Kriptovalute z 10x potencialom do konca 2023

Home » Kriptovalute z 10x potencialom do konca 2023

Izgleda, da se je trg kriptovalut spet začel ogrevati, s tem pa številni kripto trgovci hitijo z iskanjem naslednje kriptovalute z 10x ali 50x potencialom. In ker Joker ve, kako težko je ločiti plevel od “ta pravega” žetona, vam je pripravil tale seznam kriptovalut z 10x potencialom do konca 2023.

Le kdo se še ni zagrel ob prebujanju kripto trga? Za nami je uspešen začetek leta, saj se je povprečna cena kriptovalut v času pisanja tega članka zvišala za 41%, sam kralj kriptovalut Bitcoin (BTC) pa se je od 1. januarja 2023 zvišal za kar 70%.

Toda danes Joker ne bo pametoval o Bitcoinu ali Ethereumu, temveč se bo osredotočil na alternativne kovance (altcoine) z nizkimi tržnimi kapitalizacijami in velikim cenovnim potencialom. To so skriti dragulji sveta kriptovalut, ki imajo potencial za eksplozivno rast.

Seveda se je treba zavedati, da je vlaganje v majhne kriptovalute povezano s tveganji. Ti altcoini so pogosto bolj nestanovitni kot večje kriptovalute in so lahko predmet prevar in goljufij. Pomembno je, da opravite lastno raziskavo in vložite le tisto, kar si lahko privoščite izgubiti.

1. Arbitrum (ARB)

Začenjamo z DeFi biserjem, katerega cena ARB »pumpa« ne zaradi kakšnega meme navdušenja, temveč dejanske uporabnosti blockchain projekta. Arbitrum (ARB) je ena izmed najbolj priljubljenih rešitev za skaliranje Ethereuma, ki rešuje glavne probleme Ethereumovega blockchaina – čas transakcij in visoke pristojbine. Arbitrum je poceni in hiter za uporabo, vse informacije o transakcijah pa posreduje nazaj v glavno verigo blokov Ethereum. Medtem ko Ethereum opravi le 14 transakcij na sekundo, Arbitrum zmore 40.000 TPS. Izvedba transakcij v sistemu Ethereum stane več dolarjev, v sistemu Arbitrum pa približno 2 centa.

Arbitrum podpira tudi virtualni stroj Ethereum (EVM), kar pomeni, da lahko DeFi razvijalci svoje decentralizirane aplikacije (dapps) integrirajo v Arbitrum, ne da bi jim bilo treba kar koli spreminjati.

Arbitrum je ustvarilo podjetje Offchain Labs, ki je septembra 2021 v krogu financiranja serije B zbralo 120 milijonov dolarjev.

Zakaj ima ARB 10x potencial cene do konca leta?

Žeton ARB, ki imetnikom omogoča glasovanje pri odločitvah glede protokola, je v obtok prišel šele 23. marca 2023 preko airdropa. To pomeni, da kljub razširjenosti in uporabnosti projekta, je njegov žeton šele zaživel. S tržno kapitalizacijo nekaj čez 1 milijardo dolarjev v času pisanja tega članka pa verjamemo, da lahko do konca 2023 občutno zraste.

Kje lahko kupim ARB?

ARB je na voljo na kar nekaj večjih kripto borzah, kot so Binance, KuCoin ali Coinbase, pa tudi na dexih, kot sta Uniswap ali Gate.io.

2. SingularityNET (AGIX)

Singularity (AGIX) je eden najbolj vročih projektov na področju umetne inteligence. Ta AI blockchain projekt je decentralizirana tržnica umetne inteligence, ki izkorišča moč tehnologije blockchain za neomejen dostop do algoritmov in aplikacij. Glavni cilj omrežja SingularityNET je ustvariti umetno splošno inteligenco (AGI) z daljnosežnimi zmogljivostmi.

Zakaj ima AGIX 10x potencial cene do konca leta?

