SAND po zelo uspešnem tednu prekaša konkurenčni metaverse žeton MANA (Decentraland).

Priljubljeni žeton Metaverse SAND se je včeraj po podatkih portala CoinMarketCap uvrstil med prvih 50 kriptovalut po tržni kapitalizaciji, in sicer na 35. mesto, potem ko je v zadnjih sedmih dneh zrasel za kar 76 %.

SAND je nativni žeton za prihajajočo blockchain igro, imenovano The Sandbox, in raste že cel mesec. Preživel je tudi splošni padec kripto marketa, ki se je zgodil kot posledica strahu pred novim sevom koronavirusa Omicron. K rasti vrednosti v tem tednu je prispevala tudi torkova napoved o sodelovanju z Adidasom v obliki tvita.

Konec avgusta in v začetku septembra je žeton za kratek čas stal več kot en dolar, vendar se na tej ravni ni obdržal več kot teden dni. Nato je SAND 29. oktobra letos, dan po tem, ko se je Facebook preimenoval v Meta v okviru svoje želje po vstopu v metaverse, ponovno presegel mejo 1 dolarja. Od takrat se je njegova vrednost le še povečevala, v času pisanja tega članka znaša 7,20 USD. Če njegovo nedavno uspešnost umestimo v širši kontekst, je to več kot 17.000% povečanje od novega leta. Takrat je bil SAND vreden komaj 4 cente.

Testna faza

Ta teden bo The Sandbox prvič odprl svoja vrata radovednim ljubiteljem kriptovalut in igralcem, saj bo Animoca naslednje tri tedne izvajala testiranje igre. Od 13. ure po UTC bo vsak igralec lahko igral tri različne multiplayer igre v Sandboxu. Nadaljnjih 15 iger bo na voljo 5.000 srečnim dobitnikom NFT “Alpha Pass”, ki so bili podeljeni kot nagrade v zadnjih dveh tednih.

Cena

Cena žetona SAND pogosto narašča in pada skupaj z drugim žetonom metaverse, imenovanim MANA. MANA je izvorni žeton za drugo blockchain igro, imenovano Decentraland, ki se je začela izvajati februarja lani. MANA je prejšnji vikend čez noč utrpela 4,5% padec, saj sta bitcoin in ethereum zabeležila približno 10% izgube, čeprav je še vedno v porastu za 22 % na tedenski ravni.

Kaj je metaverse?

To je izraz, ki ga mnogi uporabljajo za opis prihodnjega razvoja interneta, v katerem bodo aplikacije in spletna mesta, ki jih uporabljamo danes, postopoma zamenjala 3D okolja in skupni prostori, s čimer bodo interakcije postale bolj poglobljene. Metaverse ne bo ena sama stvar, temveč konceptualna zbirka odprtih svetov in okolij, ki jih povezujejo interoperabilna sredstva in izkušnje. Zbirateljska sredstva NFT bi lahko na primer spremenili v 3D avatarje, ki bi jih lastniki lahko prenesli v vse vrste spletnih prostorov, bodisi za delo, igro, vadbo ali družabne interakcije.

Celotni koncept je doživel pravi bum prejšnji mesec, ko je Facebook oznanil preimenovanje v Meta. Posledično je takrat eksplodiral kripto sektor metaverse in poslal več projektov v višave. Zaenkrat prednačijo Decentraland (MANA), Sandbox (SAND) in Enjin (ENJ).

Dodaj odgovor