Memecoin, ki ga je ustvaril ChatGPT, v enem dnevu zrasel na 12 milijonov dolarjev

Home » Memecoin, ki ga je ustvaril ChatGPT, v enem dnevu zrasel na 12 milijonov dolarjev

AstroPepeX je ime memecoina, ki ga je generiral ChatGPT po nareku zabavnega Ethereum razvijalca.

Ethereumov razvijalec (na Twitterju znan kot CroissantETH) je uspel prepričati ChatGPT, da je izdal svoj lastni ERC-20 žeton po imenu AstroPepeX (APX). Ta je bil oblikovan na podlagi podatkov o top 10.000 žetonih, s katerimi se največ trguje na decentralizirani borzi (Dex) Uniswap. Podatki portala Etherscan razkrivajo, da je zdaj več kot 2300 imetnikov žetona APX, ki so od 20. septembra, ko je bil žeton izdan, opravili več kot 18.700 transakcij.

Z žetoni AstroPepeX se zdaj aktivno trguje na različnih kripto borzah, vključno s Poloniex, Bitget, MEXC in LBank. Zlasti Poloniex je svojo podporo žetonu APX izkazal s promocijo žetona na družbenih omrežjih.

Kako je ChatGPT ustvaril uspešni memecoin

V bistvu je razvijalec prosil ChatGPT, da oblikuje žeton ERC20 z uporabo standardov Open Zeppelin. Open Zeppelin je odprtokodno ogrodje za izdelavo varnih pametnih pogodb, ki vsebuje knjižnice pogodb, napisanih v Solidityju – programskem jeziku Ethereuma. Ime žetona in drugi parametri so bili zasnovani tako, da se posredujejo z vrednostmi, ki jih ChatGPT poda v konstruktorju kode.

»Croissant« je povedal, da je z orodjem do zdaj izdal en javni žeton: AstroPepeX (APX), ki je na voljo za trgovanje na Uniswapu. Novi memecoin je v zadnjih 24 urah že zbral 12,9 milijona dolarjev v obsegu trgovanja. Ime ni bilo izbrano kar tako po naključju: ChatGPT je imena ustvaril na podlagi dejanskih podatkov iz prvih deset tisoč žetonov, s katerimi se trguje na Uniswapu, in jih navzkrižno povezal s podatki o tržni vrednosti iz portalov CoinMarketCap in CoinGecko. Prebrisano, kajne?

Da bi zagotovil, da je žeton pred namestitvijo pogodbe izdelal izključno GPT, je CroissantETH uredil tudi lastništvo zasebnih ključev in pogodbe z rešitvijo, ki je izključevala kakršno koli človeško posredovanje.

V nekaterih testnih omrežjih je ustvaril kovance z naslovoma “Inuverse” in “QuantumPepe” – druge jasne reference na splošno znane memecoine in ideje, kot so Dogecoin, Pepe in metaverse. Croissant je pojasnil, da je mogoče druge posebnosti žetonov, kot je število žetonov, konfigurirati neposredno ali jih prepustiti lastni ustvarjalnosti ChatGPT. Rekel je, da so vsekakor možni tudi bolj zapleteni parametri. Zaradi preprostosti je GPT uvedel v standardno pogodbo ERC20, saj je menil, da je to varno za prvi poskus. Nekdo bi lahko prav tako dobro uvedel kakšno posebno konfiguracijo z lastno solidity kodo, da bi postal »mintable«, uvedel davčno stopnjo ali celo parametre upravljanja. Možnosti je torej na pretek.

Ko je Chat GPT ustvaril ime in opis kriptovalute, je oboje posredoval orodju za ustvarjanje slik DALL-E, ki je ustvarilo ustrezno ikono za kovanec. Croissant je svoje orodje zasnoval tako, da je lastništvo nad vsako pogodbo, ki jo ustvari ChatGPT, takoj preklicano in da se vsa zaloga žetonov ob ustvarjanju doda likvidnosti Uniswap, skupaj z 2 etherjema (ETH).

To pa ni prvi s ChatGPT ustvarjen kovanec

Digitalni umetnik Rhett Mankind je maja dejal, da je podjetju ChatGPT dal navodila za ustvarjanje memecoina TURBO, ki je nato presegel tržno vrednost 50 milijonov dolarjev. Vendar je bilo manj elementov ustvarjanja žetona, kot sta njegovo ime in odvzem lastniških pravic, avtomatiziranih.

Po beseda ustvarjalca AstroPepeX je bil žeton navdihnjen prav z memecoinom TURBO. Razlika je le v tem, da je bil spremenjen tako, da je bilo v njem še manj človeškega posredovanja. ChatGPT je dejansko napisal kodo pogodbe na podlagi standardov pogodbe ERC20, ki ga je Croissant zanj navedel v skripti. Po drugi strani pe je TURBO je vse opravil ročno, ne da bi mu posredoval kakršne koli podatke in ga usposobil za kakršno koli znanje o kriptovalutah.

Kje lahko kupim AstroPepeX (APX)?

Za tiste, ki jih to zanima, ima APX svojo spletno stran s podrobnimi informacijami o žetonu, obstaja pa tudi Telegram skupina za razprave z več kot 1500 člani, čeprav je razvijalec pojasnil, da to ni uradna skupina za žeton. Če vas zanima žeton, se prepričajte, da imate njegov pravi ETH naslov, ki je:

0xed4e879087ebd0e8a77d66870012b5e0dffd0fa4

Za nakup se sprehodite do decentralizirane borze Uniswap in jo povežite s svojo kripto denarnico (na primer Metamask). Seveda pa pred tem obvezno opravite lastni raziskavo in nikoli ne vložite več, kot ste pripravljeni izgubiti. Svet kriptovalut je zelo nestanoviten, to pa še posebej velja za memecoine.

Svetova kriptovalut in umetne inteligence se vse bolj prepletata

AstroPepeX je pomemben spoj dosežkov umetne inteligence in tehnologije veriženja blokov, ki kaže na neomejene možnosti na teh dveh področjih. Vzpon APX je dokaz fluidnih in živahnih značilnosti okolja kriptovalut, kot jih opaža skupnost kriptovalut. S svojim fascinantnim izvorom in hitrim sprejemom je AstroPepeX zvezdniška ilustracija transformativne moči ustvarjalnosti na področju digitalnega premoženja. To je šele začetek poti in brez dvoma je APX pomemben tekmec v nenehno razvijajoči se zgodbi o kriptovalutah.

Preberite tudi: Nova uporabnost kriptovalut: Memecoin kot loto listek