Kripto denarnice: Najboljše vroče denarnice v 2022

Home » Kripto denarnice: Najboljše vroče denarnice v 2022

Vroča kripto denarnica je za razliko od hladne vedno povezana z internetom. Pogosto so brezplačne, v zameno za pristojbine pa ponujajo dodatne storitve – kot sta trgovanje ali staking. V tem članku vam predstavljamo seznam najboljših vročih kripto denarnic v 2022.

Kripto denarnice so bistveno orodje za nakup, trgovanje in prodajo kriptovalut. Trgovci jih potrebujejo za varno shranjevanje kriptovalut ter za zaščito in potrjevanje podatkov o transakcijah. Preden izberete eno ali več denarnic, si morate zastaviti naslednja ključna vprašanja:

 1. Ali sem dolgoročni vlagatelj ali pa s kriptovalutami trgujem?
 2. Je zame pomembnejša enostavnost uporabe ali varnost?
 3. Koliko želim porabiti za svojo kripto denarnico?

Medtem ko smo v prejšnjem članku obravnavali najboljše hladne denarnice v 2022, pa vam tukaj predstavljamo seznam vročih denarnic. Vroča denarnica je v nasprotju s hladno vedno povezana z internetom. To pomeni, da omogoča razmeroma enostavno izvajanje transakcij s kriptovalutami, vendar je lahko bolj ranljiva za hekerje, ki bi teoretično lahko prišli do vaših kriptovalut prek interneta.

Na trgu je na voljo širok izbor vročih denarnic, večina od njih pa lahko podpira več sto ali celo več tisoč kriptovalut. Prav tako lahko na splošno hranijo vsaj nekatere vrste NFT, mnoge pa se povezujejo neposredno z borzami, na katerih lahko kupite ali prodate kriptovalute.

Metamask

Če redno uporabljate aplikacije v Ethereumovem blockchainu, ste verjetno že naleteli na MetaMask. To je brezplačna in zelo varna digitalna denarnica v obliki vtičnika za brskalnik, ki se ponaša več kot 21 milijoni aktivnih mesečnih uporabnikov, kar je 38x več od začetka leta 2020. ta vroča denarnica deluje z večino brskalnikov in vaš zasebni ključ hrani lokalno – ne v MetaMask strežniku. Tako imate popoln nadzor nad svojim digitalnim premoženjem.

Na to odprtokodno denarnico lahko shranite katero koli digitalno premoženje, ki temelji na Ethereumu (teh je več kot 500.000). MetaMask se povezuje tudi s številnimi Web3 aplikacijami, ki obstajajo na internetu in za svoje delovanje potrebujejo kripto transakcije.

Največje presenečenje je morda to, da ta priljubljena denarnica privzeto ne podpira najbolj znane kriptovalute Bitcoin. Vendar pa je enostavno dodati različna blockchain omrežja, kot so Binance Smart Chain, Fantom, Avalanche in druga. Ko jih dodate, lahko priročno preklapljate med različnimi glavnimi in testnimi omrežji.

Zaradi združljivosti z različnimi blockchaini, preprostosti interakcije s spletnimi decentraliziranimi aplikacijami in enostavnosti izvajanja osnovnih operacij se je MetaMask znašla na vrhu našega seznama.

Prednosti:

 • Odprtokodna programska oprema, dostopna prek več omrežij brskalnikov
 • Nadzor nad zasebnimi ključi, ki se hranijo v spletnem brskalniku
 • Preklapljanje med blockchaini
 • Več kot 500.000 podprtih kriptovalut

Pomanjkljivosti:

 • Vroča denarnica pomeni nižjo stopnjo varnosti
 • Včasih so transakcije počasne

Coinbase Wallet

No, a Coinbase ste najbrž že slišali. Podjetje upravlja eno največjih borz kriptovalut na svetu. Toda denarnica Coinbase je ločen izdelek, ki uporabnikom omogoča, da kriptovaluto hranijo sami, namesto da bi jo hranili pri Coinbase. Ker je denarnico Coinbase Wallet ustvarila družba Coinbase, se zlahka integrira z borzo njenega podjetja in je lahko dober uvod za začetnike, ki še niso uporabljali neskrbniške denarnice. Za uporabo denarnice Coinbase vam ni treba imeti računa na borzi Coinbase, če pa ga imate, ju lahko povežete in tako preprosto shranjujete, prenašate in izmenjujete kriptovalute. Če ne želite uporabljati borze Coinbase, lahko namesto tega z denarnico Coinbase uporabite decentralizirano borzo (DEX).

Z denarnico Coinbase lahko shranjujete, pošiljate in prejemate več kot 500 kriptovalut, kar vključuje predvsem žetone Ethereum ERC-20, pa tudi rešitve za skaliranje na drugi plasti, kot sta Polygon in Optimism. To pride prav, če želite uporabljati aplikacije Web 3.0 in se izogniti visokim pristojbinam za plin Ethereuma ter dolgim časom potrditve transakcij. Mobilna aplikacija je na voljo v operacijskih sistemih iOS in Android, nastavite pa lahko tudi vtičnik za brskalnik. Denarnica Coinbase je opremljena s popolno integracijo bančnih računov in kreditnih ali debetnih kartic za polnjenje denarnice. Poleg najljubšega žetona lahko shranite tudi NFT in druge digitalne zbirke.

To je po našem mnenju odlična kripto vroča denarnica za začetnike.

Prednosti:

 • Za denarnico stoji Coinbase, ki ima dovolj sredstev za povrnitev izgubljenega ali ukradenega digitalnega premoženja
 • Nadzor uporabnika varuje z dvofaktorsko avtentikacijo
 • Enostavna za začetnike
 • Podpira na tisoče kriptovalut

Pomanjkljivosti:

 • Coinbase ima zgodovino slabe podpore uporabnikom
 • Ni odprtokodna denarnica

Atomic Wallet

Denarnica Atomic uporabnikom omogoča shranjevanje več kot 400 kriptovalut, ponuja pa tudi možnosti za ljudi, ki želijo kriptovalute kupiti, zamenjati ali stakati neposredno iz svoje denarnice. V nasprotju z nekaterimi konkurenti Atomic Wallet nima možnosti neposredne povezave vašega imetja s hladno denarnico. Eden od zanimivih poudarkov je funkcija Atomic Swap, ki za izmenjavo valut brez tretjih oseb uporablja decentralizirano kripto menjalnico, nameščeno v sami denarnici. Glede na vse to ni pristala na našem seznamu najboljših, ker druge denarnice ponujajo boljše različice njenih funkcij.

Od konkurenčnih razlikuje tudi po tem, da lahko kupite plačljivo članstvo, ki vam omogoča nagrajevanje, ko opravite transakcijo prek njene platforme. Za razliko od nekaterih drugih vročih denarnic pa Atomic Wallet ne ponuja razširitve za brskalnik, ki je lahko v veliko pomoč pri uporabi kriptovalut za interakcijo z decentraliziranimi aplikacijami.

Prednosti:

 • Preprost uporabniški vmesnik
 • Šifrirani zasebni ključi
 • Ima funkcijo “nakup kriptovalut”
 • Ponuja možnost Atomic Swap

Pomanjkljivosti:

 • Denarnica ni kompatibilna s hladno denarnico
 • Nima razširitve za brskalnik

Exodus

Exodus je po našem mnenju najboljša namizno kripto denarnico zaradi hitrosti transakcij, enostavnosti uporabe in raznolike funkcionalnosti odjemalca. Ta denarnica ena izmed najbolj vizualno privlačnih in intuitivnih na trgu. Sprva je bila namenjena samo namiznim računalnikom, zdaj pa ima aplikacije za iOS in Android ter je združljiva tudi z denarnicami Trezor. Kljub temu je namizna aplikacija denarnice, ki je na voljo v operacijskih sistemih Windows, Linux in Mac, še vedno osrednja ponudba denarnice in se posodablja vsaka dva tedna.

