kartice Wirex:

 • denarno povračilo (cashback) do 8 %
 • pri konverziji lahko izbirate med 37 različnimi kriptovalutami
 • hitre in varne transakcije

Wirexov glavni cilj je zagotoviti hitre in varne načine transakcij, vse to z eno samo inovativno aplikacijo. Ponuja privlačno alternativo tradicionalnemu bančništvu, saj združuje do 8% povračilo denarja pri nakupih. Letnih provizij ni in tudi provizije za bankomate so krite do 250 dolarjev na mesec. Ponuja tudi takojšnje polnjenje računa za razmeroma brezhibno izkušnjo.

Izbira prave kripto debetne kartice

Če ste kdaj raziskovali učinkovite načine pretvorbe kriptovalut v fiat valute za vsakodnevna plačila, veste, kako zelo se je trg v zadnjih nekaj letih spremenil. Če verjamete, da bo ta razred premoženja postal pomembnejši v vsakodnevni uporabi, in imate veliko količino kriptovalut, potem je kripto debetna kartica lahko odlična izbira. To je lahko priročen način uporabe kriptovalut za vaše izdatke. Poleg tega, če veliko uporabljate kriptovalute, potem vas bo prepričal tudi 8% cashback, kar res nizek procent, sploh če večino svojih nakupov opravite s kartico. V tem primeru boste morali raziskati vse različne stopnje za nagrade za posamezno kartico. Prav tako je treba omeniti, da ima lahko vsaka kartica različne provizije za transakcije.

Pogosta vprašanja

S katerimi kripto karticami lahko opravljam nakupe?

Katera je najboljša kripto debetna kartica?

Kako pridobim lastno kripto debetno kartico?

Zakaj bi imel/-a kripto debetno kartico?

Dodaj odgovor