Razvoj v verigi je bil za ekosistem SingularityNET zelo spodbuden. Glede na nedavno objavo na blogu ekosistema je pot mreže SingularityNET pri ustvarjanju AGI iz dneva v dan bližje. Poleg tega je SingularityNET za izgradnjo močnega omrežja umetne inteligence sodeloval z uglednimi imeni v industriji, kot so Cardano, Hanson Robotics, Ocean in Cisco.

Gre za AI projekt z dejanskim primerom uporabe v danes najbolj vročem sektorju, zato mislimo, da potencial AGIX ni treba posebej poudarjati.

Kje lahko kupim AGIX?

AGIX je na voljo na kar nekaj večjih kripto borzah, kot so Binance, KuCoin ali Coinbase, pa tudi na dexih, kot sta Uniswap ali Gate.io.

3. Love Hate Inu

No, če smo zgornja primera Arbitrum (ARB) in SingularityNET (AGIX) navedli kot primera dejanske uporabe, pa je Love Hate Inu (LHINU) pravo nasprotje, saj gre za memecoin, katerega potencial izhaja izključno iz »hypa«. Omenjajo ga številni kripto mediji po svetu (ki so verjetno bili plačani za to), zato ima zagotovo velik viralni potencial cene.

Pri memecoinih se kaj hitro lahko izkaže, da niso 10x potencial, ampak 100x, zato bi bil greh, če ga ne bi uvrstili na to lestvico najbolj obetavnih kriptovalut.

Iskanje donosne naložbene priložnosti v kriptovalute z nizko tržno kapitalizacijo je lahko zelo zapleteno, še posebej zaradi tržnih manipulacij, prevar in rug-pullov. Za Love Hate Inu pa se zdi, da ima za sabo verodostojno ekipo, pa tudi ključne metrike, saj bo prodanih 90% celotne zaloge 100 milijard žetonov, da bi preprečili potencialni rug pull.

No, na koncu se zdi, da Love Hate Inu (LHINU) ponuja več, kot le meme. LHINU gradi glasovalni ekosistem, ki temelji na verigi blokov. Platforma bo uporabnikom omogočala glasovanje o družbenih vprašanjih, splošnih volitvah in lokalnih referendumih, pa tudi o zabavnih in drugih globalnih dogodkih. Love Hate Inu zagotavlja zaupanja vreden in anonimen način glasovanja, ki spodbuja odprte in konstruktivne razprave o pomembnih vprašanjih. Lahko postane pomemben akter na 3,2 milijarde dolarjev vrednem trgu spletnih raziskav.

Zakaj ima LHINU 10x potencial cene do konca leta?

Love Hate Inu je v samo 24 urah po začetku predprodaje zbral več kot 100.000 dolarjev. Svoj mejnik je LHINU dosegel v samo 10 dneh od začetka predprodaje, saj so zbrali več kot 1 milijon USDT. Poleg tega je tu še priljubljenost na socialnih mrežah: že eno iskanje na Youtube ali kateri koli platformi bo pokazalo, da se je Love Hate Inu že začel viralno širiti, okoli projekta je veliko hrupa in kot vemo iz trendov meme kovancev, je hrup družbenih medijev odličen za ceno.

Kje lahko kupim LHINU?

Predprodajna platforma Love Hate Inu podpira nakupe v Ethereumu (ETH) ali Tetherju (USDT). Obe kriptovaluti sta zlahka dostopni na vodilnih borzah. Ko kupite nekaj žetonov, jih prenesite v kripto denarnico. Ko imate ETH ali USDT, pojdite na spletno mesto Love Hate Inu in kliknite “Buy now”.

4. Fetch.ai (FET)

In tukaj je prvi altcoin iz obetavnega sektorja umetne inteligence, ki bo najbrž velik del naslednjega bull runa. Fetch.ai (FET) je najsodobnejša blockchain platforma z odprtim dostopom, ki združuje strojno učenje, umetno inteligenco in DLT ter je tako del več razvijajočih sektorjev, kot so decentralizirane finance (DeFi), dobavna veriga, promet in mobilnost, infrastruktura za električna vozila, železniški sistemi in druge panoge. Uporabniki platforme lahko sodelujejo in komunicirajo s predmeti, subjekti, storitvami in drugimi uporabniki na decentraliziranem trgu Fetch.ai.