Exodus je brezplačna denarnica in ima tudi dobro knjižnico razlagalnih vsebin za ljudi, ki se učijo o kriptovalutah. Podpira približno 150 kriptovalut, vključno s številnimi najbolj priljubljenimi. Vendar je to število manjše od nekaterih njegovih konkurentov, ki pravijo, da lahko stranke shranjujejo več deset tisoč različnih vrst.

Prednosti:

 • Enostaven vmesnik za uporabo
 • Brezhibna povezava z borzami
 • Ponuja izobraževalne vsebine za začetnike

Pomanjkljivosti:

 • Pomanjkanje omrežnih pristojbin po meri za Ethereum in druge altcoine

Guarda

Guarda je brezplačna in vsestranska kripto denarnica, katere uporabniki lahko do svojih kriptovalut dostopajo prek mobilnega telefona, namiznega računalnika ali razširitve brskalnika. Podpira več kot 400.000 digitalnih sredstev. Uporabniki denarnice Guarda lahko svoje kriptovalute premaknejo v hladno shrambo prek integracije s strojno denarnico Ledger. Guarda poleg tega ponuja tudi staking programe.

Ta izjemno varna in multi-platformna denarnica je zaradi uporabniku prijaznega vmesnika, dolgega seznama funkcij in velikega poudarka na zadovoljstvu strank priljubljena tako med začetniki kot izkušenimi uporabniki kriptovalut. Pravzaprav ima Guarda eno najbolj odzivnih podpor uporabnikom, kar smo jih doživeli v kripto industriji.   Čeprav so pristojbine za nakup kriptovalut razmeroma visoke, lahko trdimo, da so lahko upravičene glede na zelo zanesljivo varnost, visokokakovostno podporo strankam in večplatformni pristop denarnice Guarda Wallet, ki omogoča preprosto, varno in enostavno upravljanje kripto sredstev.

Prednosti:

 • Odlična podpora uporabnikom
 • Podpira več kot 50 blockchainov in več kot 400.000 kriptovalut
 • Uporabnikom omogoča izposojo, staking in zamenjavo kriptovalut

Pomanjkljivosti:

 • Visoke pristojbine za nakup kriptovalut v aplikaciji

Crypto.com DeFi Wallet

Crypto.com denarnica  je odlična izbira za uporabnike, ki začenjajo svojo pot v decentralizirane finance. DeFi denarnice uporabnikom omogočajo popoln nadzor nad njihovim digitalnim premoženjem in zasebnim ključem, za katerega so odgovorni, da ga varno hranijo. Ta vrsta denarnice ima tudi funkcije, ki niso na voljo pri običajnih, skrbniških denarnicah, vključno z zamenjavami kriptovalut 1/1 in širokim naborom orodij, s katerimi lahko uporabniki zaslužijo pasivni dohodek s kriptovalutami, ki jih že imajo.

Tako kot pri drugih borzah, ki imajo tako skrbniško kot tudi neskrbniško denarnico, je pomembno, da razlikujete med njima. DeFi denarnico Crypto.com lahko prenesete in jo uporabljate za vsakodnevne dejavnosti s kriptovalutami, ne da bi vam bilo treba ustvariti račun na platformi borze Crypto.com.

Uporabniki denarnice Crypto.com DeFi Wallet lahko svoje kriptovalute uporabijo za interakcijo z DeFi produkti v mobilni aplikaciji in razširitvi brskalnika. Na voljo je tudi namizna aplikacija, ki je integrirana s strojnimi denarnicami Ledger. Druga zanimiva ponudba (predvsem za varnostno usmerjene uporabnike) je razpoložljivost dvofaktorske avtentikacije. Velja omeniti, da številni konkurenti vendarle nimajo 2FA z argumentom, da povečuje tveganje izgube kriptovalut in da je odveč zaradi nekaterih temeljnih tehnologij denarnic.

