Na Epic Games ponovno dovoljene blockchain igre!

Home » Na Epic Games ponovno dovoljene blockchain igre!
Epic Games

Odlična novica za vse kripto gamerje – blockchain igre, kot sta Gods Unchained in Striker Manager 3 se vračajo na Epic games tržnico.

Web 3 igre so se vrnile v digitalno trgovino Epic Games, potem ko  je platforma nedavno posodobila svojo politiko in uvedla izjemo za blockchain igre. Ta sprememba pomeni, da so tovrstne igre, ki so razvrščene kot AO izključno zaradi uporabe tehnologije veriženja blokov, zdaj dovoljene na platformi.

Blockchain igre so se prej soočale z ovirami pri uveljavljanju na večjih igralnih platformah. Ključni izziv je bila razvrstitev teh iger v kategorijo »Adults Only« (AO), ki jo je določil odbor za ocenjevanje programske opreme za zabavo (ESRB), kar je omejevalo njihovo distribucijo. Številne igralne platforme, vključno s trgovino Epic Games Store, tradicionalno pač niso hotele gostiti iger z oceno AO. Vendar pa je trgovina Epic Games Store spremenila svojo politiko vsebin in ustvarila izjemo za blockchain igre. Ta sprememba omogoča, da se v trgovini distribuirajo igre, ki so prejele oceno AO izključno zaradi uporabe elementov blockchain ali NFT. Zlasti dve blockchain igri, »Gods Unchained« in »Striker Manager 3«, ki sta bili prej odstranjeni iz trgovine zaradi ocene AO, sta bili v skladu s to novo politiko ponovno uvrščeni na seznam. Gods Unchained namreč je prej dobila oceno AO, ker vključuje elemente play-to-earn, zaradi katerih lahko igralci zaslužijo kriptovalute, ki imajo realno vrednost.

V Epic Games trgovini trenutno 18 blockchain iger

V trgovini Epic Games Store je zdaj na voljo 18 blockchain iger. Te igre pokrivajo različne žanre in vrste, pri nekaterih pa so na voljo kode za zgodnji dostop za testiranje v skupnosti. Ta širitev Web 3 iger v trgovini Epic Games Store predstavlja pomemben premik v gaming industriji, saj se tehnologija blockchain  še naprej pojavlja kot pomembna in potencialno revolucionarna sila. Primeri teh iger vključujejo naslove, kot so »Superior«, »MetalCore«, »World Eternal Online« in »The Machines Arena«. Te igre bodo predvidoma javno dostopne leta 2024, nekatere pa že ponujajo kode za zgodnji dostop za testiranje v skupnosti.

Odzivi gamerske skupnosti na vključitev tehnologije blockchain v igre so mešani. Tradicionalni igralci pogosto nasprotujejo integraciji tehnologije veriženja blokov, saj se bojijo, da bo ta dajala prednost finančnim vidikom pred zabavo in potencialno škodovala okolju. Kljub tem pomislekom so velika igralniška podjetja, kot sta Square Enix in Sega, izrazila zanimanje za raziskovanje iger, ki temeljijo na veriženju blokov in NFT, kar kaže na vse večje zanimanje za to tehnologijo v industriji.

Vključitev blockchain iger je tako dobra strateška poteza za Epic Games, s katero razlikuje od drugih velikih platform, zlasti od Valvejeve platforme Steam, ki je bila pri sprejemanju kriptovalut in tehnologije veriženja blokov bolj previdna. S tem novim dodatkom se trgovina Epic Games Store postavlja kot ena vodilnih pri vključevanju najsodobnejše tehnologije v igre.