Glavni cilji Fetch.ai:

 • nadomestitev centraliziranih sistemov, ki skrbijo za različne naloge, od dostave podatkov do zagotavljanja vsakodnevnih storitev, kot je rezervacija hotelskih sob
 • vzpostavitev odprtega ekonomskega okvirja (OEF) kot ekosistema, v katerem agenti in digitalni podatki medsebojno delujejo, hkrati pa zagotavljajo vrhunsko zmogljivost po nižjih stroških
 • Fetch.AI in njegov žeton FET zmanjšujeta potrebo po človeških ali korporativnih posrednikih, ki nadzorujejo dostop do središča znanja, ki ga ustvarja digitalna podatkovna sfera.

Zakaj ima FET 10x potencial cene do konca leta?

Gre za AI kripto projekt z ugledno zgodovino – Fetch.ai je nastal leta 2017, ko sta se podjetji Itzme AI in uVue odločili združiti moči. Projekt je prevzela platforma Binance Launchpad, ki je pomagala organizirati prodajo žetonov, s katero je bilo v približno 10 sekundah zbranih 6 milijonov USD.

Kje lahko kupim FET?

FET je na voljo na kar nekaj večjih kripto borzah, kot so Binance, KuCoin ali Coinbase, pa tudi na dexih, kot sta Uniswap ali Gate.io. Ponuja ga tudi priljubljena digitalna banka Revolut.

5. Injective Protocol (INJ)

Morda ste že prebrali, da so layer-2 blockchain rešitve prihodnost kripto sektorja in najverjetneje bodo ti projekti imeli pommebno vlogo v naslednjem bull runu. Injective Protocol (INJ) je decentralizirana borza (DEX) na Cosmos blockchainu, ki ponuja maržno trgovanje med verigami, trgovanje z izvedenimi finančnimi instrumenti in terminskimi pogodbami forex. Ti mostovi med verigami trgovcem omogočajo dostop do kriptovalut s platform, kot sta Ethereum (ETH) in Polkadot (DOT).

INJ ima številne zanimive lastnosti:

 • Proof-of-stake: Imetniki žetonov INJ lahko zastavijo svoje žetone in si prislužijo nagrado za zavarovanje Injective Protocol.
 • Upravljanje: Imetniki žetona INJ lahko glasujejo o spremembah protokola Injective in vplivajo na prihodnji razvoj platforme.
 • Relayer Incentives: Posredniki, ki posredujejo naročila, lahko zaslužijo do 40% provizije za trgovanje, plačane v INJ, od naročil, ki jih posredujejo.
 • Zavarovanje za izvedene finančne instrumente: INJ se lahko uporablja kot kritje in zavarovanje za trge izvedenih finančnih instrumentov.

Zakaj ima INJ 10x potencial cene do konca leta?

Poleg očitnega potenciala pri primerih uporabe, Injective (INJ) uporablja največji mehanizem odkupa in izgorevanja v celotni industriji kripto borz. Vsak teden se zažge 60% vseh provizij, zbranih na borzi Injective (tudi od vseh dAppov, zgrajenih na borzi Injective). To vodi do splošne deflacijske ponudbe, zaradi katere je žeton INJ sčasoma bolj redek.

Če vas koncep sežiganja žetonov ali token burn zanima bolj podrobneje, si lahko preberete naš članek.

Kje lahko kupim INJ?

INJ je na voljo na kar nekaj večjih kripto borzah, kot so Binance, KuCoin ali Coinbase, pa tudi na dexih, kot sta Uniswap ali Gate.io. Ponuja ga tudi priljubljena digitalna banka Revolut.

6. WOO Network (WOO)

WOO Network (WOO) je sistem centraliziranih financ (CeFi) in decentraliziranih finančnih (DeFi) storitev, ki je zasnovan tako, da različnim udeležencem na trgu kriptovalut omogoča večjo likvidnost.

