Lastnik ENS domene Amazon.eth ni sprejel ponudbe za 1 milijon dolarjev

Home » Lastnik ENS domene Amazon.eth ni sprejel ponudbe za 1 milijon dolarjev
amazon

Domene ENS (ethereum name service) so vroče blago. Lastnik domene Amazon.eth pa ni sprejel 1 milijona dolarjev. Pred iztekom veljavnosti je bila ponudba približno 10-krat višja od zneska zadnje prodaje.

V torek je domena Amazon.eth, ki jo uporablja storitev Ethereum Name Service (ENS), prejela ponudbo za 1 milijon USDC  (stablecoin, vezan na ameriški dolar), z anonimnega naslova denarnice na NFT tržnici OpenSea. Ponudba za nakup domene ENS je ostala brez odgovora in transakcija ni bila izvedena. Po podatkih OpenSea je bilo ime domene oktobra 2019 kupljeno za 100 ETH. Po več prenosih jo je uporabnik “4761BF” 7. februarja kupil za 33 ETH. Če bi bila ponudba sprejeta, bi uporabnik kopčijo zaključil z neverjetnim 1.930% dobičkom (izraženim v ETH).

https://twitter.com/EnsBidsBot/status/1549097972431986689

V času pisanja tega članka ni jasno, ali lastnik preprosto ni bil obveščen o ponudbi, ali je menil, da ni blizu pošteni vrednosti, ali pa sta bila računa ponudnika in lastnika domene povezana, da bi se povečala cena premoženja (v tem primeru gre za trgovanje, ki se imenuje wash trade). Po podatkih OpenSea so druge ponudbe za domeno ENS znašale le okoli 6.200 USD v USDC. Domena je preverjena kot uradna s strani ENS in je v lasti anonimnega uporabnika OpenSea 4761BF.

ENS predstavljajo priljubljene kripto domene

ENS je protokol za poimenovanje v verigi blokov, ki uporabnikom omogoča shranjevanje avatarjev in profilnih slik za uporabo v različnih napravah ter pošiljanje ali prejemanje kriptožetonov in nezamenljivih žetonov (NFT). Za prodajo domene .eth na OpenSea bi morali uporabniki najprej povezati svojo denarnico in registrirati naslov na manager.ens.domains, nato pa ga objaviti na svojem računu OpenSea.

Medtem ko so se številni kripto navdušenci odločili za zanimiva ali ustvarjalna imena za storitev ENS, so se drugi lotili prakse premetavanja domen (domain-flipping). To pomeni, da so predhodno registrirali domene ENS, ki vsebujejo imena znanih subjektov, in pozneje zahtevali visoko ceno za domeno, če bi omenjeni subjekt pozneje želel vstopiti v prostor Web3.

Na primer: Veste, da je Luka Dončić slavni košarkar. Pogledate, če je že registrirana domena lukadoncic.eth. Če ni, jo registrirate, in upate, da boste jo lahko čez nekaj časa prodali za višje zneske (omenjena domena je že registrirana, op. a).

Od ustanovitve leta 2017 je bilo registriranih več kot 1,67 milijona domen .eth, ki jih je registriralo približno 482.000 lastnikov. V zadnjem času je bilo med 5. julijem in ponedeljkom opravljenih več kot 154.100 registracij, deloma zaradi nižjih pristojbin za plin in stalnega zanimanja subjektov, ki želijo vstopiti v prostor Web3. Do zdaj je bilo v zbirki ENS na OpenSea opravljenih približno 46.200 ETH oziroma 71,5 milijona USD kumulativnega obsega transakcij.

Dodaj odgovor