Prednosti:

 • Veliko načinov za nakup, prodajo oz. uporabo kriptovalut znotraj aplikacije
 • Vsebuje vse standardne varnostne funkcije, vključno z 2FA
 • Preprost in intuitiven vmesnik

Pomanjkljivosti:

 • Če izgubite zasebne ključe in frazo za obnovitev, ne morete dostopati do sredstev in tega ni mogoče zaobiti

Trust Wallet

Trust Wallet je še ena denarnica ki deluje v sodelovanju z večjo borzo kriptovalut – Binance. To partnerstvo pa uporabnikom omogoča, da kupujejo, prodajajo in trgujejo neposredno iz svoje denarnice. Ustvarjalci pravijo, da podpira več kot milijon vrst digitalnega premoženja, čeprav nima nekaterih ponudb, ki jih ponujajo konkurenti.

Denarnico Trust Wallet smo izbrali kot najboljšo kripto denarnico za mobilne naprave, ker ima pregleden in pregleden uporabniški vmesnik, vgrajeno podporo za dAppe in NFT. Poleg tega podpira več kot 65 blockchainov, zato lahko hrani tako široko paleto digitalnega premoženja – več kot 3 milijone kovancev in žetonov. Z denarnico Trust lahko uporabniki zaslužijo tudi obresti na svoje kriptovalute.

Nima pa razširitve za brskalnik, čeprav uporabnikom omogoča interakcijo z decentraliziranimi aplikacijami prek svoje mobilne aplikacije. Prav tako nima očitnega načina pretvorbe sredstev iz vroče v hladno shrambo. Je pa v celoti odprtokodna denarnica – to je razlika, ki jo ima le peščica konkurentov.

Prednosti:

 • Podpira več kot 3 milijone kriptovalut
 • Enostavna namestitev na pametni telefon
 • Enostavna za staking kriptovalut
 • Je plod ene največjih kripto borz (Binance)

Pomanjkljivosti:

 • Omejena uporaba spletnih decentraliziranih aplikacij prek priljubljenih brskalnikov
 • Dovzetnost za phishing napade

Ko potegnemo črto

Najboljša kripto denarnica mora biti prilagojena potrebam vsakega posameznika. Dobra kripto denarnica jeenostavna za uporabo in podpira veliko število kovancev in žetonov. Medtem ko so hladne denarnice bolj varne in primerne za tiste, ki imajo večjo količino kriptovalut, ki jih ne nameravajo pogosto trgovati, pa so vroče denarnice primerne za tiste, ki se želijo bolj potopiti v svet kriptovaliut. Vroče denarnice bi morale vključevati močna varnostna orodja, kot sta dvo- ali večfaktorska avtentikacija in podpora za več podpisov, hkrati pa zaračunavati minimalne pristojbine ali pa sploh nobene.

Metamask je na primer odlična denarnica za začetnike, ki vstopajo v Web3 in želijo trgovati na raznih dexih, kot sta Uniswap in Pancakeswap. Exodus je odlična denarnica za namizje, če je komur to pomemben kriterij. Trust Wallet in Coinbase wallet imata za sabo veliki kripto borzi, kar zagotovo pripomore k splošnemu ugledu in varnosti… Kot vidimo, vse omenjene denarnice izstopajo po določeni prednosti. Zato je najbolje, da sami ocenite, katera vroča kripto denarnica je najbolj primerna za vas.

Pogosta vprašanja

Ali je varno hraniti kriptovalute v vroči denarnici?

Katera je najboljša vroča denarnica za začetnike?

So vroče kripto denarnice boljše od borz?

Je Metamask vroča denarnica?

Dodaj odgovor