Kripto denarnica Metamask bo morda že junija podpirala Bitcoin!

Home » Kripto denarnica Metamask bo morda že junija podpirala Bitcoin!

Velik korak za priljubljeno Ethereumovo kripto denarnico MetaMask, ki je pripravljena preseči eno največjih plemenskih delitev v kriptovalutah – dodajanje podpore za Bitcoin.

MetaMask, glavni igralec v Ethereum (ETH) ekosistemu in najpogosteje uporabljena kripto denarnica, se pripravlja na premostitev enega največjih razkorakov v svetu kriptovalut, saj bo dodal podporo za Bitcoin (BTC). Po navedbah dveh virov, ki sta seznanjena z zadevo, je ta pomembna posodobitev že v pripravi.

Čeprav natančen časovni okvir integracije ostaja negotov, je eden od virov navedel, da bi lahko bila podpora za Bitcoin na MetaMasku na voljo v juniju. Drugi vir je omenil, da bi lahko bila začetna funkcionalnost Bitcoina omejena, sčasoma pa se načrtuje postopna širitev funkcij. Čeprav se je MetaMask z vključitvijo funkcije Snaps že razširil prek ekosistema Ethereum, bi s to potezo dodal eno izmed najbolj priljubljenih verig blokov na najbolj priljubljene platforme digitalnih denarnic.

MetaMask sicer danes podpira predvsem Ethereum, Ethereum plast 2 omrežja in omrežja, združljiva z virtualnim strojem Ethereum (EVM), kot so Avalanche, Polygon, Optimism in Arbitrum.

To bi bila ena največjih potez Metamaska

metamask bitcoin
Foto: Adobe Stock

Denarnica Ethereum podjetja MetaMask je za več kot 30 milijonov mesečno aktivnih uporabnikov vstopna točka v svet Web3 decentraliziranih aplikacij (dapp) in NFT-jev. Ko je Ethereum pred skoraj desetletjem debitiral, je razširil zmožnosti verige blokov, ki so presegale pionirske zmožnosti Bitcoina, in dodal podporo za pametne pogodbe – v bistvu programsko opremo, zgrajeno na tej verigi blokov.

MetaMask uporabnikom pomaga pri krmarjenju po takem okolju, ki temelji na pametnih pogodbah. Od začetka lanskega leta je bila podobna funkcionalnost dodana tudi Bitcoinu, vključno z NFT podobnimi ordinali in runami, ki so omogočili ustvarjanje memecoinov v Bitcoinu. Ali bo podpora MetaMask uporabnikom pomagala pri premagovanju teh izboljšav v Bitcoinu, pa še ni jasno.

MetaMask trenutno ne omogoča neposrednega dostopa do bitcoinov, vendar za povezovanje bitcoinov z decentraliziranimi aplikacijami Ethereuma uporablja žeton ERC-20, združljiv z Ethereumom, znan kot Wrapped Bitcoin (WBTC).

Podjetje, ki stoji za Metamask, toži ameriški SEC

Consensys, glavni razvijalec MetaMask, je marca 2022 zbral 450 milijonov dolarjev sredstev serije D, ki jih je vodil kapital ParaFi, s čimer je Consensys ocenjen na 7 milijard dolarjev. Podjetje je konec aprila tožilo Komisijo za vrednostne papirje in borzo v zvezi z nasprotujočim si stališčem regulatorja glede tega, ali je ETH vrednostni papir in ali je regulator pristojen za ureditev tega sredstva. Komisija za vrednostne papirje in trge je v začetku istega meseca izdala obvestilo Wells, v katerem je zapisana namera, da bo proti prejemniku sprožila sodni postopek.

Top kripto borze 2024:

Registriraj se

hitro in enostavno

Kupuj, trguj in vlagaj!

4.8

Registriraj se in prejmi do:

700 USDT

omejen čas!

4.8

Registriraj se in prejmi do:

100 USDT popusta

za trgovanje

4.8

Registriraj se in prejmi:

$25 v BTC

darila!

4.8