Metamask kripto denarnica z vročo posodobitvijo: Nova funkcija »Snaps«

Home » Metamask kripto denarnica z vročo posodobitvijo: Nova funkcija »Snaps«
metamask

Vsem v kripto svetu dobro znana denarnica Web3 je uradno predstavila novo funkcionalnost, imenovano “Snaps”, in tako postavila temelje za svojo rast zunaj ekosistema Ethereum. Odslej boste lahko na Metamasku trgovali tudi s Solano (SOL).

Ključni poudarki:

 • Funkcija Snaps uporabnikom omogoča, da v MetaMask vključijo neodvisne, edinstvene funkcije in tako izboljšajo vmesnik svoje denarnice
 • To spodbuja decentralizacijo, saj lahko zdaj vsak razvijalec, ne glede na povezave z MetaMaskom, razvija in vključuje funkcije
 • Snapi so bili podvrženi strogim revizijam, ki so jih opravili tretji subjekti in notranja ekipa MetaMask. Imenik aplikacij MetaMask Snaps s seznamom dovoljenj dodatno zagotavlja, da uporabniki dostopajo le do zaupanja vrednih funkcij

Vodilna Ethereum denarnica Metamask je z odprto beta različico Snaps odprla novo poglavje v dobi, ko je prilagajanje uporabniške izkušnje absolutni kralj. Cilj te avantgardne platforme je na novo opredeliti personalizacijo denarnice, tako uporabnikom kot razvijalcem pa omogočiti bolj prilagojeno, brezhibno in obsežno potovanje po MetaMask ekosistemu.

Funkcija Snaps je nastala na podlagi predloga Dana Finlaya, vodilnega razvijalca v podjetju Consensys (ki stoji za Metamask), da bi oblikovali platformo, ki bi razvijalcem omogočala gradnjo rešitev brez dovoljenja, ki bi se povezovale z denarnico. Po znatnem napredku koncept, ki si ga je zamislil Dan Finlay, postaja resničnost z uvedbo funkcije Metamask Snaps v razširitvi v11.0+. Projekt ponuja funkcionalnost, ki vsakomur omogoča dodajanje funkcij drugih neodvisnih razvijalcev neposredno v denarnico Metamask. Viri navajajo, da je Consensys pri razvoju te nove funkcionalnosti sodeloval s približno 150 različnimi razvijalci. Uvedba aplikacije Snaps je velik skok naprej za inovacije, ki so utemeljene v Metamasku, in poganja gibanje za decentralizacijo v novo obdobje.

Z javnim zagonom bodo uporabniki lahko izbirali med 34 Snapi, od katerih vsak ponuja različne funkcije, kot so jasnejši vpogled v transakcije, interoperabilnost z verigami blokov, ki ne spadajo pod EVM, in obvestila, ki uporabnike obveščajo o decentraliziranih aplikacijah na njihovih računih MetaMask. Glede na to, da ima MetaMask impresivne rezultate – ponaša se kar z 30 milijoni aktivnih uporabnikov – je ta inovacija pripravljena še povečati vključenost uporabnikov. Z možnostjo samostojnega prilagajanja in izboljševanja denarnice po lastnih željah bodo uporabniki verjetno ugotovili, da je MetaMask postal še bolj nepogrešljiv. To je tudi spodbudna novica za kripto novince, ki jim je zdaj ponujena rešitev vse-v-enem.

Interoperabilnost z blockchaini izven Ethereum Virtual Machine (EVM)

Funkcija “Snaps” revolucionarno spreminja interoperabilnost Web3, saj omogoča interakcijo z združljivimi verigami, ki niso del EVM – kot je na primer »ubijalec Ethereuma« Solana (SOL) v eni sami rešitvi. Zato zdaj razdrobljenost kriptovalut po uvedni te funkcije v več kripto omrežjih in denarnicah ni več težava, saj je uporabnikom omogočeno nativno shranjevanje in trgovanje kriptovalut različnih vrst znotraj Metamaska. Solana pa ne bo edini blockchain, ki se bo pridružila družini Metamask:

 • BTCSnap je prvi izdelek, ki uporabnikom omogoča upravljanje Bitcoina (BTC) neposredno v Metamasku, ne da bi žetone »zavili«.
 • Fundacija Algorand ima zdaj Algorand Snap, ki uporabnikom omogoča upravljanje, izmenjavo in prenos računov neposredno z Metamaskom.
 • Solflare Wallet in Drift Labs sta uvedli različne integracije denarnic Solana, tako da lahko vlagatelji z največjo lahkoto zamenjujejo, vlagajo, se povezujejo s Solana Dapps in celo premostijo z EVM na SOL.
 • Med že uvedenimi snapi, usmerjenimi v interoperabilnost, so še Tezos-Metamask-Snap, CubeSigner, Cosmosnap, Consensys/Starknet Snap in Mina Portal itd.

Obvestila in vpogled v transakcije

Poleg interoperabilnosti Snaps je Metamasks prinesel tudi obvestilo in vpogled v transakcije nove funkcije. Snapi z obvestili prinašajo funkcije klepeta in obvestila, ki so zagotovljena neposredno v Metamasku. Primeri takšnih orodij so Push Snap podjetja Push V1, Walletchat-Metamask Snap in drugi. Snapi za vpogled v transakcije so funkcije, ki prinašajo jasno in poglobljeno analizo transakcij v verigi blokov.

Dobra novica za privržence Solane

Solflare, posebna razširitev vesolja Solana, je prav tako napovedala svoj debi v denarnici Metamask prek funkcije Snap, kar omogoča nativno izmenjavo SOL in drugih kripto sredstev iz povezane verige blokov v denarnici podjetja Consensys. Solanine NFT je mogoče hraniti in upravljati tudi neposredno v denarnici Metamask.

Ta pristop bo po besedah soustanovitelja podjetja Solflare Filipa Dragoslaviča omogočil razvojno fazo za celotno industrijo. Pred tem je bilo za številne deležnike na Solani in drugih omrežjih, ki niso združljiva z EVM, težko in zamudno – da so namestitli novo denarnico so morali čez številne korake, od novega semenskega stavka do upravljanja s sredstvi v več razširitvah.

Kako namestiti Snaps?

Namestitev naprave Snap je preprosta:

 • Obiščite tržnico Snap.
 • Izberite modul, ki vas zanima.
 • Kliknite “Add to Metamask”.

Katere Snape namestiti?

Trenutno lahko izbirate izmed več kot 30 Snapi, priporočamo vam naslednje:

 • Web 3 Security snap: Vsi se zavedamo, kako pomembna je varnost svetu decentraliziranih financ (DeFi). Ta snap oceni tveganje, povezano z vsako transakcijo, z uporabo umetne inteligence.  Vsaki transakciji dodeli oceno tveganja in vam tako pomaga, da se izognete neprijetnim presenečenjem. Mi smo bili kar presenečeni, ko smo videli, kaj vse lahko zazna umetna inteligenca.
 • Blockfence: Blockfence je še ena varnostna rešitev, ki analizira vsako transakcijo, preden je podpisana. S preverjanjem naslovov in pogodb ta funkcija Snap označi sporočilo o napaki, če odkrije goljufivo transakcijo.
 • Shapeshift multichain: Ta Snap je resnično revolucionaren! Do zdaj je Metamask omogočal le interakcijo z verigami blokov, združljivimi z EVM. Ta Snap vam bo omogočil interakcijo z ducatom blokovnih verig, ki niso združljive z EVM, vključno z Bitcoinom, Cosmosom, Osmozo in drugimi.
 • Wallet Guard: Ta Snap jasno prikazuje kaj zapušča in vstopa v denarnico pri vsaki transakciji. Poslovite se od transakcij, ki izčrpavajo vašo denarnico, saj boste s tem Snapom vnaprej vedeli, kaj lahko pričakujete.
 • Starknet: Zdaj lahko s Starknetom komunicirate neposredno preko Metamask. Prej je bilo to mogoče le s specializiranimi Starknet denarnicami.