V bistvu je WOO prvo socialno omrežje na svetu, ki nagrajuje člane za ustvarjanje edinstvene vsebine. WOO spodbuja uporabnike k ustvarjanju in deljenju visokokakovostne vsebine s sistemom Woo Points. Člani lahko te točke Woo zamenjajo za spodbude, kot so darilne kartice, popusti in dostop do edinstvene vsebine.

Omrežje WOO je decentralizirano omrežje, ki vsem omogoča dostop do interneta brez cenzure ali omejitev. Omrežje poganja kriptovalutavaluta WOO, s katero je mogoče kupiti podatke ali pasovno širino pri katerem koli ponudniku v omrežju.

Prednosti WOO Networka:

 • Spodbude za staking žetonov WOO vključujejo trgovanje brez provizije, višje popuste za napotitev in padanje žetonov WOO Ventures airdrope
 • Žetoni WOO, vgrajeni v številne DEXe na Ethereumu, Polygonu, Solani in drugih, zagotavljajo veliko možnosti za yield farming.

Zakaj ima WOO 10x potencial cene do konca leta?

Spodbude za staking žetonov WOO vključujejo trgovanje brez provizije, višje popuste za napotitev in padanje žetonov WOO Ventures airdrope. Poleg tega žetoni WOO, vgrajeni v številne DEXe na Ethereumu, Polygonu, Solani in drugih, zagotavljajo veliko možnosti za yield farming. Platforma je prav tako že prejela 100 milijonov dolarjev investicije od kripto borze Binance.

Kje lahko kupim WOO?

WOO je na voljo na kar nekaj večjih kripto borzah, kot so Binance, KuCoin ali Coinbase, pa tudi na dexih, kot sta Uniswap ali Gate.io.

7. Optimism (OP)

Optimism (OP) je še en obetaven layer-2 kripto projekt na našem seznamu, ki rešuje Ethereumove probleme skaliranja –  pospešuje transakcije v omrežju Ethereum in znižuje pristojbine zanje. Da bi to dosegel, Optimism deluje na podlagi tehnologije, znane kot Optimistic Rollups.

S to tehnologijo lahko povečamo zmogljivost obdelave verige blokov in hkrati ohranimo zmogljivost preverjanja izvedenih operacij tako, da preverimo samo operacijo sinteze. OR ne omogočajo le tovrstnega delovanja pri preprostih transakcijah, temveč jih je mogoče uporabiti tudi pri bolj zapletenih operacijah, ki vključujejo pametne pogodbe. Zato optimistic rollouts veljajo za eno največjih in najbolj obetavnih tehnologij za skaliranje v sistemu Ethereum.

Glavno omrežje Optimism je začel delovati decembra 2021, 31. maja 2022 pa so najprej preko airdropa izdali svoj lastni žeton OP

Zakaj ima OP 10x potencial cene do konca leta?

Optimism je hitro postal ena najbolj priljubljenih rešitev za skaliranje Ethereuma. Pred kratkim je fundacija Optimism Foundation objavila predlog za nadgradnjo glavnega omrežja Optimism na Bedrock, ki je nova generacija decentralizirane arhitekture Rollup, ki jo je razvilo podjetje Optimism Labs. Projekt Optimism (OP) se tako pridružuje zgoraj omenjenemu Arbitrumu (ARB) pri layer-2 rešitvah z velikim potencialom, ki bodo zagotovo imeli pomembno vlogo v retoriki kripto sektorja.

Kje lahko kupim OP?

OP je na voljo na kar nekaj večjih kripto borzah, kot so Binance, KuCoin ali Coinbase, pa tudi na dexih, kot sta Uniswap ali Gate.io.

8. The Graph (GRT)

The Graph (GRT) velja za enega najbolj obetavnih Web 3.0 projektov, za katerega se zdi, da je še vedno podcenjen glede na tržno kapitalizacijo (ta znaša 1,5 milijarde dolarjev v času pisanja tega članka). The Graph je odprta programska oprema, ki se uporablja za zbiranje, obdelavo in shranjevanje podatkov iz različnih aplikacij veriženja blokov za lažje iskanje informacij.

Poslanstvo tega blockchain projekta, ki je bil prvotno uveden na verigi blokov Ethereum, je pomagati razvijalcem pri uporabi ustreznih podatkov za povečanje učinkovitosti njihovih decentraliziranih aplikacij (dapp). Vsi uporabniki za svoje delo zaslužijo del omrežnine, odvisno od njihove vloge.  Do teh podatkov lahko nato enostavno dostopajo aplikacije, ki z uporabo poizvedb iščejo informacije, ki jim bodo pomagale pri upravljanju njihove programske opreme.

Decentraland (MANA) na primer dostopa do Graphovih podatkov, da bi našel zemljišča, dodatke in zbirateljske predmete v aplikacijah in jih prenesel na svojo tržnico, kjer jih lahko uporabniki kupijo na osrednjem mestu.

Zakaj ima GRT 10x potencial cene do konca leta?

Januarja pa so GRT vlagatelji prejeli nekaj dobrih novic. Zaradi kombinacije povezave med žetoni, povezanimi z umetno inteligenco, in živahnim trgom je GRT zaključil mesec pri 0,08882 dolrajih, kar je pomenilo 60% povečanje cene na mesečni ravni. Zaradi svoj pomembne tehnologije in udeleženosti tako v sektorjih Web3 in umetne inteligence, je GRT odličen kandidat za cenovni pohod do konca leta.

Kje lahko kupim GRT?

OP je na voljo na kar nekaj večjih kripto borzah, kot so Binance, KuCoin ali Coinbase, pa tudi na dexih, kot sta Uniswap ali Gate.io.

9. Ecoterra (ECOTERRA)

Ta mlad in obetaven projekt smo enkrat že omenili in z razlogom je spet na Jokerjevem seznamu. Ecoterra (ECOTERRA) je blockchain startup, ki smeti spreminja v denar preko svoje Web3 platforme za recikliranje. To bodo opravljali s pomočjo novega modela recycle-to-earn (Ja, zdi se ,da sta play-to-earn in move-to-earn sta bila samo začetek).

V odgovor na pereče okoljske probleme so pri Ecoterra pripravili več pobud za nagrajevanje uporabnikov in jih spodbudil k recikliranju. Pobude so namenjene različnim vrstam uporabnikov, vključno z izvajalci recikliranja, vladami, malimi podjetji, velikimi korporacijami, industrijo in nevladnimi organizacijami (NVO).

Ta podjetja lahko prispevajo k ekosistemu platforme z nakupom surovin na tržnici ecoterra in nagrajevanjem članov s kriptoplačili, vključno z žetoni ECOTERRA.

Zakaj ima ECOTERRA 10x potencial cene do konca leta?

Prvič, projekt se je šele začel, žetone ECOTERRA lahko dobite na predprodaji ali pa počakate, da cena potencialno pade takoj po njej in kupite na dexu. Mlad projekt seveda pomeni nizko tržno kapitalizacijo, zato lahko te kriptovalute kaj hitro naredijo 5x, 10x ali tudi 100x.Drugič, ker je projekt baziran na vedno priljubljeni narativi – okoljevarstvu.

Kje lahko kupim GRT?

ECOTERRA je trenutno na voljo v predprodaji preko njihove spletne strani. Za prejemanje kriptovalut ECOTERRA potrebujete kripto denarnico, kot je na primer Metamask.

10. Mask Network (MASK)

Mask Network (MASK) je osrednji izdelek podjetja Dimension, ustvarjen leta 2017. Projekt naj bi postal most, ki bo uporabnike interneta povezal s Web 2.0 na Web 3.0. Omrežje Mask Network uporabnikom priljubljenih platform družbenih medijev omogoča pošiljanje kriptovalut, interakcijo z decentraliziranimi aplikacijami in izmenjavo šifriranih vsebin. Protokol na primer uporabnikom omogoča pošiljanje šifriranih sporočil in celo kriptovalut prek Twitterja.

Z razširitvijo za brskalnik Mask ali mobilno aplikacijo lahko uporabniki kupujejo kriptovalute na različnih decentraliziranih borzah (DEX) neposredno s svojega računa na Twitterju. Z integriranimi gradniki lahko uporabniki izmenjujejo sredstva prek dexoc, kot so Uniswap, SushiSwap, Ox in dHEDGE. Podobno lahko uporabniki tudi kupujejo in trgujejo z NFT prek platform, kot so OpenSea, Rarible itd. S pomočjo razširitve maska/mobilne aplikacije lahko pošiljate tudi šifrirana sporočila, ki bodo vidna le vašim prijateljem.

Platforma uporabnikom omogoča dostop do odprtega in decentraliziranega sveta splet 3 z največjim možnim udobjem. Razširitev brskalnika je na voljo v brskalnikih Chrome in Firefox. Mobilna aplikacija je na voljo v beta različici za operacijska sistema Android in iOS.

Zakaj ima MASK 10x potencial cene do konca leta?

Novembra 2022 je žeton MASK zabeležil precejšnjo rast cene, potem ko je Binance 2. novembra dodal žeton v svoj indeks Bluebird. Ta indeks spremlja cene BNB, DOGE in MASK. Ustanovljen je bil takoj po tem, ko je Elon Musk prevzel Twitter (27. oktobra 2022), k čemur je prispevala tudi kripto borza Binance. Številni kripto navdušenci so tako v indeksu Bluebird videli kohorto žetonov, ki bi jih bilo mogoče vključiti v spletno stran za mikrobloge. Zato Joker verjame, ta ima ta Web3 svetlo prihodnost, ko se novi bull run dodobra zažene.

Kje lahko kupim MASK?

GRT je na voljo na kar nekaj večjih kripto borzah, kot so Binance, KuCoin ali Coinbase, pa tudi na dexih, kot sta Uniswap ali Gate.io.

Kako najti obetavne altcoine z nizkimi tržnimi kapitalizacijami v 2023?

Pri iskanju altcoinov s potencialom cene je dobro upoštevati več faktorjev:

 • Uporabnost: Preprosto povedano, če projekt za kriptovaluto ponuja dejanske rešitve in ima jasne primere uporabe, bo žeton bolj verjetno uspel. Dober primer uporabe zagotavlja, da bo vsak kovanec dolgoročno ostal pomemben.
 • Cena predprodaje: Všeč so nam tudi povsem novi kriptožetoni, ki imajo edinstveno prodajno točko in jih je mogoče kupiti tudi v predprodaji. Preprosto povedano, predprodaja je podobna javni ponudbi delnic (IPO), saj vlagateljem omogoča, da so že od samega začetka izpostavljeni projektu. To pomeni, da si bodo zgodnji vlagatelji z ugodnimi cenami zagotovili prednost prvega na trgu.
 • Popusti na medvedjem trgu: Izkoristite nizko razpoloženje trga, da dobite obetavne altcoine po dobri ceni v času negotovosti. To ne velja le za majhne altcoine, temveč za vse kriptovalute. Bitcoin in BNB na primer trenutno trgujeta s 52% oziroma 33% popustom.

Ko potegnemo črto

Kot kripto navdušenci, ki smo bila priča velikim bull runom, si seveda želimo najti tisti 10x ali 100x žeton. In dejstvo je, da obstajajo tam nekje – le ločiti je treba plevel od »ta pravih« kriptovalut in opraviti celovito raziskavo. Joker je to raziskavo opravil za vas, pri tem pa je upošteval številne dejavnike: ali ima projekt dejansko uporabo, ali njegov cenovni graf deluje zdravo, ali ima za seboj dobro ekipo in ali obratuje v sektorju, ki bo del kripto narative (predvsem umetna inteligenca, web3 in layer 2). Seveda pa upoštevajte, da je to še vedno zelo volatilen trg in nobena stvar ni zagotovljena. Zato nikoli ne vložite večm kot ste pripravljeni izgubiti. Pa srečno!

Pogosta vprašanja

Kaj je altcoin?

Katera področja so najbolj vroča v kripto sektorju?

Kateri so najboljši altcoini na področju umetne inteligence?

Kaj je Arbitrum (ARB)?

Kaj je Fetch.ai (FET)

Katere dejavnike moram upoštevati, preden se odločim za nakup altcoinov?